SIG saka Cáceres

Iki minangka salah sawijining proyek finalis kanggo menehi hasil Dadi inspirasi 2009 ing kategori Pembangunan Cadastral lan Wilayah. Dheweke uga njajal pameran kanggo Luis Antonio Álvarez lan Faustino Cordero, kanthi PowerPoint apik, video lan uga peta sing dicithak. Ing dina penghargaan iki, kita lungguh mudhun kanggo ngomongake lan nggawe wektu nyenengake karo apa sing ditinggalake pencet, ing humor kejam, kita ngerti yen Inggris saka Extremadura wis tampil ing tendhangan penalti karo wong Walanda saka Tiel sing imbang wayahe. Kanthi kabeh iku apik kanggo mangerteni yen proyek Hispanik liyane rawuh ing ngarep kanggo inspirasi liyane, senadyan shooting njupuk supaya njaga sampeyan mudhun ing subyek sing ora bisa rampung.

Ringkesan ing Cáceres

Kutha iki minangka komunitas otonomi Extremadura, sing kapindho kanthi populasi paling gedhé (pedunung 92,000) lan paling jembar ing Spanyol (1,760 Km2). Kutha iki diadegaké déning bangsa Rom ing taun 34 AC, minangka Situs Warisan Donya wiwit 1986.

sig caceres spain

Saka Extremadura, proyèk-proyèk teknologi kayata sistem operasi GNULINEX ing inti Linux. SEXTANTE sing ing pandhangane karo gvSIG duwe distribusi sing janjeni ora mung ana ing media sing nganggo basa Spanyol.

Brief babagan SIG saka Cáceres

Nyatane meh kabeh wis dibiayai dening kotamadya; sawise 10 taun wis diinvestasi kanthi cedhak 1.3 yuta Euros. Nanging watesan sing padha wis nyebabake kemajuan, ora akeh nggayuh data nanging ing proses otomatisasi proses lan validitas Software. Ana mung rong staf permanen sing ditudhuhake ing subyek, plus kontrak sing dianyari saben taun kanggo ngatur situs web kasebut.

Data kasebut Kasugihan data ora pantes, padha duwe peta sejarah sing bener karya seni, rencana peraturan, ortophoto taun-taun sing beda, sing anyar karo piksel 10 cm. Sanajan Catastro Nacional nyedhiyakake plot kasebut, dhèwèké wis ndina digital liyane survey sadurunge lan duwe akeh informasi ing tingkat 2D lan 3D saindhenging wilayah kotamadya.

sig caceres spain

Piranti lunak Ing istilah alat: ing tingkat Intranet, sing mrodhuksi data nggunakake Microstation Geographics utawa Powermap; Descartes lan Daya Sipil saka wektu kanggo wektu. Kanggo pangguna dependensi liya, Bentley Redline misale jek wis menehi apa sing perlu lan metu diterbitake karo Geoweb Publisher ............... kabeh V8.5 lan karo database ing Access!

Secara total padha duwe sawetara 60 pangguna sing sesambungan karo data spasial lan sawetara pitungan 200 saben dina online. Ing tingkat klien, padha mbangun aplikasi VBA sing apik banget kanggo konsultasi lan nampilake informasi, sawetara iki uga kasedhiya online.

Kelembagaan. Amarga konteks (Spanyol), akeh kelemahan normatif sing wis diatasi; Aku nyathet stabilitas para teknisi, sing ora bakal diganti amarga dadi politisi ing dina iku, kaya sing kedadeyan ing akeh negara Hispanik. Iki katon apik, sanajan ora kabeh rosy, amarga ngatur dana kanggo nandur modal ing departemen kudu tansah rumit.

Ing kasus apa wae, peran institusional, angger-angger babagan penjualan layanan, perjanjian karo entitas lokal lan nasional minangka salah sawijining kekuwatan paling gedhe saka SAC Cáceres.

Publikasi. Kaca sampeyan nawakake jumlah data sing apik sing wis dipisahake antarane kartografi, dalan lan perencanaan. Ana cukup materi sing diterbitake, apa sing bisa uga ditindakake liwat Geoweb Publisher: ActiveX kanggo para pengguna IExplorer, kanggo browser liyane tansah ana penyebaran lan konfigurasi lapisan nanging mung minangka gambar. Data liyane digunakake minangka pdf.

sig caceres spain

Nylametake publikasi kasebut, senadyan awu bilih rambut wis katon dening watesan ing alat lan sumber daya manusia kanggo berkembang. Kanggo prakara kasebut, padha ora bisa ngirim topik kanthi subyektif sing bakal menehi kesenengan gedhe ing data, utawa tampilan kanthi mung siji jinis kategori lan atribut kajaba mung mateni utawa nguripake miturut kapentingan, bakal dadi gedhe kanggo perbandingan historis.

web: sig.caceres.es

Tantangan paling kuat

Nemtokake finalis wis nggawa kepuasan gedhe marang wong lanang iki, ora menang yaiku roulette lan akibat saka watesan sing bisa diatasi. Senajan padha ora prasaja.

