LibreCAD, kita bakal nduwe CAD gratis

LibreCADAku pengin miwiti kanthi njlentrehake manawa ora padha yen nyebutake CAD gratis tinimbang CAD gratis nanging kaloro istilah kasebut ana ing telusuran Google sing paling asring digandhengake karo tembung CAD. Gumantung saka jinis pangguna, pangguna nggambar dhasar bakal mikir babagan kasedhiyan tanpa kudu mbayar lisensi utawa godaan pembajakan lan mula diarani CAD gratis; pangguna utawa pangembang daya katon LibreCAD kanggo kamardikan sing kudu dikembangake.

Lan versi stabil pisanan LibreCAD bubar dirilis. Iki minangka salah sawijining sing pertama kita ngarepake ekspektasi sing bisa ndeleng Open Source minangka model bisnis sing bakal ngilangi pirang-pirang paradigma kanthi cara demokratisasi. Kasunyatane, ing lapangan liyane kayata platform penerbitan web lan Sistem Informasi Geografis, piranti lunak gratis nggawe kemajuan sing penting banget, malah ngluwihi alat proprietari kanthi merek sing dipopulerake, nanging CAD dhasar (ing njaba Blender sing apik nanging kanggo desain mekanik. ) nganti saiki kita durung weruh akeh.

Pembangunan wis reusing sawetara Qcad, sing dakwartakake sawetara wektu kepungkur, sanajan sawise macem-macem kasulitan amarga jinis lisensi lan sapérangan hak, wis meh dibangun saka ngrokok, lagi wae njupuk kauntungan saka fungsi lan sawetara usaha sing nalika project kasebut disebut CADuntu.

Nganti saiki, iki isih versi sing cukup dhasar, nanging tren sing ditindakake lan panriman sing ana ing komunitas, aku wani percaya yen udakara telung taun pungkasane kita duwe alat CAD sing saingan karo piranti lunak sing dipopulerake. Amarga wis digabung karo ekosistem geospasial, LibreCAD malah bakal bisa nggayuh prestasi sing luwih gedhe ing lingkungan GIS amarga isih akeh perkara sing kudu ditindakake saka gaya gaya CAD. baris / trim / swara

Apa kemajuan LibreCAD nduweni

Kanggo saiki, kegunaan LibreCAD katon praktis banget. Desain antarmuka panganggo cukup praktis, kanthi panel sing bisa disetel.

Penanganan lapisan luwih praktis, padha kaya ing corelDraw utawa MapInfo, kanthi dipateni, ing siji klik. Ing panel ngisor, spasi kanggo printah baris ing gaya AutoCAD, sanajan opsi kontekstual ana ing garis horisontal sing bisa ana ing sisih ndhuwur minangka default utawa ngambang ing endi wae. Gambar ing ngisor iki nuduhake apa antarmuka QCad lan kepiye carane njaga ing LibreCAD.

free librecad cad

qcad free cad free

Aku seneng logika aliran perintah LibreCAD, ngindhari akeh bar sing ngalangi ruang kerja. Panel kiwa sejatine ora minangka prentah nanging menu prentah, kaya Microstation. Kanggo menehi conto:

  • Pilih baris perintah
  • Iki nyebabake lambang diganti karo opsi baris (saka rong titik, wiwit saka titik (sinar), bisector, tangent, lan liya-liyane.)
  • Lan nalika sampeyan milih jinis garis, sing sworo seru

Uga ing panel iki, sampeyan bisa ngaktifake menu sing ora bisa ngatasi kanthi ngedhunake saka bar ndhuwur, kayata ngowahi perintah, sizing, pilihan utawa informasi perintah.

LibreCAD

Temenan iku logika aliran banget praktis, amarga ing kondisi liyane sampeyan kudu nglangi ing layar kanggo nggawe garis karo sworo seru tartamtu.

  • Sampeyan uga praktis banget, kaya ing Microstation, perintah kasebut ora mati, kajaba liyane bakal digunakake.
  • Mirip karo AutoCAD, nampa perintah teks, kanthi jeneng lan singkatan sing padha. Tuladhane, larik bisa ditulis: Baris, L, ln; paralel bisa ditulis utawa, nutup kerugian, par, paralel.
  • Iku praktis banget, sing bisa ngatur basa kanggo antarmuka lan swara, sing dipilih ing Sunting> pilihan aplikasi.
  • Wis otomatis disimpen, lan bisa diatur saben wektu kedadeyan.

Umume inovasi LibreCAD ana ing antarmuka, sanajan ana prentah sing menarik, kayata milih kabeh obyek lapisan, lan kudu dipikirake yen ana inovator liyane. Lan sanajan minangka solusi gratis, mesthine kudu ngrancang cara kanggo nindakake samubarang, umume dheweke menehi prioritas kanggo prentah sing paling akeh digunakake dening program kepemilikan, ing ngisor iki aku nyathet perbandingan sing saiki ana gegayutan karo sing dakkanggo nalika menehi Course AutoCAD adhedhasar 32 sing paling umum ing gambar rencana konstruksi. Sanajan ana RC anyar, aku nggunakake stabil paling anyar 1.0 wiwit 15 Desember 2011.

