Ngimpor saka peta shp menyang Microstation

Ayo ndeleng kasus:

Aku duwe lapisan ArcView sing ngandhut jurisdiksi desa-desa ing format wangun, lan aku arep ngimpor menyang Microstation Geographics. Ayo ndeleng piye carane:

manéka

Impor vektor

Sampeyan perlu iki kanggo mbukak proyek ing Microstation Geographics, ing kasus iki aku duwe siji disambungake menyang basis Akses liwat ODBC.

gambar Pilih "File / import / shp, mif, e00 ..." lan panel kontrol bakal ditampilake, ing endi file kasebut arep diimpor dipilih kanthi nggunakake "file / pilih file impor".

Ora mung data bisa diimpor ing format .shp nanging uga saka Mapinfo (.mif) lan Arcinfo gaya lawas (format .E00).

ngimpor saka arcview

Sawise format wis dipilih, atribut sing ngimpor vektor impor bakal diwenehi kudu dipilih, supaya atribut kanggo wates lan centroid dipilih, kaya sing kasebut. Jenis data uga kudu dipilih. titik, baris utawa wilayah lan format unit asal lan panggonan.

Yen sampeyan ora pengin ngimpor database, impor banget cepet, sampeyan uga bisa milih mung siji wilayah kanthi cara pager.

gambar Pilihan liyane sing kasedhiya yakuwi kamungkinan sing ngimpor ngapiki topologik supaya ora nggawa wujud nanging linestrings karo simpul sing ora nganggo rereged ... alternatif sing apik yen kita ngelingi yen ArcView ora nangani topologi supaya data digunakake dadi produk reged pangopènan kanggo wong tuwa.

2 geographics

Ngimpor data

Sampeyan kudu milih opsi "tabel ngimpor atribut", banjur tuduhake apa jeneng tabel sing bakal ditindakake ing database Akses lan kolom sing pengin diimpor. Ing sawetara kasus aku wis ndeleng file .dbf kanthi jeneng sing ana spasi utawa karakter langka ngasilake masalah.

Yen ana akeh data sing bisa diimpor, "jubin langkah" bisa dipilih, supaya nalika nuduhake baris lan kolom sistem bakal nindakake proses kasebut ing sangisore indhasi spasial lan bisa nambah kinerja piranti kasebut.

ngimpor saka arcview

gambar Sawise data diimpor, centroids lan manéka bentuk pranala menyang basis data, supaya kanthi menehi saran "tombol data review", tabel atribut sing ana wis diangkat. Kanggo ngaktifake lambang iki rampung "tools / geographics / geographics"

ngimpor saka arcview

gambarLabel data kasebut

Sawise data diimpor, informasi kasebut bisa diekstrak saka database Akses kanthi nggunakake "Database / anotasi", sing ningkatake panel sing bisa dibukak kui, milih tabel lan kolom saka ngendi kita arep nggawa teks kasebut.

Tambahan sampeyan bisa milih format teks, jinis elemen (sel, teks, periode), ngimbang lan yen sampeyan pengin nggabungake data.

Sembarang data sing dijupuk menyang peta ndadekke link, supaya sampeyan bisa nggawe "data review" saka iku.

Lan, pandhita,

geografis

8 Balesan kanggo "Impor saka shp peta kanggo Microstation"

  1. Lan manual ing ngendi aku njlèntrèhaké sacara rinci babagan ekspor iki sing diimpor, bebener bakal dadi migunani banget.
    «Kawruh ora njupuk papan»

  2. matur nuwun banget kanggo mecahaken keragatan sing becik, yen aku duwe pitakon aku nulis sampeyan.
    hahaha Aku kepengin nggawe kemewahan kanggo gawe shp ing microstation tanpa kudu liwat arcmap sing sampurna, maneh matur nuwun banget

  3. Iki ora rampung nalika diimpor. Sampeyan kudu ngimpor kasebut nalika wis teka, yen bakal dadi properti kanthi properti.

    Kanggo menehi tema, sampeyan nggunakake:
    Pangatur file / peta, sampeyan nggawe model anyar
    Banjur klik tengen ing lapisan, lan milih symbology, lan ing kene sampeyan milih jinis simbologi tematik, kanthi tipe garis, kekandelan, werna utawa tingkat.

    Yen digawe tema sampeyan bisa nggawe pilihan kanthi atribut kanggo nggawe apa sampeyan pengin karo lapisan.

  4. apik, katon kerja karo Bentley PowerMap V8i lan aku lunga "jinis data file / impor / gis .." jendhela "interoperabilitas" dibukak
    Aku menehi «ngimpor» kanthi tombol sing bener lan aku «ngimpor anyar» ngisi «shp»

    ing kene kabeh apik, apa sing arep aku lakoni yaiku ngrampungake ngowahi gambar menyang microstation karo tingkat (lapisan) miturut informasi saka kolom saka shp

    Aku njelasake iku luwih apik tinimbang:
    ing shp aku duwe poligon 2000 sing duwe data 3 (permukaan, jenis potong, lan nilai lingkungan)
    Sawise aku nyoba ngimpor poligon iki, aku kepengin dadi kaya jinis potong kanthi tingkat.
    amarga nalika aku ngimpor, iku bakal nempatake kabeh ing tingkat sing padha.

    Salam lan matur nuwun

  5. lan iki, bisa rampung ing microstation normal?
    Aku duwe sawetara .shp karo sing .shx lan .dbf lan aku secara harfiah seneng label wong-wong mau.

  6. hello, blog apik banget, yen pengin, lebokna halaman, kanggo ngirim komentar. Greetings
    basis data argentina-chile-brazil lan uruguay

Deja un comentario

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.