Mbangun garis bleger nggunakake AutoCAD

Kita digunakake kanggo ndelok ngekspor data menyang Excel nggunakake SoftdeskSaiki ayo kang ndeleng carane nggawe garis bleger, proses Civil3D Sederhana nanging biasane wis logika padha kanggo nerangake manual lawas CAD Topografi sandi.

1 Drawing of elevation points

autocad polygonalSurvei sing wis dak lakoni ing lemah nduweni sumbu tengah sing aku njupuk minangka garis dasar saben 50 meter, ing poin-poin kasebut aku njupuk tangga sing dhuwur banjur aku njupuk tampilan ing sisih tengen lan kiwa gumantung saka ora duwe aturan terrain. Aku uga wis njupuk munggah pangkat vertikal poligonal. Gambar kasebut ditindakake ing AutoCAD normal, gambar garis sing gampang, nggunakake bunderan lan titik ing persimpangan kasebut. Wiwit Softdesk 8 mung nggarap AutoCAD 14, aku kudu nyimpen file kasebut minangka versi 14 supaya bisa ndhukung ing Softdesk.

2 Konfigurasi poin

  • Load Softdesk (program AEC / softdesk), yen sampeyan durung ngrampungake proyek, pilih gawe anyar
  • Pilih cogo, banjur ok
  • Setel gaya titik (Setelan poin / persiyapan / set poin)

mdt autocad points

  • Ing kene sampeyan kudu ngatur titik wiwitan, lan pilihan "munggah pangkat", supaya sampeyan bisa ngetik langsung ing baris printah, yen sampeyan pengin nambah deskripsi sampeyan bisa ninggalake "deskripsi otomatis" sing ora dicenthang, mula kita okeh. Pikirane, coba pilihan "munggah pangkat otomatis" supaya ora mlebu ing baris komando.

8 softdesk autocad

3 Insertion of points

  • Kanggo iki, kita milih poin / pilihan titik / manual pilihan banjur lebokake saben pojokan, kanthi nyathet tingkat paling dhuwur ing baris printah. Yen entuk nilai ing dimensi 3 utawa digawa saka total stasiun, sampeyan bisa ninggalake pilihan "munggah otomatis" sing ora aktif lan klik kanthi sworo aktif.
  • Titik ing sisih tengen yaiku 23 vertikal poligonalku, lan bakal njupuk otomatis "pol"

elevasi autocad

sofdesk lifts

  • Saiki aku mlebu poin internal, sing duwe tataran beda, kanggo aku mateni katrangan otomatis lan ketik katrangan saben-saben kita pasang nilai

triangulation sofdesk mdt

dtm autocad

4. Contour Creation

  • Kanggo milih program AEC / softdesk / DTM / ok

sofdesk

  • Saiki kita nggawe permukaan kanggo nemtokake nilai kasebut, pilih jeneng permukaan / anyar / nambah / nambah deskripsi / ok
  • Kanggo nambah poin sing ditampilake ing permukaan sing digawe, kita bakal miwiti nggawe garis gedhe, supaya pilih data permukaan / permukaan / faults standar / kanthi nomer titik
  • Ketik ing baris printah titik-titik sing kalebu ing nyebrang wangun iki 1-23, banjur kanggo nutup, mbaleni 1
  • banjur kita ketik, kita menehi jeneng menyang perimeter lan maneh ngetik

5 Triangulation (Digital Terrain Model or MDT)

  • Kanggo nglakoni permukaan pilih / mbangun pilih / milih kesalahan, contour lan titik-titik sing numpaki elevasi nol
  • banjur kita ok, ketik, Ya kanggo ndeleng triangulasi banjur ketik
  • Gambar kita kudu katon kaya iki:

mdt civil 3d

6 Penciptaan Tingkat Kurva

  • Pateni kabeh lapisan sing sampeyan ora pengin ndeleng wektu iki
  • Ngatur karakteristik lakune kanthi milih kontur / kontur situs lan ngaktifake pilihan ing ngisor iki:

garis kontur

  • Saiki kita nggawe curves kanthi contour / create contour option

lekuk tingkat autocad

  • Kita milih interval kurva utama lan sekunder, kita bakal nggunakake utama saben meter 5 lan saben liyane saben 1, kita uga milih jeneng lapisan
  • Banjur aja, lan ketik
  • Nalika ngganti werna menyang lapisan, kita kudu tetep bisa nggarap cara iki.

Ing pranala liyane kita bisa ndeleng carane tingkat kurva digawe karo 3D sipil, Google Earth, Bentley jeneng, GIS pipa, ArcGIS.

    16 Balesan kanggo "Mbangun kontur nggunakake AutoCAD"

    1. Aku duwe 2008 perdata kanggo autocad 2011, monggo kandhani cara nggambar garis kontur ing program iki

    2. carane aku bisa ngasilake kurva tingkat karo program autocad tanah 2011

    3. Program iki aku ora mikir wis kasedhiya. AutoDesk wis ngluncurake 3D Sipil sing nindakake perkara sing padha, lan mungkin sing paling praktis lan bisa diakses yaiku CivilCAD yaiku produk sing digawe ing Meksiko lan mlaku karo versi AutoCAD.

    4. Apik! nganti bubar, kang sumurup mbok menawa bleger, dening weruh wong loro mau ing godhong cartographic, nanging dina iki aku rumangsa kepuasan amarga aku wis sinau kanggo nggawe wong, supaya ngucapke matur nuwun kanggo apa kene iki nerbitaké, aku tekan kaca iki kerep dadi aku bisa, amarga ing kene Internet menehi a little tin ...

    5. Aku pengin duwe program iki lan duwe informasi luwih lengkap babagan langkah langkah demi langkah carane akeh biaya lan ngendi dheweke ngandhani kula babagan kursus profil, kurva, etc.

    6. mmmm Aku mikir kudu nganyarake awake dhewe ana cadar sipil lan ing cadar cadar sipil Spanyol ora perdata 3d sing program liyane sing paling apik aku arep ngomong

    7. Ana versi 3D Sipil kanggo saben versi AutoCAD, kayata 2007, 2008, 2009, 2010, lan liya-liyane.

    8. Ora wong sipil bisa nganggo 2008 otomatis?

    9. Blog apik banget sing komentar, thanks kanggo informasi lan mugia terus ndelokke masalah-masalah sing banget migunani congratulations situs gedhe

    10. Aku pengin ngerti babagan program iki menarik banget aku anyar. Thanks kanggo toleransi.

    11. Aku pengin ngerti babagan program iki menarik banget aku anyar.

    12. nanging, aku ora ngerti, nyuwun pangapunten, nanging ana sawetara aplikasi gratis kanggo nindakake iki

    Ninggalake balesan

    Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

    Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.