Kabeh Warta saka QGIS

Iki minangka artikel review kabeh kabar sing kedadeyan ing QGIS. Ing versi sing dianyari iki nganti versi 2.18.

QGIS saiki minangka salah sawijining pengalaman alat sumber paling gedhe, kanthi potensial kanggo saingan karo piranti lunak privat kanthi cara lestari.

[judul sabanjure = »QGIS 2.18 Las Palmas»]

News of QGIS 2.18 'Las Palmas'

Peluncuran iki nduweni fitur-fitur anyar ing ngisor iki:

  • Symbology: Pemilih warna saiki digabungake ing panel gaya lapisan
  • Labeling: Ngganti dhaptar dhukungan kanggo label
  • Tagging: Peningkatan algoritma lokasi label online
  • Labeling: Labeling saka polygons nggunakake label sudhut mlengkung watara perimeter
  • Manajemen Data: A Flagaling Flag wis ditambahake mung nyalin ciri sing dipilih
  • Formulir lan Piranti: Ngidini label kontrol kanggo widget edit individu
  • Bentuk lan Piranti: Visibilitas minangka kondisional kanggo tab lan kothak kelompok
  • Formulir lan Perangkat: Nilai lapangan standar
  • Maps Conformator: Benih Utara Panah
  • Processing: Algoritma anyar "Point on Surface" (Titik ing wilayah)
  • Processing: Algoritma watesan geometri anyar
  • Proses: Algoritma Delimiter Frame Baru
  • Processing: Algoritma Dissolve nampa sawetara kothak
  • Processing: Algoritma klip wis dioptimalkan (Cut)
  • Proses: Algoritma anyar Gabung baris sing disambungake
  • Umum: Tautan otomatis ing asil identifikasi
  • Umum: Kontrol, nganggo roda mouse, palet warna
  • Umum: Werna werna pilihan wis ditambahake menyang menu gulung mudhun
  • Penyedia Data: XYZ raster mosaik sing didhukung dening panyedhiya data WMS
  • Server QGIS: Kemungkinan babagan informasi geometri kasebut ing server
  • Plugin: DB Manager: Nambah kemampuan kanggo nganyari lapisan SQL
  • Programmability: Fungsi ekspresi anyar
  • Programmability: Mbabarake fungsi rujukan linear GEOS kanggo QgsGeometry

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 2.16 Nødebo»]

Apa Anyar ing QGIS 2.16 'Nødebo'

Rilis iki duwe fitur-fitur anyar ing ngisor iki:

  • Antarmuka Panganggo: Dandan kanggo nggunakake zoom ing peta
  • Antarmuka Panganggo: Amplifier Skala
  • Editor pangguna: Redadi ulang editor editor interaktif
  • Antarmuka pangguna: Milih tampilan standar kanggo kothak dialog kawicaksanan
  • Antarmuka Panganggo: Dandan kanggo pop-up tanggalan
  • Antarmuka pangguna: Pamilih warna sing apik
  • Antarmuka pangguna: Kemampuan kanggo nyalin konten sel saka tabel atribut
  • Antarmuka Panganggo: Dhukungan HiDPI sing apik
  • Antarmuka pangguna: Prilaku sing apik kanggo alat pilihan peta
  • Simbol: Simbol lapisan, jinis panah
  • Symbology: Tipe lapisan anyar kanggo simbol "marker isi"
  • Simbologi: Simbol aksesoris anyar lan mbantu wong sing kurang sithik
  • Simbol: Simbol anyar kanggo spidol sing gampang
  • Symbology: "Ora ana simbol" render
  • Symbology: Kontrol sing luwih gedhe kanggo ngisi simbolis centroid
  • Symbology: Setelan skema kanggo simbol panandha font
  • Simbol: Gaya skema kontrol gabungan kanggo spidol, elips, lan fon prasaja.
  • Simbologi: Piranti anyar kanggo nyetel offset kanthi interaktif.
  • Symbologi: Gaya Dock Anyar
  • Labeling: Alat label bisa digunakake karo label adhedhasar aturan.
  • Diagram: Input legenda kanggo ukuran diagram
  • Gambar: Sampeyan bisa nyunting ambane garis besar diagram
  • Gambar: Ngatur diagram saka toolbar
  • Rendering: Alternatif anyar 'mabur' kanggo nggawe prasaja
  • Rendering: Klasifikasi adhedhasar kuantitas kanggo lapisan raster
  • Rendering: penunjuk lawang 'Hot'
  • Digitization: "Kunci" mode kunci kanggo parameter
  • Digitizing: Ngambah geometri lapisan linear kanthi alat Reshape Spatial Objects
  • Digitization: toleransi Segmen
  • Administrasi Data: Pilihan konfigurasi anyar kanggo tabel atribut
  • Manajemen Data: Akeh kolom ing wangun sifat
  • Manajemen Data: Ngontrol kawicaksanan kanggo ngekspor nalika lapisan vektor disimpen
  • Administrasi Data: Formulir Tampilan: nyusun ulang kolom saka meja atribusi
  • Administrasi Data: Widget referensi Hubungan: Trabasan kanggo nambah nilai anyar
  • Administrasi Data: Dandan ing ekspor DXF
  • Manajemen Data: Widget tingkat dhuwur dibangun ing desainer seret lan selehake
  • Administrasi Data: Formulir adhedhasar panyaring lan nyaring
  • Manajemen Data: Gawe Lapisan GeoPackage
  • Manajemen Data: Watesan ing widget
  • Manajemen Data: mode atribut multi-suntingan
  • Katrangan Lapisan: Opsi zoom ukuran anyar sing katon
  • Pembuat Peta: Piranti anyar kanggo nggambar poligon lan polimin
  • Pembuat Peta: Fitur atlas dipasang ing editor kode HTML kaya GeoJSON
  • Pembuat Peta: Dhukungan kanggo ngatur gambar SVG ing Desainer
  • Map Map: Panganggone HTML luwih gampang ing tag
  • Pembuat Peta: Link sing ana label ing Desainer
  • Pembuat Peta: Nyimpen file georeferensi (umpamane PDF) saka editor
  • Peta Map: Penyunting peta saiki kanthi otomatis dianyari karo prasetel
  • Alat Analisis: Netepake jeneng parameter ing ekspresi
  • Alat Analysis: Unit liyane jarak
  • Alat Analisis: Owah-owahan ing ekspresi
  • Alat Analysis: Statistik kanggo tanggal lan lapangan jinis string
  • Alat Analisis: Radius entitas sudhut mlengkung ing alat informasi
  • Alat Analisis: Dhukungan kanggo ungkapan agregat
  • Alat Analysis: Plugin fTools diganti karo algoritma pangolahan
  • Processing: Ngatur lokasi titik kanthi ngeklik antarmuka
  • Processing: algoritma GRASS anyar wis kalebet
  • Pangolahan: Dhukungan kanggo ekspresi lan variabel
  • Processing: algoritma sing wis dipesthekake.
  • Pangolahan: Gawe plugin nganggo algoritma berbasis skrip saka toolbox
  • Ngolah: Nggunakake manager bukti asli kanggo algoritma sing ana gegayutan PostGIS
  • Pangolahan: Tulis dhukungan kanggo tabel tanpa geometri
  • Umum: Fungsi salinan ing format GeoJSON
  • Umum: Nyimpen Tandha Spatial ing File Project
  • Umum: Dhukungan kanggo pesen GNSS GN RMC
  • Umum: Tempel GeoJSON entitas langsung menyang QGIS
  • Umum: Saran kanggo ningkatake peta
  • Umum: Program QGIS kanggo ndandani bug ing mode mbayar
  • Umum: Lambang MIME Desktop kanggo jinis file ing QGIS
  • Panyedhiya Data: Data OGR otomatis dibukak ing mode diwaca kanthi gawan
  • Panyedhiya Data: Dandan ing manajemen jinis domain ing kolom Postgres
  • Panyedhiya Data: Setel lapisan vektor kanggo mode sing diwaca mung ing proyek
  • Panyedhiya Data: Dhukungan kanggo database DB2
  • Panyedhiya Data: Nganyari tampilan Postgres ing Manager Manager
  • Panyedhiya Data: atribut OGR FID katon
  • Panyedhiya Data: Simpen gaya kanggo database Microsoft SQL lan Oracle
  • Panyedhiya Data: Ganti jeneng lapangan ing lapisan
  • Penyedhiya Data: Sambungan menyang layanan ArcGIS: Peta, REST, lan Layanan Fitur
  • Penyedhiya Data: Dhukungan dhasar kanggo Orsphere Manager Manager
  • Panyedhiya Data: Multiple perbaikan ing panyedhiya WFS
  • Penyedhiya Data: Generasi nilai standar ing lapisan Postgres «enggal»
  • Server QGIS: Nggawe dhukungan kanthi njaluk panjaluk GetMap lan GetPrint
  • Server QGIS: Transformasi standar datum
  • Plugins: nganyari plugin Globe
  • Plugin: Objek ekstrem ing plugin Globe
  • Plugin: API: Tambah kaca ing situs saka lapisan vektor
  • Plugin: Globe: Dhukungan lapisan Véktor
  • Plugin: Globe: Kemampuan kanggo nggedhekake dhuwur ing DTM
  • Programmability: Widget kalebu ing struktur lapisan
  • Programmability: Kemampuan kanggo plugin kanggo nyathet properti lapisan vektor

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 2.14 Essen»]

Apa Anyar ing QGIS 2.14 'Essen'

Rilis iki duwe fitur-fitur anyar ing ngisor iki:

  • Alat Analisis: Nomer statistik sing luwih gedhe kanggo ngitung
  • Alat Analisis: z-nilai saiki ditampilake kanthi alat Ngenali Spatial Objek
  • Browser: Dandan Browser
  • Panyedhiya Data: Nggunakake fungsi ST_RemoveRepeatedPoints kanggo nggawe geometri ing PostGIS 2.2 utawa luwih
  • Penyedhiya Data: Kapabilitas Cache WMS
  • Panyedhiya Data: Ngatasi lapangan tanggal lan jinis lapangan
  • Panyedhiya Data: Dhukungan kanggo data Z / M ing file teks sing wis delimited
  • Panyedhiya Data: Dhukungan kanthi cepet kanggo ngasilake geometri kurva
  • Panyedhiya Data: Kelompok transaksi kanggo nyunting karo Postgres
  • Panyedhiya data: Penyedhiya kiriman bukti asli PKI.
  • Penyedhiya Data: Lapisan Virtual
  • Penyedhiya Data: Ekstensi file luwih akeh saka perpustakaan GDAL / OGR
  • Administrasi Data: Ekspor DXF: Pilihan nggunakake judhul tinimbang jeneng minangka jeneng lapisan DXF ing aplikasi lan server
  • Manajemen Data: Plugin SPIT
  • Administrasi Data: Kemampuan kanggo milih jinis geometri ing dialog Simpen Minangka dialog
  • Manajemen Data: Vektor gabung disimpen minangka file gaya lapisan QLR
  • Manajemen Data: Owahi hubungan N: M
  • Administrasi Data: Widget kanggo nyambung menyang sumber eksternal
  • Scanning: warna band karet sing bisa dikonfigurasi
  • Digitization: Auto tilak
  • Digitization: Anyar "Ngambah alat digitalisasi"
  • Umum: Ganti carane fungsi stross
  • Umum: Kalkulator lapangan bisa nganyari geometri
  • Umum: Lapisan Virtual
  • Umum: Zoom menyang cathetan ing tabel atribut kanthi tombol mouse sing pas
  • Umum: Dandan cepet
  • Umum: Ungkapan luwih kanggo pitungan variabel
  • Umum: Fitur Anyar ing Versi 2.14 kanggo Kalkulator Lapuran
  • Umum: Kontrol sing luwih gedhe babagan panggonan nggawe unsur peta
  • Umum: Program Pembetulan Kesalahan dibiayai
  • Labeling: Simbolis minangka alangan kanggo label, utamane ngindhari simbolik kaya titik
  • Labeling: Posisi "Cartographic" saka label jinis titik
  • Labeling: Label jarak saka watesan simbol
  • Labeling: Kontrol label kanthi urutan perwakilan
  • Katrangan Lapisan: Nglamar gaya sing padha kanggo lapisan sing dipilih utawa kanggo klompok legenda
  • Katrangan Lapisan: Opsi anyar kanggo nyaring unsur legenda
  • Katrangan Lapisan: Filter legenda kanthi ekspresi
  • Pembuat Peta: Jalur tambahan kanggo editor template
  • Pembuat Peta: Akeh pilihan dokumen saka administrator
  • Plugins: Sokongan sistem asli kanggo manajer plugin
  • Processing: algoritma anyar ing versi 2.14
  • Pangolahan: Tes Q / A
  • Pangolahan: Kothak piranti pangolahan sing apik.
  • Pangolahan: Dialog informasi algoritma luwih njlimet.
  • Pangolahan: Pelaksanaan taruhan bisa disimpen lan dijupuk maneh saka antarmuka proses batch
  • Pangolahan: modul GRASS7 net
  • Programmability: Redesign editor editor kalkulator kolom
  • Programmability: Nyimpen kode init Python ing proyek kasebut
  • Programmability: Filter lan pilihan ngurutake anyar kanggo QgsFeatureRequest
  • Programmability: Formulir pilihan pangaturan kanthi Python
  • Programmability: Kelas PyQGIS Anyar ing taun 2.14
  • Server QGIS: Parameter STARTINDEX ing panjaluk GetFeature ing WFS
  • Server QGIS: ShowFeatureCount ing GetLegendGraphic
  • Server QGIS: Panyimpen sing apik kanggo dhaptar tembung kunci proyek
  • Server QGIS: Opsi supaya ora ngindhari unsur ing sudhut mozek
  • QGIS Server: Kapabilitas WMS INSPIRE
  • Server QGIS: Priksa setelan situs proyek
  • QGIS Server: Nyetel jeneng cendhak kanggo lapisan, klompok, lan proyek
  • Simbologi: Wisaya kanggo macem-macem ukuran garis
  • Symbology: Dhukungan kanggo netepake transparansi ing simbolis SVG
  • Simbologi: Dhaptar prasaja kanggo lapisan simbolis
  • Simbologi: renderer 2.5D
  • Simbologi: generator geometri
  • Simbologi: Urutan render ditetepake kanggo obyek spatial
  • Antarmuka pangguna: Nganyari tabel atribut
  • Antarmuka pangguna: Sampeyan bisa nyunting legenda simbol langsung saka struktur lapisan lapisan
  • Antarmuka pangguna: Setel rendering lan warna simbol kelas langsung saka menu konteks ing legenda
  • Antarmuka Panganggo: Widget pamilih file sing apik lan kuat kanggo wujud
  • Antarmuka pangguna: Tampilake / ndhelikake kabeh unsur legenda liwat menu konteks

[/ nextpage]

[judhul sabanjure = »QGIS 2.12 Lyon»]

Apa Anyar ing QGIS 2.12 'Lyon'

Peluncuran iki nduweni fitur-fitur anyar ing ngisor iki:

  • Piranti Analisa: Informasi Vertex kanggo kothak sing digambarake karo Piranti Objek Spatial Objek
  • Alat Analisis: alat anyar Align Raster
  • Piranti Analisis: Placak Geometri lan Plugin Geometri
  • Pilihan lan Projek Aplikasi: Manajemen sandhi sing ndhelik
  • Browser: Dandan kanggo sambungan PostGIS ing browser
  • Penyedhiya Data: Peringkat sambungan PostGIS saka Browser QGIS
  • Panyedhiya Data: Dandan ing Pengurus DB utawa Manager Manager
  • Panyedhiya Data: Dandan kanggo tabel atribut kanthi nyetel aturan format kondisional
  • Panyedhiya Data: Dhukungan kanggo jalur relatif ing widget
  • Digitization: Asil digitalisasi
  • Umum: layar sambutan anyar
  • Umum: Dandan kualitas kode
  • Umum: Editor Konfigurasi Lanjut
  • Umum: kelompok wit lapisan eksklusif
  • Umum: Nilai Filter Filter kanthi pilihan kanthi ekspresi
  • Umum: Dhukungan kanggo ngganti tema ing Panganggo Panganggo
  • Umum: Fungsi ekspresi anyar ing versi 2.12
  • Umum: Variabel ing ekspresi
  • Labeling: kuadran sing ditetepake data yen ing mode "sekitar titik"
  • Labeling: Gambar label eksklusif ing polygon
  • Labeling: Keutamaan ing kendali ngontrol alangan label
  • Labeling: Opsi anyar kanggo ngontrol kepiye lapisan poligonal dadi alangan
  • Labeling: Kontrol kanggo menehi sing ditetepake prioritas label ing lapisan sing padha
  • Labeling: Setel lapisan minangka alangan kanggo label
  • Labeling: Label adhedhasar aturan
  • Peta Gawe: Tambahan pandhu arah Atlas
  • Map Map: Format khusus kanggo annotasi kothak utawa kothak
  • Pembuat Peta: Penanganan teks Multiline lan bungkus teks kanthi otomatis ing meja atribut
  • Pembuat Peta: Ngatur warna latar mburi sel ing meja ngubungake
  • Pembuat Peta: Opsi adaptasi kaca menyang konten lan opsi ekspor clipping isi
  • Pembuat Peta: Lapisan vektor lapisan kanggo ndadekake minangka raster
  • Peta Gawe: Kontrol Data sing ditetepake bisa ditindakake ing lapisan peta lan setelan gaya
  • Pembuat Peta: Opsi kanggo ndhelikake kaca saka opsi tampilan / ekspor
  • Plugins: nganyari plugin GRASS
  • Programmability: Bukak skrip ing editor eksternal
  • Programmability: MapTools pindhah saka app> gui
  • Programmability: Penyunting lapisan liwat 'karo sunting (lapisan):'
  • Programmability: API anyar kanggo mesin labeling (QgsLabelingEngineV2)
  • Programmability: Kelas anyar ing program PyQGIS
  • QGIS Server: API QGIS Server Python wis diasilake
  • Server QGIS: GetMap ing format dxf
  • Simbologi: Gambar cilik bisa diekspor saka manajer gaya
  • Symbology: Opsi anyar katon kanggo mbatesi ukuran mm nalika nggunakake ukuran unit peta
  • Simbologi: Gulung renderer dandan
  • Symbology: Kabeh ramps warna saiki bisa diowahi
  • Simbologi: Dandan kanggo penanganan rencana spidol SVG
  • Symbology: Tambah piksel minangka pilihan kanggo kabeh alternatif unit ukuran simbolis

[/ nextpage]

[judhul sabanjure = »QGIS 2.10 Pisa»]

Apa Anyar ing QGIS 2.10 'Pisa'

Iki minangka rilis suntingan sing ditambah karo fitur-fitur anyar ing ngisor iki:

  • Widget ringkesan statistik anyar.
  • Fungsi logaritma ing Kalkulator Raster.
  • Plugin anyar kanggo statistik zona.
  • Widget situs browser anyar.
  • Lambang anyar kanggo browser QGIS.
  • PostGIS: Dhukungan kanggo lapisan PointCloud.
  • PostGIS: Filter-filter ekspresi sisih.
  • Dandan kanggo tumindak algoritma GRASS lan alat.
  • Dandan ekspor DXF.
  • Virtual lapangan saiki duwe kamungkinan kanggo nganyari.
  • Nyunting garis autofill kanggo widget NgeditRabelasi.
  • Dandan DB Manager.
  • Widget panyuntingan referensi nggunakake panyaring.
  • Dandan / Diagram dandan.
  • Piranti rotasi geometri sing apik.
  • Mesin géomètri anyar.
  • Dandan kanggo ngatasi pangiriman file proyek potensial.
  • Nggabungake paramèter saiki bisa diowahi.
  • Lapisan kanthi gabung karo meja saiki bisa disaring.
  • Pelarasan ing kothak dialog properti label.
  • Dhukungan kanggo skrip non-Latin ing laba sudhut mlengkung.
  • Alignment saka label "Jalan tolak" kabeh.
  • Ndhukung gaya lapisan sing ditindhes utawa diowahi uga ing pangripta legenda.
  • Nambah mode ukuran ukuran skala supaya bisa diatur karo jembaré ukuran skala sing dipengini.
  • Plugin saiki bisa nggawe entri dhewe ing browser.
  • Jeneng sing luwih konsisten lan diprediksi kanggo diproses asil.
  • Ngidini ngganti sumber data lapisan vektor.
  • Nuduhake kelas sing ora jelas.
  • Kelas QgsStatisticalSummary Anyar kanggo ngetung statistik saka dhaptar nomer.
  • Qt minimal tambah dadi 4.8.
  • GetFeature tanpa geometri.
  • Dhukungan kanggo parameter toleransi ing panjaluk WMS GetFeatureInfo.
  • Properti data sing ditetepake kanggo petanda font.
  • Ukuran ukuran lan rotasi wis dicopot saka menu lanjut.
  • Kompatibilitas kategori kanthi gaya sing ana.
  • Opsi anyar kanggo ngindhari fitur potongan kanthi otomatis.
  • Ungkapan kanggo ukuran stroke, rotasi, lan kekandelan stroke ing tingkat dhaptar simbol.
  • Efek lapisan aktif kanggo lapisan simbol lan lapisan kanthi umum.
  • Deleng lan ngowahi render sing wis lulus kanthi nggunakake histogram.
  • Variasi ukuran simbol nggunakake renderer lulusan.
  • Dandan ing antarmuka pangguna.

