# LAND - Kursus Pengenalan Sensing Remot

Temokake kekuwatan sensasi terpencil. Pengalaman, rumangsa, nganalisa lan ndeleng kabeh sing bisa ditindakake kanthi ora ana.

Remot Sensing (RS) ngemot sekumpulan teknik jupuk remot lan analisa informasi sing ngidini kita ngerti wilayah kasebut tanpa ana. Kasedhiyan data pengamatan Bumi ngidini kita ngatasi masalah lingkungan, geografis, lan geologis sing penting.

Siswa bakal duwe pangerten sing kuwat babagan prinsip fisik Remote Sensing, kalebu konsep radiasi elektromagnetik (EM), lan uga bakal njelajah kanthi rinci interaksi radiasi EM karo swasana, banyu, vegetasi, mineral lan jinis liyane. tanah saka perspektif sensasi terpencil. Kita bakal nyemak sawetara lapangan sing bisa digunakake kanggo Remote Sensing, kalebu pertanian, geologi, pertambangan, hidrologi, perhutanan, lingkungane lan liya-liyane.

Kursus iki nuntun sampeyan sinau lan ngetrapake analisis data ing Remote Sensing lan nambah katrampilan analisis geospatial sampeyan.

Apa sing bakal sampeyan sinau

  • Ngerti konsep dhasar saka Remot Sensing.
  • Ngerti prinsip fisik sing ana ing mburi interaksi radiasi EM lan macem-macem jinis tutup lemah (vegetasi, banyu, mineral, batu, lan liya-liyane).
  • Mangerteni carane komponen atmosfer bisa mengaruhi sinyal sing direkam dening platform sensasi sing adoh lan cara mbenerake.
  • Download, pre-processing, lan Processing gambar satelit.
  • Aplikasi sensor jarak jauh.
  • Conto praktis saka aplikasi sensasi terpencil.
  • Sinau Remote Sensing karo piranti lunak gratis

Prasyarat Kursus

  • Dhasar dhasar babagan Sistem Informasi Geografi.
  • Sapa wae sing kasengsem ing Remote Sensing utawa panggunaan data spatial.
  • Duwe QGIS 3 diinstal

Sing mesthi wae?

  • Siswa, peneliti, profesional, lan penyayang GIS lan Remote Sensing jagad.
  • Profesional ing alas, lingkungan, sipil, geografi, geologi, arsitektur, perencanaan kutha, pariwisata, pertanian, biologi lan kabeh sing melu Ilmu Ilmu Bumi.
  • Sapa wae sing pengin nggunakake data spatial kanggo ngrampungake masalah geologi lan lingkungan.

informasi luwih lengkap

Sing mesthi wae uga kasedhiya ing Spanyol

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.