MapInfo: Wingi, saiki lan mungkin esuk

piranti lunak

MapInfo punika lunak sing wis popularized ajeg minangka kompetisi alternatif kanggo ing penguasaan ESRI. Iku wis ditulis akeh bab alat iki, aku pengin ngaturake kirim apa review liwat gaya kapasitas sing, kang miturut sinau 2008 Daratech katon ing kapitu Panggonan ing syarat-syarat 2008 sales lan enem ing syarat-syarat GIS tradisional . Kepiye carane aku ngerti apa partisipasi ing platform? mbukak sumber sing saiki wis tingkat kematangan apik.

piranti lunak

Sadurunge iku:
1 ESRI
2 Bentley
3 AutoDesk
4 Intergraph
5 GE Energy (SmallWorld)
6 Leica (Erdas lan liyane)

piranti lunak

Wingi: Alternatif kanggo ESRI

MapInfo muncul ing taun 80 kanggo bersaing karo aliansi karo Microsoft nglawan loro ekstrem sing nyebabake ArcView lan Workstation Arc / Info; loro sing teka saka lingkungan UNIX, sing luwih sederhana tinimbang nuwuhake lan liyane banget astral amarga bakal tansah dianggep. Dadi ing skenario iki, MapInfo katon minangka solusi sing luwih murah tinimbang ArcView, kanthi tampilan luwih becik katon kaya Windows nanging karo versi kanggo loro Macintosh lan UNIX.

Sementara, liyane ing ombak liyane, Bentley ora pati penting sadurunge geofumadas kasebut tegese Intergraph, Autodesk Dheweke nglawan dunia CAD, GE SmallWorld ora ana ing impen (lan yen ora kanggo GE ora ana). Salah sijine sing ana yaiku ERDAS, sing saiki diakuisisi dening Leica lan ditambahake marang pelengkap liyane sing katon ing posisi kaping enem.

Kanggo wektu sing mung Windows 95 muncul kita kaget banget dening prasaja banget ing MapInfo, kaya tombol mika kanggo mungkasi nggantung proses, pratinjau zoom, owah-owahan ing direktori tanpa rusak link, transparansi, gampang nggabungake siji kanggo akeh lan akeh kanggo akeh. Babagan sing ora ditindakake ArcView 2.1, aja nyatakake nggawe contours, sing nganggo integrasi Map Map, lan mung Arc / Info sing dikelola nanging kita wis ngerti apa biaya (antarane $ 10,000 lan $ 20,000).

Mulane MapInfo ing wektu iku minangka alternatif sing apik kanggo tirani bisa yaiku ArcView 2x, ngetutake perang menyang 3x lan banjur ana kesenjangan mental sing sawetara ngelingi apa sing diarani.

Dina iki, alat sing kuat

Pangguna MapInfo mbela dheweke ing jas lan pedhang, sanajan dheweke ngerti kelemahane (ing versi sadurungé kanggo 9) ing perawatan gambar sing ditampa manawa kanggo produk produk metu (peta kanggo kesan) apik banget. Apik banget sawetara fitur kaya AutoCAD, kayata kontrol lapisan lan editing vektor, ing antarane sing paling saya kaget, wong iku ekspor kanggo pdf kanthi kontrol lapisan, ing ngendi lapisan bisa dimateni utawa nganggo panel sisih.

piranti lunak

Apa sing kedadeyan iku, MapInfo dadi perusahaan publik, lan gumantung marang sapa wae sing luwih tumindak rumit yen dibandhingake karo perusahaan swasta kayata ESRI lan Bentley, kanggo menehi loro conto. Mulane, kanggo ndeleng MapInfo, kita kudu nimbang fase-fase kasebut: sadurunge versi 7, sadurunge versi 8 lan sadurunge versi 9. Mulane kaku ing Siklus urip saka produk.

piranti lunak Yen kita ngukur Mapinfo marang ArcView 9x (tanpa ekstensi), padha pindhah menyang tembakan paukuman, lan gain saka segi fungsionalitas. Yen kita diukur karo pipa, ilang saka segi geofumadas lan rega, nanging menang ing generasi produk output lan lingkungan loropaken. Dadi MapInfo minangka alat sing apik, banget pinter ing standar OGC, dilengkapi karo MapBasic, MapXtreme lan Routing kanggo mbangun aplikasi selaras ora mung kanggo desktop nanging kanggo web.

Ing level klien, Mapinfo ndhukung WMS, WFS, SFS lan GML; déné minangka server MapMarker, MapXtreme lan Envinsa nindakake pirouettes. MapXtreme nggenepi minangka klien lan minangka server.

Rancangane ulang versi 10 yaiku asap gedhe, adhedhasar versi-versi sadurungé nanging aku entuk kesan yen dheweke menehi maneh kaya kaos kaki es krim. Bisa diamati, tinimbang nganyari maneh ing antarmuka, gaweyan gedhe kanggo nggawe akeh kelemahane versi sadurungane, kayata interaksi karo Postgre lan PostGIS banget penting.

Mungkin Besok

Beboyo kabeh iki, yaiku dadi perusahaan publik, lan dituku sebagian besar saham dening PitneyBowes, MapInfo dadi siji alat liyane perusahaan gedhe sing ora duwe GIS minangka prioritas. Apa PitneyBowes nggoleki yaiku alat sing bisa adaptasi geospasial marang platform lokasi, supaya tuku bisa luwih mbebayani tinimbang kanggo mbiyantu alat kasebut.

piranti lunak Prediksi saya negatif, nanging apa ora kelakon ing perusahaan swasta, ing ngendi sing nggawe ora mung weruh dhuwit sing bisa diwujudake nanging bangga yen wis katon lair lan ora yen krisis ekonomi ora ditampa, Tuku metu menyang panuku sing paling dhuwur utawa pungkasi kanggo ora produktif.

Muga-muga ora, amarga partisipasi ing pasar sing signifikan lan luwih saka pasar, yaiku pelanggan sing nyadari nerusake kasetyan ing loro arah. Akeh alat sing aku wis ngomong babagan kene, kaya Cadcorp y GIS pipa Dheweke seneng duwe hak istimewa.

4 Balesan kanggo "MapInfo: Wingi, saiki lan mungkin esuk"

  1. Apa pendapat?
    Mapinfo minangka alat sing kuat kanggo ngembangake njupuk data lan proses data spatial. Nanging bakal gumantung ing apa sing sampeyan pikirake njaluk sampeyan saran.

    regards

  2. Aku ngembangake proyek kanggo sekolah sing nyuwun aku nggunakake mapinfo kanggo area produksi kopi
    Apa sampeyan menehi kula titik tampilan

  3. Nah, aku setuju karo pertanda negatif. Aku manggon ing versi 6, lan saiki aku nggoleki informasi Mapinfo, owah-owahan alamat rampung ketok. Nanging, pendekatan anyar ora cocog karo aku, aku wis ilang dhewe ing segara paragraf bodho.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.