UNFOLDED: platform anyar kanggo manajemen data spasial

Ing edhisi kaping 6 saka Majalah Twingeo, kita bisa menehi saran apa platform anyar sing ditawakake manajemen data spasial Studio sing Ora Dibukak. Platform inovatif iki, wiwit tanggal 1 Februari 2021, nggawe wong ngobrol babagan alat potensial sing ditawakake kanggo manipulasi lan manajemen kumpulan data spasial sing gedhe.

Dhiskusi babagan carane para pangripta wiwit ngembangake proyek iki nganti diwujudake ing Unfolded, adhedhasar teknologi geospasial sumber terbuka kayata kepler.gl, deck.gl lan H3. Platform sing tujuan utamane yaiku manajemen data Big sing efektif, kanthi arsitektur end-to-end lan siklus iterasi cepet kanggo ngolah set data sing akeh. Mekanisme inti adhedhasar kapabilitas kothak heksagonal H3.

Kisi-kisi H3 iki minangka sistem indeksasi geospasial, lan kanthi lumahing bumi iki kaperang dadi jinis jinis sel hierarkis, saben sel kasebut bisa dipérang dadi liya lan liya-liyane. Iki digawe dening Uber kanggo visualisasi lan optimalisasi data spasial, lan uga kanggo manajemen pasar dinamis -supply lan demand-.

Ing Unfolded sampeyan bisa nggawe peta kanthi sawetara klik, lan saka browser. Kanthi 8 fitur dhasar, Unfolded Studio ngidini:

  • Gawe peta kanthi gampang
  • Tampilan eksplorasi sing apik
  • Analisis geospasial sing kuat kanggo mbantu pangguna nemokake wawasan
  • Panyimpenan maya kanggo data geospasial
  • Penerbitan peta siji-klik
  • Entuk format data geospasial sing gampang
  • Otomatisasi kanggo njupuk data ing njero lan njaba alat
  • Cara nggawe aplikasi khusus ing peta

Pendhiri sing ora mbukak Isaac Brodsky, Ib Green, Shan He, lan Sina Kashuk wis ngembangake teknologi geospasial canggih kayata kepler.gl, deck.gl, lan H3 luwih saka setengah dasawarsa lan saiki gabung karo tenaga kerja kanggo nganalisa analitik geospasial.

Saka akun Google utawa kanthi ngetik email, profil digawe kanggo miwiti nggawe peta. Kajaba iku, bisa nyambungake ruang kerja utawa alat manajemen tim kayata "Slack". Kajaba iku, ana panel manajemen data ing méga, kabeh data sing diunggah menyang platform iku pribadi, nganti pangguna kudu nuduhake liwat URL, obrolan, email, tangkapan layar utawa jaringan sosial (twitter, LinkedIn, Facebook utawa Sunting).

Pelanggan bisnis bisa ngakses data ing platform Ora Dibukak liwat Data SDK - API REST - liwat browser web utawa perintah tartamtu. SDK iki ngidini integrasi peta, data, layanan, lan alur kerja. Iki uga nggampangake nggawe peta, interaksi utawa gaya sing diterbitake lan nyedhiyakake kontrol liwat data sing ditampilake utawa ora ing peta.

Nalika sesambungan karo platform, antarmuka lan fungsi sing ditawakake diterangake, uga bedane saka GIS desktop tradisional kayata ArcGIS utawa QGis. Nggabungake kabeh kekuwatan GIS konvensional karo teknologi anyar lan inovatif.

Studio Unfolded ora kanggo kasus panggunaan GIS tradisional. Fokus ing analisis data amba lan ngrampungake masalah geospasial sing angel saka perspektif ilmuwan data lan analis.

Karakteristik kayata analisis temporal diterangake, penting yen sampeyan duwe siji utawa luwih data lan sampeyan pengin nggambarake pangowahan kanthi cepet lan animasi. Kajaba iku, kemungkinan animasi analisis temporal iki uga kalebu ing platform.

Kajaba iku, cathetan bakal ditinggalake nalika pangadeg Unfolded berinteraksi karo pangguna supaya entuk umpan balik sing luwih apik babagan fungsi platform kasebut. Kajaba iku, dheweke terus nyoba kanggo nyakup alat utawa fitur anyar sing nggawe pengalaman dadi luwih sugeng.

Saliyane, kanggo wong sing anyar ing Unfolded, dheweke duwe kemungkinan maneh tutorial sing ana gandhengane karo: nambah data menyang peta, eksplorasi data, serikat data utawa animasi. Iki minangka platform sing janji bakal nggawa kejutan gedhe kanggo komunitas analis data spasial.

Sampeyan ora prelu ngajak sampeyan maca Majalah Twingeo edisi anyar iki. Kita elinga manawa kita mbukak dokumen utawa publikasi sing pengin ditampilake ing majalah kasebut. Hubungi kita liwat email editor@geofumadas.com lan editor@geoingenieria.com.. Majalah iki diterbitake nganggo format digital -mriksa kene- Apa sing sampeyan ngenteni kanggo ndownload Twingeo? Tututi ing LinkedIn kanggo nganyari luwih lengkap.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.