Ngimpor 3D Surface saka Google Earth menyang AutoCAD

Kita digunakake kanggo ngomong babagan carane ngimpor gambar saka Google Earth kanggo AutoCAD saiki ayo ndeleng carane ngimpor permukaan lan nggawe gambar iki ana ing werna lan bisa mburu ing permukaan 3D iki.

Trik iki padha Kita weruh karo Microstation, nggawe materi lan uga solves masalah sing gambar grayscale.

1 Pilih gambar ing Google Earth

Sampeyan kudu mbukak Google Earth, mateni lapisan lemah, kompas ing sisih lor lan tampilan ortogonal. Pendekatan sing luwih apik sampeyan bisa nggawe resolusi sing luwih apik, kaya sing wis kita waca ing post sadurunge.

google earth dtm 3d

2. Ngimpor bolong 3D

Nalika mbukak AutoCAD, sampeyan ora kudu ngilangi jendhela GoogleEarth, utawa nutup, nanging tetep ndeleng maksimal sing pengin dijupuk.

gambar Banjur kita ngaktifake lambang sing dituduhake ing sisih tengen, kanthi printah perintah «ImportGEMesh»

Ing cilik saka Map3D AutoCAD utawa AutoCAD 3D Sipil, bolong antarane goleki georeferenced koordinat kothak Google Earth (kasedhiya sistem nggambarake kanggo teken dienggo iku wis ditetepake) lan gambar mburu ing kothak iki.

Apa ora duwe loro program sadurungé, nanging mung AutoCAD utawa pilihan Architectural bakal aktif kanggo nunjukaké lla sudhut kiwa ngisor lan berkas bakal dipasang karo satuan ukur ing bolong (3D bolong) saka 32 saka kothak 32 . Langsung sistem bakal njaluk sudut gambar lan rotasi.

3. Ndeleng gambar ing permukaan

google earth dtm 3d Yen sampeyan pengin ndeleng gambar ing permukaan, opsi "realistis" dipilih saka panel "3D" panel

Banjur pilih sawetara views sing nggampangake visualisasi isometrik.

google earth dtm 3d

4. Nampilake gambar ing werna

Senadyan gambar kasebut diimpor ing grayscale, kanthi ala Google, yen sampeyan nggunakake trik kanggo ngowahi gambar menyang materi, sampeyan bisa njaluk ing werna kaya sing katon ing langkah-langkah ing ngisor iki:gambar

  • Ing gambar sing ditampilake ing Google Earth, kita disimpen nganggo file pilihan / nyimpen / nyimpen gambar
  • Saka AutoCAD, ing panel materi, kita diwenehi gambar minangka materi
  • Ing unit ukuran, kita nemtokake sampeyan pas (cocog kanggo gizmo)
  • Ing pilihan jubin (U kothak, kothak V) kita ngatur 1
  • Ing opsi ngimbangi antarane gambar mozaik (U offset, V offset) kita ngatur 0
  • Ing rotasi, kita nyaranake 0We saiki nemtokake materi kasebut menyang bolong kanthi printah "materialmap" kanthi opsi "planar" lan ya, kita ngganti mode "tampilan 3D nyata" kanggo modus shaded (shademode)

google earth dtm 3d

5. Nginstal extension

Kanggo nginstal aplikasi iki kudu didownload saka kaca lab AutoDesk. Sawise unzipped berkas, mbukak lan sampeyan kudu milih dalan instalasi saka AutoCAD vesión ngendi kita arep nambah-ing wis diinstal, yen sampeyan duwe luwih saka siji program, lan instalasi kudu rampung dening saben.

Sanajan proses kasebut diwenehake dening Google Earh, gambar kasebut ana ing werna abu-abu lan ora ana warna, dening pranata Google.

Alat iki mung dianggo nganggo versi 2008, loro AutoCAD, AutoCAD Architectural, AutoCAD Civil 3D lan AutoCAD Peta 3D.

Ing kasus AutoCAD Civil 3D 2012 lan 2011 wis terpadu. Yen sampeyan ora duwe Civil3D, sampeyan bisa nindakake karo nglengkapi Plex.Earth

13 Balesan kanggo "Cara ngimpor lumahing 3D saka Google Earth menyang AutoCAD"

  1. Sampeyan bener, AutoDesk medhot saka wayahe nyedhiyakake AutoCAD 2013, amarga interaksi Google Earth ilang dhukungan.
    Inclusive Civil3D 2013 ora bakal ndadekke proses ngimpor model digital lan gambar satelit saka Google Earth.

  2. Kanca-kanca sing paling apik aku nemoni gambar ngendi.
    thanks. !!!

  3. Deleng rute, Aku ngerti yen download wis disimpen ing panggonan.
    Priksa manager raster

  4. Aku wis nangkep gambar google bumi ing cadhangan, kaya aku kanggo nyimpen gambar iki saka cad Civil, digunakake ing Microstation iki super gampang.
    Matur nuwun.

  5. Hello, pitakonanku amarga aku wis tuku AutoCAD 2009 lan nalika aku ngetik baris perintah ImportGEMesh ngandhani yen perintah kasebut ora dingerteni. Aku nunggu responmu, matur nuwun banget!

  6. Tipe "shademode" minangka printah sing ngidini sampeyan milih antarane sawetara jinis tampilan ing antarane yaiku "realistis"

  7. Halo, titik sampeyan menarik banget, nanging aku takon sampeyan, apa sampeyan bisa nemtokake ing titik 3 kepiye sampeyan ndeleng tampilan tata letak kasebut, Amarga aku ora bisa entuk sing padha lan liyane, nalika sampeyan ujar «Lan wis siap, kita ngganti cara "Pandhuan 3D" Nyata "ing mode teduh (shademode)», aku ora bisa nemokake printah kasebut, sampeyan bisa rinci babagan liyane, aku nyoba sinau babagan model iki, saengga sawetara perkara sing mungkin dhasar kanggo sampeyan, ora dingerteni karo aku.-
    Thanks lan ngrangkul

  8. hello adrian

    Ana sawetara cara, ing kasus gambar Spot, ing Google Earth, ngaktifake lapisan ing sisih liyane / gambar kiwa.
    Iki ngaktifake jangkoan gambar sing wis ana, yen sampeyan ngeklik bal ing tengah, rincian gambar katon lan uga pranala kanggo tuku online

    Ing kasus Digital Globe, sampeyan bisa nindakake ing arah kasebut
    http://www.digitalglobe.com/index.php

    ing kono, sampeyan bisa milih pendekatan kasebut, jinis gambar sing cocog karo sampeyan lan yen sampeyan siyap sampeyan ngetrapake tombol tuku ing tombol "file utawa cetakan"

    Salam

  9. hello adrian

    Ana sawetara cara, ing kasus gambar Spot, ing Google Earth, ngaktifake lapisan ing sisih liyane / gambar kiwa.
    Iki ngaktifake jangkoan gambar sing wis ana, yen sampeyan ngeklik bal ing tengah, rincian gambar katon lan uga pranala kanggo tuku online

    Ing kasus Digital Globe, sampeyan bisa nindakake ing arah kasebut
    http://www.digitalglobe.com/index.php

    ana sampeyan bisa milih pendekatan, jenis gambar sing kepengin sampeyan lan nalika sampeyan siap sampeyan aplikasi tombol tuku.

    Salam

  10. carane bisa tuku gambar satelit saka kutha, monggo dituduhake.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.