Urip sawise ArcView 3.3 ... GvSIG

gambar Aku rampung mulang GvSIG modul pisanan, institusi sing loro saka penerapan sistem dienggo dening munisipalitas, uga mratelakake latihan ing ngarep-arep GIS free. institusi iki wis dikembangaké aplikasi ing Avenue nanging pindhah kanggo ArcGIS mikir 9 sampun nyembadani kesempatan kanggo nuduhake alternatif free lan pungkasanipun wis mlaku bab hak. Siswa 8 mung siji sing ngerti gambarArcGIS 9 terusan, kang wis buktiaken gampang ngganti GvISG lan senajan padha weruh sing ESRI iku teknologi account luwih dikenal lan luwih dipanggonke uga wis rampung sing padha ora duwe dhuwit kanggo nandur modal ing lisensi 10 GisDesktop , ArcEditor 2, 1 GisServer lan telung ekstensi liyane ... ah! lan 36 lisensi kanggo pelanggan saka pilot project sawijining.

Kene aku ngomong sampeyan carane.

Siswa

Para pengguna 8 saka ArcView 3.3, senadyan teknologi rada lawas, wis ngilekake banyu kanthi akeh institusi ... ngormati kesederhanaan lan jumlah teknisi sing dominasi kasebut.

Programmer sing ngatur Jawa cukup apik lan sing wis mulai nggarap pembangunan ekstensi kanggo GvSIG sing metu saka kabeh siswa sanajan dheweke kerjo luwih akeh Netbeans lan dheweke katon setengah ditarik saka rambute nglakoni eclipse. Ana uga sing ngerti carane program ing Avenue, loro liyane pangembang menyang desain web karo Manajemen MySQL / PHP apik. Ahli teknik liyane ing detripping apr.

Tim kasebut

Salah sijine komputer karo Linux Ubuntu, kabeh ana apik.

Komputer 5 duwé XP, ora ana masalah

Komputer 2 kagungan Windows Vista, wonten kathah kedadosan kasalahan eksekusi Jawa, persis amargi instalasi ingkang sampun dipundamel inggih punika versi GvSIG portabel. Cara paling apik kanggo nginstal disambungake menyang web, amarga sistem iki nggoleki versi Lingkungan Runtime Jawa sing paling apik kanggo sistem. Umumé kasalahan kedaden nalika ngunggah raster utawa nggawe query ing sql builder.

Nanging ing umum kinerja apik banget, senadyan sawetara tim padha karo sistem sing kasedhiya kanggo nginstal lan instal utawa kanggo spasi cilik ing disk. Ing operasi iki program felt alon alon ... antawisipun laptop sandi sing wis takon kanggo nganyarake sawise subjected menyang macem-macem simulasi Golgota.

Kerugian saka GvSIG liwat ArcView 3x

Nalika nindakake review komparatif antarane apa sing dianggep ilang saka ArcView, iki yaiku pamikirane:

  • Ing tabel, ora bisa ngganti urutan kolom kanthi seret sing gampang
  • Nalika ngimpor data saka file CSV, mbutuhake simbol sing misahaké dhaftar wis koma (;) kang tegese gadhah kanggo ngganti lokal iki ing Windows supaya nalika sampeyan ngekspor kanggo Excel kowe cara iki ... lan yen padha wis Ngonversi file iku bisa. Kanggo iki iki mlebu 2007 sing Excel bisa maneh ngekspor kanggo dbf.
  • Gaya garis lan poin koyone cukup winates dibandhingake karo ArcView ... Aku mikir gaya liyane sing diundhuh saka ngendi wae ing web nanging manual ora nggawa iki dituduhake.
  • Pilihan kanggo ngowahi tata letak kolom ing tabel cukup winates
  • Sampeyan ora bisa nggawa kothak menyang peta, kayata kothak koordinat geografis

Kaluwihan

Sanajan ing modul pisanan iki diwatesi kanggo ngatur tampilan, tabel, lan peta, iki sing paling disenengi:

  • Opsi kanggo milih werna ing wayahe tema
  • Penciptaan transparansi
  • Sifat-sifat lapisan kasebut bisa milih zoom maksimum lan maksimum
  • Jendhela trimming minangka gambar geografis
  • Opsi kanggo pindhah menyang koordinat tartamtu
  • Pengelompokan lapisan lan pilihan wit kanthi tanda plus (+)
  • Kemampuan kanggo nambah proyeksi menyang views lan ora mung project
  • Interpretasi sing bener karakter khusus kayata logat lan ñ
  • Impor saka csv
  • Pilihan basa
  • Pilihan kanggo netepake lokasi data sumber kasebut
  • Kemampuan kanggo berkembang, ngerti sakbenere kabeh fungsi GvSIG minangka komponen ing Jawa
  • Ekspor menyang pdf
  • Penciptaan bingkai minangka penanda ing tampilan

Ing saperangan saka minggu aku kudu menehi modul kapindho, kang melu bangunan ekstensi integrasi data, SEXTANTE lan banjur bakal katelu kang kita bakal muter tema tumitah layanan OGC. Kanggo nalika padha wis pindah apr sing kanggo gvp lan nggabungaken functionalities padha karo ArcView.

