Layanan web peta-peta kuna sing paling luar biasa yaiku Pemetaan Volume 28-124

Ing publikasi paling anyar volume 28 -kanggo sasi Maret lan April 2019- Majalah pemetaan wis disetel minangka tema pokok kabeh sing ana hubungane karo Konferensi IX Iberia ing Infrastruktur Data Spasial. Ing pilihan saka pitung artikel ilmiah, diterbitake jron iki jurnal penting kanggo lapangan geosintesis, paling ora ana papat topik, sing dicithak kanthi gamblang.

MAPPING minangka publikasi-ilmiah teknis karo 28 taun sajarah sing nyenengi kanggo nyebaraken riset, proyek lan karya sing dilakokaké ing bidang Geomatics lan disiplin sing gegandhengan, kanthi khusus kanggo aplikasi aplikasi kasebut ing lapangan Ilmu Bumi.

Ing discretion editor kita, tema sing dipilih yaiku:

  • Layanan web peta lawas
  • Layanan data Unit Teknologi Kelautan (UTM-CSIC),
  • Implementasi model INSPIRE ing Diputación Foral de Álava
  • INSPIRE Quality Control ing metadata, data lan layanan: carane nggunakake abstrak lan eksekusi test set.
  1. Layanan web Old Maps

Iku minangka salah sawijining prastawa penyelidikan, sing narik kawigaten kita mung ngelingi judhul; ditulis dening Alvaro Bachiller, Carolina Soteres, lan papat penulis liyane. Ing premis akeh ngomong; kanggo ngerti masa depan kita kudu ngerti apa sing kedadeyan ing jaman kepungkur, apa mesthine ditrapake kanggo papan geografis.

konsep publikasi iki peta lawas - disebut La Cartoteca- wiwit 2008, lan lagi digawa metu dening CNIG - National Center Informasi Geografis, ing collaboration karo Departemen Territory National Geographic Institute lan Geographic Institute National - IGN. Wangsulan: Bab ingkang menarik iku institusi ingkang kasebat wis ngempalaken akèh informasi spasial sajarah wiwit abad XVI dening tim sing damel wiwitan Library Map.

"Peta historis nyumbang kanggo ngenali morfologi, struktur sing dibangun sadurunge apa sing saiki dikenal, lan ngidini ngasilake analisis sing luwih konkrit, proyeksi apa sing wis lan bakal terus dadi papan, uga minangka warisan nasional."

Sawetara dokumen kasebut, kayata peta populasi, topografi tematik, utawa peta topografi kadhaptar, bisa disedhiyakake dening siswa, profesional utawa amatir. Ndhuwur ditemokake dening CNIG, ing nawakake Web Map Services - ing protokol WMS - kanggo dadi repositori kanggo jumlah data gedhe.

Ing WMS, sampeyan bisa nduweni akses menyang pirang-pirang layanan kayata:

  • Kilometer - cadastral topographic plans: kanthi ukuran 1: 2000. Dokumen sajarah iki diangkat antarane 1861 lan 1870; dening Dewan Umum Statistik - pendhukung IGN.
  • Planimetry: Iki minangka lapisan sing nuduhake manuskrip rencana sing digawe antarane 1870 lan 1950, sadurunge pambangunan peta topografi nasional ing skala 1: 50.000.
  • Edisi kapisan Peta Topografi Nasional - MTN, dipérang ing tanggal 1875 lan 1968. Layanan iki kalebu rong jinis dokumen kartografis:
    • menit MTN digawe antarane 1915 kanggo 1960,
    • Edisi kapisan MTN: dumadi saka lembaran 4123, lan digawe saka 1975 kanggo 2003.

Data spasial ditrapake ing tingkat nasional, nanging ing kutha-kutha sing nduweni kepentingan strategis lan historis kayata Madrid, akeh informasi sing gegandhengan wis disusun lan ditawakake ing layanan pemetaan web sing padha - WMS. Informasi babagan kartografi sajarah Madrid, beda banget karo sing kasebut, ana data kayata: peta Mancelli Madrid, peta topografi kutha lan pengadilan Madrid, peta Nicolás de Chalmadrier, bidang geometris Madrid, peta Madrid Madrid lan peta Madrid

Ing artikel iki, padha nuduhake layanan liyane sing ana hubungane karo platform download CNIG, kayata query orthophoto, lan teknologi sing digunakake kanggo nggawe proyek iki bisa liwat layanan Orthophotography sajarah. Layanan iki nyedhiyakake enem jinis lapisan kanggo pangguna:

  • Penerbangan Amérika: Seri B (1956 lan 1957),
  • Penerbangan interminestial: karya Dewan Superior Spanyol antara 1976 lan 1986,
  • Penerbangan domestik: Ukuran 1: 18.000 antarane 1981 lan 1983,
  • Penerbangan OLISTAT: disedhiyakake dening Kementerian Pertanian, kanggo provinsi zaitun antarane 1997 lan 1998,
  • lan PNOA Penerbangan: kalebu kabeh permukaan nasional kanthi frekuensi telung taun, mung data saka 2004 kanggo 2016 sing kalebu.

