JavaScript - Demam anyar kanggo open source - tren ing kasus Bentley Systems

Kita ora ngedol software, kita ngedol asil lunak. Wong ora mbayar kanggo piranti lunak, padha mbayar dhuwit kanggo apa sing dilakoni

Pertumbuhan Bentley wis teka liwat akuisisi. Loro taun iki padha Inggris. Synchro; piranti lunak perencanaan, lan Legiun; program pemetaan lan pedestrian, sing misuwur lan dihormati ing Britania Raya. Integrasi karo sistem manajemen desain lan aset Bentley bakal nggedhekake panggunaan lan nggawa tambah nilai marang pelanggan perangkat lunak infrastruktur. Bentley uga mrodhuksi sawetara produk gawe omah; 2019 bakal weruh layanan iTwin sing bakal nyedhiyakake konsèp "Twin Digital", yaiku produk akhir saka Building Information Modeling (BIM), lan perpustakaan iModel.js sumber sing bakal dipangan. Apa iki? Open source? Apa kita ngarep-arep pracaya yen soko barang sing ora bisa dideleng lan ora bisa tuku bakal nggawe dhuwit kanggo para pengembang? Nerangake sing.

Wis ana sawetara akuisisi Bentley taun iki, sing paling bungah sampeyan?

Aku gampang dipindhah babagan akeh perkara, nanging njagong lan looking back ing apa wong bener apa karo piranti lunak kita tenan nyenengake. Ana potensial luar biasa kanggo nggabungake solusi kasebut karo penawaran produk kita. Aku nemokake sing narik banget yen Synchro wis nggawe prabédan gedhé kanggo pangguna. Aku uga wis kesengsem karo apa sing diomongake wong babagan Legiun. Aku kabeh kudu nganggo Legiun!

Ing Britania Raya, saiki kita duwe Komisi Geospatial ing Pamrentahan. Apa babagan data geospasial sing nggawe pemerintah pengin ngormati nilainya?

Konsep digital bakal diwiwiti. Masyarakat wiwit ngerti manawa ana informasi kasebut, informasi kasebut kudu dieksploitasi lan digunakake nganti bisa digunakake. Mung eksistensi data sing akurat lan tepat wektu sing dikarepake. Tren kasebut mesthi bakal terus. Masyarakat bakal njaluk luwih akeh akses menyang informasi luwih lengkap ing wektu lan kanthi faktor wujud.

Apa iki panginten sing ana ing perpustakaan open source iModel.js?

Kita ngerti manawa informasi sing disimpen ing file sing ana gandhengane karo aplikasi desain bisa gegandhengan karo informasi saka macem-macem sumber eksternal liyane; Contone, sistem GIS, pemetaan, aset lan dalan Lan kita ngerti ana panggilan kanggo nglacak insiden sing luwih apik lan jinis laporan langsung liyane. Dadi kayane wajar yen cocog karo tampilan dalan kanthi desain dalan iki lan kanthi lalu lintas paling anyar ing dalan. Wong duwe pengalaman saben dinane nggunakake aplikasi kanggo informasi kaya iki, lan dheweke ora bisa ngerteni sebabe angel banget. Kita kudu ngupayakake nggawe sambungan kasebut kanthi gampang.

Ana akeh omongan "data peteng", apa sing bener?

Ing donya teknik, saben aplikasi dirancang kanggo ngrampungake masalah sing rada spesifik, lan akeh sing dipahami taun kepungkur. Padha nyimpen data kanthi cara sing gampang diakses dening aplikasi sing wis diedit. Paling wektu - lan aku ngomong kanggo aplikasi kita dhewe - logika kaya pangerten sing informasi ing aplikasi, ora ing file. Berkas namung sèwu byte lan nalika sampeyan nyoba mangertos tanpa aplikasi kasebut, iku ora bisa dianggep. Ing peteng iku aplikasi liyane ora bisa menehi interpretasi lan nggambarake kanthi becik.