11 Balesan kanggo "Urip sawise ArcView 3.3 ... GvSIG"

  1. Aku duwe masalah nginstal arcview ing w view. Dadi aku wiwit golek alternatif, mula aku kesandhung ing GvSIG. Sampeyan bisa uga nganggo lapisan informasi babagan kali, yakuwi, penanganan segmen, dawa, persimpangan karo poligon. Lan manawa sampeyan nangani lapisan informasi sing gedhe kaya kabeh kali ing Amerika Kidul kanthi cara sing rinci?

    GRACias, Pia

  2. Hello Manel, Aku bakal mriksa saran sampeyan ing salah sawijining dina iki

    Greetings

  3. Aku seneng sampeyan nindakake studi sing padha karo piranti lunak MiraMon. Aku kena soko lan misale jek lunak topik GIS cantik menarik lan, ndhuwur kabeh, remote sensing ... ora mbukak sumber minangka gvSig nanging worth cobi ...

  4. Apa sampeyan nampa extension saka GvSig sing disebut Sextant saka Junta de Extrémadura ............ ??

  5. Ya, topik topologi sing aku tinggalake kanggo modul sabanjure, yaiku konstruksi data wiwit dadi pangguna ArcView3x ora cetha banget. Aku uga ngerti manawa topologi isih dites ing GvSIG.

    Aku bakal njupuk dhaptar distribusi

  6. Kothak peta iku salah sawijining bab sing nunggu ing dhaptar 'panjalukan fitur' lan sing cepet utawa mengko bakal ditangani.

    Mulane, sengaja kanggo ngumumake dhaptar distribusi proyek kasebut, ing situs web gvSIG (ing papan komunikasi), minangka pitakonan sing muncul kanthi nggunakake saben dina bisa dikirim menyang masyarakat.

  7. Mbangun 1216, saliyane simbolisme, ndadékaké lan sawetara fungsi remot-roso liyane lan topologi, yen lagi kasengsem njupuk dipikir. Lan sanadyan, minangka George ngandika, iku versi kanggo testing lan ora digunakake kanggo karya, iku tansah apik kanggo wis dikenal kanggo siswa (malah jam pungkasan mesthi), supaya padha duwe idea saka apa teka.

    Kita nyathet cacat kanggo nambah sethithik.

  8. Thanks kanggo data, Aku bakal ngundhuh versi Build, banjur aku arep nganyari sampeyan apa sing sampeyan sebutake.

    Babagan kothak ing peta, apa ana extension?

  9. Wow G!, Artikel gedhe.

    Babagan Vista: ana sawetara kewan omo babagan Vista sing wis ditanggulangi. Ora suwe, Fran Peñarrubia nerbitake versi gvSIG portabel sing kudu digunakake ing OS kasebut. Aku guess sampeyan digunakake nanging minangka aku ora ngerti manawa aku bakal mencet link:

    https://gvsig.org/plugins/downloads/gvsig-for-windows-vista

    Usul pembangunan: Eclipse katresnan sing lanang, pracaya kula ... nalika nyoba kanggo Gunung gvSIG ing Netbeans (luwih saka 700.000 garis saka kode) sing ngomong sampeyan.

    Babagan CSV: mesthi sampeyan ngerti, sapa waé sing kerja ing topografi wis ndemèk wong, nanging luwih seneng ngekspor lan banjur karo editor teks sing apik kayata notepad ++ utawa gVim dadi panggantos kabeh urip lan siap kanggo gvSIG. Oalah, sing bagian saka gvSIG nambah.

    Ngenani symbology: sampeyan wis nyoba gawe anyar? Iku versi pembangunan (ora nganggo data tanpa cadangan, sampeyan ngerti) lan nggawa simbologi gvSIG anyar. sampeyan bakal seneng Coba 1216.

    Muga-muga, sampeyan bisa menehi akeh kursus gvSIG lan menehi pengalaman sampeyan. Padha apik banget!

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.