LibreCAD, kita bakal nduwe CAD gratis

LibreCADAku pengin wiwit kanthi clarifying sing ora padha kanggo ngomong CAD gratis minangka CAD gratis nanging loro istilah ing Google sing paling kerep digandhengake karo tembung CAD. Gumantung marang jinis pangguna, drawing dhasar bakal mikir babagan kasedhiyan tanpa nggawe bayaran lisensi utawa panggodha kanggo perompakan lan kanthi mangkono nelpon CAD gratis; pangguna utawa pangembang pangguna nggoleki LibreCAD kanggo kebebasan sing wis ditambahake kemampuane.

Lan wis bubar nyedhiyakake versi stabil pertama saka LibreCAD. Iku salah siji sing pisanan ing babagan kita duwe akeh pangarepan, kita wis ndeleng Open Source minangka model bisnis sing bakal ngilangi paradigma sing akeh ing cara ilmu demokratisasi. Ing bidang liyane kayata platform penerbitan web lan Sistem Informasi Geografis, piranti lunak gratis wis nggawe kemajuan sing penting banget, ngluwihi piranti sing duwe proprietary kanthi merek popularized, nanging CAD dhasar (ing luar Blender sing gedhe nanging kanggo desain mekanik). ) Supaya adoh kita ora katon akeh.

Pembangunan wis reusing sawetara Qcad, sing dakwartakake sawetara wektu kepungkur, sanajan sawise macem-macem kasulitan amarga jinis lisensi lan sapérangan hak, wis meh dibangun saka ngrokok, lagi wae njupuk kauntungan saka fungsi lan sawetara usaha sing nalika project kasebut disebut CADuntu.

Saiki, isih ana versi sing cukup dhasar, ananging gaya lan pitakon sing wis ana ing masyarakat, aku wani pracaya manawa ing babagan telung taun, kita bakal duwe piranti CAD sing saingan karo perangkat lunak popularized. Sakwise digabungake menyang ekosistem geospasial, LibreCAD malah bisa ngasilake prestasi sing luwih gedhe ing lingkungan GIS amarga akeh perkara sing kudu dilakoni saka sisi CAD ing gaya baris / trim / swara

Apa kemajuan LibreCAD nduweni

Saiki, kegunaan LibreCAD praktis banget. Desain antarmuka pengguna cukup praktis, karo panel sing luwes.

Penanganan lapisan luwih praktis, padha kaya ing corelDraw utawa MapInfo, kanthi mateni, ing mung siji klik. Ing ngisor panel spasi kanggo baris perintah menyang gaya AutoCAD senadyan opsi kontekstual ana ing garis horisontal sing bisa dadi minangka standar utawa ngambang ing ngendi wae. Gambar ing ngisor iki nuduhake apa antarmuka QCad lan carane kamiripan wis dikelola ing LibreCAD.

free librecad cad

qcad free cad free

Aku seneng logika aliran dhendhepan LibreCAD, nyingkirake akeh bar sing nyampurake ruang kerja. Panel ngiwa ora bener, nanging menu perintah, menyang Microstation etil. Kanggo menehi conto:

  • Pilih baris perintah
  • Iki nyebabake lambang diganti karo opsi baris (saka rong titik, wiwit saka titik (sinar), bisector, tangent, lan liya-liyane.)
  • Lan nalika sampeyan milih jinis garis, sing sworo seru

Uga ing panel iki, sampeyan bisa ngaktifake menu sing ora bisa ngatasi kanthi ngedhunake saka bar ndhuwur, kayata ngowahi perintah, sizing, pilihan utawa informasi perintah.

LibreCAD

Temenan iku logika aliran banget praktis, amarga ing kondisi liyane sampeyan kudu nglangi ing layar kanggo nggawe garis karo sworo seru tartamtu.

  • Sampeyan uga praktis banget, kaya ing Microstation, perintah kasebut ora mati, kajaba liyane bakal digunakake.
  • Kaya kanggo AutoCAD, iku nampa perintah teks, kanthi jeneng lan singkatan sing padha. Conto, baris bisa ditulis: Line, L, ln; podo karo bisa ditulis utawa, ngimbang, malah, paralel.
  • Iku praktis banget, sing bisa ngatur basa kanggo antarmuka lan swara, sing dipilih ing Sunting> Preferensi Aplikasi.
  • Wis otomatis disimpen, lan bisa diatur saben wektu kedadeyan.

Sebagian besar inovasi ing LibreCAD ing antarmuka, sanajan ana perintah sing menarik, kayata pilihan kabeh obyek ing lapisan, lan kita kudu weruh yen ana inovator liyane. Lan senadyan minangka solusi gratis kudu ngrancang cara apa sing wis rampung, ing umum, dheweke wis menehi prioritas marang perintah sing paling akeh digunakake dening program eksklusif, banjur siap comparison saka sing saiki ana gegayutan karo sing aku digunakake nalika menehi Course AutoCAD adhedhasar gambar 32 paling umum saka gambar konstruksi. Nalika ana RC anyar, aku nggunakake stabil 1.0 pungkasan Desember 15 2011.

