Urip sawise ArcView 3.3 ... GvSIG

gambar Aku wis rampung mulang modul GvSIG pisanan, menyang institusi sing ora nggunakake sistem kanggo digunakake dening kotamadya, uga ngarep-arep menehi pelatihan babagan GIS gratis. Institusi iki wis ngembangake aplikasi ing Avenue, nanging nalika mikir babagan pindhah menyang ArcGIS 9, aku menehi kesempatan kanggo nuduhake alternatif gratis lan pungkasane perkara kasebut bisa uga. Saka 8 siswa, mung siji sing ngerti gambarArcGIS 9 kanthi konsisten, sing kabukten gampang adaptasi karo GvISG lan sanajan wis ngerti manawa ESRI minangka teknologi sing luwih misuwur lan merek sing luwih apik, dheweke uga nggawe kesimpulan yen ora duwe dhuwit kanggo nandur modal ing 10 lisensi GisDesktop. , 2 saka ArcEditor, 1 GisServer lan telung ekstensi liyane… ah! lan 36 lisensi kanggo klien proyek pilot.

Ing kene aku arep ngandhani kepiye carane.

Siswa

8 pangguna ArcView 3.3, sanajan teknologi sing cukup lawas cukup irrigated dening akeh institusi ... sing dihargai kanggo kesederhanaan lan jumlah teknisi sing ndarbeni.

Babagan saka kabeh siswa minangka program program sing ngatasi Jawa kanthi lancar lan sing wis nate miwiti nggarap ekstensi bangunan GVSIG sanajan dheweke wis makarya luwih akeh Netbeans lan dheweke katon setengah ditarik saka rambute nglakoni eclipse. Ana uga sing ngerti carane program ing Avenue, loro pangembang liyane dadi desain web kanthi perintah MySQL / PHP sing apik. Ahli teknis liyane kanggo ngrusak apr.

Tim kasebut

Salah sawijining tim kasebut karo Linux Ubuntu, kabeh apik ing kana.

5 komputer duwe XP, ora ana masalah

2 komputer duwe Windows Vista, ana sawetara kedadeyan kesalahan eksekusi Java, sabenere amarga instalasi sing wis rampung yaiku versi GvSIG portebel. Cara paling apik yaiku nginstal sing gegandhengan karo web, amarga sistem kasebut nggoleki versi Lingkungan Runtime Java sing paling cocog karo sistem kasebut. Umume kesalahan kasebut kedadeyan nalika ngemot raster utawa nindakake pitakon ing pembangun sql.

Nanging umume prestasine cukup apik sanajan sawetara komputer nganggo sistem sing dimuat, mesthine kanggo nginstal lan instal utawa kanggo papan disk sing sithik. Ing program kasebut, operasi program rada suwe ... ing antarane laptopku sing wis njaluk nganyari maneh sawise ngalami simulasi Golgota sing beda.

Kerugian saka GvSIG liwat ArcView 3x

Nalika nindakake review mbandhingake apa sing dikira dibutuhake saka ArcView, iki minangka apresiasi:

  • Ing tabel, ora bisa ngganti urutan kolom kanthi seret sing gampang
  • Nalika ngimpor data saka file csv, kudu simbol sing misahake dhaptar dadi titik koma (;) sing tegese kudu ngganti konfigurasi regional ing Windows supaya nalika ngekspor ing Excel, mula bakal kaya iki ... lan yen wis ana file diowahi minangka seret. Kajaba iku, Excel 2007 ora bisa ngekspor maneh menyang dbf.
  • Gaya garis lan titik koyone diwatesi dibandhingake karo ArcView ... Aku luwih akeh gaya sing diunduh saka ing endi wae ing web nanging manual ora nggawa iki.
  • Opsi kanggo ngganti desain kothak ing tabel cukup diwatesi
  • Sampeyan ora bisa nggawa kothak ing peta, kayata kothak koordinat geografis

 

Kaluwihan

Sanajan ing modul kapisan iki diwatesi kanggo nangani tampilan, tabel lan peta, iki sing paling disenengi:

  • Opsi kanggo milih werna ing wayahe tema
  • Titah transparansi
  • Properti lapisan kasebut supaya bisa milih zoom tampilan minimal lan maksimal
  • Jendhela trimming minangka gambar geografis
  • Pilihan menyang koordinat spesifik
  • Panglompokan lapisan lan pilihan wit kanthi tandha ditambah (+)
  • Kemampuan kanggo nambah nggambarake tampilan lan ora mung kanggo proyek
  • Penafsiran sing tepat kanggo karakter khusus kayata aksen lan ñ
  • Impor saka csv
  • Pilihan basa
  • Opsi kanggo nemtokake lokasi data
  • Kemampuan kanggo ngembangake, ngerti meh kabeh fungsi GvSIG minangka komponen ing Jawa
  • Ekspor menyang pdf
  • Nggawe pigura minangka spidol sing ditampilake

Sajrone pirang-pirang minggu aku kudu menehi modul kapindho, sing kalebu konstruksi data, integrasi ekstensi, SEXTANTE banjur bakal dadi kaping telu nalika kita bakal ngrembug topik nggawe layanan OGC. Kangge, dheweke wis migrasi apr menyang gvp lan nggabungake fungsi sing ora duwe karo ArcView.

