Tingkat Kurva saka Polylines (2 Langkah)

Ing kirim sadurungé kita wis georeferenced gambar sing ana contours, saiki kita pengin ngowahi contours saka 3D sipil.

Pindai kurva

Iki ana program sing meh ngotomatisake proses, kayata Autodesk Desain Rastersing padha karo Descartes ing Bentley utawa ArcScan ing ESRI. Ing kasus iki aku arep mlaku, nggambar polylines.

Padha ora kudu rampung smartlines, nanging kanthi polyline normal.

Perlu diarani nggawe tingkat kanthi jeneng-warna kurva utama. Bantuan kanggo aspèk visual.

Iku luwih apik kanggo nggarap garis ketebalan 0.30 kanggo bisa nggambarake advance.

Kanggo ndeleng kekandelan garis, tombol LWT kudu diaktifake.

plineautocadcontours

Muter lan nyawiji kurva.

Iki ora perlu, nanging kanggo tujuan pendidikan, ayo goleki carane wis rampung. Bab iki kedadeyan yen sawetara poliline ora bisa digabungake amerga perintah kasebut diganggu, utawa kita nggawe sawetara titik balapan sing ora nindakake karo kurva.

  • Pangaturan polyline edit wis diaktifake Pedit
  • Opsi multi dipilih, kanthi huruf M lan banjur ketik
  • Kabeh polylines sing kita ngarep-arep kanggo nambani dipilih
  • Kita nggunakake J kanggo gabung
  • Kita nggunakake S kanggo melunak

kurva civil1

Assign elevation to polylines
Sampeyan kudu ndemek lekukan, siji-sijine, ngaktifake sifat lan menehi elevasi sing cocog. Ing kasus iki, minangka saben sentimeter 25, kurva ijo bakal dadi 322, lan sing paling gedhe kanggo kurva ciil2nyedhak biru bakal 322.25, 322.50, 322.75

Ing kasus-kasus langit, pirsani kriteria sing dikuwasani kanggo mangerteni carane prilaku zona kasebut. Iki, sing gedhe-gedhe utama kudu dilebokake ing werna sing beda.

Sampeyan bisa verifikasi yen kabeh padha ditinggalake kanthi elevasi, ningali tampilan isometrik.

View> 3D Views> NE Isometric.

kurva civil3

Ngonversi polylines menyang level curves.

Kanggo nindakake iki, kita pindhah menyang panel kiwa, ing tab Prospector, lan kita nggawe permukaan anyar, jinis TIN.

Kene, nalika lumahing digawe, sampeyan bisa ndeleng properti, antarane kang katon Tutup, Tutup banyulan Deffinitions. Iki ngendi kriteria kanggo tingkat kurva katon (Contours).

Tombol tengen rampung ing Contoursbanjur Tambah.

Ing gambaran, kita bakal nampilake kurva pindai, banjur kita tindakake ok. Banjur kita milih kabeh polylines sing kita digitalisasi.

Waca carane saka ing kono, triangulation kui.

Nyetel sifat kurva.

Ana tetep rinci sing nyebabake keputusane nalika rampung kanggo pisanan. Lan iku, sing tingkat kurva koyone padha ora katon, nanging pitakonan saka situs penyebaran.

Kanggo iki, wis rampung tombol tengen mouse lan kita pilih Owahi gaya lumahing. Ing panel iki, kita milih tab Contours. ing Contour Interval, kita milih interval sing padha karo peta sing dipindai, kanggo mriksa yen samesthine becik.

Lengkung utama kanggo saben 1.00 lan kurva sekunder kanggo saben 0.25.

Lan ana ing kono. Iku cetha yen extremes ana perawatan kudu rampung, amarga program nyoba kanggo nutup wates Assuming ora ana kontinuitas karo sheet liyane. Kita bakal weruh yen ing post liyane kita mbandhingake karo data Google Earth lan kita mempromosikan tujuan wisata kanca Pipiles.

kurva civil4

3 Balesan kanggo "Tingkat Curves saka Polylines (2 Langkah)"

  1. Aku anyar kanggo civil3d iki lan wis masalah amarga kita tak bleger ing format file DWG liyane utawa format lawas saka AutoCAD kang kita ora bisa bisa ing 3d sipil aku kaya ngerti langkah-langkah kanggo ngowahi file sing versi civil3d supaya kita bisa kaya padha garis bleger tanpa perlu kanggo nggunakake file rate thanks in advance Autodesk liyane saiki.

  2. Ya, nalika sampeyan duwe dhasar kanggo ndina, Raster Design minangka pitulung gedhe.

  3. Luwih sanget pedhoman nganggep kebayuran, nanging aku bakal nambahi karya-karyaku yen aku duwe rasa kuciwa

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.