LandViewer - Saiki deteksi owahan bisa dianggo ing browser

Pemanfaatan data remot sing paling penting yaiku perbandingan gambar saka wilayah tartamtu, sing ditrapake ing wektu sing beda kanggo ngenali owah-owahan sing kedadeyan ing kene. Kanthi sebagéyan gedhé gambar satelit sing saiki dienggo mbukak, sauntara periode wektu sing luwih suwé, deteksi owah-owahan manual bakal suwé banget lan kemungkinan bakal ora trep. EOS Data Analytics wis nggawe alat otomatis deteksi owahan ing produk unggulan, LandViewer, sing ana ing antarane piranti maya sing paling apik kanggo panelusuran lan analisis gambar satelit ing pasar saiki.

Ora kaya metode sing nyangkut jaringan syaraf kasebut ngenali perubahan ing ciri sing wis diekstrak sadurunge, algoritma deteksi owahan sing dilakokaké dening EOS usa strategi basis piksel, sing artine sithik-sithik owah-owahan ing antarane rong gambar raster multiband diitung sacara matématis kanthi ngurangi nilai-nilai piksel siji tanggal kanthi nilai piksel koordinat sing padha kanggo tanggal liyane. Fitur teken anyar iki dirancang kanggo ngotomatisasi tugas mendeteksi perubahan lan ngirim asil akurat kanthi langkah-langkah sing luwih cetha lan ing pecahan wektu sing dibutuhake dibandhingake ArcGIS, QGIS utawa piranti lunak pangolahan gambar GIS liyane.

Antarmuka deteksi ganti. Gambar pesisir kutha Beirut dipilih kanggo ngenali perkembangan taun-taun pungkasan.

Deteksi owahan ing kutha Beirut

Lingkup aplikasi tanpa wates: saka tetanèn menyang lingkungan pemantauan.

Salah sawijining tujuan utama sing ditetepake dening tim EOS yaiku kanggo nggawe proses deteksi owah-owahan kompleks kanggo data sensing jarak sing bisa diakses lan gampang kanggo pangguna ora berpengalaman saka industri non-GIS. Kanthi alat deteksi owah-owahan LandViewer, petani bisa kanthi cepet nemtokake wilayah sing rusak ing lapangan kanthi hujan es, badai utawa banjir. Ing babagan pengelolaan alas, deteksi owahan ing gambar satelit, bakal migunani kanggo ngira wilayah sing diobong, sawisé geni alas lan kanggo ndeteksi pembalakan liar utawa invasi ing alas alas. Nemtokake tingkat lan ombone owah-owahan iklim (kayata leleh polar lebat, polusi udara lan banyu, mundhut habitat alam amarga gubug kutha) minangka tugas para ilmuwan lingkungan nindakake terus-terusan, lan saiki bisa ing sawetara menit. Kanthi nyinaoni perbedaan antarane liwat lan saiki nggunakake data satelit ing taun karo alat deteksi owahan LandViewer, kabeh industri iki bisa uga nggambarake owahan mangsa.

Utama nggunakake kasus deteksi owah-owahan: karusakan banjir lan deforestation

Gambar sing cocog sewu tembung, lan kemampuan deteksi owah-owahan karo gambar satelit ing LandViewer Iku bisa ditampilake paling apik kanthi conto nyata.

Hutan sing isih nutup kira-kira sapratelone dhaerah donya wis ilang ing tingkat sing wigati, utamane amarga aktivitas manungsa kayata tetanèn, pertambangan, penggilingan sapi, penebangan lan uga faktor alam kayata kebakaran hutan. Tinimbang nglakoni survey massa, ing tanah ewu hektar alas, teknisi alas bisa tansah ngawasi safety alas kanthi pasangan gambar satelit lan deteksi otomatis kanthi otomatis adhedhasar NDVI (Indeks Varietas Bédan Normal). .

Carane ora? NDVI yaiku sarana kanggo nemtokake kesehatan vegetasi. Miturut mbandhingaké gambar satelit ing alas sing asli, kanthi gambar sing dituku sawisé wit-witan dipotong, LandViewer bakal ndeteksi owah-owahan lan ngasilake gambar prabédan sing nuduhaké titik deforestasi, para pengguna bisa ngundhuh asil ing .jpg, format .png utawa .tiff. Tutupane alas sing isih urip nduweni nilai positif, dene wilayah sing rusak bakal negatif lan bakal ditampilake ing nada abang sing nuduhake yen ora ana vegetasi.

Gambar sing beda nuduhake tingkat deforestasi ing Madagaskar antara 2016 lan 2018; digawe saka rong satelit Sentinel-2

Panggunaan liya sing luwih akeh kanggo deteksi owah-owahan yaiku evaluasi kerusakan banjir agrikultur, sing gedhe kanggo petani lan perusahaan asuransi. Saben mangsa banjir nyebar kanthi abot ing panen, kerusakan bisa dipetakan lan diukur kanthi cepet kanthi kalkulus algoritma deteksi dhasar NDVI.

Hasil deteksi owah-owahan Sentinel-2: wilayah abang lan oranye nuduhake sisih banjir; Kothak-kothak sakupengé ana ijo, sing tegesé nyegah karusakan. Banjir California, Februari saka 2017.

Carane nglakokake deteksi owahan ing LandViewer

Ana rong cara kanggo miwiti alat kasebut lan miwiti nemokake bedane gambar satelit multitemporal: kanthi ngeklik lambang menu sing tepat "Alat Alat" utawa ing slider Comparison, sing luwih trep. Saiki, deteksi pangowahan ditindakake mung ing data satelit optik (pasif); Tambahan saka algoritma kanggo data sensasi remot aktif dijadwalake nganyari anyar.

Kanggo rincian liyane, maca pandhuan iki saka Ngganti alat deteksi saka LandViewer. O miwiti njelajah kemampuan paling anyar saka LandViewer ing awak dhewe

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.