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 2.8 Wien»]

Apa Anyar ing QGIS 2.8 'Wien'

Iki minangka rilis cilik sing ditambah karo karakteristik ing ngisor iki:

  • QGIS 2.8 minangka dhasar kanggo versi jangka panjang (bakal dikendhaleni sajrone setaun).
  • Luwih saka 1000 masalah sing ditandhani dening alat analisis statis wis didandani.
  • Panjaluk Tarik lan Komitaris saiki saiki wis diuji kanthi otomatis ing kerangka tes kita.
  • Browser QGIS luwih responsif amarga dhukungan multi-Utas.
  • Dhukungan kanggo grafis legenda konteks WMS.
  • Awalan khusus kanggo tabel gabung.
  • Nggawe lapisan memori saiki dadi fitur utama.
  • Kalkulator kolom lapangan anyar ing meja ngubungake.
  • Dandan ekspor DXF.
  • Alat mindhai maju.
  • Opsi lan prilaku imbuhan sing apik.
  • Apik alat luwih apik, kalebu "onok fly" dhukungan re-aktif digunakake.
  • Dhukungan Qt5 (opsional: Paket Default isih dibangun kanggo QT4).
  • Impor / ekspor spatal spidal.
  • Dandan ing antarmuka pangguna editor.
  • Panganggoan kothak sing diluncurake kanggo tilas peta.
  • Isi jinis gambar raster ing unsur poligonal.
  • Renderer pemanasan dinamis.
  • Sampeyan saiki bisa nggunakake macem-macem gaya saben lapisan.
  • Rotasi kanvas peta saiki didhukung.
  • Antarmuka pangguna sing apik kanggo simbolis sing ditetepake data.
  • Algoritma anyar ing proses.
  • Ekspresi saiki wis lengkap karo fungsi Python khusus.
  • Komentar kompresi saiki didhukung.
  • Peningkatan server QGIS: caching sing luwih apik, dhukungan gaya lapisan, hubungan nilai, DescribeLayer, plugth Python.

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 2.6 Brighton»]

Apa Anyar ing QGIS 2.6.0 'Brighton'

Iki minangka rilis suntingan sing ditambah karo fitur-fitur anyar ing ngisor iki:

  • Dandan ing ekspor menyang DXF.
  • Jeneng file proyek ing kothak situs proyek
  • Diwenehi ngilangi titik pungkasan nalika ngukur, nggunakake tombol / backspace
  • Pilih fungsi sing ana gandhengane ing kanvas saka widget referensi hubungan
  • Widget editor ndhukung bathi lan tambahan liyane
  • Opsional mung nggunakake subset lapangan saka lapisan sing dipasang
  • Bidang Ekspresi (lapangan virtual)
  • Sampeyan bisa milih tampilan kelas ing render nerjemahake lan dikategorikaké
  • Dhukungan Ikon kanggo tumindak ditambahake
  • Kelas sing wis lulus lan dikategorikake bisa ditetepake
  • Pangambaran legenda kayata nyaring, lambang manajemen lapisan, lsp.
  • Kontrol kanggo ndhelikake item perancang cetak saka cet / ekspor
  • Kontrol liwat kaca cetak kanggo pigura perancang kosong
  • Panel anyar sing nuduhake struktur wit unsur Desainer
  • Kontrol luwih gedhe babagan garis tampilan / panah saka item desainer
  • Kontrol ditetepake data item desainer
  • Gambar desainer bisa ditemtokake minangka remot URL
  • Dandan kanggo tabel Composer (font / warna header, kompatibilitas pagination luwih apik, filter kanggo fungsi atlas, lan sapiturute)
  • Peningkatan desainer
  • Dandan kanggo snapping item
  • Multiple Ringkesan kanggo item peta
  • Dandan kanggo unsur HTML
  • Kasedhiyan desainer peta utawa tambahan kothak
  • Pangolahan saiki duwe model model lan skrip online
  • Render modeler grafis wis ditulis maneh
  • Pangowahan API digawe kanggo widget QGIS
  • Perbaikan telusuran nalika nggunakake panjaluk GetFeatureInfo
  • Nambah setelan tliti kanggo kawicaksanan geometri GetFeatureInfo
  • Kemungkinan pilihan warna acak
  • Perbaikan Symbologi menyang Interface Panganggo
  • Sintaksis kode lan editor editor ekspres
  • Palet warna sing ditetepake pangguna
  • Kothak dialog anyar kanggo pemilih warna
  • Piranti pilihan fungsi individu digabung menyang kothak pilihan Pilih
  • Tambah lapisan menyang prilaku kanvas
  • Dhukungan kanggo ukuran 48 lan 64 piksel ukuran
  • Tombol warna anyar
  • Menu konteks kanggo ngenali alat kasebut

[/ nextpage]

[judhul sabanjure = »QGIS 2.4 Chugiak»]

Apa Anyar ing QGIS 2.4.0 'Chugiak'

Rilis cilik iki nuduhake sawetara fitur anyar sing apik:

  • Rendering multi-benang
  • Mode pratinjau warna ing loro desainer kanvas lan desain peta
  • Fungsi ekspresi anyar (fungsi sing gegandhengan karo kothak, wordwrap)
  • Salin, tempel, seret lan selehake warna
  • Label maneh
  • Peningkatan kanggo unsur gambar desainer
  • Mod ukuran prakiraan kanggo peta atlas
  • Tabel atribut sing apik ing desainer
  • Peningkatan desainer umum: gaya naleni lan capping, tombol kanggo zoom menyang peta utama
  • Dandan kanggo kerangka HTML ing desainer
  • Gaya ngisi shapeburst
  • Pilihan kanggo ngganti lokasi garis panandha
  • Renderer Polygon Dibalik Anyar

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 2.2 Valmiera»]

Apa Anyar ing QGIS 2.2.0 'Valmiera'

Rilis cilik iki nuduhake sawetara fitur anyar sing apik:

  • Sampeyan saiki bisa netepake hubungan 1: n kanggo lapisan.
  • Saiki bisa ngekspor proyek sampeyan menyang format DXF.
  • Kanthi nempelake pilihan, saiki bisa nggawe lapisan anyar kanthi fitur sing wis disimpen.
  • Legenda WMS saiki kasedhiya liwat panjaluk getLegendGraphic.
  • Saiki bisa uga bisa nggedhekake atribut anyar minangka fungsi internal fitur sing wis ana.
  • Ekspresi anyar disimpen ing generator ekspresi kanggo nggunakake maneh kanthi cepet.
  • Sampeyan saiki bisa nyetel warna gaya wates peta Zebra ing Desainer.
  • Sampeyan saiki bisa muter item apa wae ing Desainer Pencet.
  • Jendela Desainer wis skala ing garis status lan aturan sing luwih apik.
  • Output perancang minangka gambar saiki bisa digawe nganggo file kaya jagad supaya peta sampeyan diarahake.
  • Akeh dandan ing Atlas ngidini sampeyan pratinjau lan nyithak saben lembar peta.
  • Luwih gampang milih unsur tumpang tindih ing desainer peta (shaper).
  • Kompatibilitas karo kaca lan bentuk gaya ing desainer peta wis apik.
  • Server QGIS saiki bisa nawakake peta Web Coverage Service (WCS).
  • Gradients saiki bisa digunakake kanggo ngisi poligon.
  • Kelas saiki bisa label ing bingkai nganggo cat.
  • Tuwak warna saiki bisa dibalik.
  • Aturan saka renderer adhedhasar aturan saiki bisa disalin lan disimpen.
  • Dhukungan cepet kanggo generalisasi fungsi wis ditambahake.
  • Kanggo lapisan panandha, saiki sampeyan bisa netepake titik jangkar / asal pananda.
  • Ing simbolik vektor, saiki sampeyan bisa nggunakake ekspresi tinimbang lapangan siji kanggo klasifikasi.
  • Ukuran lan sifat diagram rendering saiki bisa disetel nggunakake ekspresi.
  • Kontur poligon bisa digambar kanthi stroke ing njero (kanggo nyegah stroke ora digambar ing poligon sing tetanggan)
  • Gaya visual kabeh dialog properti kita wis apik.
  • KeyBindings ing antarmuka pangguna wis dianyari supaya luwih gampang navigasi.
  • QGS saiki ndhukung macem-macem transformasi datum.
  • Proses saiki duwe editor script.
  • Pangolahan bisa digunakake tanpa header ing skrip.

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 2.0 Doufour»]

Apa Anyar ing QGIS 2.0.1 'Dufour'

Iki minangka versi fix cilik kanggo ngatasi hak cipta / kridit kanggo layar sambutan anyar uga kanggo nganyari dokumentasi sing ndhukung. Terjemahan Spanyol uga wis nganyari.

Apa Anyar ing QGIS 2.0.0 'Dufour'

Iki versi anyar utama. Adhedhasar versi awal QGIS 1. x. x, QGIS Dufour ngenalake akeh fitur anyar, perbaikan, lan koreksi bug. Iki ringkesan sawetara fitur utama.

  • Kita wis nganyari tema "lambang" kanggo nggunakake tema 'GIS' sing nyedhiyakake konsistensi lan profesionalisme level sing luwih apik kanggo antarmuka pangguna QGIS.
  • Ringkesan lapisan simbol anyar nggunakake tata letak sing terstruktur kanthi cetha sing ngidini akses cepet lan gampang kabeh lapisan simbol.
  • QGIS 2.0 saiki kalebu dhukungan spasial Oracle.
  • Kanthi sifat-sifat anyar sing ditegesake ing data, sampeyan bisa ngontrol jinis simbol, ukuran, warna, rotasi, lan akeh sifat liyane kanthi nggunakake sifat-sifat.
  • Sampeyan saiki bisa nyelehake unsur HTML ing peta.
  • Duwe unsur peta sing didadekake siji penting kanggo ngasilake peta sing wis dicithak. Garis sworo otomatis otomatis ditambah supaya ngidini gampang nyetel obyek desain kanthi nyeret siji obyek sing cedhak karo liyane.
  • Kadhangkala perlu nyelarasake obyek ing jarak "tirai" ing desainer. Kanthi garis penyesuaian manual anyar, garis penyesuaian manual bisa ditambah karo obyek sing luwih apik nggunakake alignment umum. Mung seret saka pamimpin ndhuwur utawa sisih kanggo nambah pedoman anyar.
  • Apa sampeyan kudu ngasilake pirang-pirang peta? Desainer saiki kalebu seri peta peta sing wis dibangun kanthi nggunakake fitur Atlas. Lapisan liputan bisa dadi titik, garis, poligon, lan data atribusi fungsi saiki kasedhiya ing label kanggo panggantos nilai cepet.
  • Jendhela komposisi siji saiki bisa ngemot luwih saka siji kaca.
  • Item tag desainer ing versi 1.8 cukup winates lan mung token $ CURRENT_DATE digunakake. Ing versi 2.0 dhukungan kanggo ekspresi lengkap nambahake kekuwatan lan kontrol tag pungkasan.
  • Pigura peta saiki ngemot kemampuan kanggo nampilake kisaran liyane lan bakal nganyari nalika sampeyan nggulung. Nganggo iki kanthi fitur generasi Atlas saiki ing inti desainer, sawetara map tartamtu kanggo peta sing diidini. Ringkesan gaya bingkai nggunakake gaya sing padha karo obyek polygon peta biasa supaya kreatifitas sampeyan ora dibatesi.
  • Campuran lapisan ngidini sampeyan gabungke kanthi cara sing anyar lan apik. Yen ing versi sadurunge, kabeh sing bisa ditindakake yaiku nggawe lapisan kasebut transparan, saiki sampeyan bisa milih ing antarane pilihan sing luwih maju, kayata "Multiply", "mung dadi peteng", lan akeh pilihan liyane. Campuran kasebut bisa digunakake ing tampilan peta normal uga ing desainer cetak.
  • Dhukungan HTML wis ditambahake ing unsur label saka desainer peta supaya luwih bisa ngontrol peta sampeyan. Tag HTML ndhukung gaya CSS sing lengkap, HTML, lan uga JavaScript yen sampeyan berorientasi kaya ngono.
  • Sistem label wis dibahas kanthi lengkap amarga saiki kalebu akeh fitur anyar kayata bayangan gulung, 'perisai dalan', akeh pilihan data sing digandhengake, lan macem-macem perbaikan kinerja. Kita alon-alon ngilangi sistem "tag lawas", sanajan sampeyan isih bakal nemokake fungsi sing kasedhiya kanggo versi iki, sampeyan kudu nyana bakal ilang ing versi tindakake.
  • Daya lengkap label ekspres lan aturan saiki bisa digunakake kanggo properti label. Meh kabeh situs bisa ditetepake kanthi ekspresi utawa nilai lapangan sing bakal ngontrol luwih akeh asil saka label kasebut. Ekspresi bisa nyebutake lapangan (umpamane, ukuran ukuran font menyang nilai lapangan 'font') utawa bisa uga kalebu logika sing luwih kompleks. Conto sifat sing bisa digandhengake yaiku: font, ukuran, gaya, lan ukuran buffer.
  • Kanthi nggunakake mesin ekspresi luwih akeh ing njaba QGIS kanggo ngidini tag kaya ekspresi lan simbol adhedhasar, luwih akeh fungsi sing ditambahake menyang konstruk ekspresi lan kabeh bisa diakses sanajan tanpa konstruk ekspresi. Kabeh fitur kalebu pitulung lengkap lan pandhuan panggunaan kanggo panggunaan sing gampang.
  • Yen mesin ekspres ora duwe fungsi sing sampeyan butuhake, aja kuwatir. Fungsi anyar bisa ditambahake liwat plugin kanthi nggunakake API Python sing sederhana.
  • API Python wis dirombak maneh kanggo ngidini pengalaman pamrograman pythonic sing luwih resik. API QGIS 2.0 nggunakake SIP V2 sing mbusak kekacoan logis saka ToString (), toInt () sing dibutuhake nalika nggarap nilai. Jinis kasebut saiki diowahi dadi jinis Python asli kanggo nggawe API luwih nyenengake. Atribut saiki wis diakses ing fitur kasebut kanthi nggunakake telusuran kunci sing gampang, ora luwih indeks lan ngubungake peta telusuran. Wigati: sebagian besar plugins sing ditulis kanggo QGIS <1. x kudu diwenehake supaya bisa digunakake kanthi bener ing QGIS 2.x. Mangga, takon

https://github.com/QGIS/QGIS/wiki/Python_plugin_API_changes_from_18_to_20 kanggo rincian liyane.

  • Sistem panyedhiya data raster wis rampung dibubarake. Salah sawijining fitur anyar sing paling apik sing ditrapake saka karya iki yaiku: 'layer-> save as ...' kanggo nyimpen lapisan rasterisasi minangka lapisan anyar. Ing proses kasebut, sampeyan bisa motong, resample, lan gawe maneh lapisan kasebut menyang sistem referensi koordinat anyar. Sampeyan uga bisa nyimpen lapisan raster minangka gambar sing diwenehake, dadi yen, umpamane, sampeyan duwe pola stripe tunggal sing wis digunakake palet warna, sampeyan bisa nyimpen lapisan sing diwenehake menyang lapisan RGB sing dideleng.
  • Ana akeh fitur-fitur anyar ing QGIS 2.0, ngajak sampeyan kanggo njelajah piranti lunak lan nemokake kabeh!

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 1.8 Lisbon»]

Apa Anyar ing QGIS 1.8.0 'Lisbon'

Iki minangka versi fitur anyar. Dibangun ing basis versi QGIS 1.7. x, Lisbon ngenalake akeh fungsionalitas anyar, perbaikan lan perbaikan bug. Iki ringkesan sawetara fitur utama.

  • Browser QGIS: aplikasi mandiri lan dashboard anyar ing QGIS. Browser ngidini sampeyan gampang navigasi sistem file adhedhasar sambungan lan set data (PostGIS, WFS, lsp), pratinjau, uga seret lan nyelehake item menyang kanvas.
  • Administrator BD: Administrator BD saiki dadi bagian saka inti QGIS. Sampeyan bisa nyeret lapisan saka browser QGIS menyang Database Database lan bakal ngimpor lapisan sampeyan menyang database spatial. Seret banjur selehake tabel ing antarane database spasial lan bakal diimpor. Sampeyan bisa nggunakake Database Database kanggo mbukak pitakon SQL ing database spatial sampeyan lan banjur ndeleng asil spatial pitakon kanthi nambah asil menyang QGIS minangka lapisan query.
  • Alat Tindakan: menehi hadiah lan tumindak.
  • Dhukungan Spatial MSSQL: Sampeyan saiki bisa nyambung menyang database spatial Microsoft SQL Server nggunakake QGIS.
  • Kustomisasi - Ngidini sampeyan ngatur antarmuka QGIS sing disederhanakake kanthi ndhelikake macem-macem komponen saka jendela utama lan widget ing dialog.
  • Jinis simbolik anyar kanggo lapisan: Isi Pola Garis, Isi Pola Titik
  • Desainer: duwe pirang-pirang garis ing unsur legenda kanthi karakter sing ditemtokake
  • Tag adhedhasar basis ekspresi
  • Alat Panas: Plugin utama anyar ditambahake kanggo ngasilake heatmaps raster saka data titik. Sampeyan bisa uga kudu ngaktifake tambahan iki nggunakake manager tambahan.
  • GPS nelusuri: Antarmuka pangguna pelacak "live" GPS wis diowahi lan akeh koreksi lan pangapikan ditambahake.
  • Organisasi ulang menu: menu wis rada dirancang maneh, saiki kita duwe menu kapisah kanggo Vector lan Raster lan akeh plugin sing wis dianyari kanggo nempatake menu menu Vektor lan Raster anyar.
  • Kurva Offset: Piranti digitalisasi sing anyar ditambahake kanggo nggawe kurva sing ngimbangi.
  • Plugin Analisa Terrain: Plugin inti anyar ditambahake kanggo analisis terrain, lan sampeyan bisa nggawe peta relief warna sing apik banget.
  • Renderer elips: lapisan simulator kanggo makili bentuk elips (lan uga segiempat tepat, segitiga, nglewati ambane lan dhuwur). Kajaba iku, lapisan simbol ngidini sampeyan ngonfigurasi kabeh paramèter (jembar, dhuwur, warna, rotasi, kontur karo) kolom data, ing unit mm utawa peta.
  • Pamilih skala anyar kanthi timbangan sing wis ditemtokake
  • Pilihan kanggo nambah lapisan menyang klompok sing dipilih utawa aktif
  • Alat sing dipilih "Panorama menyang"
  • Piranti anyar ing menu Vector: nggawe geometri, ngasilake indeks spatial
  • Piranti kolom Ekspor / Tambah Geometry bisa ngekspor informasi nggunakake lapisan CRS, proyek CRS, utawa langkah ellipsoid
  • Pokok / tampilan model kanthi model kanggo aturan ing renderer adhedhasar prosedur
  • Kothak dialog pamilih CRS sing dianyari
  • Dandan Spatial Tandha
  • Plugin metadata ing metadata.txt
  • Plugin plugin anyar
  • Panyedhiya Data Postgres Refactored: Dhukungan kanggo tombol sewenang-wenang (kalebu skrip non-angka lan multi-kolom), dhukungan kanggo njaluk jinis géométri lan / utawa SRID (Identitas Referensi Spatial) ing QgsDataSourceURI kanthi nambah skrip gdal_fillnodata ing plugin GDALTools
  • Dhukungan kanggo jinis data PostGIS TopoGeometry
  • Ikatan Python kanggo lapisan simbol lapangan vektor lan nganyari umum babagan ikatan Python.
  • Jendhela log pesen anyar
  • Program referral
  • Cache suda kanggo tabel atribusi
  • Urutan gambar gambar mandiri
  • Widget generasi UUID kanggo tabel atribusi
  • Dhukungan tampilan sing bisa diowahi ditambah ing database SpatialLite
  • Widget basis ekspresi ing kalkulator lapangan
  • Gawe lapisan acara ing perpustakaan analisis nggunakake referensi linear
  • Opsi lapisan sing dipilih miturut kelompok wis ditambahake menyang menu konteks TOC
  • Opsi gaya / simpen lapisan lapisan (simbolik anyar) saka / menyang dokumen SLD
  • Dhukungan WFS ing server QGIS
  • Pilihan kanggo ngliwati geometri WKT nalika nyalin saka meja atribut
  • Dhukungan kanggo lapisan sing dikompres nganggo format ZIP lan GZIP
  • Suite test saiki ngliwati kabeh ujian ing kabeh platform utama lan tes wengi
  • Gaya nyalin lan nempel ing antarane lapisan
  • Ukuran jubin disetel kanggo lapisan WMS
  • Dhukungan kanggo nyarang proyek ing proyek liyane

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 1.7 Wroclaw»]

Apa Anyar ing QGIS 1.7.2 'Wroclaw'

Iki rilis sing dadi fix kanggo versi 1.7.1. Owah-owahan ing ngisor iki digawe.