 

1 clip_image001 Jalur Si Ngaktifake menu garis ngaktifake opsi kayata:
-Gambar saka rong titik
-Silat saka wiwitan lan amba
- Baris vertikal, garis horisontal
- Line garis
-parallel
-etc.
2 clip_image003 Polyline Si Milih printah ngaktifake pilihan kanggo nyunting polyline kayata nambah utawa njabut node utawa motong segmen.
3 clip_image005 Lingkaran Si - Titik pusat
- Pusat radio
-2 poin
-3 poin
4 clip_image007 Batesan Ora Ana Mangkene bisa ditindakake kanthi perintah netesake
5 clip_image009 pemblokiran Si Menu kalebu lambang kanggo ngganti jeneng, redrawing, editing, ungrouping, utawa ngetik
6 clip_image011 Arrangement Ora Ana
7 clip_image013 Trim Si Ana uga opsi trim kanggo rong baris, padha karo apa sing kita lakukake karo fillet radet nol.
8 clip_image015 Salinan Si
9 clip_image017 Kanggo pindhah Si Pandhuan pamindhahan ana ing salinan lan rotasi swara, ing logika sing padha karo lisp kasebut Aku tindakake
10 clip_image019 Kanggo muter Si
11 clip_image021 Kanggo minggat Si
12 clip_image023 Espejo Si
13 clip_image025 Sunting vertices Si
14 clip_image026 manfaat Si
15 clip_image028 Titik Si
16 clip_image030 gandhewo Si -Center, titik, ngarep.
-Concentric
-3 poin
17 clip_image032 Polygon Si -Saka tengah
- Saka siji
18 clip_image034 Ellipse Si
19 clip_image036 Hollow Ora Ana Ora ana dhukungan kanggo obyek sing diisi tipe solid
20 clip_image038 Rectangle Si
21 clip_image040 Kanggo babagan Si
22 break Si Prentah kasebut diarani dibagi, partake baris ing titik tartamtu
23 clip_image043 Multiline Ora Ana
24 clip_image044 Xline Ora Ana
25 clip_image045 Hatch Si
26 clip_image046 Pasang Blok Si
27 clip_image047 Teks Si Sampeyan bisa nulis teks ing aksara, praktis panel kanggo atribut teks lan penyisipan simbologi umum kaya diameter, at, derajat, dll.
28 clip_image048 Paralel Si
29 clip_image049 Ngluwihi Ora Ana Ketoke bisa dilakoni kanthi regane utawa motong loro garis
30 clip_image050 Mbenerake Si
31 clip_image051 Fillet Si
32 clip_image052 Busak Si Ana beda prentah antarane delete lan mbusak objek sing dipilih

 

Wates saka LibreCAD

Aku ora bakal ngomong babagan watesan, amarga project iki isih lembut.

Saiki antarmuka cukup alon lan mouse ora duwe fungsi nalika milih obyek lan tombol mouse nengen. Pilihan sworo seru bisa ditampa luwih utawa kurang, nanging fungsi njupuk isih kurang. Mung ndhukung karya 2D, kanggo jangka cendhak, mesthine bakal ngetrapake isometrik kaya sing ditindakake qCAD. Ora ana penanganan tata letak, sing ana ing gambar katon minangka blok sing dilebokake ing file sanajan ora bisa dibayangake, cetakane cukup sithik.

Temenan, minangka asil anyar, durung ana manual.

Sampeyan uga mung ndhukung file dxf ing format 2000, banjur kita nyana dwg2000 support.

Bakal tuwuh nganti entuk prioritas ing dhaptar pesenan, masyarakat bakal nindakake peran apik.

 

Tantangan paling gedhe saka LibreCAD

Jujur, aku ora ngalami masalah ing antarmuka kanthi fungsional lan nggunakake sumber komputer kanthi apik.

Miturut pendapat saya, tantangan paling gedhe yaiku mbukak file dwg / dgn. Nalika meh wae program murah, kayata ing baris IntelliCAD, Globalmapper, TatukGIS nglakoni, banget diwasa program kaya QGIS y gvSIG dheweke ora bisa mbukak lawang kesepakatan. Kayane lawang ora mesthi mbukak kanggo inisiatif gratis. Ing kasus Bentley Systems, upaya kasebut kudu ditindakake Open Design Alliance lan ngurusi format V8 lan I-model sing kita pracaya bakal babagan 10 taun luwih, ing kasus AutoCAD luwih rumit amarga sawise apa everyone wis bisa mbukak (dwg2000) ana paling ora papat format anyar kalebu siji sing bakal nggawa AutoCAD 2013.

Iku uga tantangan gedhe kanggo mikir babagan skalabilitas, wiwit saiki ngomong bab vektor wis liwati, masa depan CAD ana ing modeling (BIM), lan kanggo LibreCAD iki bakal dadi beban abot yen kita nganggep yen mayoritas sumbangan sukarela .

Tantangan liya yaiku kesinambungan, sing mesthi bisa ditemokake minangka internasional.

Saiki aku entuk kesan apik, tinimbang program sing bisa dieksekusi mung 12 MB.

Download LibreCAD

4 Balasan "LibreCAD, pungkasane kita bakal duwe CAD gratis"

  1. sampeyan duwe kasalahan serius nalika nyoba kanggo dibagi bunder antarane rong garis kaya wis rampung ing tutorial kraket youtube. Aku ora bisa lan aku duwe jam karo. Panjenengan ngapusi video? Apa programku? Sampeyan bisa mbantu aku t

  2. Matur nuwun kontribusi sing apik, amarga aku anyar iki aku bisa ujar manawa antarmuka banget intuisi, muga-muga blok ing dwg bisa didownload lan ditampilake sakcepete.

  3. Aku weruh manawa iki ngidini ngimpor file shapefiles, sanajan aku durung bisa ndeleng unsur-unsur sing ditarik ing tes-tes sing wis rampung.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.