Kita minangka guilty nggawe kahanan iki minangka sapa waé. Nanging negara ing donya saiki yaiku kita duwe nomer aplikasi sing nyengsemake sing perlu kanggo ngembangake kabeh kohesif saka tumpukan file independen. Ora ana sing bisa entuk. Kita duwe data lan iku terkenal, nanging kita mbuang-mbuwang.

Open source minangka langkah gedhe kanggo Bentley, kenapa saiki?

Aku wis nganjurake iki kanggo dangu, nanging sampeyan ora bisa mung mbukak kode kode sing ana ing blumbang enkripsi. Yen kita wis gawe sumberdaya ing aplikasi kita sawetara taun kepungkur, proses konstruksi mesthi rumit banget. Mung njlèntrèhaké cara kerjane ana ing sangisoré kemampuan pangamatan biasa - lan mung aplikasi sumber terbuka sing sukses sing bisa ditemokake dening pengamat biasa. Mungkin pengamat biasa ora saiki ngganti apa-apa, nanging iku alasan kanggo sumber terbuka - amarga wong bisa migunakake apa wae sing ora dirancang.

Nalika kita miwiti karo proyek ing iModels, kita ngira bakal ora ana larange kajaba wong bisa migunakake apa-apa sing ora dirancang. We need a way where people could use it without going to "Bentley School". Kita milih JavaScript minangka basa sing becik. JavaScript nang endi wae. Iku apik tenan carane dheweke wis njupuk kontrol ing donya IT. Kita kedah ngonversi kathah kode ingkang dipunserat sakmenika, sakmenika wonten ing JavaScript. Kita kudu nandur modhal wektu kanggo katon alus, bisa didokumentasikake lan uga dikomentari supaya bisa ngedol akses open source minangka nilai. Aku ora bisa nemtokake manawa proyèk-proyèk open source dianyari karo penggemar lan banjur diabaikan!

Kita ora nyana yen mung ana, sing digunakake wong. Kita kudu bisa mbuktekake yen nggunakake iModel.js iku investasi lan wektu.

Apa sampeyan nemokke resistance ing Bentley liwat sumber terbuka?

Cukup! Saiki ana Bentley Systems sing nyatakake yen ana gagasan elek. We are a software company. We sell software. Wong-wong percaya yen aku menehi apa sing padha nyoba kanggo ngedol. Lan aku terus nyoba kanggo nerangake yen aku ora ngedol software, ngedol asil lunak. Wong ora mbayar kanggo piranti lunak, padha mbayar dhuwit kanggo apa sing dilakoni.

Iki tegese pangowahan ing model bisnis. Mirip karo nalika Microsoft mutusake manawa Azure minangka cara kanggo golek dhuwit kanggo mbantu wong nggunakake Linux. Kanthi langganan iTwin sing anyar, bisa diarani; iki kabeh sumber program sing nggawe lan nggambarake data, sampeyan ora prelu mbayar, kita bakal dikenani biaya langganan iTwin lan supaya kasedhiya aplikasi sing akeh. Sawetara wong bakal menehi. Sawetara ora. Nanging ekosistem sing ditemokake ing endi wae ing jagad JavaScript ora liya. Sampeyan ora bisa nggawe pesaing sumber tertutup kanggo JavaScript. Ora bakal bisa.

Sampeyan ngandhani manawa piranti lunak open source akeh diabaikan, apa tantangan sing dideteksi nalika entuk kapentingan?

Nggawe wong sing prioritas ora ana.1. Nanging iki mung awal saka game. Banjur bakal mbuktekake. Dheweke bakal duwe pitakonan. Dheweke bakal duwe masalah. Padha arep nggawe owahan. Bakal menehi gagasan alternatif. Kang bisa nanggapi ing kabeh tingkat kasebut yaiku apa sing nggawe proyek sumberdaya bisa apik.

Perangkat lunak open source kudu diwenehi massa kritis sadurunge wong ngira iki minangka bagian saka masalah gedhe. Ora ana wong kepengin nggarap perkara yen dheweke mikir yen dheweke wis mati. Dadi sumber terbuka ora ateges manawa wong bisa ngiringi kita lan dadi pangguna virus produk kita. Kita kudu nggawe sing bener.

