Kira-kira 10 kalimat longgar krisis catracha

Salinan 06-03-09_0829... sawise menehi kula loro pinches ing lengen, aku rampung munggah sing aku ora ngalamun.

... yen Honduras denounced huruf OAS kanthi efek langsung, lan OAS expel Honduras, yaiku Zelaya ing udhara?

... akeh Nikaraguans lan Venezuela ing kutha-kutha; ana prakara.

... sawetara wis ora liwati maneh, padha ngandhani babagan nempatake replika Radio Venceremos lan njupuk gambar ing udara ing pasar ireng, padha nyritakake manawa kanthi Internet lan Google Earth ora perlu.

... sing ironic, taun iki ing panjaluk saka Honduras paukuman kanggo Kuba ing OAS dibusak, lan negara sing padha iki ditanggepi.

... nalika Amerika Serikat merayakan kamardikan dina iki 233, Honduras menang ditolak dunya.

... carane elek, dina iki bisa ana invasi Chavez lan donya kabeh bakal ngguyu dheweke.

... nalika aku ana ing kelas enem, lan kita teka menyang guru kanthi keluhan amarga wong wis dipenjara kita, tansah ngucap: "nuduhake kula getih". Jadi yen presiden dawns karo pajamas saka Bunnies ing Costa Rica, tanpa blows, banjur ana jotosan?.

IMG_0096 ... antarane nyusup menyang campur tangan kapitalisme, invasi Chavismo utawa keterlibatan kelompok kepentingan cilik ... nggawe sampeyan pengin mangan ing restoran liyane. Keluwen bisa ngenteni nem wulan, tekanan, sing ngerti.

... kanggo kabeh iki, yen aku ora setuju karo salah siji saka loro extremes, aku mandheg dadi wong? amarga kuwi sing diarani loro.

Iki Polache, yen dheweke dadi misuwur, dheweke nyanyi kasebut ing rapat-rapat Alliance for Democracy lan dheweke tampil live karo La Resistencia nglawan kudeta.

IMG_0071

... nalika wong éling sing isih mangan mT3rda, cagak bakal ngganti, lan supaya bisa terus nganti kekeselen Ursula nelpon kanggo supaya.

3 Balesan kanggo "Kira-kira 10 frasa tunggal saka krisis catracha"

  1. Enrique, mantan pejabat politikus (amarga politik dhewe ora ala) wis nglebokake negara kasebut ing wanci berenjen, sing saiki ora duwe gagasan apa wae babagan carane metu.

    Kabèh diringkes kanthi kapentingan ing kekuwatan, iki diakoni déning populasi, (senadyan ora sakabèhé ala), ing sisih manèh ana pirang-pirang blok sing kahanan kesehatan sawetara.

    ... kekarepan bisa dadi apik, anggere ora ana sing menang. Kerjane kanggo aku amarga aku duwe optimisme sing akeh pesimis; Aku yakin manawa pimpinan anyar kudu muncul.

    Thanks!

  2. Aku wis maca blogmu saperangan sasi lan aku wis admired kemampuanmu karo program komputer lan manajemen peta. Saiki aku wis kepengin nyelidiki posisi sampeyan babagan masalah sing nyerang negara sampeyan, aku ngujoake kemampuan intelektualmu (senadyan ora nggumun, yen sampeyan nggawa blog).

    Babagan frasa tunggal. Joer! Kabecikan iku sawijining kahanan sing ndadékaké kita nyingkiraké posisi final babagan krisis lan bisa ngalahaké kita cepet banget.

    Kita nyebut awake dhewe apolitik (aku kalebu aku amarga aku nandhang teknisi sing ora pati ngerti, yaiku, aku mung percaya karo para politisi sing nindakake tugas dheweke kanthi becik kanggo masyarakat, sanajan aku ora jelas babagan apa sing dikarepake dening masyarakat 😉) lan akeh wong sing nyebrang. dadi ing sih saka sing nglawan lan nglawan wong sing milih. Nanging iku cara kanggo nyawang barang kanthi cara supaya awake dhewe bisa urip lan urip kanthi apik, manawa akeh dhasar lan ideologi ora pas karo sirah lan "wong" ora pati ngerti.

    Kanggo ngrampungake, amarga gagasanku ora kanggo ngrembug sapa sing bener, aku bakal ninggalake sampeyan karo sawetara pitakonan menarik:

    Yen kabeh wis ana ing kerangka hukum, apa ngeculake media, ngeculake kekuwatan lan internet, nganiaya para politisi lan ngirim presiden sing diasingake? Biasane, nalika ana wong sing diadili, dheweke njupuk dheweke lan ngunci dheweke, aja mbuang dheweke langsung.

    Gagal sing, yen ana tenan sing njamin warrant, kok ora padha supaya wong mati ing bidang lan sijine wong ing kunjara? Mungkin amarga teka karo présidhèn liya ora bisa rampung. Banjur, ngapa acara iki bisa ditutup?

    Aku sedhih banget kanggo ngerti kahanan sing diwiwiti urip lan aku kuwatir babagan pesen yen kelompok kekuwatan (disebut saka tengen) ngirim. Iku misale jek yen sampeyan duwe kontrol pasukan bersenjata, liyane kudu sampeyan ora ceroboh. Total, yen wong ora seneng, sampeyan bisa njupuk utawa mateni, kaya sing cocok.

    Ing tangan liyane: apa kelompok daya iki pancen ana? utawa mung nggabungake sawetara kepala lan setuju kanggo ngrusak presiden, sawise tuntutan hukum dening pasar lawas.

    Gagal iku: Apa sing bakal kedadeyan yen "survey populer" Zelaya wis diijini lan, adhedhasar asil kasebut, pamindhahan kasebut dikuatake? Aku luwih seneng mbayangake.

  3. Truk sipil karo pulisi militer utawa bersenjata utawa "kanggo" militer - utawa kaya sing diarani dheweke ana - kanthi pasuryane katon katon ing TV ing Honduras.
    Muga-muga wong ngerti sapa sing salah. Ora ana Chávez, utawa OAS, utawa sing ana ing njaba ... manawa wong-wong sing "tanggung jawab" lan njupuk - ing mangsa ngarep - njupuk tanggung jawab lengkap kanggo tumindak kasebut. Ora ana tentara saka njaba sing bakal nyerang sapa wae. Honduras - mratelakake panemume - saiki wis nyerang lan dening Hondurans dhewe. Wirang dadi isin. Matur nuwun, tenan. Muga-muga apa sing dakkarepake melu ing kasus kasebut ora bakal kelakon. Yen ngono, ana wong sing takon apa sing dakkira, ana dhaptar:
    - panganiaya, wedi, matine, sirna, nglanggar hak asasi manungsa, duwe utang narkoba, konsentrasi ekonomi, utang pribadi sing wis nasional, mlebu saka pirang-pirang monopolie AS, "adol" perusahaan umum, pendidikan precarious, kesehatan lan layanan sosial lan umum liyane, censorship, media control, kontrol sosial.
    Aku pengin aku salah ...

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.