Maps Invisibles, saran kanggo maca

peta sing ora katonBuku Invisible Maps bakal dibukak minggu depan. Karya menarik dening Jorge del Río San José, ing pundi piyambakipun ndamel pendekatan ingkang menarik kangge topik ingkang, sanajan sampun sepuh (peta), sampun berevolusi kanthi dramatis ing taun-taun pungkasan, utaminipun amargi aplikasi ing bidang komputer, Internet lan geomarketing. .

Buku kasebut nyoba mbantu para kartographers lan para pangguna ing lapangan kanggo mangerteni hubungan sing ana hubungane karo disiplin sing saiki wis nyerang kita -lan ngatasi- cara kanggo ngrancang bisnis lan nyebar informasi. Kanggo tujuan iki, topik sing beda karo peta, fungsi mesin, jaringan sosial lan iklan Internet ditangani.

Iku nyenengake kanggo ndeleng isi adhedhasar topik sing kita wasis, lan meh karo tembung sing kita dhewe bakal wis ditulis. Iku luwih nyenengake kanggo ngerti yen ana wong sing nginvestasi wektu ing systematizing ing informasi document sing saiki begja kanggo bisa sawise sawise hashtag iku menyang latar mburi. Buku iki loro mbukak nganti Gambar ing topic sing saben dinten kita, njamin papan kanggo bayangan diarani konteks iki ngidini kita ngerti masalah liyane, gadhah kita wis gagasan lan utamané katahan ing gelembung wayahe sing ora maneh Bakal padha ing rong taun -utawa kurang-. Iku keuntungan saka wong sing systematizes, sing njupuk manfaat nggambarake wayahe kanggo wong saben dinten; Aku pengin mbandhingake karo dokumen sing padha karo taun-taun sewidak sewidak, nalika peta ora nduweni basis data sing gegandhengan dadi karya seni sing bener, matesi segi empat sing dicithak, nanging mesthi nikmati kanthi intensitas sing saiki urip iki wayahepeta sing ora katon

Singkat, gaweyan apik, konsep MAPS INVISIBLE bagéyan saka rong paradoxes:

Kaping pisanan yaiku kapasitas gedhe produksi isi kartografi sing kita tanggap dina iki kanggo teknologi kaya GIS, sistem GPS lan sensor jarak jauh. Iku sawijining fenomena sing durung rampung. Kita bisa desain peta kanthi gampang, lan ing biaya luwih murah tinimbang ing wektu liyane ing sajarah. Ing reuse data lan teknologi desain ngidini kita.

Akibaté, akèh sing ora béda banget karo wong liya: lingkungan produksi peta kloning, produk serial.

Paradoks kaloro minangka akibat saka Internet. Penonton wis tambah, nanging nggawe luwih akeh, sebabe manungsa waé minangka mata uang anyar, komoditas langka, sing peta kita, kaya sisa gambar, entuk kompetisi kaku. Peta-peta wis mandheg dadi konten sing unik kanggo ngedhunake, nggabungake simbiosis lan paling suwe ing kompetisi sing angel karo kabeh jinis gambar: saka foto menyang infographics. Peta wis disosialisasikan ing Internet lan wis dadi siji luwih gambar.

Solusi kanggo anonimitas peta kasebut ngliwati nggawe lan implementasine rencana kanggo diseminasi ing Internet.

Aku ninggalake indeks supaya nambah kapentinganmu.

THE PARADOX OF MAPS INVISIBLE
1 Peta ora cetha wingi lan saiki
2 Peta peta peran anyar peta ing internet

peta sing ora katonTHE MAP, IMAGE ON THE INTERNET
3 Peta sing menarik?
4 Nilai peta: Daya kanggo pangguna
5 Peta wis mati urip ing peta
6 Peta layanan lan peta produk
7 Internet, Basilika anyar peta
8 Statistik babagan panggunaan peta ing internet

PETA, NGENTOT DI INTERNET
9 Rencana marketing
10 Desain peta
11 Merancang kanggo Internet
12 Realisasi peta
13 Tags
14 Rencana penyebaran
SEO lan MAP Optimis kanggo mesin telusur.
15 Tampilan visibilitas
16 Peta visibilitas lan lalu lintas
17 Lalu lintas web peta
18 Tipe maca saka peta ing Internet
19 Saka Basilika menyang forum peta
20 Produksi peta: ukuran agora kartografi
21 Apa sing nerbitake peta minangka gambar?
22 Gambar lan peta Google
23 Pamanggih optimasi SEO karo peta

SMO lan MAPS. Optimisasi kanggo jaringan sosial
24 Penyebaran peta ing jaringan sosial
25 Peta ing Twitter
26 Peta ing jaringan sosial
27 Peta ing katalog gambar
28 Peta ing Wikipedia
29 Lisensi kanggo panggunaan peta
30 Tindakake informasi kartografi ing internet ing langkah-langkah 4
31 Sumber informasi babagan peta ing Internet
Katalog praktik apik ing Google gambar

Saiki, aku duwe kesempatan kanggo ndeleng, nanging yen sampeyan pengin ngerti ngendi sampeyan bisa nemu dicithak utawa ing ngendi sampeyan bisa ngundhuh versi digital, aku nyaranake sampeyan tindakake panganggit:

Ing Twitter ing akun kasebut @orbemapa

En Orbemapa.com punika langkah sing wis teka karo WordPress saiki sing kita kenal ing Blogger minangka Mundomapa. Ing kene sampeyan bisa maca paling maca ing Orbemapa.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.