  • Telpon Gdaltools bug mriksa lapisan ogr
  • Ana luwih akeh terjemahan ing plugin OSM
  • Solusi kanggo tiket # 4283 (desainer lali status lapisan / mati)
  • Telpon v.general kanggo versi GRASS paling anyar
  • Typo tetep ing dhaptar printah GRASS
  • Suntikan kursor wis dibalekake nalika kothak About ditampilake
  • Koreksi # 4319 (Asil dandan maksude kanggo toleransi titik)
  • Kontan Python ditambahake kanggo QgsZonalStatistics
  • Solusi # 4331 (Masalah dialog Klasifikasi)
  • Solusi # 4282 (zoom zoom salah nalika nggunakake alat zoom "Tabel Atribusi")
  • Proj4string saiki pas menyang database
  • Solusi # 4241 (Mesthi sampeyan duwe garis sing bener ing dekorasi garis)
  • Ndandani tag id kanggo GetPrint ing desainer
  • Solusi # 3041 (Gawe printah gdaltools)
  • Ndandani pangowahan titik offset
  • Ndandani pilihan kacilakan ing pilihan
  • Solusi # 4308 (interpolasi lan terusan plug kernel)
  • Pasang nilai tanggal ing editor atribusi
  • Solusi # 4387 (aktifake "nambah alamat simbol" mung kanggo lapisan garis)
  • Solusi # 2491 (Ngalahake band transparaning lapisan raster nalika diproses)
  • Ngijini sampeyan ngeset enkoding I / O kanggo lapisan OGR ing situs lapisan vektor.
  • Solusi # 4414 (Indikator SVG kanggo panah ora dituduhake)
  • Simbol arah label ora kudu gumantung ing orientasi «peta» vs. "baris".
  • Panjaluk disetel minangka prilaku standar kanggo CRS sing ora dingerteni
  • Kanggo EPSG, priksa GDAL CRS saka pangarang (id wewenang) tinimbang nggunakake 4string
  • Solusi # 4439 (Crash nalika ngganti gaya ing Lapisan Properties)
  • Solusi # 4444 (Kesalahan ngemot plugin Python)
  • Solusi # 4440 (referensi sing ora bener kanggo Trac)
  • Ndhaptar telpon mandheg ing render simbol lulusan
  • Solusi # 4479 - aktifake "tanjakan warna anyar" yen wis diaktifake
  • Singidaken entri query ing menu konteks legenda kanggo lapisan sing gabung
  • Ndandani # 4496 (Nganyari dhaptar peta ing tabel desainer ing showEvent)
  • Nganyari / mbangun OS X
  • Dhukungan versi GRASS
  • Wiwitan saka WKT milih EPSG tinimbang PROJ.4
  • Tambah "Apa iki" menyang menu Pitulung (Implementasi # 4179)
  • fTools: daftar lapisan nganyari sawise nambah lapisan anyar menyang TOC (ndandani # 4318)
  • Aja nabrak jendela QGIS utama nalika nglakokake alat Gabungan ShapeFiles. Alamat Sebagean # 4383
  • Ndandani fungsi proyéksi sing wis rusak ing GDALTool lan ningkatake penanganan penyambungan file output

Apa Anyar ing QGIS 1.7.1 'Wroclaw'

Iki minangka fix adhedhasar versi 1.7.0. Owah-owahan ing ngisor iki digawe.

  • Dandan kinerja raster didhukung kanggo 1.7.1 [Deleng http://linfiniti.com/2011/08/improvements-to-raster-performance-in-QGIS-master/]
  • Nganyari versi ing cmakelists lan cipratan menyang 1.7.1
  • Pindhah ramalan konfigurasi kanggo sawise kita duwe fitur
  • Simbologi: klasifikasi barang ing kategori kasebut kanthi ngelasake # 4206
  • Pertimbangan Feature_count ing info fungsi wms wis disetel
  • Verifikasi edit topologi ya / ora nalika mbukak dialog penyesuaian
  • Versi sing dianyari dibutuhake bison lan cmake
  • Dandan efisiensi cilik kanggo nggawe
  • Mesthekake yen lapisan vektor input gdaltool minangka vektor ogr
  • Telpon tetep # 4266: Georeferencer lan spatial query tabrakan metu
  • Nganyari terjemahan: nl kanggo cabang 1.7.x dening Richard
  • Nganyari terjemahan: cz kanggo versi 1.7.x dening Jan
  • Ora mriksa kesalahan plugin nalika miwiti
  • Ndandani masalah QTreeWidget.resizeColumnToContents () diamati ing PyQt4.8.3 @ Debian
  • Nganyari terjemahan: nganyari Hu kanggo 1.7.x dening Zoltan
  • Nganyari jarwan Jerman
  • UPDATE TRANSLATIONS: kanggo versi fix bug anyar ing 1.7.x
  • Tampilake mung lapangan panyedhiya minangka calon tujuan kanggo Uni (tiket # 4136)
  • Kothak dialog trabus saiki elinga status jendhela nalika digunakake
  • Pusat simbol marker cilik ing legenda desainer
  • Backport (Tunggang Port) saka 6e889aa40e
  • FAILURE FIX Port sisih # 4113 lan # 2805
  • [Rear Port] nambah jumlah maksimal poin ing alat Random Points
  • [Rear Port] nyetel algoritma tambahan kontras standar kanggo NoStretch amarga iki minangka nilai sing paling cocog
  • [Rear Port] ndandani titik acak sing diblokir nalika ana nilai NULL ing Michal Klatecki Patch - ndeleng tiket # 3325
  • Solusi # 3866 kanggo alat pangukuran sudut
  • Solusi Ui kanthi dhukungan kanggo pilih wms
  • Pemblokiran token sing luwih apik nalika nggawe widget legenda desainer
  • Solusi kanggo nimbang dawa judhul lapisan ing legenda desainer
  • Aplikasi # 3793: libfcgi ora bisa ngganti variabel lingkungan peta ing Windows
  • Nganyari jarwan Jerman
  • 55a1778 wis didandani kanthi tembelan qt ing osgeo4w
  • Dhukungan tambahan kanggo kasus campuran jinis geometri ing PostGIS 2.0
  • Pinggir sisih ndhuwur lan sisih wis dikurangi kanggo kothak dialog ing meja atribut
  • Busak referensi SVN pungkasan (samesthine)
  • Mbusak versi svn
  • Deskriptor warna / mutator / anggota header komposerlegenditem sing ditambahake
  • Ngilangi unsur versi svn ing cabang nganyari.
  • Solusi liya kanggo Qt # 5114 (ndandani # 3250, # 3028, # 2598)
  • Coba supaya histogram luwih lancar
  • Liyane kabersihan kanggo legenda
  • Desain Paling apik kanggo Katrangan Desainer
  • Timbang luwih saka simbol titik gedhe ing legenda desainer
  • Ndandani masalah legenda desainer, kayata tiket # 3346
  • Rilis cabang 'release-1_7_0' saka github.com :QGIS/Quantum-GIS ing rilis-1_7_0
  • Ndandani ng-tag karo lapisan utf-8 (tiket # 3854)
  • Cocog kanggo lapisan cache
  • [Rear Port] Mbenerake kesalahan ing ngendi histogram bisa ditetepake frekuensi negatif kanggo sawetara piksel. Uga mbenerake kemungkinan memori bocor nalika vektor histogram anyar diutus menyang statistik band tanpa ngilangi sing lawas.
  • Nambah bagean babagan nggunakake QtCreator
  • Kewan omo sing nyebabake kacilakan nalika ngempalaken histogram amarga vektor histogram sing ora resmi
  • QUrl nambahake klebu
  • Solusi sing luwih tepat kanggo parameter peta sing ilang kaya sing disaranake dening Juergen
  • Telpon bug ing endi peta = ora nerbitake menyang url sumber online nalika file proyek ora ana ing direktori sing padha karo cgi

Apa Anyar ing QGIS 1.7.0 'Wroclaw'

Peluncuran kasebut dijenengi kutha Wroclaw ing Polandia. Departemen Climatology lan Perlindungan Atmosfera Universitas Wroclaw kanthi ramah dadi tuan rumah rapat pangembang kita ing November 2010. Wigati dimangerteni manawa iki minangka rilis ing seri peluncuran 'ujung'. Kanthi mangkono, ngemot fungsi anyar lan nduwe antarmuka programmatic liwat QGIS 1.0. xy QGIS 1.6.0. Kaya software apa wae, bisa uga ana kewan omo lan masalah sing ora bisa dirampungake kanthi cepet. Amarga iku, disaranake sampeyan nyoba versi iki sadurunge dingerteni pangguna sampeyan.

Versi iki kalebu luwih saka 277 mbecike bug lan akeh fitur lan dandan anyar. Maneh, ora bisa didokumentasikake kabeh sing wis diganti, mula kita bakal menehi dhaptar bullet fitur kunci anyar.

Simbol lan simbolik diagram

  • Simbologi anyar saiki digunakake kanthi gawan!
  • Sistem diagram nggunakake sistem penempatan cerdas sing padha karo ng-tag
  • Ekspor lan impor gaya (simbolis).
  • Label kanggo aturan ing renderer adhedhasar aturan.
  • Kemampuan kanggo nyetel jarak label ing unit peta.
  • Rotasi kanggo ngisi svg.
  • Tandha font bisa duwe offset X, Y.
  • Lapisan simbol baris diidini digunakake kanggo njelaske nganggo bentuk garis simbol polygon (isi).
  • Pilihan kanggo nyelehake spidol ing tengah garis.
  • Pilihan kanggo nyelehake petunjuk mung ing baris pertama / pungkasan.
  • Nambah lapisan simbol "centroid" sing nggambar penanda ing sentral poligon.
  • Lapisan simbol baris panandha diidini nggambar tandha ing saben buca.
  • Pindhah / muter / ganti alat panyuntingan label kanggo ngowahi properti label sing wis interaktif.

Piranti Anyar

  • GUI kanggo gdaldem ditambahake.
  • Nambahake alat 'Lines to Polygons' menyang menu vektor.
  • Kalkulator lapangan ditambah karo fungsi kaya $ x, $ y lan $ perimeter.
  • Nambahake alat polygon voronoi menyang menu Vector.

Nganyari antarmuka pangguna

  • Ngidini manajemen lapisan sing ilang ing dhaptar.
  • Zoom menyang klompok lapisan.
  • 'Tip saka dina' ing wiwitan. Sampeyan bisa ngaktifake / mateni saran ing panel pilihan.
  • Organisasi menu sing luwih apik, menu database kapisah ditambahake.
  • Tambah kemampuan kanggo nampilake nomer fitur ing kelas legenda. Diakses liwat menu konteks legenda.
  • Dandan umum lan panggunaan.

Manajemen CRS

  • Tampilake crs aktif ing garis status.
  • Temtokake lapisan CRS kanggo proyek kasebut (ing menu konteks legenda).
  • Pilih CRS standar kanggo proyek anyar.
  • Allow kanggo ngatur CRS kanggo pirang-pirang lapisan sekaligus.
  • Yen CRS dijaluk, gawan minangka pilihan pungkasan.

Dirilis

  • Lan lan operator O digunakake ing kalkulator raster
  • Tunjangan maneh on-the-fly saka rasters sing ditambahake!
  • Pelaksanaan panyedhiya raster sing bener.
  • Nambah toolbar raster kanthi fungsi reguler kanggo histogram.

Panyedhiya lan Manajemen Data

  • Panyedhiya vektor SQLAnywhere anyar.
  • Dhukungan sambungan meja.
  • Pembaruan fitur fitur.
  • Priksa perwakilan senar angka NULL bisa dikonfigurasi.
  • Ndandani fitur nganyari ing bentuk fungsi saka tabel atribut.
  • Nambah dhukungan kanggo nilai NULL ing peta nilai (kothak combo).
  • Gunakake jeneng lapisan tinimbang identifikasi ing dhaptar gulung nalika mbukak peta nilai lapisan.
  • Kolom ekspresi Formulir kanthi fungsi dhukungan: suntingan baris ing wangun sing awalan "expr_" ditaksir. Menehi artine ditrapake minangka senar kolom lapangan lan diganti karo nilai sing diwilang.
  • Dhukungan kanggo telusuran kanggo NULL ing meja ngubungake.
  • Perbaikan panyuntingan Atribut:
    • Apik edit interaktif saka atribut ing meja (nambah / mbusak fungsi, nganyari atribut).
  • Ngidini tambahan fungsi tanpa geometri.
  • Telpon ngubungake / ngilangi.
  • Perbaikan penanganan atribut:
  • Opsi panggunaan regane ngubungake kanggo fungsi digitisasi sabanjure.
  • Allow gabungan / nemtokake nilai ngubungake menyang pesawat fitur.
  • Allow OGR 'save as' minangka atribusi (umpamane DGN / DXF).

Pengembangan Api lan Pusat

  • Telpon dialog sing direncanakake maneh menyang QgsFeatureAttribute.
  • QgsVectorLayer :: fiturAdded token ditambahake.
  • Fungsi menu lapisan sing ditambah.
  • Pilihan ditambahake kanggo mbukak c ++ plugin saka direktori sing wis ditemtokake pangguna. Perlu miwiti maneh aplikasi kanggo ngaktifake.
  • Alat mriksa geometri anyar kanggo fTools. Pesen kesalahan nyata luwih cepet lan luwih relevan, lan saiki ndhukung kesalahan nyedhaki. Deleng fungsi QgsGeometry.validateGeometry anyar

Peta Lokasi QGIS

  • Kemampuan kanggo nemtokake kapabilitas layanan wms ing bagean situs file proyek (tinimbang file wms_metadata.xml).
  • Dhukungan kanggo nyetak wms karo GetPrint-Request.

Plugins

  • Dhukungan kanggo lambang plugin ing kothak dialog manager plugin.
  • Plugin cepet sing dicopot - nggunakake plugin easyprint tinimbang gudang plugin.
  • Pluger konverter wis dicopot. Nanging, gunakake menu konteks 'save as'.

Print

  • Mbusak / nggawe maneh desain kanggo desainer cetak

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 1.6 Capiapo»]

Apa Anyar ing QGIS 1.6.0 'Capiapo'

Wigati dicathet manawa iki minangka rilis siri seri 'cut edge'. Kanthi mangkono, ngemot fungsi anyar lan nduwe antarmuka programmatic liwat QGIS 1.0. xy QGIS 1.5.0. Disaranake sampeyan nggunakake versi iki sadurunge versi sadurunge.

Versi iki kalebu luwih saka 177 mbecike bug lan akeh fitur lan dandan anyar. Sawise maneh, mokal kanggo nyathet kabeh sing wis diganti ing kene, mula kita bakal menehi dhaptar bullet fitur-fitur anyar sing penting ing kene.

Dandan umume

  • Ditambahake dhukungan gpsd kanggo pelacak live GPS.
  • Plugin anyar wis digabung supaya ngidini panyuntingan offline.
  • Kalkulator lapangan saiki bakal nglebokake regane karakter NULL ing kasus kesalahan ngitung tinimbang mandheg lan nolak pitungan kabeh karakteristik.
  • Ngidini jalur telusuran khusus pangguna ing PROJ.4 lan nganyari srs.db kalebu referensi kothak.
  • Nambahake implementasine kalkulator raster asli (C ++) sing bisa ngatasi rasters gedhe kanthi efisien.
  • Interaksi karo widget ekstensi ing garis status wis apik supaya konten teks widget bisa disalin lan dilampirake.
  • Akeh dandan lan operator anyar ing kalkulator lapangan vektor kolom, kalebu kesimpulan lapangan, baris kontra, lsp.
  • Nambah pilihan –configpath (path configurator) sing uga ngluwihi path default (~ / .QGIS) kanggo konfigurasi pangguna lan meksa QSettings uga nggunakake direktori iki. Iki ngidini pangguna, umpamane, nginstal QGIS ing USB flash drive bebarengan karo kabeh plugin lan setelan.
  • Dhukungan eksperimen WFS-T Uga, wf wis dialihake menyang administrator jaringan.
  • Georeferencer wis akeh owah-owahan lan perbaikan.
  • Dhukungan kanggo jinis data integer sing dawa ing kawicaksanan lan kothak dialog editor.
  • Proyek QGIS Mapserver wis digabung menyang panyimpenan utama SVN lan paket kasedhiya. QGIS Mapserver ngidini sampeyan ngladeni file proyek QGIS liwat protokol OGC WMS. Waca liyane…
  • Pilih lan ngukur kothak lan submenus ing toolbar.
  • Dhukungan kanggo tabel non spatial wis ditambahake (saiki OGR, teks sing disenengi, lan panyedhiya PostgreSQL). Tabel kasebut bisa digunakake kanggo telusuran lapangan utawa mung navigasi lan diowahi nggunakake tampilan meja.
  • Dhukungan dhukungan telusuran kanggo ngenali fitur ($ id) lan macem-macem tambahan sing gegandhengan karo telusuran.
  • Nambah cara reload kanggo nemtokake lapisan peta lan antarmuka panyedhiya. Kanthi cara iki, panyedhiya caching (WMS lan WFS saiki) bisa nyinkronake kanthi owah-owahan ing sumber data.

Dandan kanggo Tabel Konten (ToC)

  • Nambah opsi anyar ing menu legenda raster sing bakal nggedhekake lapisan saiki kanthi nggunakake nilai piksel minimal lan maksimal maksimal saiki.
  • Nalika nulis file wangun nggunakake pilihan 'Simpen As' saka menu konteks tabel konten, sampeyan saiki bisa nemtokake pilihan nggawe OGR.
  • Ing tabel konten, saiki bisa milih lan mbusak pirang-pirang lapisan sekaligus.

Labeling (Mung kanggo generasi anyar)

  • Posisi label data sing ditetepake ing ng-labeling.
  • Lebokake baris, font sing ditetepake data, lan setelan buffer kanggo ng-tag.

