Manajemen kawruh, pendekatan sistemik

A sawetara dina kepungkur aku ngomong yen taun iki balung mburi aku sistematis pengalaman saka proyek sing njupuk kula rong taun ing implementasine cadastre kotamadya.

Paling taun kita njupuk langkah pisanan dening systematization lulusan supaya nggawe Kapabilitas lokal, pengalaman lan tumiba ing kasunyatan apa bisa dadi Manajemen kawruh Komplek kanggo tujuan migunani. Akibaté, sawise patang sasi, 6 teknisi ngetik proses latihan, lulus 4, produk 1 mèh siap kanggo printing, siji tetep ing tingkat ditrima lan katelu ana sing ngleksanani ing carane systematize.

Cukup taun apa tetep punika bingung saka carane bisa nggawe sistem kawruh tanah kotamadya, sing bisa dadi ora bisa dicerna sanajan iku compendium a, diatur sanajan jero, subyek praktis nanging nglarasake sawijining bisa muni Komplek ... boten apa karo ngesanake karo peta siji.

Dina iki aku duwe wawancara pendidikan karo konsultasi sistematisasi, apik kanggo bisa kerja karo wong kaya, sing saben tembung nggawe sensasi dadi penting minangka nulis buku kabeh nanging kanthi tingkat kepraktisan sing solves keruwetan langsung saya gedhe.

sistematisasi pengalamanDadi ing proposal sing aku kasebut minangka compendium a, saiki njupuk wangun "sistem" karo apa kita wis ditetepake volume publishable bakal papat dokumen propositional, lan tingkat panuntun dhumateng praktis bakal tetep ing tingkat CD, kang iku bisa nganyari ing asas minangka lisènsi GPL lan utamané sing melu kasugihan video layar dijupuk utawa proses dhewe.

Dikawruhi ing saindhenging Amerika Latin, saiki ana kecenderungan, ora ngomong fashion, kanggo nglatih pengalaman; Pendekatan loro kasebut yaiku:

  • Siji sing tetep ing tingkat deskriptif, ing ngendi akeh pengalaman dikumpulake ing kompendium. Mesthi, ora kanggo tujuan replikasi nanging luwih minangka tingkat "induksi".
  • Liyane iku konsep, sing kita titi, ing ngendi pengalaman wis ditiru, supaya isi kasebut entuk volume sing perlu kanggo "deduksi" nanging ora dilalekake kepraktisan lan penanganan.

Aku ora pengin nglairake tuwa menyang kebingungan tembung, aku ninggalake gambar sing aku ketemu ing arkitekturaz, kang ngelingaken kula kabeh papan kumelun ing proposal kawula mungkasi ing kabèh migunani, praktis lan digestible ... ing konsep "sistemik".

sistematisasi kadaster

Pengalaman sistematis ora angel, sing bisa dipahami. Sistematis kanggo tiron asli ... bisa uga.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.