Aku tansah kesengsem karo jumlah usaha Google lan liyane sijine menyang proyek. Padha nglakoni apa wae sumber mbukak, lan banjur ngirim tim marketing kanggo ngedol. Yen sampeyan takon, sampeyan bakal nampa jawaban sing bener. Ana masalah sing ana, ana wong sing mbantu sampeyan, ora sengaja saka sumber asli ing forum lan komunitas online. Dheweke duwe conto ekosistem sing luar biasa. Iku cenderung kanggo feed dhewe.

Mbayangno sampeyan nulis program. Yen sampeyan ora bakal nyalin kode sumber sampeyan, bisa dadi bab sing ora gampang lan rumit. Yen sampeyan nggarap, kerjane. Nanging yen sampeyan arep ngomong sing kedhaftar bisa nyelehake lapisan kasebut ing ndhuwur, yen sampeyan arep nyaranake yen iku titik entry kanggo karya wong liya, sampeyan kudu mbuktekaken iku worth wektu sing. Iku ora langkah nyata kanggo maju. Sepuluh taun kepungkur aku wis ngomong; Ora ana cara, iku angel banget. Nanging kombinasi karo model langganan iTwin lan nyatane yen ekosistem kanggo donya sumber mbukak wis ditetepake, tegese manawa kita ngarepake supaya kapitalisasi kasebut.

Ing taun-taun pungkasan, kita ndeleng kolaborasi antarane perusahaan paling gedhé, Bentley kerjo bareng karo Microsoft, Siemens lan Topcon antara liya, kenapa kaya mangkono?

Nganti sawetara taun kepungkur, kita ora tau ngembangake apa-apa. Kanggo sawetara wektu, kita ngandhani yen kita padha netral lan kita ndhukung kabeh wong. Nanging Topcon lan Siemens lan liyane teka, lan katon kaya model sing bisa digarap; kita bakal entuk manfaat. Kadhangkala kita duwe perdebatan babagan ngendi watesan kudu antarane apa kita apa / apa lan carane akeh padha kudu mbayar kita / carane akeh padha kudu mbayar. Nanging aku luwih apik tinimbang yen kita ora duwe perjanjian kerjasama kasebut.

Ing kasus Topcon, kita bisa bebarengan nalika nandhang manèh karo prioritas kita. Kita tansah nyoba supaya informasi babagan ngendi kita arep, supaya ora tumpang tindih. Sampeyan ora bisa nggawe karo kabeh wong. Hubungan istimewa ora ana maneh yen sampeyan duwe hubungan sing kaya karo kabeh wong. Ide bab persetujuan kerjasama, sing saiki kita gabung karo perkembangan, wis dadi model sing apik banget. Aku ora bisa mbedakake. Sejatine, aku ora percaya ing konsep, nanging aku seneng yen dheweke bisa mbuktekake yen aku salah.

Minangka pendiri Bentley, apa sing paling sampeyan bangga?

Kita wis nggawe akuisisi 105, sawetara wong luwih produktif utawa luwih suwe tinimbang wong liya. Nanging apa sing kita kenal pirang-pirang iku wong apik banget. Persentasi gedhe saka kolega kita teka liwat iki pitukon. Yen sampeyan bisnis cilik lan nyasarké perusahaan sing luwih gedhe, banjur ana rong rute sing bisa sampeyan tindakake: tindakake dalan lan bali menyang perusahaan cilik, utawa ndeleng kesempatan. Kita wis bisa ngyakinake sawetara wong sing pinter banget kanggo tetep.

Kita minangka gabungan 105 perusahaan sing wis pirang-pirang taun suwene. Aku bisa uga miwiti, nanging aku ora bisa menehi kredit apa sing wis ana. Nalika aku lungguh ing mburi pamirsa lan nonton demo Synchro, sing saiki diarani "Bentley Synchro," aku mikir, dhuh, wong-wong kasebut pancen pinter. Aku manggon ing kamulyan sing dibayangke. Aku rumangsa padha karo entuk Acute3D sawetara taun kepungkur. Wong lanang iku sarwa hebat. Dheweke nggawe alat sing apik banget iki. Kita entuk. Aku ndelok dheweke, lan aku ngomong dhewe, ora, jenengku ana ing kana. Apik banget.

