Manifold GIS, liya karo tata letak

Sawetara wektu kepungkur Aku ngandika ing artikel carane nggawe presentasi kanggo printing nggunakake GIS pipa. Ing wektu iku kita nindakake tata letak sing cukup dhasar, ing kasus iki aku pengin nuduhake sing luwih kompleks. Iki minangka conto peta produktivitas agrologi; minangka peta utama minangka panggunaan saiki saka gambar satelit, ing ngisor iki nduweni peta kapasitas agrologi ing Peta Simmons lan pamotongan potensial saka FAO.

Manéka peta peta

image 3132 Carane nggawe IMS karo Manifold GISKaping pisanan, penting kanggo ngerti struktur obyek sing digunakake Manifold, kaya sing diterangake ing Artikel sadurungé, amarga obyek sing padha dimuat ing tata letak miturut sarana.

Gambar

Iki lapisan vektor, sing ana ing Manifold ora ana, bisa ngemot wujud, garis utawa titik campuran, amarga kabeh iku ana ing. extension database. Lukisan iki bisa duwe anak, perwakilan liya kayata:

  • Tabel, yaiku tampilan tabular saka lapisan. Iki unik karo gambar.
  • Label, sing label dinamis kolom sing ditampilake ing peta. Sampeyan bisa nggawe akeh lapisan label sing dikepengini, disambung ing gambar lan bisa uga disambung.
  • Tema, iki aku durung bisa ngomong sadurunge, nanging iki tematik tematik lapisan, bisa uga pirang-pirang lan uga ana ing peta.

Peta

Iki minangka konfigurasi lapisan. Iki disenengi karo tema, label, raster. Padha bisa dadi gambar langsung nanging ora dianjurake amarga bakal diganti kaya sing dicet ing tema sing beda, sing luwih seneng nelpon tema. Sampeyan milih apa sing munggah, apa dadi transparan, apa werna saka theming, garis, kekandelan, plot ... ing kita kepinginan.

Manéka peta peta

Deleng conto ing gambar sadurungé. Iku carane peta ngadeg sing katon ing peta awal digawe. Iki nuduhaké cara label, tabel, lan tema saka FAO nggunakake peta nested, lan iki dimuat ing tampilan tipe peta.

Manéka peta peta

Layout

yaiku presentation kanggo printing lan nested ing peta. Sampeyan bisa duwe kabeh sing dibutuhake, lan sampeyan uga bisa merdika.

Nalika ing tampilan tata letak, tombol kontekstual ing ngisor iki diwenehi, padha karo apa sing dilakoni karo Arcmap, mantan kanggo panyelarasan lan lokasi kothak teks. Banjur ana opsi kanggo nggawe garis horisontal, vertikal, tabel, kothak saka titik tengah, teks, legenda, simbol utara lan garis ukuran. Wong-wong ora ditampilake ing garis nanging uga ana perintah kanggo nata lan mbagekake. Padha diiseni Piranti> kustomisasi> alignment.

Manéka peta peta

Conto ngisor iki nuduhake kasus legenda, iki bisa dimuat kanthi kapisah utawa ing frame data. Tambahan aku wis nambahake baris divisi horizontal nanging sampeyan uga bisa nambah vertikal sing bisa nggawe legenda tengen.

Manéka peta peta

Supaya senadyan Manifold ora nggawa luwih saka staf sing kurang, karya sing paling gedhe nyithak peta kasebut, banjur mung nyusup menyang kaca lan ngganti rasa. Ing sifat (kanthi klik kaping pindho) sampeyan bisa milih yen sampeyan pengin duwe kothak ing kontur, yen sampeyan pengin dadi koordinat geografis utawa UTM sing diproyeksikan. Uga skala, symbology lan lor.

Tambahan sampeyan bisa ngemot gambar kaya aku wis rampung karo tameng ndhuwur lan uga Tabel Excel sing disambung kaya aku wis rampung karo kothak biru ing ngisor.

Dadi cendhak, proyeksine padha ndhukung akeh tata letak, sing dilindhungi dening peta, sing kasebut kanthi theming lan thematizations minangka representasi lapisan vektor.

Lan uga kothak teks bisa duwe macros, kaya sing ditampilake ing gambar ing ngisor iki, ing ngendi jeneng Layout, deskripsi, tanggal utawa proyèk ngrampungake tata letak.

Manéka peta peta

Lan mesthi, yen peta digawe bisa diduplikasi kanggo nggawe liyane, ngedit bingkai data sumber tanpa kudu mbangun template saka awal.

Kanggo ngirim metu, klik tengen ing tata letak lan milih yen pengin dicithak, simpen minangka pdf nganggo lapisan utawa minangka gambar resolusi dhuwur ing format .ems. Sampeyan uga bisa ing format .ai kanggo Adobe Illustrator.


Ing kesimpulan, banget kuat lan atraktif. Sanajan njupuk wektu kanggo mangerteni logika kasebut.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.