Properti lapisan lan simbolis

  • Telung mode klasifikasi anyar wis ditambahake menyang renderer simbol lulusan (versi 2), kalebu istirahat normal (Jenks), panyimpangan standar, lan istirahat Cilik (adhedhasar lingkungan statistik R). [Waca liyane ... http://linfiniti.com/2010/09/new-class-breaks-for-graduated-symbols-in-QGIS/]
  • Kacepetan loading cepet ing kothak dialog sifat simbol.
  • Rotasi data lan ukuran kanggo ukuran sing dikategorikake lan lulusan (simbolis).
  • Gunakake ukuran ukuran uga simbol simbol kanggo ngowahi jembaré garis.
  • Pelaksanaan histogram raster diganti karo liyane adhedhasar Qwt. Nambahake pilihan kanggo nyimpen histogram minangka file gambar. Nampilake nilai piksel saiki ing sumbu x saka histogram raster.
  • Nambahake katrampilan milih piksel kanthi interaktif ing kanvas supaya populate tabel transparan ing kothak dialog sipat raster lapisan.
  • Ngidini nggawe tatanan warna ing kothak kombo vektor ramp warna.
  • Nambah tombol "Gaya Manager ..." menyang pemilih simbol supaya luwih gampang pangguna para Pengurus Gaya.

16.5. Desainer peta

  • Nambah kemampuan kanggo nampilake lan ngapusi lebar / dhuwur saka desainer ing kothak dialog posisi unsur.
  • Elemen desainer saiki bisa dicopot nganggo kunci garis mburi.
  • Urut kanggo tabel ngubungake desainer (macem-macem kolom lan mudhun / mudhun).

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 1.5 ″]

Apa Anyar ing QGIS 1.5.0

Wigati dicathet manawa iki minangka rilis saka seri kita sing disebut "rilis pinggir". Kanthi mangkono, ngemot fitur anyar lan ngluwihi antarmuka programmatic liwat QGIS 1.0.x lan QGIS 1.4.0. Yen antarmuka pangguna sing ora bisa diganti, API programmatic, lan dhukungan jangka panjang luwih penting kanggo sampeyan tinimbang fitur sing anyar lan ora bisa digunakake, disaranake sampeyan nggunakake salinan QGIS saka seri release Long Term Support (LTS) 1.0. .x. Ing kabeh kahanan liyane, disaranake sampeyan nggunakake versi iki.

Versi iki kalebu luwih saka 350 mbecike bug lan luwih saka 40 fitur anyar. Sawise maneh, mokal kanggo nyathet dokumen kabeh sing wis diganti, dadi mung kita bakal menehi dhaptar fitur-fitur anyar sing utama.

GUI (Panganggo Panganggo Grafis) Utama

  • Ana alat pangukuran anyar sing ngidini sampeyan ngukur sudut kanthi interaktif nglawan latar mburi peta.
  • Alat pelacak GPS interaktif
  • Server search WMS sing bisa dikonfigurasi pangguna
  • Ngidini nyunting géométri sing ora bener ing alat simpul
  • Kemampuan kanggo milih antarane unit mm lan peta kanggo simbolis anyar. Penyesuaian ukuran uga dienggo minangka simbolik anyar ing desainer cetak
  • Lapisan simbol SVG isi kanggo tekstur poligon
  • Lapisan simbol simbol panandha
  • Ditambah –no pilihan baris printah supaya ora mulihake plugin. Migunani nalika plugin salah lan nyebabake QGIS hang nalika wiwitan
  • Ngijini sampeyan ndhelikake CRS sing ora jelas
  • Tambah plugin renderer kanggo ngimbangi titik: titik ganti supaya ora tabrakan karo poin liyane
  • Ngidini nyimpen vektor lapisan minangka file vektor ogr
  • Penyedia raster: nyuda gangguan debug
  • Ngijini sampeyan nambah bagean ing pirang-pirang titik lan garis
  • Piranti teks lan mbentuk anotasi saiki ana ing GUI lan app
  • Nambah kemampuan kanggo nyelehake set templat desainer standar ing pkgDataPath / komposer_templates
  • Rampokan warna warna saiki ndhukung kaping mandeg - kanggo nambah warna perantara
  • Peta pusat yen pangguna klik ing peta
  • Plugin anyar kanggo nindakake pilihan spasial
  • Ukuran lan rotasi data sing ditetepake kanggo siji simbol renderer ing simbolis
  • Ngenali AsHtml kanthi lapisan raster lan bisa digunakake kanggo ngenali
  • Klompok lan lapisan legenda ekspor kanthi legendaris uga nggunakake informasi iki kanggo nampilake kelompok ing legenda desainer.
  • Nampilake jumlah fungsi sing dipilih ing garis status
  • Pilihan Query kanggo subset lapisan vektor sing ditambahake menyang menu lapisan
  • Pilihan kanggo menehi tag pilihan sing kapilih (ing alat 'tag' lawas ')
  • Akeh / nyimpen pitakon digawe ing generator query.
  • Tambahan saka kategori manual ing simbolis.
  • Georeferencer: kemungkinan ngonfigurasi yen sisane kudu ditampilake ing unit piksel utawa unit peta
  • Panyedhiya teks sing disenengi: ngidini nilai kosong ing kolom nomer
  • Ditambahaké renderer adhedhasar aturan kanggo simbolis
  • Kemampuan kanggo nggawe database spatial lite saka njero QGIS
  • Gawan plugin alat GDAL Raster ing inti QGIS
  • Konsol Python anyar (kanthi sejarah)
  • Validasi ditambahake kanggo njupuk alat
  • Ngidini lapisan Postgres tanpa nyimpen jeneng pangguna lan sandhi njaluk bukti
  • Ndhukung nilai NULL ing tali telusuran
  • Opsi diijini kanggo nambah lapisan anyar ing klompok sing dipilih
  • Perancang peta bisa nambah Tabel atribut kanggo tata letak. Mung fitur sing katon sing bisa ditampilake ing tabel desainer utawa kabeh fitur
  • Ngenali alat formulir atribut saiki minangka modus ing mode tampilan (wiwit r12796)
  • Fitur fitur fungsi sing wis dingerteni ilang nalika jendhela diaktifake utawa ditutup lan muncul maneh nalika diaktifake maneh.

Dhukungan WMS lan WMS-C

  • Dhukungan kanggo WMS-C, hak spasial anyar, perbaikan pilihan wms
  • Dependensi EPSG babagan sistem referensi spasial dirampungake lan definisi IGNF Prancis kalebu ing srs.db
  • Panyedhiya WWM Panjaluk Asynchronously Saiki Liwat QNetworkAccessManager
  • Milih WMS ngidini sampeyan nglebokake kabeh lapisan cabang
  • WMS nduwe dhukungan kanggo akeh jinis mime
  • Opsi beban / simpen ditambahake ing dialog WMS
  • Ditambah panggeser skala WMS-C lan tambahan pilihan sing digawe

Nganyari API

  • QgsDataProvider lan QgsMapLayer - Nambahake tokenChanged () token, saéngga panyedhiya bisa nuduhake manawa sumber data wis ganti
  • Gunakake QNetworkAccessManager tinimbang QgsHttpTransaction (kalebu caching lan bukti asli dinamis ing situs web lan proxies)
  • Ngidini mbukak situs lapisan saka plugins
  • Dhukungan kanggo lapisan plugin khusus.
  • Ngidini nganyari plugin kanthi program
  • Dhukungan kanggo direktori plugin khusus nggunakake variabel lingkungan QGIS_PLUGINPATH. Luwih akeh rute bisa diliwati, dipisahake karo semikolon.
  • Nambah antarmuka legenda kanggo njupuk lapisan kanthi urutan legenda
  • Ndhukung operator liyane GEOS

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 1.4 Enceladus»]

Apa Anyar ing QGIS 1.4.0 'Enceladus'

Wigati dicathet manawa iki minangka rilis saka seri peluncuran 'ujung'. Kanthi mangkono, ngemot fitur-fitur anyar lan nyebar antarmuka program liwat QGIS 1.0.x lan QGIS 1.3.0. Yen antarmuka pangguna sing ora bisa diganti, API programmatic, lan dhukungan jangka panjang luwih penting kanggo sampeyan tinimbang fitur sing anyar lan ora bisa digunakake, disaranake sampeyan nggunakake salinan QGIS saka seri siri Long Term Support (LTS) 1.0. .x. Ing kabeh kasus liyane, disaranake sampeyan nggunakake versi iki.

Versi iki kalebu sekitar 200 perbaikan bug, sekitar 30 fitur anyar. Kajaba iku, wis entuk akeh katresnan lan perhatian supaya aplikasi GIS desktop sing paling disenengi ana siji langkah liyane ing dalan nirvana karo GIS! Dadi akeh sing kedadeyan sajrone 3 wulan wiwit pembebasan pungkasan kita ora mungkin dokumen ing kabeh. Nanging, kita mung bakal nyorot sawetara fitur-fitur anyar sing penting kanggo sampeyan.

Mbok menawa fitur sing paling penting yaiku nggabungake infrastruktur simbolik vektor anyar. Iki diwenehake magepokan karo implementasine sadurunge: bisa diganti nggunakake tombol ing kothak dialog sifat vektor lapisan. Ora bener-bener ngganti implementasine simbolis lawas amarga ana sawetara masalah sing kudu dirampungake lan akeh tes kudu ditindakake sadurunge dianggep siap.

QGIS saiki duwe kalkulator lapangan, bisa diakses liwat tombol ing bagean sifat atribut vektor, lan saka antarmuka pangguna tabel atribut. Sampeyan bisa nggunakake dawa fitur, area fitur, senar kesimpulan, lan ngetik konversi ing kalkulator lapangan, uga nilai lapangan.

Perancang peta wis akeh perhatian saka kita. A kothak saiki bisa ditambahake menyang perancang peta. Kanthi dheweke saiki bisa muter kanthi desain. Watesan desain peta siji proyek wis diilangi. Dialog administrator desainer anyar wis ditambahake kanggo ngatur kedadean desainer sing ana. Lembar properti desainer desain wis rampung diowahi kanggo nggunakake ruang layar sing kurang

Macem-macem bagean antarmuka pangguna wis diowahi kanggo nambah konsistensi lan dhukungan kanggo netbook lan piranti tampilan cilik liyane. Loading lan nyimpen trabasan. Posisi kasebut saiki bisa ditampilake minangka Gelar, Menit, Detik ing garis status. Tombol tambahan, pindhah lan mbusak vertex saiki wis dicopot lan alat simpul dipindhah saka toolbar panyuntingan maju menyang toolbar standar standar. Alat identifikasi uga wis ngalami akeh paningkatan.

Nambah kapasitas caching menyang QGIS. Iki nyepetake operasi umume kaya panyusun lapisan, perubahan simbolis, klien WMS / WFS, ndhelik / nampilake lapisan lan mbukak lawang kanggo mbesuk ing ngarep kayata rendering benang lan manipulasi cache. lapisan. Elinga yen dipateni kanthi gawan lan bisa aktif ing kothak dialog pilihan.

Dalan telusuran sing ditetepake pangguna saiki ditambahake ing kothak dialog pilihan.

Nalika nggawe ShapeFile anyar, saiki sampeyan bisa nemtokake CRS sampeyan. Uga pilihan Aja Interseksi poligon saiki bisa ditindakake kanthi lapisan latar mburi.

Kanggo pangguna sing canggih, saiki sampeyan bisa nggawe formulir atribut sing bisa disesuaikan kanthi nggunakake UI dialog Qt Designer.

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 1.3 Mimas»]

Apa Anyar ing QGIS 1.3.0 'Mimas'

Versi iki kalebu luwih saka 30 mbecike bug lan sawetara fungsi anyar lan migunani:

Nganyari panyedhiya lan plugin OSM

  • File gaya OSM anyar ana.
  • Ana lambang anyar.
  • Teks dialog kasebut dianyari lan rampung.
  • Fungsi "Simpen OSM kanggo file" wis apik.
  • Telpon sawetara masalah babagan enkoding… ASCII menyang UTF-8.
  • Kabeh lapisan OSM otomatis dicopot sawise mateni plugin OSM ing manajer plugin.
  • Dandanan bug sing gegandhengan karo OSM liyane digawe.

Fitur liyane lan dandan liyane ing release iki

  • Ukuran panandha saiki bisa dikonfigurasi nalika nyunting lapisan.
  • Perpustakaan analisis wis digabung ing versi utama.
  • Fitur diidentifikasi ing pirang-pirang lapisan.
  • Plugin anyar ditambahake kanggo nganalisa terrain raster (perhitungan aspek slope, lereng, lsp).
  • Saiki wis alat reshape kanggo aplikasi ing geometri line / polygon. Bagean geometri antarane persilangan pisanan lan pungkasan garis ndandani pungkasan bakal diganti.
  • Nambah swalayan menyang opsi lapisan saiki ing dialog pangukuran.
  • Nambah kemampuan kanggo milih tombol utama kanggo tampilan.
  • Sampeyan bisa nggedhekake koordinat kanthi ngetik ing koordinat layar garis status.

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 1.2 Daphnis»]

Apa Anyar ing QGIS 1.2.0 'Daphnis'

Wigati dicathet manawa iki minangka rilis saka seri peluncuran 'ujung'. Kanthi mangkono, ngemot fitur-fitur anyar lan nyebar antarmuka programmatic liwat QGIS 1.0.x. Yen stabilitas lan dhukungan jangka panjang luwih penting kanggo sampeyan tinimbang fitur sing anyar lan ora bisa digunakake, disaranake sampeyan nggunakake salinan QGIS saka siri 1.0.x siri rilis sing stabil. Rilis iki kalebu luwih saka 140 mbecike bug lan tambahan babagan versi QGIS 1.1.0. Kajaba iku, kita wis nambah fitur-fitur anyar ing ngisor iki:

Edition

Fungsi suntingan ing QGIS wis nganyari anyar ing siaran iki. Iki kalebu nambahake alat panyunting vektor anyar:

  • Mbusak bagean fungsi multipart
  • Ngilangake bolongan poligon
  • Nggawe fitur
  • Alat "simpul" anyar ditambahake (ing toolbar scanning maju).
  • Fungsi anyar kanggo nggabungake fitur
  • Fungsi / batalaken ditambahake kanggo nyunting lapisan vektor.
  • Opsi sing ditambahake mung nuduhake tetenger fitur sing dipilih ing mode sunting.
  • Sampeyan bisa ngganti lambang lapisan ing legenda kanggo nuduhake lapisan kasebut bisa diowahi.

Kajaba iku, ana tumindak batalaken / redo ing menu Owahi, ing toolbar mindhai canggih, lan ana widget dermaga anyar sing nuduhake tumpukan aksi kanggo lapisan aktif.

Babagan alat simpul: Cara kasebut minangka alat kanggo ngedit rute miturut simpul sing ana ing saben editor vektor. Kepiye carane bisa (ing QGIS) Klik fitur, simpulane bakal ditandhani kanthi persegi cilik. Ngeklik lan nyeret ing simpul bisa mindhah. Klik kaping pindho ing bagean bakal nambah simpul anyar. Pencet tombol mbusak bakal mbusak simpul aktif. Sampeyan bisa milih simpul luwih aktif sekaligus: kanthi ngeklik lan nyeret mbentuk persegi dowo ing wilayah ing sekitar simpul kasebut. Sampeyan bisa milih simpul ing bagean segmen kanthi ngeklik. Sampeyan bisa nambah / mbusak simpul aktif nggunakake tombol Ctrl nalika ngeklik simpul utawa ngasilake persegi nalika nyeret ing wilayah kasebut.

Disaranake sampeyan mateni tandha petunjuk ing opsi QGIS nalika nggarap alat iki: redraws luwih cepet lan peta ora kebak petanda.

Trabasan keyboard

Fitur anyar: Gawe trabasan tumindak ing jendela QGIS utama! Deleng Setelan menu-> Konfigurasi trabasan

Peta Komposer

Saiki bisa ngunci / mbukak kunci unsur desainer kanthi ngeklik tengen. Jembar lan dhuwur desainer peta saiki bakal tetep yen pangguna nyetel ambane desainer peta nganti kanvas peta. Ana uga kemungkinan nampilake tanggal saiki ing label desainer kanthi ngetik (d 'Juni' yyyy) utawa padha. Saiki bisa uga tetep lapisan saiki ing desainer peta sanajan lapisan tambahan ditambahake ing peta utama. Saiki bisa ngekspor menyang PDF ing desainer.

Tabel tabel

Saiki bisa nelusuri tabel ngubungake mung ing cathetan sing dipilih. Akselerasi umum wis digawe ing meja atribut. Nyetel jembar lapangan lan tliti nalika nambah kawicaksanan saiki bisa. Nangani jinis atribut ing panyedhiya WFS wis apik.

Jeneng alias kanggo lapisan vektor saiki kasedhiya. Pangalihan ditampilake ing papan jeneng asli ing alat informasi lan ing meja ngubungake supaya luwih gampang pangguna pungkasan. Saiki GUI kanggo ngonfigurasi widget pangowahan kanggo atribut lapisan. Kothak dialog anyar ngidini ngunggah peta nilai saka lapisan (bisa uga dadi tabel ora spatial!). Setelan panyunting widget saiki uga bakal diajeni ing tabel atribut.

Plugins

  • Pesenan lapisan ing dialog WMS saiki bisa diganti.
  • Plugin eVis, versi 1.1.0, ditambah karo proyek QGIS lan kalebu plugin standar. Sampeyan bisa nemokake informasi luwih lengkap babagan eVis ing kene: http://biodiversityinformatics.amnh.org/open_source/evis/documentation.php .
  • Plugin interpolasi saiki duwe kemampuan kanggo nggunakake lapisan baris minangka alangan kanggo triangulasi ing plugin interpolasi. Saiki sampeyan uga bisa nyimpen triangulasi ing file ShapeFile.
  • Panyedhiya lan plugin OpenStreetMap anyar wis ditambahake menyang QGIS.

Manajemen Proyek

QGIS saiki kalebu dhukungan kanggo posisi relatif data sumber file lan svgs proyek. Nyimpen path relatif saka sumber data file pilihan.

PostGIS & Penyedhiya PostgreSQL

Sampeyan saiki bisa milih mode SSL nalika nambah sambungan database anyar. Ngaktifake enkripsi SSL bisa nambah kinerja beban data PostGIS ing ngendi keamanan sambungan ora dibutuhake. Dhukungan wis ditambahake kanggo jinis asli lan kanggo ngatur komentar kolom.

Ngapikake Simbi

  • Ngidini nganyari simbol liwat menu pop-up ing pilihan simbol renderer
  • Tambah dhukungan kanggo simbol data sing ditetepake
  • Nambah dhukungan kanggo tetenger simbol font (data sing ditetepake, durung GUI)
  • Tambah ukuran simbol ing unit peta (yaiku simbol sing njaga ukuran ing unit peta bebas saka skala peta)

Bantahan ing baris printah

Dhukungan tambahan kanggo argumen ditambahake ing baris printah ing Windows. Dandan kanggo bantahan baris printah yaiku:

  • Elingi ukuran motret gambar sing diwenehake
  • Ngidini supresi layar percikan
  • Jupuk peta fix saka plugin ing gambar asli seko

== GRATIS ==

Ana Nihan GRASS anyar. Uga ana pirang-pirang nganyari pembersihan lan konsistensi.

= Versi 1.1.0 'Pan' =

Elinga iki minangka ucul saka rilis siri 'ora stabil'. Kanthi mangkono, ngemot fitur-fitur anyar lan nyebar antarmuka programmatic liwat QGIS 1.0.x. Yen stabilitas lan dhukungan jangka panjang luwih penting kanggo sampeyan tinimbang fitur sing anyar lan ora bisa digunakake, disaranake sampeyan nggunakake salinan QGIS saka siri 1.0.x siri rilis sing stabil.