Benten apa Bentley saiki?

Nalika kita wiwit, aku mung nyoba nginep ing bisnis sing cukup kanggo mbayar tagihan. Ing sawijining wektu, aku ngerti saben wong sing kerja ing Bentley Systems. Aku ngerti apa sing dilakoni. Dheweke ngerti anak-anake. Sing beda saiki. We have expanded into spaces of problems that not the ones we face in the beginning. Kita wis nggedhekake pasar sing ora bakal dadi pasar normal kita. Jangkah kita luwih jembar tinimbang yen kita wis tuwuh sacara organik. Apa premis kanggo miwiti Bentley? Aku kerja kanggo DuPont, sing dadi panganggo Integraph. Kula sedhereng Barry sampun miwiti perusahaan piranti lunak piyambak, lan nilaraken DuPont kangge nggarap piyambakipun. Dene, DuPont nyuwun kula ningkatake piranti lunak sing wis ditulis nalika isih ana. Aku ngomong yen aku bakal nambah yen menehi aku hak kanggo ngedol. Lan iki minangka wiwitan. Aku miwiti Bentley Systems lan miwiti piranti lunak CAD.

We diwawancarai Greg Bentley bali ing 2016 lan takon marang apa kaya kanggo nyambut damel karo sedulur-seduluré, carane sampeyan katon sampeyan?

Aku menehi saran sampeyan supaya ora! Nanging wis apik banget. Kita ora tau duwe rencana lengkap. Nalika kita miwiti perusahaan, ana limang kita sing kerja ing kana nalika iku lan ibu saya petrified. Dheweke ora ngandel yen piranti lunak iku nyata. Sampeyan ora bisa nggawe idea yen wong bakal mbayar soko sing ora katon. Dheweke sejatine prihatin yen kabeh limang anak dheweke bakal nganggur lan mulih.

Apa sing paling dikarepake saka Bentley ing 2019?

Konsep kembaran digital. Ana wong sing arep nggawe. Sapa sing ngembangake iku kanthi bener bakal duwe kesempatan pasar sing luwih gedhe tinimbang sing saiki. Kesempatan iki, titik break iki ing industri sing ana transisi gedhe antarane donya saiki sing dicenthang lan donya kembar digital minangka pasar sing kudu dipeluk cepet. 2019 bisa dadi Taun Pertama kanggo kita.

Aku ana ing wiwitan dina komputer. Komputer kasebut anyar, lan kabeh wong ngira-ngira apa sing bisa ditindakake. Aku mikir manawa kita lagi ngarep lawang karo bocah kembar digital. Iki dudu konsep anyar, konstruksi lan prasarana kalebu ketinggalan babagan iki. Yen aku ndeleng cara pangembangan bisnis ing taun 2018, ora bakal beda kaya nalika diwiwiti ing taun 1984. Ya, kita duwe kertas digital. Ya, kita duwe model 3D. Nanging kontrak kasebut ujar sing padha lan umume masarakat nggawe kanthi urutan sing padha karo sadurunge. Babagan kaya Synchro iku revolusioner, nanging ora digunakake umume. Ing tahap sabanjure, akeh perkara sing beda.

Sembarang asil sing metu saka kesempatan sing digawe ing donya kembar digital, bakal dadi donya sumber sing mbukak. Aku yakin. Aku bakal peteng kanggo saingan karo dheweke, supaya kita bisa njupuk timbal. Iku gampang, sawise meh 35 taun saiki, kanggo ngomong, aku rampung. Nanging aku aran kita ing baris wiwitan saka balapan sing arep dadi rush emas sabanjure.


Keith Bentley, Pendiri lan CTO, Bentley Systems, ngomong karo Darrell Smart lan Abigail Tomkins.

CES Desember 2018 / Januari 2019

www.bentley.com

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.