1 clip_image001 Jalur Si Ngaktifake menu garis ngaktifake opsi kayata:
-Gambar saka rong titik
-Silat saka wiwitan lan amba
- Baris vertikal, garis horisontal
- Line garis
-parallel
-etc.
2 clip_image003 Polyline Si Milih printah ngaktifake pilihan kanggo nyunting polyline kayata nambah utawa njabut node utawa motong segmen.
3 clip_image005 Lingkaran Si - Titik pusat
- Pusat radio
-2 poin
-3 poin
4 clip_image007 Batesan Ora Ana Mangkene bisa ditindakake kanthi perintah netesake
5 clip_image009 pemblokiran Si Menu kalebu lambang kanggo ngganti jeneng, redrawing, editing, ungrouping, utawa ngetik
6 clip_image011 Arrangement Ora Ana
7 clip_image013 Trim Si Ana uga opsi trim kanggo rong baris, padha karo apa sing kita lakukake karo fillet radet nol.
8 clip_image015 Salinan Si
9 clip_image017 Kanggo pindhah Si Pandhuan pamindhahan ana ing salinan lan rotasi swara, ing logika sing padha karo lisp kasebut Aku tindakake
10 clip_image019 Kanggo muter Si
11 clip_image021 Kanggo minggat Si
12 clip_image023 Espejo Si
13 clip_image025 Sunting vertices Si
14 clip_image026 manfaat Si
15 clip_image028 Titik Si
16 clip_image030 gandhewo Si -Center, titik, ngarep.
-Concentric
-3 poin
17 clip_image032 Polygon Si -Saka tengah
- Saka siji
18 clip_image034 Ellipse Si
19 clip_image036 Hollow Ora Ana Ora ana dhukungan kanggo obyek sing diisi tipe solid
20 clip_image038 Rectangle Si
21 clip_image040 Kanggo babagan Si
22 break Si Prentah kasebut diarani dibagi, partake baris ing titik tartamtu
23 clip_image043 Multiline Ora Ana
24 clip_image044 Xline Ora Ana
25 clip_image045 Hatch Si
26 clip_image046 Pasang Blok Si
27 clip_image047 Teks Si Sampeyan bisa nulis teks ing aksara, praktis panel kanggo atribut teks lan penyisipan simbologi umum kaya diameter, at, derajat, dll.
28 clip_image048 Paralel Si
29 clip_image049 Ngluwihi Ora Ana Ketoke bisa dilakoni kanthi regane utawa motong loro garis
30 clip_image050 Mbenerake Si
31 clip_image051 Fillet Si
32 clip_image052 Busak Si Ana beda prentah antarane delete lan mbusak objek sing dipilih

Wates saka LibreCAD

Aku ora bakal ngomong babagan watesan, amarga project iki isih lembut.

Kanggo saiki antarmuka cukup alon lan ana akeh fitur sing ilang kanggo mouse nalika milih obyek lan ing tombol mouse sisih tengen. Pilihan swap luwih utawa kurang ditampa, nanging fungsi panangkepan isih kurang apik. Iku mung ndhukung karya ing 2D, ing wektu sing cendhak mesthi bakal ngleksanakake isometrik kaya kui qCAD. Ora ana penanganan tata letak, sing ana ing gambar ditampilake minangka blok sing dilebokake ing file kasebut sanajan ora bisa dimanipulasi, pencetakan cukup kurang.

Temenan, minangka asil anyar, durung ana manual.

Sampeyan uga mung ndhukung file dxf ing format 2000, banjur kita nyana dwg2000 support.

Bakal tuwuh nganti entuk prioritas ing dhaptar pesenan, masyarakat bakal nindakake peran apik.

Tantangan paling gedhe saka LibreCAD

Jujur, aku ora ngalami masalah ing antarmuka kanthi fungsional lan nggunakake sumber komputer kanthi apik.

Ing pendapatku, tantangan paling gedhe yaiku kanggo mbukak dwg / dgn file. Nalika meh wae program biaya murah, kayata ing baris IntelliCAD, Globalmapper, TatukGIS nglakoni, banget diwasa program kaya QGIS y gvSIG Dheweke ora bisa mbukak lawang kanggo persetujuan. Iku misale jek yen lawang ora tansah mbukak kanggo gagasan gratis. Ing kasus Bentley Systems, upaya kudu digawe kanthi cara Open Design Alliance lan ngurusi format V8 lan I-model sing kita pracaya bakal babagan 10 taun luwih, ing kasus AutoCAD luwih rumit amarga sawise apa everyone wis bisa mbukak (dwg2000) ana paling ora papat format anyar kalebu siji sing bakal nggawa AutoCAD 2013.

Iku uga tantangan gedhe kanggo mikir babagan skalabilitas, wiwit saiki ngomong bab vektor wis liwati, masa depan CAD ana ing modeling (BIM), lan kanggo LibreCAD iki bakal dadi beban abot yen kita nganggep yen mayoritas sumbangan sukarela .

Tantangan liya yaiku kesinambungan, sing mesthi bisa ditemokake minangka internasional.

Saiki aku entuk kesan apik, tinimbang program sing bisa dieksekusi mung 12 MB.

Download LibreCAD

4 Balesan kanggo "LibreCAD, akhire kita bakal duwe CAD gratis"

  1. sampeyan duwe kasalahan serius nalika nyoba kanggo dibagi bunder antarane rong garis kaya wis rampung ing tutorial kraket youtube. Aku ora bisa lan aku duwe jam karo. Panjenengan ngapusi video? Apa programku? Sampeyan bisa mbantu aku t

  2. Matur nuwun kontribusi sing apik, amarga aku anyar iki aku bisa ujar manawa antarmuka banget intuisi, muga-muga blok ing dwg bisa didownload lan ditampilake sakcepete.

  3. Aku weruh manawa iki ngidini ngimpor file shapefiles, sanajan aku durung bisa ndeleng unsur-unsur sing ditarik ing tes-tes sing wis rampung.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.