Versi iki kalebu akeh bug lan dandan bug liwat QGIS versi 1.0.0. Kajaba iku, kita wis nambah fitur-fitur anyar ing ngisor iki:

  • Nganyari nganyari.
  • Asil dandan lan panyulingan installer Python plugin. Ngganti menyang gudang QGIS resmi anyar.
  • Dandan kanggo tema supaya plugins lan bagean liyane GUI luwih didhukung nalika ngganti tema. Nambahake tema lambang GIS anyar.
  • Tambahan bungkusan Debian kanggo ndhukung syarat Debian standar.
  • Dhukungan Usb: kaya piranti GPS ing Linux.
  • Plugin WMS saiki ndhukung klasifikasi lan nampilake lapisan sing wujud ing wit. Panyedhiya WMS saiki uga ndhukung gambar png 24-bit. Plugin WMS saiki uga nyedhiyakake antarmuka telusuran kanggo nemokake server WMS.
  • Ditambah simbol simbol Matt Amos svg (kanthi ijin).
  • Dandan kanggo dhukungan proxy lan dhukungan proxy ing panyedhiya WFS. Penyedia WFS saiki uga nampilake informasi kemajuan amarga njupuk data.
  • Dandan klien PostGIS. Akselerasi sing gedhe saiki bisa digayuh ing rendering lapisan PostGIS kanthi mateni SSL ing editor sambungan.
  • Peningkatan ekspor ing Mapserver kanggo dhukungan warna sing terus-terusan.
  • Menu alat sing ditambahake: Plugin fTool saiki dadi bagian saka plugins QGIS dhasar lan mesthi dipasang kanthi standar.
  • Peningkatan desainer cetak, kalebu pilihan alignment obyek. Saiki bisa uga nyithak peta minangka Postkrip utawa rester vektor. Kanggo programer Python, kelas desainer saiki duwe ikatan Python.
  • Nalika nggunakake File - Simpen karo gambar, gambar sing disimpen saiki wis dirujuk ing geo.
  • Pamilih proyéksi saiki kalebu pilihan cepet saka CRSs sing mentas digunakake.
  • Renderer warna terus saiki uga ndhukung simbol titik.
  • Dhukungan sing apik kanggo CMake dibangun kanthi katergantungan saka OSGEO4W (Windows mung). Nambahake proyek pangembang XCode sing dibangun ing sangisore OSX.
  • Nganyari lan reresik menyang kothak piranti GRASS.
  • Owah-owahan menyang kothak dialog vektor mbukak kanggo ndhukung kabeh driver sing kasedhiya ing ogr, kalebu protokol lan driver database. Iki nggawa dhukungan kanggo SDE, Oracle Spatial, ESRI Personal Geodatabase lan akeh toko data komplit OGR. Elinga yen ing sawetara kasus sing ngakses, bisa uga butuh perpustakaan pihak katelu ing sistem sampeyan.
  • Tombol mouse tengah saiki bisa digunakake kanggo nggeser.
  • Pelaksanaan tabel atribut anyar luwih cepet.
  • Akeh reresik kanggo antarmuka pangguna.
  • Nambah panyedhiya anyar kanggo SpatialLite, implementasine geo-database ing file adhedhasar database SQLITE.
  • Dhukungan overlaytor sing bisa nggambar pie lan garis bar ing lapisan vektor adhedhasar data atribusi.

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 1.0 Korea»]

Apa Anyar ing QGIS 1.0.0 'Kore'

Rilis iki kalebu luwih saka 265 mbecike bug lan dandan liwat versi QGIS 0.11.0. Kajaba iku, kita wis nggawe perubahan ing ngisor iki:

  • Peningkatan Pematuhan HIG kanggo Windows / Mac OS X / KDE / Gnome
  • Simpen lapisan vektor utawa subset lapisan kasebut kanggo disk karo Sistem Rujukan Coordinate beda tinimbang sing asli.
  • Suntingan topologi data data vektor.
  • Pilihan pilihan vektor siji-klik
  • Akeh dandan ing render lan dhukungan kanggo nggawe piramida njaba kanggo file raster.
  • Deleng desain desain peta kanggo dhukungan cetak sing luwih apik.
  • Nambah plugin "koordinat dijupuk" anyar sing ngidini sampeyan klik ing peta banjur dipotong lan tempel koordinat menyang lan saka clipboard
  • Ditambah plugin anyar kanggo ngowahi format kompatibel OGR.
  • Nambah plugin anyar kanggo ngowahi file DXF menyang ShapeFiles.
  • Nambah plugin anyar kanggo interpolasi titik titik menyang lapisan kothak ASCII.
  • Manajer plugin Python wis diobati kanthi lengkap, versi anyar nduweni akeh dandan, kalebu mriksa manawa versi QGIS sing mlaku bakal ndhukung plugin sing wis diinstal.
  • Posisi toolbar plugin saiki wis disimpen kanthi bener nalika aplikasi ditutup.
  • Ing klien WMS, dhukungan kanggo standar WMS luwih apik.
  • Urutan munggah kanggo digawe GRASS lan dhukungan kanggo GRASS 6.4
  • Rampungake Review API: Saiki kita duwe API sing stabil sawise konvensi penamaan kanthi jelas.
  • Kabeh panggunaan GDAL / OGR lan GEOS wis digabung supaya bisa digunakake ing API C.

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 0.11 Metis»]

Apa Anyar ing QGIS 0.11.0 'Metis'

Rilis iki kalebu luwih saka 60 mbecike bug lan dandan liwat versi QGIS 0.10.0. Kajaba iku, kita wis nggawe perubahan ing ngisor iki:

  • Deleng kabeh kothak dialog kanggo konsistensi kanggo antarmuka pangguna
  • Tambahan saka kothak dialog vektor rendering angka siji
  • Pratinjau simbol nalika nemtokake kelas vektor
  • Pemisahan dhukungan Python ing perpustakaan dhewe
  • Ndhaptar tampilan lan nyaring kothak GRASS kanggo nemokake alat kanthi luwih cepet
  • Deleng dhaptar lan saringan kanggo Plugin Manager supaya bisa nemokake plugin kanthi luwih gampang
  • Definisi sing wis dianyari sistem referensi spasial
  • Dhukungan QML Gaya kanggo rasters lan lapisan database

Apa Anyar ing QGIS 0.10.0 'Io'

Versi iki kalebu luwih saka 120 mbecike bug lan dandan liwat versi QGIS 0.9.1. Kajaba iku, kita wis nambah fitur-fitur anyar ing ngisor iki:

  • Peningkatan kanggo kemampuan digitalisasi.
  • Dhukungan kanggo file gaya sing ditetepake lan standar (.qml) kanggo lapisan vektor adhedhasar file. Kanthi gaya, sampeyan bisa nyimpen simbol lan setelan liyane sing ana gandhengane karo lapisan vektor sing bakal dimuat saben sampeyan nglebokake lapisan kasebut. Apik kompatibilitas kanggo transparansi lan kontras kontras ing lapisan raster.
  • Dhukungan kanggo bantalan warna ing lapisan raster.
  • Dhukungan kanggo master ora dumunung sisih lor. Akeh tambahan tambahan raster "ora disorot".
  • Ikon sing dianyari kanggo konsistensi visual sing luwih apik.
  • Dhukungan kanggo migrasi proyek lawas supaya bisa nggarap versi QGIS sing luwih anyar.

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 0.9 Ganymede»]

Apa Anyar ing QGIS 0.9.2rc1 'Ganymede'

Calon rilis iki kalebu luwih saka 40 mbecike bug lan dandan ing versi QGIS 0.9.1. Kajaba iku, kita wis nambah fitur-fitur anyar ing ngisor iki:

  • Peningkatan kanggo kemampuan digitalisasi.
  • Ndhukung file gaya standar lan standar (.qml) kanggo lapisan vektor adhedhasar file. Kanthi gaya, sampeyan bisa nyimpen simbol lan setelan liyane sing ana gandhengane karo lapisan vektor sing bakal dimuat saben-saben sampeyan nglebokake lapisan kasebut.
  • Apik kompatibilitas kanggo transparansi lan kontras kontras ing lapisan raster. Dhukungan kanggo bantalan warna ing lapisan raster.
  • Dhukungan kanggo master ora dumunung sisih lor. Akeh tambahan tambahan kanggo plot "ora disorot".

Apa Anyar ing QGIS 0.9.1 'Ganymede'

Iki versi fix bug

  • 70 kewan omo sing ditutup
  • Nambah tab lokal menyang dialog pilihan supaya lokal bisa disingkat
  • Resiki lan tambahan digawe kanggo alat GRASS
  • Pembaruan dokumentasi digawe
  • Dandan kanggo dibangun ing sangisore MSVC
  • Plugin Installer Python kui kanggo nginstal plug PyQGIS saka gudang

Apa Anyar ing QGIS 0.9 'Ganymede'

  • Ikatan Python: Iki minangka fokus utama versi iki, saiki bisa nggawe plugins nggunakake Python. Sampeyan uga bisa nggawe aplikasi sing diaktifake GIS sing ditulis ing Python sing nggunakake perpustakaan QGIS.
  • Sistem kompilasi automake diilangi: QGIS saiki butuh CMake kanggo kompilasi.
  • Akeh piranti GRASS anyar sing ditambahake (matur nuwun http://faunalia.it/)
  • Nganyari Komposer Peta
  • Ngunci kunci kanggo ShapeFiles 2.5D ditindakake
  • Perpustakaan QGIS wis digawe maneh lan disusun kanthi apik.
  • Dandan georeferencer

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 0.8 Josephine»]

Apa Anyar ing QGIS 0.8 'Joesephine' ... versi pangembangan

  • 2006-01-23 [timlinux] 0.7.9.10 Panggunaan qpicture lan resampling kanggo penanda titik wis diilangi milih nikmat anyar qt4.1 qsvgrenderer
  • 2006-01-09 [timlinux] 0.7.9.8 Cabang Mapcanvas diwiwiti kanggo Martin
  • 2006-01-09 [timlinux] 0.7.9.8 Plugins pindhah menyang src / plugins
  • 2006-01-08 [timlinux] 0.7.9.8 Kabeh fon gui lib dipindhah ing src / gui
  • 2006-01-08 [gsherman] 0.7.9.7 Transfer transfer supplier menyang direktori src
  • 2006-01-08 [timlinux] 0.7.9.6 Libqgis digawe maneh ing kernel lan gui lib.
  • 2006-01-01 [timlinux] 0.7.9.5 plugin reg Komunitas lan conto plugin wis diilangi
  • Kode desainer wis digawe maneh menyang lib dhewe ing src / komposer
  • Libqgsraster wis ganti jeneng dadi libqgis_raster
  • Src / Makefile didunake maneh supaya target aplikasi mung nggunakake main.cpp ing SUMBER lan
  • Link wis digawe menyang lib anyar monolitikum. Lib bakal nyusup dadi bit sing luwih cilik sajrone wektu,
  • 2005-11-30 [timlinux] 0.7.9.4 Kabeh src / *. Wis digawe maneh menyang src / ui / dir kanggo pamisahan luwih apik saka ui
  • 2005-12-29 [gsherman] 0.7.9.3 nggabung cabang Ui menyang HEAD
  • 2005-11-10 [timlinux] 0.7.9.2 Codebase ngalih menyang qt4 - isih ana masalah akeh kanggo ngatasi nanging ngasilake
  • 2005-11-10 [timlinux] 0.7.9.1 Pangowahan cabang wis digabung ing versi 0.7 kanthi bantuan Tom Elwertowskis
  • 2005-10-13 [timlinux] 0.7.9 Nambah katrampilan ngasilake gred adhedhasar titik lan polygon ing plugin grid_maker

[/ nextpage]

[judul sabanjure = »QGIS 0.6 Simon»]

Apa Anyar ing QGIS 0.6 'Simon'

Log pangowahan QGIS

  • 2005-07-03 [morb_au] 0.7.devel2 Owah-owahan owah ing cabang calon calon 0.7 versi (kaya ing "Release-0_7-calon-pre1") maneh ing garis gedhe.
  • 2005-05-23 [gsherman] 0.7rc1 Kesalahan tandha Tetep sing ana gandhengane karo database pangguna sing ora ana. Database saiki digawe kanthi sukses yen pangguna ora ana.
  • 2005-04-12 [timlinux] 0.6devel26 Ditambahaké vektor props dlg kanggo ngidini pangguna ngganti ramalan
  • 2005-04-21 [timlinux] 0.6devel25 Luwih nganyari babagan qgsspatialrefsys. Diganti percikan dadi widget topeng lan nambah master xcf kanggo cipratan. Splash isih mbutuhake sawetara update cilik sing gegandhengan karo penempatan teks.
  • 2005-04-20 [timlinux] 0.6devel24 Nambahake logika kanggo pemetaan mbalikke saka wkt utawa proj4string menyang srsid - ora dites banget ing tahap iki, nanging kanggo aku bisa digunakake kanthi tes tes
  • 2005-04-17 [timlinux] 0.6devel23 Akeh koreksi lan reresik kanggo nangani ramalan
  • 2005-05-15 [morb_au] 0.6devel21 memori tetep bocor ing panyedhiya Postgres nalika njupuk fitur
  • Lapisan luwih cepet saiki jumbuh karo kanvas peta kanthi presisi font sub-piksel (paling migunani nalika nggedhekake cedhak lan piksel font nutupi piksel ing layar)
  • 2005-05-13 [didge] 0.6devel19 Bahan wis ditambahi maneh minangka persiapan kanggo dibebasake.
  • 2005-04-17 [mcoletti] 0.6devel18 Tahap pertama kanggo ngetrapake offset kanggo mbukak file proyek kanthi jalur sumber data sing wis suwe.
  • 2005-04-17 [timlinux] 0.6devel17 Dialog ramalan khusus. Macem-macem mbecike bug digawe ditambah karo mbusak, nglebokake lan nganyari rekaman anyar. Unjuran pangguna saiki katon ing pamilih proyéksi nanging ora bisa digunakake
  • 2005-04-16 [ges] 0.6.0devel16 Kesalahan tetep 1177637 sing nyegah sambungan PostgreSQL ora dicopot kanthi lengkap
  • 2005-04-14 [timlinux] 0.6devel15 Sambungan gulung tombol pisanan lan pungkasan pindhah ing dialog ramalan khusus
  • 2005-04-14 [timlinux] 0.6devel14 Widget bar status nampilake teks ing ukuran font arial 8pt. Kesalahan nutup # 1077217
  • 2005-04-13 [timlinux] 0.6devel13 Parameter ditampilake ing widget desainer projection nalika milih ramalan
  • 2005-04-12 [ges] 0.6.0devel12 patch Markus Neteler ditrapake kanggo ngidini kompilasi ing Qt 3.1
  • 2005-04-12 [timlinux] 0.6devel12 Solution kanggo [1181249] dumadi saka pamblokiran nalika ngunggah file ShapeFile
  • 2005-04-11 [timlinux] 0.6devel11 Link data ing ramalan lan pemilih ellipsoid ing kothak dialog unjuran khusus.
  • 2005-04-11 [ges] 0.6.0devel10 patch Markus Neteler ditrapake kanggo ngidini kompilasi ing Qt 3.2
  • 2005-04-11 [ges] Unjuran tetep (WGS 84) wis rusak amarga saiki dipilih nalika kothak dialog situs dibukak lan ora ana ramalan.
  • 2005-04-10 [timlinux] 0.6devel9 Nambah dialog panyipta ramalan khusus ing menu aplikasi utama. Dialog iki isih ditindakake.
  • 2005-04-09 [ges] 0.6.0devel8 Masalah masalah karo Makefile.am ana gandhengane karo Projections_Branch gabung menyang HEAD
  • 2005-04-09 [ges] 0.6.0devel7 Cabang Projisi digabung dadi HEAD
  • Kontur poligon ora digambar. Iki diverifikasi kaping pindho lan ora ana sabab sing ditemokake.
  • Prakiraan ora bisa dilakoni ing kabeh kahanan.
  • Elinga yen perpustakaan proj4 lan sqlite3 saiki dibutuhake. Sistem bangunan durung diowahi kanggo nguji iki.
  • Qt 3.3.x perlu kanggo mbangun wit sumber iki.
  • Mesthekake nambah EXTRA_VERSION dening in nalika nggawe pangowahan.
  • Aja manawa kanggo nganyari changelog karo saben konfirmasi.
  • 2005-03-13 [jobi] 0.6.0devel6 - Solusi wis diasilake kanggo nggawe dependensi tetep saka desainer-plugin / barang ing arsitektur 64-bit
  • 2005-01-29 [gsherman] 0.6.0devel5 M. Loskot patch ditrapake kanggo kesalahan kompilasi lan ilang makro Q_OBJECT ing qgsspit.h lan qgsattributetable.h
  • 2005-01-01 [larsl] 0.6.0devel4 Ndandani kewan omo sing mblokir QGIS nalika ngunggah rasters saka file proyek, pt 2
  • 2005-01-01 [larsl] 0.6.0devel3 Ndandani bug sing ngalangi QGIS nalika ngunggahake rasters saka file proyek.
  • 2004-12-30 [mcoletti] 0.6.0devel2 * Rekonstruksi manajemen endian ing panyedhiya data
  • Panyedhiya teks sing direncanakake ulang
  • Sawetara anggota kelas sing tepat wis digawe
  • 2004-12-30 [larsl] 0.6.0devel1 getProjectionWKT () wis ditindakake ing QgsGPXProvider
  • 2004-12-19 [gsherman] 0.6.0rc2 README dianyari. Main.cpp ditambahake supaya output dibangun kanthi mandiri lan plugin. Makefile.am wis diowahi supaya output binar diinstal ing direktori PREFIX
  • 2004-12-19 [timlinux] 0.6.0rc2 Ditambahaké terjemahan Slovak dening Lubos Balazovic. Pembaruan dokumentasi gedhe wis digawe. Iki kalebu nganyari gambar pangembang lan kothak About.
  • 2004-12-19 [mhugent] panyedhiya / ogr / qgsshapefileprovider.cpp: Ndandani masalah atribut ing panyedhiya ogr
  • 2004-12-05 [gsherman] 0.6.0rc2 Kesalahan tetep 1079392 sing nyebabake kegagalan QGIS nalika ngetik query sing nyebabake lapisan digawe tanpa lapisan. Nambahake validasi tambahan query SQL menyang pembangun query. Yen sampeyan klik OK ing kothak dialog generator, query dikirim menyang database lan asil kasebut dicenthang kanggo mesthekake yen lapisan PostgreSQL sing bener bakal digawe. Nambah tr menyang pirang-pirang tali sing durung terjemahan wis digawe ing kode sing digawe saka dialog sifat vektor saka struktur QgsDataSourceURI kanggo ngemot kabeh informasi sing gegandhengan sing ana gandhengane karo sambungan lapisan PostgreSQL, kalebu host , database, tabel, kolom geometri, jeneng pangguna, sandhi. port, lan sql ing ngendi klausa.
  • 2004-12-03 [gsherman] 0.6.0rc1 Pernyataan debugging sing akeh banget dibahas ing panyedhiya Postgres
  • 2004-12-03 [gsherman] 0.6.0rc1 Nalika ngganti pitakon SQL kanggo lapisan PostgreSQL nggunakake generator query ing kothak dialog sifat vektor lapisan, ekstensi peta lan ekstra saiki dianyari kanthi bener ciri. Kacilakan tetep ing buffer plugin pg (bug 1077412). Kacilakan kasebut amarga tambahan dhukungan ing klausa SQL ing panyedhiya Postgres. Penyedhiya ora mriksa kanggo ndeleng apa kunci SQL wis kalebu ing sumber data URI lan mulane nyalin kabeh URI minangka klausa ing ngendi. Ekstensi .shp saiki ditambah karo jeneng lapisan vektor anyar (yen ora ditemtokake pangguna). Ekstensi .qgs saiki ditambahake ing file proyek nalika nggunakake nyimpen utawa nyimpen (yen pangguna ora nemtokake).

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 0.5 ″]

QGIS 0.5

  • 2004-12-01 [gsherman] 0.5.0devel30 Fungsi ditambahake menyang qgsdataprovider.h kanggo ndhukung nganyari fitur lan count ekstensi. Kanggo didhukung, fungsi kasebut kudu ditindakake ing implementasine panyedhiya data. Pelaksanaan standar ora ana gunane.
  • QgsVectorLayer saiki duwe fungsi kanggo njaluk count fitur, nganyari extension lan string definisi subset (biasane SQL) saka panyedhiya data dhasar. Penyedhiya ora perlu ngetrapake fungsi kasebut kajaba pengin ndhukung subset lapisan liwat query definisi lapisan utawa liya.

2004-11-27 [larsl] 0.5.0devel30 Tambahan fungsi tetep ing lapisan GPX, saiki bisa digunakake maneh.

2004-11-22 [mcoletti] 0.5.0devel29 Sifat QgsProject saiki wis dirancang maneh supaya padha karo Qsettings.

