Ngimpor Tabel Koordinat karo GIF Manifold

gambarSadurunge, kita wis ndeleng fungsi Manifold beda, ing kasus iki kita bakal ndeleng carane ngimpor koordinat sing ana ing file excel.

1. Data kasebut

Grafik nuduhake karya dismemberment sing kudu dilakoni ing sawijining bangunan.

Ana cara liya kanggo nindakake prosedur iki, salah sijine yaiku kanggo ngimpor data langsung saka gps liwat console sing kalebu Manifold, nanging ing kasus iki kita bakal nganggep data kasebut dikosongake dadi file excel.

Iku uga praktis kanggo nindakake iki nalika ana akeh titik sing dijupuk utawa koreksi diferensial wis digawe kanggo data sing dijupuk.

2. Ngimpor tabel koordinat

gambar Iki minangka tabel sing ngemot koordinat saka limang poin sing kudu direncanakake. Lajur kapisan ngemot nomer titik lan sing liyane koordinat ing UTM.

Manifold ngidini sampeyan ngimpor utawa nggabungake tabel tabel format cvs, txt, xls, dbf, dsn, html, mdb, udl, wk, utawa saka sumber data ADO.NET, ODBC utawa Oracle.

gambar Dadi ing kasus iki, aku mung nggawe asosiasi.

File / link / table

lan aku milih file kasebut

Nalika ngimpor Maifold nuduhake kula panel ngendi aku kudu netepake jinis pambusakan: yen dadi file excel, perlu milih "tab", uga pemisah ewu lan yen data sing arep diimpor aku pengin dadi teks.

Aku uga bisa nuduhake yen baris pisanan ngemot jeneng lapangan.

Saiki sampeyan bisa ndeleng carane meja wis ditinggalake ing panel komponen.

3. Ngonversi "tabel" menyang "teken"

gambarApa sing dibutuhake kanggo ngowahi tabel iki dadi "teken" lan marang Manifold kang kolom ngemot koordinat. Dadi pilih tabel ing panel komponen, banjur pilih tombol mouse tengen lan "copy"

Saiki klik tengen lan "paste minangka" kanthi milih opsi "drawing" lan ing panel sing katon dituduhake yen kolom 2 ngemot koordinat "x" lan kolom 3 koordinat "lan"

Banjur komponen sing digawe dadi proyeksi, mula aku nyatakake yen Zona UTM 16 Lor, lan ya, nalika sampeyan nyeret ing gambar sampeyan bisa ndeleng poin ing area sing dituduhake.

gambar

gambar

4. Nuduhake data saben titik.

Yen sampeyan mirsani, aku wis nggawe label karo kolom pisanan saka poin, lan aku wis ngowahi format standar. Iki rampung kanthi nutul komponen ing panel tengen, lan milih ikon "label anyar", nuduhake yen kolom kapisan yaiku salah siji sing aku pengin dikonversi dadi label.

Bisa nampilake jinis data liyane, yen pengin ngasilake klik kaping pindho ing kolom kasebut, sing bisa uga ora mung saka tabel nanging sing digandhengake karo geometri saka unsur kasebut.

5. Liyane alternatif

gambar Yen ana sawetara data, Manifold nduweni panel kanggo entri nggunakake keyboard: kanggo ngaktifake obyek kanggo nggawe (titik, baris utawa bentuk), titik pisanan ditempelake ing layar, banjur tombol keyboard diaktifake " insert "lan tabel iki ndadekake supaya entri data kanthi cara sing beda:

  • X, Y koordinat
  • Delta X, Delta Y
  • Angle, jarak
  • Deflection, distance

Ora becik kanggo kasus sing kapisan, nalika pendekatan sudut-kanggo-tanggal ora ngatur ngatur opsi liya saka garis desimal ...

alternatif kanggo ngetik azimuth ana ing daftar penginake Manifold 9x

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.