Impor gambar lan model 3D saka Google Earth

Mikrostasi, saka versi 8.9 (XM) ndadekake sawetara fungsi kanggo berinteraksi karo Google Earth. Ing kasus iki, aku pengin nuduhake impor model telung dimensi lan gambar, kaya apa sing ditindakake AutoCAD 3D Sipil.nyambung google bumi karo autocad microstation

Fungsi kasebut diaktifake kanthi:

Piranti> geografi

utawa ing kasus Microstation ana ing Spanyol, sing ing biaya praktis kanggo beradaptasi:

Herrameintas> geografis

Iki minangka fungsionalitas platform sing mlaku ing Microstation, kayata PowerCivil, Bentley Map, Bentley Coax, lan liya-liyane. Ikon nomer enem lan kaping pitu diwenehake, siji kanggo nyinkronake tampilan Google Earth adhedhasar salah sijine ing Microstation lan liya-liyane kanggo nggawe invers. Ikon papat iku nggawa gambar Google menyang peta.

1. Berkas

Kanggo miwiti, fungsi iki mbutuhake berkas kasebut yaiku 3D, yen kita duwe file sing digawe karo winih 2D apa sing kudu dilakoni yaiku:

Gambar> ekspor> 3D

nyambung google bumi karo autocad microstationBanjur kita mbukak file sing wis diekspor. Karakteristik liyane sing kudu sampeyan yaiku sistem referensi geografis. Iki diganti sakwise Microstation 8.5, nanging biasane ngenalake sistem sing ditugasake karo versi kasebut sanajan kadhangkala mung nyatakake yen sistem UTM nanging ora nemtokake zona kasebut. Yen sampeyan ora duwe, wis rampung nggunakake lambang bar pisanan sing aku nuduhake ing awal kirim lan milih sistem sing kepengin kita ing perpustakaan. Ing kasus iki, kita kudu nemtokake sistem sing diproyeksikake (mburi, mangan ...) lan milih opsi World (UTM) karo WGS84 datum, amarga iku sistem sing nggunakake Google Earth.

Kanggo ora gelut banget, sampeyan bisa nemtokake sistem kasebut dadi favorit lan saéngga ora bakal digoleki saben-saben kita mbutuhake.

Ing kasus Google Earth, iku trep kanggo ndhelikake kompas, status bar, kothak utawa unsur liyane sing ora kapentingan kanggo kita. Sampeyan uga bisa kanthi pilihan saka gambar sajarah sing teka saka Google Earth 5, mateni coverages taun sing ora kapentingan kita, asring paling anyar sing kurang katon. Sawise siap, kita kudu milih area sing menarik, lan nggawe sinkronisasi antara Google Earth lan Microstation.

nyambung google bumi karo autocad microstation

Ana panel sing ndadekake konfigurasi sawetara, nanging ing praktik kasebut ora migunani amerga sistem referensi vertikal sing dipigunakaké Google Earth cukup disederhanakaké, kanthi sawetara pengecualian ing sawetara wilayah ing Amerika Serikat lan Puerto Rico. Dadi ora bisa dipikirake kanggo milih penyimpangan ketinggian; Apa sing penting ing kene yaiku kanggo netepake yen bolong utawa bageyan triangulasi bakal teka; opsi "ndeleng terrain" kudu tansah aktif.

nyambung google bumi karo autocad microstation

2. Impor gambar

Ngimpor gambar mung milih tombol papat bar lan klik ing layar. Akibaté, kothak dijupuk bakal teka.

nyambung google bumi karo autocad microstation

Kanggo ndeleng gambar, kita nggawe: Piranti> render> Pandang, lan kanthi iki kita wungu panel ing ngendi kita mutusake sawetara konfigurasi jinis render, visibilitas baris lan padhang gambar.

nyambung google bumi karo autocad microstation

Kanggo ndeleng model ing isometrik, kita nindakake karo alat sing ana ing Deleng, lan kita nempatake isometrik utawa kita muter kanthi bebas. Delengen yen sampeyan bisa malah nindakake wilayah fenced wae pager utawa wilayah sing adhedhasar obyek. Lan yen kita milih pilihan kasebut stereo, kita bisa ndeleng karya karo lensa stereo stereoscopik -saka sing kita kelalen bali nalika ninggalake bioskop-. Panel sing dituduhake ing ngisor iki beda-beda gumantung marang aplikasi, amarga ing kasus iki aku nggunakake PowerCivil sing luwih akeh pilihan.

nyambung google bumi karo autocad microstation

Gambar ditampilake ing werna abang lan kualitas rada kurang saka lousy amarga mung siji print sreen; Iku nambah nalika nggunakake Google Pro versi lan tetep Google Earth ing mode DirectX. Ing kasus model digital, sampeyan ora bisa nambah luwih saka apa sing ditawakake Google, nanging iki misale jek cara praktis banget kanggo kerja pelengkap Stitchmaps, kanthi sampeyan bisa ngunduh gambar sing luwih dhuwur lan karo siji iki bisa geo-referenced.

Senajan ditampilake minangka rendering minangka model digital lan ora gambar, saben-saben owah-owahan diterapake ing rendering, sawijining gambar digawe ing direktori sing padha, sing bisa diisi kanthi manajer raster.

Nerangake pirang-pirang pitakonan: Aja nggawa bangunan 3D, amarga iki ora dadi bagian saka model digital lan sampeyan bisa nambah akurasi model kanthi nggawe maneh gambar. Deleng conto San Sebastian, ing ngendi kualitas informasi minangka kemewahan; Ing sisih tengen iku dijupuk sing padha karo tingkat pendekatan sing beda.

san sebastian 3d google earth simplified

Supaya adoh, PlexEarth njupuk manfaat minangka alat integrasi paling apik antara Google Earth lan platform CAD.

5 Balesan kanggo "Ngimpor gambar lan model 3D saka Google Earth"

  1. Aku pengin URGENT PROGRAM ngendi aku ndhaftar lan aku ngeculake

  2. En Bentley.com
    Mesthi, iku ora gratis.

    Yen sampeyan ndhaftar ing layanan PILIH, sampeyan bisa njaluk versi nyoba, yen profil sampeyan bisa ditrapake.

  3. ngendi aku bisa ngundhuh alat iki kanggo digunakake ing googleEart

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.