2004-11-20 [timlinux] 0.5.0devel28 Nambah katrampilan ngganggu rendering lapisan peta sing saiki digambar kanthi mencet tombol Uwal. Baleni lan mbilas ngganggu nggambar kabeh lapisan vektor. Iki durung ditrapake kanggo lapisan raster.

2004-11-11 [gsherman] 0.5.0devel27 Kedadeyan sepisanan ing generator query PostgreSQL. Iki durung fungsional. Lapangan ing tabel ditampilake lan tes utawa kabeh nilai bisa ditampilake. Klik kaping pindho jeneng lapangan utawa nilai sampel dilebokake menyang kothak query SQL ing posisi kursor saiki. Fungsi uji durung ditindakake lan uga jinis mriksa supaya ngidini kuotasi nilai teks kanthi otomatis ing pratelan SQL.

2004-11-19 [mcoletti] 0.5.devel26 Antarmuka properti QgsProject wis diganti dadi padha karo QSettings. Properti anyar ditanggepi menyang file kasebut. Ana bug sing dikenal karo QStringLists sing ana salinan sing luwih gedhe sing ditulis menyang file kasebut. Properti anyar durung diwaca. Kode bakal ditambahake kanggo tujuan iki ing dina sing bakal teka.

2004-11-17 [timlinux] 0.5.0devel25 Kothak cek cilik wis ditambahake ing sisih tengen ngisor garis status sing, yen dicenthang, bakal nyuda lapisan lapisan ing kanvas utama lan kanvas umum. Iki migunani yen sampeyan pengin mbukak klompok lapisan lan ngowahi simbolis, dll. tanpa telat amarga disusun maneh kabeh sawise saben pangowahan digawe.

2004-11-16 [larsl] 0.5.0devel24 nextFeature () wis diaplikasi maneh supaya fitur kasebut katon maneh.

2004-11-13 [larsl] 0.5.0devel23 QgsIdentifyResults and QgsVectorLayer diganti kanggo nuduhake kabeh atribut kanthi otomatis (nggedhekake simpul fitur) yen mung siji fitur sing diidentifikasi

2004-11-11 [gsherman] 0.5.0devel22 Ifdef wis ditambahake kanggo WIN32 sekitar dinamis_casts ing dialog vektor render. Sanajan rtti aktif, panggunaan cetakan dinamis nyebabake kegagalan segara ing WIN32.

2004-11-09 [timlinux] 0.5.0devel21 Pilihan wis ditambahake menyang generator grid supaya sampeyan bisa nemtokake asal usul lan titik mlebu uga nyetel ukuran kothak kurang saka 1 gelar. Elinga manawa isih durung mriksa sawetara kasalahan, saéngga nglebokake nomer sing mbebayani bisa nyebabake QGIS kacilakan.

2004-11-04 [timlinux] 0.5.0devel20 Dhukungan visibilitas skala ditambahake kanggo lapisan raster lan vektor.

2004-11-02 [larsl] 0.5.0devel19 Sawijining menu ditambahake kanggo nggawe file GPX kosong.

2004-10-31 [timlinux] 0.5.0devel18 Bug fix # 1047002 (kothak centhang diaktifake / dipatèni ora bisa digunakake).

2004-10-30 [larsl] 0.5.0devel17 qgsfeature.h dibutuhake ing qgsvectordataprovider.cpp amarga QgsFeature wis diilangi, iki tetep.

2004-10-29 [larsl] 0.5.0devel16 DefaultValue () wis ditambahake ing QgsVectorLayer lan QgsVectorDataProvider, dileksanakake ing panyedhiya GPX.

2004-10-29 [stevehalasz] 0.5.0devel15 * Tulisake lapisan ing file proyek kanthi urutan sing bener kanthi nggambarake zOrder ing kanvas peta. Bug # 1054332 tetep.

* Tag <zorder> dicopot saka dtd. Pancen super gedhe banget.

2004-10-26 [mcoletti] 0.5.0devel13 Modifikasi iki mbahas cara nyimpen lan mulihake drive ing file proyek. Akeh bug bug cilik lan reresik digawe.

2004-10-22 [larsl] 0.5.0devel12 Luwih ora digunakake kode ing plug-in GPS, sumber plug-in GPS diowahi supaya bisa ngetutake standar coding.

2004-10-22 [larsl] 0.5.0devel11 Sawetara pangowahan digawe ing plugin GPS: * Ganti informasi alat tumindak saka "GPS Importer" dadi "Alat GPS" *. Sawetara kode lawas sing ora digunakake digunakake. * Piranti upload / download digawe luwih fleksibel kanthi ngidini pangguna nemtokake "piranti" nganggo printah lan download. * Elinga piranti lan port pungkasan sing digunakake kanggo upload lan download. * Elinga direktori pungkasan ing ngendi file GPX dimuat.

2004-10-20 [mcoletti] 0.5.0devel10 digabung dadi cabang cabang qgsproject

2004-10-19 [larsl] 0.5.0devel9 jeneng GPX diganti saka singkatan telung huruf dadi tembung lengkap kanggo nggawe dheweke luwih ramah.

2004-10-19 [larsl] 0.5.0devel8 mFeatureType ing qgsgpxprovider.cpp diganti saka QString menyang enumerasi supaya ora mbandhingake string senar.

2004-10-18 [gsherman] 0.5.0devel7 Tes ditambahake ing GEOS kanggo acinclude.m4 lan ngaturake.in. Anggota / cara sing ditambahake minangka persiyapan kanggo dhukungan rendering gumantung skala. Ditambah tab Tampilake menyang kothak dialog vektor supaya bisa nyetel timbangan minimal lan maksimal kanggo menehi.

2004-10-18 [larsl] 0.5.0devel6 Kode duplikat, pitungan watesan ditambahake kanggo fitur sing didominasi ing panyedhiya GPX.

2004-10-18 [larsl] panyedhiya GPX 0.5.0devel5 ganti: * IsEditable (), isModified (), komitmen () lan rollBack () ditindakake. * Ngilangake atribut lat lan lon sing ora ana gunane kanggo karakteristik sudut pandang. * Analisis atribut sing dibersihake ing addFeature (). Edisi GPX saiki kudu bisa digunakake maneh.

2004-10-17 [gsherman] 0.5.0devel4 Panyedhiya OGR saiki nggunakake GEOS kanggo milih karakteristik nalika nindakake operasi identifikasi lan pilihan.

2004-10-16 [gsherman] 0.5.0devel3 Filter OGR ing dialog Add Layer tetep nganggo fix ing cabang qgsproject. Gambar Qgisappbase.ui digulung maneh ing XPM supaya QGIS nyusun Qt <3.x.

2004-10-11 [gsherman] 0.5.0devel2 Kaca sing ditambahake (QGIS.man) sing diinstal ing man1 minangka QGIS.1

2004-10-09 [gsherman] 0.5.0devel1 Jeneng layar omah Simon diganti. Simon saiki diarani agregat. Kesalahan loading line prentah kanggo ngilangi peringatan palsu kanggo lapisan vektor. Splashscreen.cpp diowahi supaya spesifikasi x, lan kanggo nggambar teks ing gambar cipratan. Jeksa Agung bisa ngetokake tetep ora ana ing ngendi sifat-sifat PostGIS ora ditampilake yen kunci utama ora saka jinis int4 (bug 1042706). Nambah file terjemahan basa Latvia (saiki ora diowahi).

2004-09-23 [larsl] 0.4.0devel38 Dhukungan kanggo ngemot file LOC saka Geocaching.com wis dibusak.

2004-09-20 [tim] 0.4.0devel37 Ora isin ngakoni manawa ora tetep file iki nganti saiki. Ngatasi masalah clipping karo label.

2004-09-20 [larsl] 0.4.0devel36 Nambah definisi unsur unikvaluemarker menyang QGIS.dtd.

2004-09-20 [larsl] 0.4.0devel35 bug sing dianyari 987874, panyedhiya bakal ngliwati fungsi tanpa geometri nanging bakal terus maca fungsi liyane.

2004-09-20 [larsl] 0.4.0devel34 Bug 987874 tetep dilalekake nyebabake QGIS tabrakan nalika nampilake tabel atribut kanggo lapisan ShapeFile kanthi karakteristik geometri NULL (GetGeometryRef () ngasilake NULL) - panyedhiya OGR saiki ngalahake. fitur karo geometri NULL minangka fungsi NULL, yaiku, EOF.

2004-09-15 [larsl] 0.4.0devel33 QgsUValMaDialogBase wis dipasang supaya kothak dhaptar ora njupuk kabeh papan.

2004-09-14 [larsl] 0.4.0devel32 SVG lambang ditambahake ing src / svg / gpsicons.

2004-09-13 [larsl] 0.4.0devel31 Penanda nilai siji ditambahake.

2004-09-12 [larsl] 0.4.0devel30 simbol SVG dikurangi kanthi proporsi. Master ditampilake tanpa informasi geo-transformasi minangka "1 piksel = 1 unit"

2004-09-12 [larsl] 0.4.0devel29 bug tetep ing plugin scale_bar sing nyebabake QGIS beku nalika muut lapisan kanthi titik.

2004-09-12 [larsl] 0.4.0devel28 Piranti dhaptar ing plugin GPS uga kudu nuduhake piranti / dev / ttyUSB * (kanggo adaptor USB serial) ing Linux.

2004-09-08 [larsl] 0.4.0devel27 Kesalahan sing digantung ing QGIS nalika pangguna milih cathetan ing meja atribut kanggo lapisan nggunakake renderer panandha tunggal tetep.

2004-09-01 [mcoletti] 0.4.0devel26 Miwiti kelas file anyar proyek qgs. Temenan karya kasebut ditindakake. Menehi dhukungan kanggo ndhukung pangerten sing umum lan entuk umpan balik saka sing ora setuju.

2004-09-01 [mcoletti] 0.4.0devel25 QgsRect:

  • Salinan QgsPoint ing ctor ora mbuwang maneh

2004-08-14 [gsherman] 0.4.0devel23 toolbar Plugin pindhah menyang wadhah toolbar qgisappbase tinimbang dinamis menehi. Iki ngidini posisi docking / status disetel maneh saben aplikasi diwiwiti.

2004-08-26 [mcoletti] 0.4.0devel22 qgisapp.cpp:

  • Bug tetep 1017079 ing ngendi proyek loading bakal nyebabake app saya mati

qgsprojectio.cpp:

  • pangowahan kode cilik; kode superfluous komentar

2004-08-26 [mcoletti] 0.4.0devel21 Bantahan baris printah saiki jelas liwat $ # tinimbang $ @. Nalika nggunakake $ @, skrip kasebut nabrak nalika luwih saka siji argumen baris printah wis diwarisake (umpamane, nemtokake pirang-pirang file kanggo komisi CVS).

2004-08-25 [mcoletti] 0.4.0devel20 Saiki nggunakake conto QgsMapLayerRegistry kanthi anggota data. (Wong loro kasebut nuduhake kedadeyan sing padha).

2004-08-25 [mcoletti] 0.4.0devel19 Kaloro anggota data sing nyebutake obyek Singleton QgsMapLayerRegistry dicopot. Saiki nggunakake QgsMapLayerRegistry :: conto (), sing nandheske manawa sampeyan ngakses Singleton.

2004-08-22 [larsl] 0.4.0devel18 Telpon bug sing nyebabake marker SVG dadi gedhe nalika oversampling dipicu.

2004-08-22 [larsl] 0.4.0devel17 Telusuran transparansi ing simbol SVG.

2004-08-21 [larsl] 0.4.0devel16 Nambah pigura bunder ireng ing persegi putih kanthi simbol SVG supaya luwih resik, bisa dicopot nalika transparansi tetep.

2004-08-20 [larsl] 0.4.0devel15 kothak liyane atribut ditambahake menyang panyedhiya GPX: cmt, desc, src, sym, number, urlname.

2004-08-20 [larsl] 0.4.0devel14 Kelalen kanggo ngitung watesan kanggo rute lan trek sing ditambahake dening pangguna ing panyedhiya GPX, nyebabake kesalahan nggambar sing ora bisa dipilih amarga pilihan ora bakal bisa ditindakake. Ndandani.

2004-08-14 [gsherman] 0.4.0devel13 Ikon toolbar umume pindhah menyang menu alat gulung. Iki kalebu ringkesan, ndhelikake / nuduhake kabeh, lan njupuk alat

2004-08-18 [jobi] 0.4.0devel12 terjemahan Italia nambah matur nuwun kanggo Maurizio Napolitano sing nganyari kabeh terjemahan.

2004-08-17 [larsl] 0.4.0devel11 implementasine nulis file GPX: lapisan GPX saiki ditulis maneh ing file nalika fitur ditambah.

2004-08-17 [larsl] 0.4.0devel10 * Dhukungan luwih cepet kanggo panyedhiya GPX. Rute lan trek saiki bisa digawe. Ora ana sing ditulis ing file kasebut.

2004-08-14 [gsherman] 0.4.0devel9 Zoom ditambahake ing rodha mouse. Ngalih maju rodha nambah zoom kanthi faktor 2.

2004-08-12 [gsherman] 0.4.0devel8 Ikon tangkap wis disusun maneh lan ditambah karo klompok aksi MapNavigation supaya ikon tetep dipencet nalika alat isih aktif. (kesalahan 994274 lan 994272) Ngatasi kesalahan pilihan (992458) sing nyebabake tema ilang nalika nyetel pilihan.

2004-07-19 [gsherman] 0.4.0devel7 Fungsi setDisplayField ing qgsvectorlayer diatasi. Penanganan lapangan / tampilan lapangan ditambahake. Lapangan saiki disetel nalika lapisan ditambahake kanthi mriksa lapangan lan nyoba nggawe pilihan "cerdas". Pangguna banjur bisa ngganti lapangan iki saka kothak dialog sifat lapisan. Lapangan iki digunakake minangka jeneng unsur ing kothak identifikasi (sisih ndhuwur wit kanggo saben karakteristik lan atribute) lan pungkasane, bakal digunakake ing karakteristik label. Ngresiki Postgres Tambah Layer Dialog Ngilangi output debug sing berlebihan saka qgsfeature.

2004-07-18 [larsl] 0.4.0devel6 Rendering pananda siswa wis diganti dadi cache SVG.

2004-07-17 [larsl] 0.4.0devel5 SVG cache wis ditambahake lan miwiti digunakake ing renderer Tandha Marker.

2004-07-10 [larsl] 0.4.0devel4 Code ditambahake menyang QgsProjectIo sing nyimpen lan mbukak kunci panyedhiya lapisan vektor ing file proyek, saéngga lapisan teks sing dicopot lan lapisan GPX bisa disimpen ing sawijining proyek. Aku durung nyoba lapisan vektor GRASS, nanging kudu mlaku.

2004-07-09 [gsherman] 0.4.0devel3 Langkah pisanan ing netepake lapisan PostgreSQL nggunakake klausa ing panyedhiya data. UI bisa uga butuh sawetara karya. Nalika nambah lapisan PG, klik kaping pindho ing lapisan lapisan kanggo nemtokake klausa tempat. Aja kalebu tembung kunci ing endi

2004-07-05 [ts] 0.4.0devel2 Nambah opsi kanggo meksa nggawe ulang kanthi nambahake raster kanggo plugins.

2004-07-05 [larsl] 0.4.0devel1 Akeh kode sing dipindhah saka PluginGui menyang Plugin ing plugin GPS, sinyal lan slot digunakake kanggo komunikasi.

2004-06-30 [jobi] 0.3.0devel58 Versi antarmuka sing ditambahake kanggo libqgis siap dibebasake.

2004-06-28 [gsherman] 0.3.0devel57 Ringkesan koreksi penyambungan kesalahan persagi Patch (saka strk) kanggo ngitung ambane lapisan PG. Pembaruan dokumentasi QgsActetate *.

2004-06-28 [jobi] 0.3.0devel56 bug fix # 981159, pangeling dibuwang.

2004-06-28 [ts] 0.3.0devel55 Ditambahake nuduhake / ndhelikake kabeh tombol lapisan lan item menu.

2004-06-27 [larsl] 0.3.0devel54 Kode upload GPS diaktifake maneh.

2004-06-27 [ts] 0.3.0devel53 Akeh ndandani lan reresik. Ditambah mbusak kabeh lapisan saka tombol ringkesan.

2004-06-26 [ts] 0.3.0devel52 Ekstensif saiki dibalekake nalika proyek akeh.

2004-06-24 [ts] 0.3.0devel51 Rampung mbenakake nggambarake kanggo mbekukan kanvas lan mulihake zona kanthi bener. Masalah cilik babagan mulihake ekstensi kudu ditanggulangi kanthi bener.

2004-06-23 [mcoletti] 0.3.0devel50 Kesalahan tetep ora bisa didownload saka QgsMapLayer * menyang QgsVectorLayer *. Ketoke iki amarga file dlopen () ora duwe akses lengkap menyang variabel global. Plugin saiki bisa nggunakake variabel global kanthi naleni karo -dynamics lan nggunakake flag RTLD_GLOBAL saka dlopen ().

2004-06-21 [ts] 0.3.0devel49

Statistik raster sing wis dianyari yen kemajuan update output ora nindakake iki nalika njupuk statistik cache. Bar kemajuan QGisApp saiki nganyari amarga saben lapisan diwenehake ing mapCanvas. Sawetara nganyari cilik kanggo nggambarake digawe.

2004-06-21 [larsl] 0.3.0devel48 Antarmuka pangguna grafis GPS digandhengake karo kode sing digunakake gpsbabel kanggo ngimpor akeh format file GPS menyang GPX.

2004-06-21 [jobi] 0.3.0devel47 Priksa versi UI salah ditambahake supaya mbenerake versi salah lan garis mburi DOS.

2004-06-21 [ts] 0.3.0devel46

Aku bosen mesthi miwiti direktori gidbase saben wektu QGIS diwiwiti maneh - iki ditambahake menyang qsettings.

2004-06-21 [ts] 0.3.0devel45

Penandhingan wis rampung supaya loro bar lan teks katon ora preduli saka lumahing cahya utawa peteng.

2004-06-21 [ts] 0.3.0devel44

Kesalahan tetep [973922] Ringkesan nuduhake lapisan kanthi salah.

Ndandani bug mandeg ing endi maplayerregistry ora dirusak kanthi bener ing file anyar.

Ditambahake setZOrder supaya bisa digunakake ing komitmen ing ngisor iki kanggo ndandani masalah zorder ramalan.

2004-06-20 [ts] 0.3.0devel43

'Mapcanvas' tetep supaya ora beku nalika mbukak kesalahan raster.

2004-06-19 [ts] 0.3.0devel42

A buffer putih ditambahake ing sekitar teks ing garis skala ... iku panyangga sing nglayang ing garis sing bakal teka ...

2004-06-18 [larsl] 0.3.0devel41 Nambah opsi kanggo nyetel dawa garis skala menyang integer sing paling cedhak <10 kaping kekuwatan 10.

2004-06-16 [ts] 0.3.0devel40

Dhukungan Win32 kanggo path paket, sing dikarepake kanggo mesthekake yen loro lambang piramida mini lan ringkesan saiki ditampilake ing entri legenda.

Wiwitan nulis file vektor umum: ora lengkap lan ora ana sing migunani, kajaba sampeyan duwe kemampuan kanggo nggawe ShapeFile karo sawetara lapangan sing ditetepake pangguna, kayata nggawe Point ShapeFile sing anyar:

QgsVectorFileWriter myFileWriter ("/ tmp / test.shp", wkbPoint); yen (myFileWriter.initialise ()) // # spellok {myFileWriter.createField ("TestInt", OFTInteger, 8,0); myFileWriter.createField ("TestRead", OFTReal, 8,3); myFileWriter.createField ("TestStr", OFTString, 255,0); myFileWriter.writePoint (& theQgsPoint); }

2004-06-16 [larsl] 0.3.0devel40 Ditambahake balung kode kanggo ngimpor format file GPS liyane nggunakake GPSBabel.

>>>>>>> 1.136 2004-06-16 [ts] 0.3.0devel39 Nambahake lambang cilik sing ditampilake ing legenda raster, iki nuduhake yen lapisan kasebut ana ing ringkesan utawa ora. Lambang iki butuh "panjalukan!" Sampeyan kudu diliwati vektor nalika sampeyan ngerti lokasi kanggo masang kode kasebut!