Saliyane ing ndhuwur, ing lokasi, alam lan tanggal nitahaken saka produk iku dituduhake carane wis perawatan saka data, wiwit, informasi spasial gendakan bali liwat 100 taun kepungkur, mbutuhake proses preparation , evaluasi lan panyimpenan luwih apik tinimbang data spasial sing luwih anyar. Conto saka perawatan iki sing peta iki kang jinis data sekunder, kudu liwat proses digitization dening photogrammetric profesional lan saiki bakal mindai georeferenced, pp -for 400 lan 254 ukuran luwih cilik- -for pp ukuran luwih amba lan banjur disimpen ing server CNIG, kang badhe miturut ukuran yen server WMS sing dikirim utawa disimpen ing diska njaba.

Sampeyan uga kudu disebutake yen para panulis ngandhut babagan evolusi proyèk kasebut dhewe ing taun-taun pungkasan, wiwit mbukak kanggo masyarakat, nuduhake statistik sing nuduhake: jinis server, jumlah kunjungan, nomer panjaluk, download ing (Gb) lan platform sing tuan rumah data kasebut.

  1. Layanan data Unit Teknologi Kelautan (UTM-CSIC),

salinitas utawa lumahing suhu: Ing panliten iki, dening Juan Valderrama, Susana Tagarro, lan loro co-penulis, karya saka unit Marine Technology sing yakuwi kanggo nyedhiyani badan informasi negara utawa wilayah segara minangka diterangake.

Unit iki nduwe tugas sing menarik, amarga kudu ngumpulake lan nganalisa data sing dikumpulake saben jam 24, supaya kita anggone nerjemahake dadi volume dhuwur sing beda amarga aktivitas ing samudra. Ing panliten iki, menarik kanggo nyorot watesan panggunaan data sing diklumpukake ing lapangan, sing banjur diolah, dianalisis lan ditransfer menyang badan indhustri - Departemen Ilmu, Inovasi lan Perguruan Tinggi.

Artikel nyebataken mbek konsolidasi saka Infrastructure data spasial Marine prau oceanographic saben siji saka fase sing entuk iki diwenehi, kayata: netepake profesi sing nggawe peralatan ngempalaken, analisis lan data escrow (physico-kimia, biologis, geologi, utawa meteorologists), metadata construction, petunjuk, lampahipun katalog kampanye - kang nunjukaké jinis data perlu kanggo ngasilaken syarat lunak produk final- (ing Geonetwork kasus)

  1. Implementasi model INSPIRE ing Diputación Foral de Álava

project iki digawe dening Jorrín Abellán lan Oscar Diego Alonso, punika strictly related kanggo tema utama ing majalah kanggo volume iki, supaya sampeyan miwiti menehi alasan kanggo wigati saka construction lan implementasine saka keruangan Data prasarana - SDI minangka inspirasi wis ngrampungake tantangan harmonisasi.

Padha uga njlèntrèhaké aspèk kaya apa proses harmonisasi data, tegesé apa alat sing digunakake sajrone proses iki, apa sing kudu ditanggulangi, manfaat saka kabèh harmonisasi iki.

  1. INSPIRE Quality Control ing metadata, data lan layanan: carane nggunakake abstrak lan eksekusi test set

Iku salah sawijining topik sing ana hubungane karo topik sadurunge, sing ditulis dening Alejandro Guinea de Salas lan Paula Rodrigo. Iki wiwit dening negesaken carane pedoman technical inspirasi, bisa bener ngemot informasi terkenal kanggo mesthekake ijolan data lan uga ing Tata needed dituduhake kanggo data, metadata lan pangolahan related kanggo inspirasi sing efektif lan efisien liwat pambocoran.

Artikel luwih menarik kanggo menehi pembaca idea babagan cara miwiti nggarap INSPIRE, diwiwiti kanthi konfigurasi ATS - set abstrak, kodhe lan syarat, terus karo set test eksekusi ETS, tes pangembangan - Test Lineage, Encoding Test, lan Box Bounding Test, uga asil sing diduweni.


Saliyane ulasan ing artikel kasebut, karya liya sing ditampilake majalah iki kanggo volume iki yaiku:

  • Nomenklatur jeneng tèkstil Valencian
  • Geolake Search (masa depan IDE ing ngarepan katalog)
  • Tanggal status jeneng resmi ing Kapuloan Balearic: Nomenclátor de Toponymy of Menorca lan Nominasi Geografis mangsa Kapuloan Balearic.

Minangka pisanan, padha ngumumake Geobloggers ing edisi kapindho, sing bakal dilakoni ing wulan Juni saka 2019; acara sing Geofumadas bakal ndhukung maneh-wektu iki ing wong-.


Babagan Pemetaan

Majalah kasebut Pemetaan, minangka referensi Hispanik ing publikasi ilmiah. Kanthi 28 taun nyebarake karya lan riset babagan masalah geomatika, infrastruktur, manajemen data geospasial lan perkembangan signifikan sing dumadi ing konteks iki.

"Wiwit 2013, tim editorial saiki wis nemtokake garis strategis anyar kanggo MAPPING. Wis milih excelencia lan prestige, Ngakoni sing majalah iku salah siji saka panyimpenan paling gedhé saka informasi lan kabar industri lan link antarane perusahaan swasta, universitas, lan agensi pamaréntah sing berkembang proyèk, mulang lan nyebaraké Geomatics lan panerapanipun ing wilayah kasebut nggawe serep Ilmu Bumi. "

Disaranake arep menyang situs web majalah kasebut Pemetaan, ana sing bakal bisa ngakses kabeh publikasi saben wulan.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.