Manajemen sumber daya ekonomi. Mbok menawa iki minangka tantangan paling kuat saka SIG saka Cáceres, saéngga mung wong telu sing wis rampung, nanging perlu kanggo nggoleki lawang kanggo ngatur hibah. Mesthine kudu ana cara kanggo nindakake ing tingkat Uni Eropa, nanging sing paling wigati iku ora kanggo mbukak lan nyiapake rencana sing ngenali carane nggawe langkah-langkah sing diwajibake ngimbangi supaya luwih akeh data, nyedhiyakake luwih akeh layanan utawa nggawe kesinambungan kanggo apa sing wis ana.

cronologia_SIG

Sampeyan bakal perlu njagong ing geofumar ing lingkungan kasebut, ing wektu sing kita gunakake, kita mikir babagan kamungkinan kaya ngubungake nganyari teknologi menyang proyek nganyari layanan lan wajib pajak; iku tegese nandur modal jumlah dhuwit kanggo nganyari jinis tartamtu pajak sing ora dibayangke sing padha lan bagéan saka koleksi iki diinvestasi ing departemen kasebut.

Nganyari teknologi. Iki aku iki wedi kula, nanging sampeyan kudu nindakake kanthi cepet utawa mengko; ora amarga iku fad, nanging amarga ngeculake akeh sing ambruk kesinambungan. Ngalih saka database Akses menyang Oracle, saka Geographics menyang Bentley Map, saka Geoweb Publisher kanggo Geospatial Server V8i, ora mung nyebabake lisensi nganyari maneh amarga bisa ngalami pembentukan data, kompilasi pembangunan lan ngowahi kaos kaki dadi akeh owah-owahan ing taun-taun iki. Iku uga perlu kanggo nimbang data manajemen sing luwih apik, digandhengake karo transaksi supaya edisi manual utawa kerentanan kanggo database.

Jelas teknologi anyar menehi potensial kanggo nyambungake lan ngawasi data karo standar OGC, ngatur lan ngawula kanthi kualitas sing luwih apik, nanging keputusan kudu diukur amarga kanggo perusahaan dewan kuwi argumen jinis iki ora bisa mesthine.

Ing aspirasi. Tantangan iki ditinggalake kanggo dewan kota, amarga ana akeh karya, ora bisa nyumetake tetep karo apa sing wis ana lan kehormatan minangka finalis saka Inspirasi 2009, stabilitas total kaya pensiun ana. Nanging ing pengarepan minangka ibukutha kabudayan Eropah kanggo 2016, yen intuisi ora ngapusi aku, apa wong lanang duwe ing mripate ... padha bisa menang ing Inspirasi ing 2011.

A parenthesis kapisah

Anugrah sing diwenehake ora disedhiyakake dening lokasi strategis, Spanyol bisa uga atraktif nanging biasane para juri kasusun saka spesialis ing perusahaan swasta AEC, universitas, majalah utawa media online. Antarane anggota 20 juri taun iki:

-Todd Danielson
GeoTec Media
-Braulio Agnese
Majalah arsitek
-Mike Woolf
Dalan Gedhe Dunia
-Joseph Francica
Arah Media
-Sisi Zlatanova
Sampeyan delft
-Edwin Ecob
Cabashi
-Tom Sawyer
ENR
-Howard Turner
Calpoly
-Tom Fiske
Arc Advisory Group

Sawise ningali salah sawijining pengamatan sing dilakoni ing pameran lan sawetara kriteria sing dileksanakake dening juries saka kompetisi jenis iki, inovasi (komparatif) ing teknologi kasebut kena pengaruh ing penghargaan, wiwit 5 taun kepungkur (2004) proyèk diwiwiti kanthi kawicaksanan kayata:

  • Desain multilayer, Oracle Database, manajemen transaksional 100% web.
  • Manajemen aliran sing dikontrol, adhedhasar peran, disambungake menyang ProjectWise saka pambangunan data sing gedhé, rekaman peta, mindhai lan ngekstrak buku-buku lawas, nudhuhake file cadastral, pranala menyang Property Property (kalebu panyebaran dokumen pindai) lan pangopènan ing dikarepake.
  • Microstation Geographics 8.5 nanging kanthi aplikasi VBA masang xml menyang dgn nggunakake XFM (sadurunge sing Bentley Map metu)
  • Publikasi ing VPR karo tema sing digedhekake saka data urip dening Geoweb Publisher
  • Aplikasi kanggo pangopènan cadastral salaras karo API redline liwat pangguna sing nduweni hak kontrol.
  • Aliran pangolahan kadastral saka transaksi online, diangkat dening klien Geographics, mriksa metu peta saka server utama, sawise owah-owahan nyimpen sajarah ing dgn lan ngasilake check-in njaga kontrol versi.
  • Rutin cadangan otomatis lan réplikasi menyang repositori sing beda-beda, kalebu publikasi, nggoleki file sing wis dikelola.

mode rekaman

Lingkungan saka proyèk iki beda-beda, mlebu liwat silihan saka Bank Donya, kanthi watesan institusi amarga kontèks, karo apa sing isih dilakoni. Biaya pembangunan kasebut $ 270,000 (ora kalebu lisensi), mung ditrapake sadurunge proyek sing kudu ditindakake ing tingkat maquila aktivitas sing diasilake saka sapuan cadastral ing tingkat negara lan modernisasi Registry Property kalebu perubahan folio pribadi kanggo folio nyata.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.