2004-06-16 [ts] 0.3.0devel38 Pilihan menu / toolbar anyar ditambahake kanggo nambah kabeh lapisan dimuat ing ringkesan.

2004-06-15 [larsl] 0.3.0devel37 Persiyapan luwih akeh kanggo kode beban GPS ing fungsi anyar ing QgisInterface - getLayerRegistry ().

2004-06-14 [ts] 0.3.0devel36 Nambah katrampilan ngilangi plugins kanggo proyek saiki nglirwakake tandha bendera proyek kasebut (yaiku meksa proyek anyar).

2004-06-14 [ts] 0.3.0devel35 AddRasterLayer (QgsRasterLayer *) wis ditambahake ing antarmuka plugin. Iki ngidini plugin kanggo mbangun obyek raster dhewe, nyetel simbol kasebut, lan dikirim menyang aplikasi kasebut kanggo mbukak kanvas.

2004-06-13 [ts] 0.3.0devel34 Gps dicopot ing qgisapp.

Beban raster dipindhah menyang klompok ing pungkasan file qgisapp.cpp.

Master sarat fra migunani bisa diilangi saka qgisapp kanggo metode qgsrasterlayer statis.

Sawetara jeneng ganti jeneng variabel, lsp.

Cara addRaster pribadi (QgsRasterLayer *) wis ditambahake menyang qgisapp, sing dirancang kanggo digunakake liwat plugins sing pengin mbukak lapisan raster 'sing wis digawe' / dilambangake ing petaCanvas.

2004-06-13 [ts] 0.3.0devel33

Sacara global ngganti sumber unsur Legen dadi Arial 10pt kanggo njaga konsistensi karo sisa antarmuka pangguna. Bakal dienkode ing kode binar ing qgsopsi ing versi sabanjure.

2004-06-13 [ts] 0.3.0devel32 Nambah versi versi kanggo cipratan.

2004-06-13 [ts] 0.3.0devel31 Tipe kursor peta anyar wis ditindakake: Jupuk Titik (lambang potlot cilik ing toolbar). Ing wayahe, nalika ngeklik peta ing mode titik tangkap, QgsMapCanvas bakal menehi sinyal xyClickCoordinate (QgsPoint) sing bakal dijupuk dening qgisapp lan koordinat bakal diselehake ing clipboard sistem.

Ing versi 0.5, iki bakal ditambahi kanggo nyedhiyakake gampang dijupuk data / digitisasi saka file vektor titik. Iki bakal ditindakake liwat plugin sing bakal nggunakake sinyal xyClickCoordinate (QgsPoint) sing kasebut.

2004-06-12 [gsherman] 0.3.0devel30 Keserasian Windows: Akeh owah-owahan.

2004-06-11 [larsl] 0.3.0devel29 Panganggo milih protokol GPS lan jinis fitur sing diundhuh.

2004-06-10 [gsherman] 0.3.0devel28 Kunci layar persegi tambahan ditambahake menyang peta umum. Pelaksanaan saiki ora dioptimalake (mbutuhake nulis ulang kanvas ringkesan kanggo nuduhake persegi panjang sing dianyari). Dhukungan lapisan asetat ditambahake ing kanvas map. Saiki ana mung siji jinis obyek asetat: QgsAcetateRectangle, sing asalé saka QgsAcetateObject. Liyane jinis asetat bakal ngetutake ...

2004-06-10 [ts] 0.3.0devel27 Unjuran modifikasi (serialization lan deserialization file proyek) kanggo nggunakake maplayerregistry lan dudu mapcanvas.

Penanganan negara babagan 'showInOverview' wis ditindakake ing proyek io.

2004-06-10 [petebr] 0.3.0devel26 SPIT GUI tetep cocog karo template plugin. Ndandani bug ing garis skala sing nuduhake garis ukuran sing salah. Kabeh plugins wis disetel, saengga ora nganyari maneh kaping pirang-pirang dina metu. Pilihan warna ditambahake kanggo garis skala.

2004-06-09 [mcoletti] 0.3.0devel25 Ditambahake dhukungan kanggo jeneng jinis fitur ing QgsFeature. Panyedhiya ShapeFiles GDAL / OGR saiki uga menehi jeneng jinis fitur.

2004-06-09 [petebr] 0.3.0devel24 Nambah plugin bar skala. Plugin pertama aku dhewe! 🙂

2004-06-09 [ts] 0.3.0devel23 Ditambahake pilihan "Tampilake gambaran" kanggo menu pop vektor.

Informasi versi umum sing dicopot saka qgisapp debug mung.

"Plumbing" ditindakake supaya bisa mateni lapisan ing ringkesan menu konteks pop-up. Kabar apik. 🙂

Kabeh sing isih ditindakake saiki yaiku nyetel tatanan lapisan antarane kanvas peta utama lan kanvas ringkesan.

2004-06-09 [ts] 0.3.0devel22 Kesalahan nyebabake QGIS kacilakan nalika .dbf ditemokake wis tetep. Slider transparan ditambahake ing menu pop-up raster.

2004-06-09 [larsl] 0.3.0devel21 Tab "Importer file download GPS" didhelikake.

2004-06-08 [larsl] 0.3.0devel20 GPSBabel diarani nggunakake QProcess tinimbang sistem (), nuduhake bar kemajuan nalika GPSBabel mlaku, uga nuduhake pesen sing dicithak ing GPSBabel stderr yen ana salah.

2004-06-08 [larsl] Kapabilitas download data kanggo GPS wiwit ditambahake. Mung tracklog ing piranti Garmin sing saiki aktif. Rute lan jalur pandang uga dhukungan Magellan bakal teka ing cedhak.

2004-06-08 [jobi] 0.3.0devel18 File ts sing wis didandani wis dianyari. Dhukungan terjemahan tambahan kanggo aplikasi pitulung njaba (grid_maker lan gpsimporter) wis ditambahake menyang terjemahan Jerman.

2004-06-07 [gsherman] 0.3.0devel17 Nganyarake ambang ditambahake menyang pilihan pangguna. Ambang refresh nemtokake karakteristik angka sing kudu dibaca sadurunge nganyari tampilan peta (kanvas). Yen disetel menyang nol, tampilan ora nganyari nganti kabeh fitur wis diwaca.

2004-06-07 [larsl] 0.3.0devel16 Sawetara telpon diganti dadi QMessageBox :: pitakon (), menyang QMessageBox :: informasi () wiwit Qt 3.1.2 ora duwe pitakon ().

2004-06-07 [ts] 0.3.0devel15 Ringkesan peta ditindakake nganggo peta gambar tinimbang gambar saka lapisan raster.

Objek Singleton QgsMapLayerRegistry wis ditindakake sing nglacak lapisan sing dimuat. Yen lapisan ditambahake, entri digawe ing pendaptaran. Yen lapisan wis dicopot, rekaman kasebut ngirimake sinyal lapisanWillBeRemoved sing disambungake menyang peta, legenda, lsp. sing mungkin nganggo cape. Objek sing nggunakake lapisan kasebut bisa ngilangi referensi menyang lapisan kasebut, sawise rekor kasebut mbusak obyek kasebut saka lapisan.

Iki mbenerake masalah nalika nambah peta umum sing nyebabake QGIS tabrakan nalika lapisan dicopot amarga nyoba mbusak pointer sing padha kaping pindho.

Nambahake implementasi peta umum ing ngisor legenda peta.

Refactoring ing aplikasi QGIS: Kabeh anggota pribadi saiki tundhuk karo konvensi jeneng QGIS (prefixed with m).

Cathetan Impor * Saiki Saiki LAMPIRAN MAPLAYER MELAYU mbusak QgsMapLayer :: LayerType *

2004-06-03 [ts] 0.3.0devel14 Fungsi getPaletteAsPixmap wis ditambah karo raster lan ditampilake ing dialog aksesoris raster. Kotak dialog metadata kanggo prop raster gdaldatatype uga ditambah.

2004-06-04 [jobi] 0.3.0devel13 bug tetep kanthi jeneng plugin GDAL_LDADD tetep.

2004-06-03 [jobi] 0.3.0devel12 Bug # 965720 ditetepake kanthi nambah math.h kanggo masalah gcc 3.4.

2004-06-02 [ts] 0.3.0devel11 Subkelas gambar (maplayer) lan subkelas vektorlayer uga rasterlayer wis diowahi supaya ora butuh parameter src (iki bisa dipikolehi saka pelukis → piranti ()).

Luwih akeh babagan sistem cetak: mung bisa digunakake ing format A4.

NorthArrow lan plugin hak cipta saiki didhelikake sadurunge ngetokake sinyal nganyari nalika OK dipencet.

QGSMapCanvas saiki bisa ngasilake ukuran (pungkasan diwilang) nggunakake getScale.

Struktur QGSMapCanvas Impl wis ganti jeneng menyang CanvasProperties. Anggota QGSMapCanvas impl_ wis ganti jeneng dadi mCanvasProperties.

2004-05-31 [ts] 0.3.0devel10 Kapabilitas percetakan dhasar ditambahake menyang QGIS ... nimbang iki minangka proses sing wis ditindakake.

2004-05-31 [gsherman] 0.3.0devel9 QgsIdentifyResultsBase diganti dadi warisan saka QWidget tinimbang QDialog, saengga posisi jendhela bisa disimpen / dibalekake saka setelan pangguna saben-saben. Nomer versi QGIS.h int diganti dadi 300 (mesthine wis rampung ing versi).

2004-05-30 [ts] 0.3.0devel8 Teks status sing salah ing layar cipratan wis dibenerake.

2004-05-27 [gsherman] 0.3.0devel7 Isu skema karo plugin spit wis disetel.

2004-05-27 [jobi] 0.3.0devel7 Pambuka peringatan gcc ditindakake.

2004-05-27 [petebr] 0.3.0devel6 Tombol ing GUI wis diowahi kanggo desain sing wis standar - HELP - REQUEST - OK - CANCEL.

2004-05-26 [gsherman] 0.3.0devel5 Ditambahake pilihan tema menyang kothak dialog pilihan pangguna. Saiki ana siji (gawan) tema sing kasedhiya

2004-05-26 [gsherman] 0.3.0devel4 Dhukungan kanggo ditambahake tema kanggo mbukak ikon png nalika wiwitan. Iki ngrampungake masalah ikon sing ora apik nalika dikodheake minangka xpm ing file antarmuka pangguna. Deleng komentar ing fungsine QgisApp :: (luwih) kanggo rincian liyane.

2004-05-26 [larsl] 0.3.0devel3 Nambah sawetara telpon kanggo std:: string: c_str () nggawe Qt tanpa STL lancar.

2004-05-26 [larsl] 0.3.0devel2

2004-05-26 [larsl] 0.3.0devel1 Ndandani kewan omo sing nyebabake kotak-kotak kothak legenda bisa mateni nalika nggunakake Qt 3.1.2 nalika QgsLegendItem :: setOn () wis ilang, aku ora ngerti kepiye cara mengaruhi Sing luwih anyar.

2004-05-25 [larsl] 0.2.0devel37 Katrangan widget uga ditampilake ing mode debug.

2004-05-25 [larsl] 0.2.0devel36 Ana sawetara kesalahan sing padha ing lapisan raster.

2004-05-25 [ts] 0.2.0devel35 Widget Deskripsi ora diaktifake. Pembutuhan bug cilik ing picker lapisan raster dening Larsl, mung ditemokake karo pangguna iFin. Solusi macem-macem liyane kalebu dhukungan puteran sing tepat kanggo panah lor ing 4 sudhut layar, prilaku nganyari n-arrow lan plugin hak cipta. Saiki status sing luwih apik kanggo pamblokiran hak cipta.

2004-05-25 [larsl] 0.2.0devel34 Kabeh file ts wis dianyari lan pesen anyar wis diterjemahake menyang file basa Swedia.

2004-05-25 [larsl] 0.2.0devel33 Dianyari terjemahan Swedia

2004-05-25 [larsl] 0.2.0devel32 Plugins / copyright_label / pluginguibase.ui diluwari karo desainer 3.1 kanggo ndandani masalah const.

>>>>>>> 1.120 2004-05-20 [ts] 0.2.0devel31 Versi kerja pertama kanggo manajer piramida gui (ditindakake minangka tab ing raster ndhukung). Entri legenda raster saiki ngluwihi ambane legenda lan nampilake lambang sing nuduhake apa lapisan kasebut duwe gambaran utawa ora. Struktur lan qvaluelist wis ditambahake menyang raster kanggo nyimpen negara piramida.

2004-05-20 [gsherman] 0.2.0devel30 Jeneng versi diganti dadi Madison ing QGIS.h QgsScaleCalculator ditambahake kanggo spésifikasi libqgis ing src / Makefile.am. Pernyataan debug tambahan ing panyedhiya data GRASS.

2004-05-20 [ts] 0.2.0devel29 Nambahake piramida / ora lambang piramida menyang entri legenda raster lan nggawe peta legenda isi kabeh papan sing kasedhiya ing jembar legenda. Nambah direktori anyar kanggo lambang ing src supaya bisa diinstal ing PKGPATH / nuduhake / ikon.

2004-05-20 [ts] 0.2.0devel28 Cahya wis diganti kanggo mbukak gambar saka file kasebut lan ora kalebu xpm. Muga-muga iki bakal nyepetake wektu mbangun kanggo wong-wong sing mbangun p133. Diganti gambar cipratan dadi bal 'fluff' siap versi 0.3.

2004-05-19 [larsl] 0.2.0devel27 nextFeature (List <int> &) ditindakake ing panyedhiya GPX.

2004-05-18 [gsherman] 0.2.0devel26 Berkas qgsappbase.ui lan qgsprojectpropertiesbase.ui (diowahi versi 0.2.0devel25) disimpen nganggo desainer qt 3.1.2 kanggo njaga kompatibilitas mundur.

2004-05-18 [gsherman] 0.2.0devel25 Owah-owahan digawe kanggo nindakake tampilan skala kanggo data peta ing sikil, meter, lan derajat perpuluhan. Item menu anyar ditambahake ing menu Piranti kanggo milih unit peta. Setelan iki saiki ora disimpen karo file proyek. ALL: Ngowahi QGIS.dtd lan nyimpen / mbukak proyek kanggo ndhukung unit peta.

CATETAN: Berkas qgisapp.ui digawe nganggo qt 3.3.x lan ora bakal digunakake nganggo qt 3.1.2. Iki bakal diganti sanalika aku bisa nemokake versi desainer qt 3.1.2…

2004-05-18 [ts] 0.2.0devel24 Ngaso kanthi mriksa ekstensi jinis file raster kanggo nggayuh jinis file sing extension ora bisa diramal (umpamane GRASS). Saiki gdal digunakake kanggo mriksa manawa file bisa dienggo, saengga kabeh kudu dijupuk nganggo gdal iscompile yen filter wildcard wis dipilih ing dialog sing ditambah raster.

2004-05-17 [larsl] 0.2.0devel23 Analisa URL sing dikumpulake lan kothak atribut ditindakake kanggo rute lan nglacak lapisan GPX.

2004-05-17 [ts] 0.2.0devel22 Ditambahaké Dhukungan kanggo Simpen minangka Gambar supaya bisa disimpen ing format apa wae sing didhukung QImageIO. Dhaptar Filter-> SaveAsImage dialog filter saiki digawe kanthi otomatis nalika takon QImageIO kanggo format sing didhukung. File-> SaveAsImage ngelingi direktori sing digunakake pungkasan (disimpen ing qsettings). Sampeyan kudu ngelingi filter pungkasan sing digunakake, nanging ana masalah sing kudu diselesaikan.

2004-05-16 [larsl] 0.2.0devel21 Ditambah url / link parsing menyang panyedhiya GPX.

2004-05-16 [larsl] 0.2.0devel20 Sambungan jeneng file tetep kanggo file PNG.

2004-05-15 [larsl] 0.2.0devel19 Aku nambahake gambar ing kothak dialog About kanggo narik luwih akeh pangguna menyang QGIS.

2004-05-13 [ts] 0.2.0devel18 Owah-owahan ing properti raster: Urutan tab umum lan tab simbolis wis diganti, amarga biasane ngganti langsung menyang tab simbolik. Tab Statistik lan statistik gabungan ing tab metadata dibusak. Resiki sing dileksanakake ing tab metadata.

2004-05-13 [ts] 0.2.0devel17 Tab Raster Statistik saiki nampilake informasi piramida / umum.

2004-05-14 [larsl] 0.2.0devel16 Mbusak / ngaktifake kontrol ing kothak dialog GPS Ngganti urutan ing macem-macem lapisan file GPX sing dimuat. Jeneng jeneng GPX utawa LOC ditambahake ing jeneng lapisan. Jeneng plug-in diganti dadi "Alat GPS" sing luwih umum.

2004-05-14 [larsl] 0.2.0devel15 Telpon bug sing nyebabake kanvas duwe jembarane tetep 400 kanthi versi Qt: Tata letak kothak jendela utama duwe kolom tambahan.

2004-05-14 [larsl] 0.2.0devel14 A tab ditambahake kanggo mbukak file GPX lan LOC ing kothak dialog GPS plugin.

2004-05-14 [larsl] 0.2.0devel13 Pemisahan virtual ditambah karo QgsDataProvider lan dataProvider dicopot ing pemusnah kanggo QgsVectorLayer.

2004-05-13 [larsl] 0.2.0devel12 std :: senar diganti dadi QString ing GPSData :: getData () lan GPSData :: releaseData () kanggo ndhukung perpustakaan Qt sing dibangun tanpa dhukungan STL.

2004-05-13 [ts] 0.2.0devel11 Koreksi digawe kanggo segfol ing kothak_make lan gps_importer dbf nggawe.

2004-05-12 [gsherman] 0.2.0devel10 mbecike bug OS OS endian (luwih akeh tes dibutuhake).

2004-05-12 [jobi] 0.2.0devel9 Semalat Endian ditambahake ing versi konfigurasi sing dikurangi ing kir otomatis.

2004-05-12 [ts] 0.2.0devel8 addProject (QString) ditambahake ing antarmuka plugin.

2004-05-05 [jobi] 0.2.0devel7 QGIS-config ditambahi kanggo mbabarake versi

2004-05-04 [ts] 0.2.0devel6 Loro plugin internal anyar ditambahake: Lor Arrow Utara lan pesen hak cipta.

2004-05-03 [ts] 0.2.0devel5 Kanvas saiki ngetokake sinyal renderKampung lengkap nalika rendhen kanvas lengkap, nanging sadurunge layar refresh. Aksesoris lan mutator ditambahake kanggo piksel mapa.

2004-05-03 [ts] 0.2.0devel4 The qgisApp-> mapCanvas saiki kapapar antarmuka plugin.

2004-05-03 [ts] 0.2.0devel3 Telung widget anyar sing ditambah karo garis status: skala - nampilake skala dadi 1: 50000 * koordinat - nampilake koordinat mouse ing peta ing garis widget dhewe. kemajuan - nuduhake kemajuan tugas apa wae sing ngeculake sinyal sing nyambung menyang slot showProgress.

Mekanisme sinyal / slot ditambah kanggo showExtents lan nyetel tliti fp dadi 2 (deleng ing ngisor iki)

Fungsi stringRep ing QgsRect lan QgsPoint saiki dibebasake kanggo ngidini konfigurasi tliti titik ngapung kanggo tampilan. Saiki QgisApp lan Canvas ngodhei iki dadi 2, nanging aku rencana supaya bisa dikonfigurasi iki ing panel pilihan.

Nambah conto conto nggunakake indikator kemajuan kanggo prosedur koleksi statistik raster. Sampeyan bisa ndeleng iki ing tumindak nalika sampeyan nyetel conto data ak_shade menyang pseudocolor single-band, lan sampeyan bakal bisa ndeleng kemajuan indikasi kemajuan nalika statistik diklumpukake.

* CATETAN: Pitungan skala bisa uga ora bener ing wektu iki; isih pembangunan.