11 Balesan kanggo "Urip sawise ArcView 3.3… GvSIG"

  1. Aku duwe masalah nginstal arcview ing w view. Dadi aku wiwit golek alternatif, mula aku kesandhung ing GvSIG. Sampeyan bisa uga nganggo lapisan informasi babagan kali, yakuwi, penanganan segmen, dawa, persimpangan karo poligon. Lan manawa sampeyan nangani lapisan informasi sing gedhe kaya kabeh kali ing Amerika Kidul kanthi cara sing rinci?

    GRACias, Pia

  2. Hello Manel, Aku bakal mriksa saran sampeyan ing salah sawijining dina iki

    Greetings

  3. Aku pengin sampeyan sinau sing padha karo piranti lunak MiraMon. Aku wis ndemek sesuatu lan misale jek aku dadi piranti lunak sing cukup menarik ing masalah GIS lan, utamane, sensing jarak jauh ... Iki dudu sumber terbuka kaya gvSig, nanging coba dicoba ...

  4. Apa sampeyan wis nyoba ekstensi GvSig sing diarani Sextant saka Junta de Extremadura ………… ??

  5. Ya, topik topologi sing aku tinggalake kanggo modul sabanjure, yaiku konstruksi data wiwit dadi pangguna ArcView3x ora cetha banget. Aku uga ngerti manawa topologi isih dites ing GvSIG.

    Aku bakal njupuk dhaptar distribusi

  6. Kisi peta minangka salah sawijining perkara sing nunggu ing dhaptar 'panjaluk fitur' lan luwih cepet mengko bakal dibahas.

    Mulane, sengaja kanggo ngumumake dhaptar distribusi proyek kasebut, ing situs web gvSIG (ing papan komunikasi), minangka pitakonan sing muncul kanthi nggunakake saben dina bisa dikirim menyang masyarakat.

  7. Mbangun 1216, saliyane simbolisme, ndadékaké lan sawetara fungsi remot-roso liyane lan topologi, yen lagi kasengsem njupuk dipikir. Lan sanadyan, minangka George ngandika, iku versi kanggo testing lan ora digunakake kanggo karya, iku tansah apik kanggo wis dikenal kanggo siswa (malah jam pungkasan mesthi), supaya padha duwe idea saka apa teka.

    Kita nyathet cacat kanggo nambah sethithik.

  8. Thanks kanggo data, Aku bakal ngundhuh versi Build, banjur aku arep nganyari sampeyan apa sing sampeyan sebutake.

    Babagan kothak ing peta, apa ana extension?

  9. Wow G!, Artikel gedhe.

    Babagan Vista: ana sawetara kewan omo babagan Vista sing wis ditanggulangi. Ora suwe, Fran Peñarrubia nerbitake versi gvSIG portabel sing kudu digunakake ing OS kasebut. Aku guess sampeyan digunakake nanging minangka aku ora ngerti manawa aku bakal mencet link:

    https://gvsig.org/plugins/downloads/gvsig-for-windows-vista

    Babagan pangembangan: wong kasebut bakal seneng karo Eclipse, percaya ... nalika nyoba masang gvSIG ing Netbeans (luwih saka 700.000 baris kode) sing dikandhani.

    Babagan CSV: mesthi sampeyan ngerti, sapa waé sing kerja ing topografi wis ndemèk wong, nanging luwih seneng ngekspor lan banjur karo editor teks sing apik kayata notepad ++ utawa gVim dadi panggantos kabeh urip lan siap kanggo gvSIG. Oalah, sing bagian saka gvSIG nambah.

    Ngenani symbology: sampeyan wis nyoba gawe anyar? Iku versi pembangunan (ora nganggo data tanpa cadangan, sampeyan ngerti) lan nggawa simbologi gvSIG anyar. sampeyan bakal seneng Coba 1216.

    Muga-muga, sampeyan bisa menehi akeh kursus gvSIG lan menehi pengalaman sampeyan. Padha apik banget!

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.