Perbandingan antarane server peta (IMS)

Kita digunakake kanggo ngomong babagan perbandingan ing babagan rega, saka sawetara platform server peta, wektu iki kita bakal mbahas babagan perbandingan ing fungsi. Kanggo iki, kita bakal nggunakake minangka kajian pasinaon dening Pau Serra del Pozo, Kantor Teknis Cartografi lan SIG Lokal (Dewan Provinsi Barcelona) lan sanajan analisis kasebut mung didhasarake alat sing disebar ing pasar, bisa migunani nalika mutusake. kanggo mbuwang dhuwit. Sampeyan kudu ngerti yen ing fungsi layanan peta, bisa dingerteni mung kanggo maca lan ngatur data GIS supaya browser web bisa nampilake fungsi-fungsi "dhasar" tartamtu. Antarane fungsionalitas "dhasar" sing kita ngerti: -Visualisasi, identifikasi, konsultasi lan sambungan remot. -Kombinasi lapisan, perhitungan rute, edition "redline", percetakan skala.

PetaXtreme (Mapinfo)mapinfo mapxtreme

ArcIMS(ESRI)
arcims esri
GeoWeb Publisher (Bentley)
bentley publisher
MapGuide (AutoDesk)
mapguide
Geomedia Webmap (Intergraph)
gambar
GIS pipa
Akses menyang format CAD Ora maca data CAD native Mbutuhake ArcMap Server Cukup maca Microstation Geographics lan Oracle Spatial format Mbutuhake Desing Server, mung maca DWF Maca meh kabeh format CAD / GIS kajaba Mapinfo Meh kabeh format, nanging ing DB.
Kebutuhan pelanggan Ora mbutuhake komponèn tambahan Mbutuhake plugin Jawa Sampeyan mung mbutuhake plugin gratis (VPR) Mbutuhake Applet Java Mbutuhake Applied Micrografx tertutup IIS sing teka karo Windows
Maca Oracle Spatial si ya, uga SQL Server 2008 native si si si Ya, meh kabeh asli.
Bisa disimpen ing NT lan Linux Ya, ngidini loro Ya, ngidini loro si si si Ora, mung Windows liwat ASP.
Kamardikan babagan alat GIS ora Mbutuhake ArcView minangka server data ora ora ora Si
Padha duwe penyihir si si Ya, senadyan mbutuhake program ya, iki mbutuhake program ora Si

Pilihan sing luwih apik, dadi angel, utamane amarga dokumen wis sithik wektu, sanajan iki minangka sawetara kesimpulan:

  • Yen sampeyan nggedhekake masalah kanthi kudu nginstal plug-in, pilihan paling apik yaiku PetaXtreme.
  • Yen diwajibake medhot format CAD utawa SIG tundhuk pangopènan tetep, Geomedia Web o ArcIMSIku pilihan paling apik.
  • Yen sampeyan pengin nuduhake kartografi ing format CAD, tanpa fungsi majeng, Bentley Geoweb Publisher y MapGuideIku alternatif sing paling apik.
  • Yen sampeyan ngupaya solusi sing kompatibel karo Windows NT lan UNIX, solusi paling apik yaiku PetaXtreme y ArcIMS
  • Yen sampeyan pengin kesederhanaan lan ekonomi, GIS Manifold
  • Mesthi, iki nganggo piranti lunak tertutup, ing opensource MapBender, MapServer, GeoServer utawa MapGuide OpenSource padha ngrampungake lan akeh kasus sing luwih gedhe tinimbang solusi sing dibayar.

Prices? sadurunge kita ngomong babagan mausanajan Geomedia ora ana, nanging Cadcorp ana ing kono. Iku ngagetne yen meh kabeh iki bisa ditindakake dening platform open source, sing ora populer, senadyan departemen cadastre saka sawijining negara mbutuhake kaputusan kanggo alat pasar, kakehan keterlambone ... lan liyane kanggo game peteng 🙂 Muga-muga analisis bisa migunani kanggo wong, dadi luwih bingung.

Deja un comentario

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.