2004-04-27 [ts] 0.2.0devel2

Dhukungan awal kanggo nggawe piramida ing file raster ditambahake kanthi nggunakake fungsi GDAL umum. Saiki, kanthi dikencengi nggunakake algoritma tanggane sing paling cedhak karo piramida ing tingkat 2, 4, lan 8. Nambahake piramida ing lapisan raster bisa nambah kinerja rendering. Fungsi anyar iki diakses kanthi ngeklik entri legenda raster lan milih "Gawe Pyramids" saka menu pop-up.

* KANGGO MENGGUNAKAN * Kasedhiya saiki iki ora ngelingake sampeyan babagan efek samping, kayata:

  • Kemungkinan gambar rusak yen akeh piramida sing digawe
  • Kemungkinan gedhe gedhe ing sisih gambar
  • Proses iki saiki ora ngerti kanggo menehi saran, mula, coba serep data sadurunge eksperimen.

2004-04-27 [ts] 0.2.0devel1

Simbol panandha tunggal digunakake maneh supaya direktori, pemilih lambang, pratinjau, lan widget ukuran kabeh ing siji panel tinimbang kudu milih jendela anyar kanggo milih lambang.

2004-04-27 [ts] 0.2.0devel0

Bit pathi tetep ing template generator plugin internal lan template gui default plugin, versi 0.2 'Pumpkin' ... versi pangembangan.

2004-04-25 [jobi] 0.1.0devel36 i18n ditambahake ing EXTRA_DIST Dianyari terjemahan Jerman tetep typo -> terjemahan liyane uga diganti.

2004-04-22 [jobi] 0.1.0devel35 Nambahake rutinitas instalasi kanggo file svg sing nambah terjemahan jalur sing wis anyar ing file cpp.

2004-04-19 [jobi] 0.1.0devel34 Diganti dadi makro sederhana kanggo ndeteksi QT lan GDAL. Ditambahake kode kanggo ndeteksi QGIS minangka file m4 ing alat, bakal diinstal bebarengan karo deteksi QT lan GDAL ing awalan $ awalan / saham / aclocal / QGIS. m4, dadi plugins mung bisa nggunakake makro unik sing unik saka terjemahan Jerman !! Pengembang kudu ngubungake QGIS.m4 sing diinstal dadi / usr / share / aclocal / !! utawa ing ngendi aclocal nyimpen file m4 !! Yen ora, ora dideteksi dening plugin autogen.sh (luwih akurat !! akrokal) !! Iki bisa ditliti kanthi nambah-path / menyang / QGIS.m4 ing akut saka !! autogen.sh. Nanging ati-ati supaya ora kompromi karo CVS.

2004-04-18 [jobi] 0.1.0devel33 Internationalisasi materi ditambahake. Dokumentasi lan terjemahan liyane sing dibutuhake 🙂

2004-04-17 [ts] 0.1.0devel32 Kacilakan tetep nalika mbukak gambar grayscale band siji sing dikenal dening Steves sing tetep gambar gambar MULTIBAND_SINGLEBAND_GRAYSCALE. Thanks kanggo pitulung Steves, kabeh wolung pemroses raster mlaku kanthi bener. Iki ngrampungake kesalahan: [934234] Segfault digawe nalika nggambar band gambar multiband minangka grayscale.

2004-04-06 [ts] 0.1.0devel31 Plugin anyar (grid_maker) ditambahake kanggo nggawe ukuran ukuran sawenang lan ditambahake menyang tampilan peta saiki.

2004-04-05 [jobi] 0.1.0devel30 Qgiscommit kosmetik (ora bisa mlaku nalika akar QGIS) kanggo QGIS-config didandani supaya luwih "standar".

2004-04-04 [jobi] 0.1.0devel29 GRASS panyedhiya dibenerake.

2004-04-03 [ts] 0.1.0devel28 Pembetulan bug (durung dikonfirmasi manawa bug tetep!) Kanggo nggawe artefak ing lapisan raster.

Nambah grader warna anyar kanggo gambar grayscale lan pseudocolor sing diarani freak out (saiki rada canggih). Rampung kelas pungkasan butuh gaweyan sing sethithik!

2004-04-02 [jobi] 0.1.0devel27 Verifikasi kanggo autoconf, automake lan libtool ditambahake menyang versi kasebut. Mbecike bug cilik.

2004-04-02 [mcoletti] 0.1.0devel26 Ana advance maju saka antaramuka QgsFeature :: setGeometry () sing saiki uga ngliwati ukuran buffer binar geometri sing dikenal.

2004-04-02 [mcoletti] 0.1.0devel25 Pampasan kanggo QgsFeature :: setGeometry () saiki nampa "ukuran" parameter kanggo senar geometri binar sing diwenehi.

QgsShapeFileProvider :: endian () saiki nggunakake cara sing luwih cendhek lan luwih standar kanggo ngira endian-ness.

2004-04-02 [stevehalasz] 0.1.0devel25

2004-04-01 [jobi] 0.1.0devel24 qgiscommit diganti kanggo ndandani kabeh masalah.

2004-04-01 [jobi] 0.1.0devel23 Alat / qgiscommit ditambahi kanggo pass paramèter menyang cvs.

2004-04-01 [jobi] 0.1.0devel22 plugin GRASS lan panyedhiya wis dirampungake.

2004-04-01 [jobi] 0.1.0devel21 Tetep peringatan aneh: obyek 'foo. $ (OBJEXT) 'digawe loro lan tanpa libtool; Makefiles liyane uga dibersih nganggo cara kasebut.

2004-03-31 [jobi] 0.1.0devel20 Kesalahan cilik ditetepake kanthi ngganti jeneng plugins / gps_importer / shapefil.ha shapefile.h.

2004-03-31 [jobi] 0.1.0devel19 Owah-owahan cilik sing digawe kanggo mbebasake gaweyan maneh. Liyane ngresiki bisa uga dibutuhake ing Makefiles

2004-03-27 [ts] 0.1.0devel18 Parametake gambar kasebut didandani ing cl supaya njamin acara diproses (yaiku kanvas digambar) sadurunge njupuk gambar gambar.

2004-03-27 [jobi] 0.1.0devel17 autogen.sh saiki pass paramèter kanggo ngatur alat tetep / qgiscommit nggunakake mktemp, matur nuwun mcoletti. Plugin plugin saiki dijupuk saka libdir dadi kompatibel 64bit (umpamane, / usr / lib64 / QGIS)

2004-03-26 [jobi] 0.1.0devel13 Sampeyan lali mbusak file sementara kasebut.

2004-03-26 [jobi] 0.1.0devel12 Newline dicopot sawise garis status Saiki kudu apik saiki! Seneng!

2004-03-26 [jobi] 0.1.0devel11

Alat Qgiscommit ditambahake

2004-03-26 [didge] 0.1.0devel10

Bug tetep # 920070 - 64bit plugin-libdir (umpamane, / usr / lib64 / QGIS) wis didhukung kanggo sistem AMD64 lan PPC64.

2004-03-22 [mac] 0.1.0devel9

Plugin gps_importer sing ditambahake (isih bisa ditindakake).

2004-03-22 [mac] 0.1.0devel8 s / config.h / qgsconfig.h / qgsconfig.h saiki nduwe senter header, saiki bakal nginstal header ing $ (awalan) / QGIS / kalebu lan libqis. * Pustaka ing $ (awalan) / lib "src / Makefile" ora ana maneh adhedhasar dependensi sing jelas lan nggunakake skema jeneng sing luwih apik kanggo file sumber sing digawe.

2004-03-21 [ts] 0.1.0devel7

Nambah pratinjau gambar cilik dialog raster menyang raster. Nambah cara gambarTulis menyang rasterlayer.cpp. Cara nggambar Split (kakehan) ing rasterlayer.cpp supaya sawetara bagean saka cara stroke asli uga bisa digunakake kanthi metode drawThumbnail.

Ndandani bug kanggo nggambar gambar grayscale siji-band pseudocolor sing nyegah kabeh lompat kelas ditampilake.

2004-03-10 [gs] 0.1.0devel7 Nambah plugin teks sing disedhiyakake sing nyedhiyakake gui kanggo nambah lapisan teks sing disenengi nggunakake panyedhiya data delimited_text. Owah-owahan menyang panyedhiya data delimited_text kanggo ndhukung zoom, tampilan atribut, lan karakteristik identifikasi. Pilihan fitur ora bisa ditindakake nalika iki. Otomatis * pangowahan kanggo ndhukung panyipta plugin panyedhiya teks sing paling apik. Owah-owahan bocah cilik menyang QgsFeature.

2004-03-06 [ts] 0.1.0devel6 Plugins sesi manajemen rampung (supaya plugins aktif eling nalika QGIS ditutup lan diowahi ing sesi sabanjure).

2004-03-06 [ts] 0.1.0devel6 Simpen negara plugins ing file ~ / .qt / qtrc (ing proses). Negara disimpen, mung kudu ngetrapake kode kanggo mbukak plugins sing ditandhani minangka aktif sajrone wiwitan aplikasi.

2004-03-06 [ts] 0.1.0devel6 Plugins disimpen ing file ~ / .qt / qtrc (ing proses). Negara kasebut disimpen, sampeyan mung kudu ngetrapake kode kanggo mbukak plugins sing ditandhani minangka aktif sajrone pambuka aplikasi.

2004-03-06 [ts] 0.1.0devel6 Ditambahake QgsRasterLayer :: filterLayer sing diarani cedhak mburi saben 8 render. Iki minangka papan kanggo saringan online. Elinga yen pungkasane saringan bakal dibagi dadi mekanisme filter filter.

2004-03-06 [didge] 0.1.0devel6 Ganti setelan kanggo nulis DEFINES supaya config.h.

Bahan postgreSQL kudu diuji. Aku wis nggawe komentar kanggo compileflags ing src / Makefile.am. Laporan kasebut bakal diterbitake ing dhaptar distribusi pangembangan.

2004-03-04 [ts] 0.1.0devel5 Pilihan ditambahake menyang kothak dialog pilihan kanggo mateni layar cipratan.

2004-02-28 [ts] 0.1.0devel5

  • -Sunting parameter baris printah sing dianggo saiki lan potongan gambar kanthi bener nganti ukuran piksel. Skrip layar wis dipindhah menyang tingkat global supaya kelas liya ngarahake proses pambuka bisa ngakses status sambutan sing disetel. (ing proses)

2004-02-28 [gs] 0.1.0devel5 QgsField wis refactored nggunakake konvensi enkoding QgsField sing didokumentasi anyar (dokumen sing ditambahake ing qgsfield.h). Bagean homepage doxygen ing QGIS.h wis nganyari. Apa Bantuan iki wis ditambahake menyang jendela aplikasi utama. Penyedhiya / file teks lan sumber sing digandhengake karo CVS ditambahake.

2004-02-27 [gs] 0.1.0devel4 Pratelan debug tetep ing main.cpp lan nambah sawetara verbiage kanggo mbantu teks. Jenis hardcoding panyedhiya ing QgisApp :: metode addVectorLayer wis diilangi. Telpon saiki kudu menehi bantahan sing kompatibel sing bisa digunakake kanggo panyedhiya mbukak data lan njupuk data. Kelas QgsPgGeoprocessing diganti kanthi bener nelpon addVectorLayer.

2004-02-27 [ts] Cl parser diganti dadi getopt. Proyèk kasebut dipindhah kanthi ngunggah gelung sing ngemot lapisan - Saiki sampeyan kudu nemtokake jeneng file proyek kanggo ngisi jeneng file. Iki njamin mung siji file proyek sing diusahakake saksampeyan. Nambah parameter jeneng file tangkap sing bakal mbukak lapisan lan file proyek sing ditemtokake. Layar bakal dijupuk saka tampilan peta lan disimpen menyang disk minangka jeneng file; iki isih ditindakake. Tambah saveMapAsImage (QString) menyang qgisapp supaya pilihan cl ndhuwur bisa digunakake.

2004-02-26 [ts] A tab ditambahake ing kothak dialog Raster Layer Properties kanggo nampilake metadata ing lapisan raster (nggunakake metadata gdal)

2004-02-26 [gs] 0.1.0devel3 Ditambah versi kanggo ngaturake.in. QGIS saiki nampilake nomer versi gumantung saka konfigurasi ing ngaturake.in

2004-02-24 [gs] Telusuri telusuran kanggo ngenali fitur ing lapisan vektor sing ditambahake ing Preferensi.

2004-02-23 [ts] Tampilan saiki disimpen menyang disk minangka gambar PNG.

Versi 0.1 'Moroz' 25 Februari 2004 Peningkatan kanggo antarmuka pangguna: ngresiki menu lan dialog uga lambang tema anyar adhedhasar ikon Everaldo Crystal. QGIS bisa mbukak lapisan lan / utawa proyek ing wiwitan kanthi nemtokake iki ing baris printah. Perwakilan Simbol Tunggal, Lulus, lan Terus Dhukungan luwih cepet kanggo format GDAL. Pelaksanaan raster ndhukung macem-macem pangaturan rendering, kalebu overlay semi-transparan, panyulingan palette, pemetaan pita warna fleksibel ing gambar multi-band, lan nggawe pseudocolor. Iki wis diganti dadi arsitektur panyedhiya data kanggo lapisan vektor. Jinis data tambahan bisa didhukung kanthi nulis plugin panyedhiya plugin Buffer kanggo lapisan PostGIS. Nomer port PostgreSQL bisa ditemtokake nalika nggawe sambungan ShapeFile menyang plugin PostGIS Import (SPIT) kanggo ngimpor ShapeFiles menyang PostgreSQL / PostGIS. Nambah Pandhuan Panganggo (HTML lan PDF) Pandhuan Pemasangan (HTML lan PDF) Plugin Manager kanggo ngatur upload / download plugin. Plugin template kanggo ngotomatisasi bagean paling dhasar saka nggawe plugin anyar. Akeh bug mbecike katergantungan Libpq ++ dibusak nalika ngempalaken karo PostgreSQL / PostGIS. Lapisan PostgreSQL / PostGIS saiki gumantung karo GEOS kanggo milih fungsi.

Versi 0.0.13 8 Desember 2003 Sistem kompilasi anyar (nggunakake GNU Autoconf) Klasifikasi sing apik ing meja atribut Pilihan tetep (ShapeFiles mung). Pesenan tampilan bisa diganti kanthi nyeret lapisan menyang posisi anyar ing legenda Ekspor QGIS Ekspert minangka file map Solution Maperverer kanggo kacilakan ing SuSE 9.0 kanthi pindah mouse ing wilayah legenda.

Versi 0.0.12-alpha 10 Juni 2003 Multiplayer fungsi ditampilake kanthi alat Ngenali Identifikasi Function sing ngasilake lan nampilake atribut kanggo macem-macem fungsi sing ditemokake ing radius telusuran. Koreksi digawe kanggo mesin endian ing mesin Big Endian. Dhukungan kanggo skema PostgreSQL 7.3 kanggo lapisan database. Fitur ing ShapeFiles sing bisa dipilih kanthi nyeret kothak pilihan utawa milih cathetan ing meja ngubungake. Zoom nganti ambane fitur sing dipilih (ShapeFiles mung). Ndandani bug: bug sing nyegah reopening meja atrib yen wis ditampilake lan ditutup. Pembetulan bug: bug sing nyegah garis ora digambar kanthi lebar liyane saka 1 piksel. Sistem kompilasi wis ganti kanggo dibangun kanthi dhukungan PostgreSQL.

Versi 0.0.11-alpha 10 Juni 2003 Pelaksanaan Pengurus Plugin awal. Revisi versi ing versi alat revisi Versi sing nggunakake port 80 supaya ora ana masalah karo firewall. Solusi kanggo kesalahan PostGIS nalika srid! = -1. Solusi rendering PostGIS LINESTRING. Sambungan menyang database saiki bisa dicopot. Ndandani kothak dialog Sambungan Database. Kacilakan tetep nalika mbukak tabel file file ShapeFile kaping pindho. Kacilakan tetep nalika mbukak file ShapeFile sing ora bener.

Versi 0.0.10-alpha 13 Mei 2003 * Ndandani proyek nyimpen / kompatibilitas mbukak. * Dandan ing tes plugin. * Solusi kanggo mbangun sistem (masalah link gdal).

Versi 0.0.9-alpha 25 Januari 2003 * Dhukungan awal kanggo nyimpen / mbukak proyek. * Sistem kompilasi sing dioptimalake

Versi 0.0.8-alpha 11 Desember 2002 * Sajrone nulis ulang, toko data mung diakses yen negara utawa ambane peta wis owah. * Owah-owahan menyang situs lapisan ora efektif nganti kothak dialog Layer Properties ditutup. * Pembatalan kothak dialog Layer Properties bisa ngilangi.

Versi 0.0.7-alpha 30 Nopember 2002 * Owah-owahan menyang sistem kompilasi supaya konstruksi kanthi / tanpa dhukungan PostgreSQL.

Versi 0.0.6a-alpha 27 Nopember 2002 * Solusi masalah kompilasi sing dikenal ing 0.0.6 wis digawe. Ora ana fitur-fitur anyar sing kalebu ing versi iki.

Versi 0.0.6-alpha 24 Nopember 2002 * Penanganan / manajemen sambungan PostGIS sing apik. * Panjaluk sandhi yen sandhi ora disimpen. * Ukuran lan posisi jendhela lan status docking toolbar disimpen / dipulihake. * Fungsi Identifikasi kanggo lapisan. * Tabel atribut saka lapisan bisa ditampilake lan diurut kanthi ngeklik ing judhul kolom. * Lapisan duplikat (lapisan kanthi jeneng sing padha) saiki ditangani kanthi bener.

Versi 0.0.5-alpha 5 Oktober 2002 * Lapisan dicopot saka peta supaya ora mblokir aplikasi kasebut. * Telpon bug Rendering akeh nalika nambah lapisan. * Sumber data ditampilake ing kothak dialog Layer Properties. * Jeneng kanggo nampilake lapisan bisa diganti nganggo kothak dialog Layer Properties. * Lebar garis bisa dipasang kanggo lapisan nggunakake kothak dialog Layer Properties. * Fungsi nggedhekake zoom saiki bisa digunakake. * Pilihan Zoom sadurunge wis ditambahake menyang toolbar. * Toolbar wis disusun lan lambang anyar wis ditambahake. * Pitulung | Babagan QGIS saiki ngemot versi, informasi anyar lan lisensi.

Versi 0.0.4-alpha 15 Agustus 2002 * kothak dialog Layer Properties ditambah. * Pangguna bisa nyetel warna lapisan kasebut. * Nambah menu konteks menyang dhaptar lapisan ing legenda. * Lapisan bisa dicopot nganggo menu konteks (surem). * Dipindhah file proyek KDevelop QGIS.kdevprj menyang subdirektori src. * Kesalahan repain kaping pirang-pirang sing kedadeyan nalika nambah luwih saka siji lapisan sekaligus. * Telpon bug sing nyebabake nganyari lengkap nalika wiwitan operasi pan.

Versi 0.0.3-alpha 10 Agustus 2002 * Dhukungan kanggo format ShapeFiles lan vektor liyane. * Apik nangani ekstensi kanthi nambah lapisan. * Ana legenda primitif sing ngidini visibilitas lapisan dikontrol. * Babagan GIS Kuantum ditindakake. * Owah-owahan internal liyane.

26 Juli 2002 Kode nggambar saiki nampilake lapisan kanthi bener lan ngitung ekstensi nalika nggedhekake. Zum tetep tetep lan ora interaktif.

20 Juli 2002 Repainting otomatis kanggo jaket.

18 Juli 2002 Titik titik, garis, lan poligon PostGis bisa digambar. Ana isih masalah karo ambane peta lan posisi lapisan ing kanvas. Gambar kasebut kanthi manual lan ora ana gandhengane karo acara lukisan. Ora ana zoom utawa pan durung ana.

10 Juli 2002 Lapisan bisa dipilih lan ditambahake ing koleksi kanvas peta; Nanging, kode rendering saiki dipatèni lan lagi disusun. Dadi, yen sampeyan nambah lapisan ora bakal ditarik.

6 Juli 2002 Kode iki awal lan ora duwe fungsi liya kejaba kemampuan kanggo netepake sambungan PostGIS lan nampilake tabel sing bisa digunakake sacara spat.

Iki minangka ngimpor kode dhasar menyang CVS ing Sourceforge.net.

[/ nextpage]

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.