Tingkat Kurva saka Polylines (1 Langkah)

Sadurunge kita weruh carane nggawe contours wiwit saka jaringan poin sing dijupuk ing lapangan. Saiki kita bakal weruh carane nggawe, saka lekuk sing wis ana ing peta sing dipindai.

Nalika kita nindakake karo desain dalan, ayo pindhah menyang langkah, supaya post ora metu luwih dawa tinimbang sing luwih gedhe tinimbang ula.

Pasang gambar

Iki, yen sampeyan duwe koordinat cilik ing UTM, karya iki luwih gampang. Ing kasus iki, persimpangan koordinat sing cedhak karo ujung-ujung ditemtokake, yen ana sing ana ing pojok bakal dadi sing paling apik.

kurva tingkat autocad1

266380,1546430
266480,1546430
266380,1546510
266480,1546510

Ing poin kasebut dipasang karo printah titik, lan ngetik koordinat dipisahake karo koma, kaya sing ditampilake ing gambar ing ngisor iki. Kanggo ngganti format titik menyang simbol sing katon, wis rampung saka Format> gaya titik. Nanging minangka versi 3D sipil iki, arupa nemokake menu Tools, sampeyan bisa nulis kanggo sing lawas: ddptype saka baris printah, banjur ketik lan kita milih jinis titik.

Ing Microstation bagean aneh iki, endi titik yaiku garis panjang nol, lan bisa nduweni ketebalan dinamis kanthi tampilan peta.

Kurva tingkat autocad 2

Saiki kita masang gambar, nganggo Insert> Refference image raster. Kita ninggalake sampeyan ngaktifake kemungkinan kanggo nyelehake Titik insertion y ukuran saka layar.Kurva tingkat autocad 3

Banjur nyelehake titik ing sisih kiwa koordinat lan mindhah mouse nganti sampeyan bisa ndeleng gambar kasebut minangka ukuran kira-kira.

Yen gambar kalebu poin, sampeyan kudu ngirim maneh. Iki rampung karo Piranti> Urutan tampil> Kirim bali.

Georeferencing gambar.

Kita bakal butuh titik ing gambar sing padha karo sing kita wis ngetik nggunakake koordinat. Kanggo kuwi, kita gabung karo garis marginal, kanggo nemokake persimpangan.
kurva tingkat autocad4

Nggunakake perintah kasebut Peta> Peralatan> Lembaran Karet, kaya sing digunakake sawetara dina kepungkur ngowahi vektor, kita nuduhaké titik ijo minangka basa, banjur titik abang minangka referensi. Nalika kita wis rampung karo papat, banjur kita nindakake ketik lan dhawuhe nyuwun supaya bisa milih obyek sing bakal diowahi. We nulis lirik S, kanggo pilihan pilih, lan kita ndemek gambar, banjur kita nindakake ketik kanggo wektu pungkasan lan ana kita duwe.

Cukup padha karo apa Warp Del Raster Manager ing Microstation. Nalika diterangake nalika gambar georeferencing saka Google Earth.

Delengen gambar saiki sing cocog karo titik-titik abang, ijo bisa diilangi. Saiki gambar wis didelegasi lan ing skala sing tepat kanggo miwiti digitalisasi kasebut. Ing link iki Sampeyan bisa ndeleng langkah 2 kanggo ngrampungake latihan iki.

kurva tingkat autocad5

5 Balesan kanggo "Tingkat Curves saka Polylines (1 Langkah)"

  1. Opo, ​​aku durung weruh manawa ora ana link menyang langkah sabanjure. Ing pungkasan kiriman aku wis nuduhake carane ndeleng artikel ing ngendi pelengkap olahraga kasebut.

    A Salam.

  2. Apik banget, perintah kasebut digunakake saben dina. Langkah-langkah sabanjure kanggo njaluk kurva saka pindai, piye carane aku njaluk?
    Gracias

  3. Hello, iki topik menarik banget. Kepiye carane bisa ngundhuh informasi iki?
    Gracias

  4. Leres, mung muter, sisik lan pindhah. Ora ana sing beda-beda, kaya sing wis dakdeleng.

  5. Halo, hello ... Topik menarik, kanthi jujur ​​aku ora tau nggunakake perintah "Lembar Karet" kasebut.
    Nalika nindakake georeferencing kanthi printah iki, yen ngganggu gambar kasebut? o Mung scaling gambar.
    Uga miturut dokumentasi autocad, mung bisa kanthi poin 4 (ing kasus saka wilayah) apa bener? Apa sing kedadeyan yen gambar dirobah menyang tengah gambar kasebut?

    http://docs.autodesk.com/MAP/2010/ENU/AutoCAD%20Map%203D%202010%20User%20Documentation/HTML%20Help/index.html?url=WSCAC5A59E50ECFD479C0BA234BD20FE88.htm,topicNumber=d0e141929

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.