Mobile Mapper 10, kesan pisanan

Sawise tuku saka Ashtech dening Trimble, Spectra wis wiwit ningkatake produk Mobile Mapper. Sing paling gampang iki yaiku Mobile Mapper 10, sing arep dakwaca wektu iki.

Versi Mobile Mapper Pro, CE lan CX rampung ana senadyan sing isih ana ing pasar; saka teknologi Blade sing kondhang dirilis Mobile Mapper 6, yaiku leluhur sing saiki dadi presenter. Jalur beda, amarga MM6 senadyan nduweni teknologi anyar ing istilah sistem operasi, ora ngluwihi Mobile Mapper Pro ing istilah panriman, yaiku panrima sing apik banget kanthi kemampuan maca kode C / A lan fase operator. Iku nggawa standar postproceso lan biaya final karo apik haggling mlaku dening 1,200 dolar karo postproceso. Nalika isih ing MM10 mung maca kode C / A lan teknologi (tingkat piranti lunak, ora bisa ditampa), iku bisa tekan cms pasca-proses 50; anggere sampeyan wis ngaktifake postprocess, nanging opsi iki ngetutake dhuwit tambahan 500, yaiku, sampeyan rawuh ing 1,900.

Carane Mobile Mapper 10 beda karo Mobile Mapper 6

perbandingan pemetaan selulerUmumé, beda-beda sing signifikan. Ing babagan desain, MM10 luwih dhuwur, luwih akeh, nanging uga luwih sempit; kanthi distribusi ruang sing luwih apik; Kita ora tau ngerti kenapa roasting ing ndhuwur. Ing pucuk endhas wis nduweni karet gelang sing gampang nangani kanthi tangan siji.

Kothak ngisor nuduhaké ijo aspèk sing menehi Mobile Mapper 10 luwih gedhe potènsi babagan MM6 lan sing ditandhani nganggo werna abang yaiku beda negatif sing kudu ditindakake nalika pasuryan owah-owahan. Aku uga nempatake kolom kanggo nuduhake apa sing terjadi karo Mobile Mapper 100, kang dakwartakake sadurunge.

Mobile Mapper 6 Mobile Mapper 10 Mobile Mapper 100
Rasi lintang GPS, SBAS GPS GPS, GLONASS, SBAS
Saluran 12 20 45
Frekuensi L1 L1 L1, L2
Update 1 Hz 1 Hz 0.05 detik
Format data NMEA NMEA RTCM 3.1, ATOM, CMR (+), NMEA
Sampeyan bisa dadi basa ora ora Si
Precision in real time mode SBAS 1 - 2 mts. 1 - 2 mts. kurang saka 50 cm .. ing SBAS, kurang saka 30 cm. ing DGPS.
Akurasi pasca pengolahan kurang saka siji meter kurang saka 50 centimeters 1 cm.
Prosesor 400 Mhz 600 Mhz 806 MHz
Sistem operasi Windows Mobile 6.1 Windows Mobile 6.5 Windows Mobile 6.5
Komunikasi Bluetooth, USB Bluetooth, USB, GSM / GPRS, WiFi GSM / GPRS, BT, WLAN
Ukuran X x 14.6 6.4 2.9 cm 16.9 x 8.8 x 2.5 cm X x 19 9 4.33 cm
Bobot 224 gram 380 gram karo baterei 648 gram
Layar 2.7 « 3.5 « 3.5 «
Memori 64MB SDRAM, 128 MB Flash, Memori SD 128 MB SDRAM, 256 MB NAND, Micro SDHC Memori nganti 8GB 256 MB SDRAM / 2 GB NAND, Micro SDHC
Suhu minimal -20 C -10 C -20 C
Suhu maksimal + 60 C + 60 C + 60 C
Nyelehake dhukungan lan getaran 1 meter 1.20 meter ing beton 1.20 meter ing beton, luwih standar ETS300 019 & MIL-STD-810
Baterei Siji pasangan AA Lithium / durasi nganti jam 20 Lithium / durasi nganti jam 8
Tipe antena Internal / Eksternal Internal / Eksternal Internal / Eksternal

Dandan sing gedhene ana ing baterei, tinimbang pasangan AA sing ndadekke baterei Lithium kanthi otonomi nganti jam 20; ora ana masalah amarga meh telung dina kerja ing jam 7. Iki mesthi mbantu dheweke supaya luwih sempit.

Iku ora nambah akurasi tanpa pasca-proses, dadi meh navigator karo precedial radial ing ngisor 2 meter. Perlu ngerti yen tim mung siji frekuensi, ora ndhukung RTK. Nanging, babagan MM6 mbenerake asil akurasi data sawise prosese, sing bisa sangisoré 50 cm, setara karo piksel ortophoto konvensional ing survey pedesaan.

Precision iki dianggep amarga nduweni jarak nganti saluran 20 (GPS L1 C / A lan modus SBAS: WAAS / EGNOS / MSAS). Tambahan uga dipahami manawa bisa diproses sawise babagan basa remot liwat GPRS utawa Wifi.

Ndadekke versi Windows Mobile sing luwih anyar, prosesor apik (ARM9) nanging ing tingkat piranti lunak ndadekake podho: Windows Mobile. Active Sync lan Internet Explorer. Lapangan Mobile Mapper kalebu, sing meh padha karo Pemetaan Mobile karo sawetara perbaikan; Nanging, uga ndhukung ArcPad sanajan lisensi iki mung bisa dituku ing Amerika Serikat.

Uga memori nduweni kapasitas luwih gedhe, ndadekke 256 MB NAND (non-volatile Flash), malah saiki ndhukung MicroSD nganti 8 GB.

Minangka ekstra sampeyan bisa tuku antena eksternal lan raket kanggo nyeret ing tebu. Kanggo ngaktifake pilihan pasca pemrosesan, kunci aktivasi kudu dibayar.

kesimpulan

Kanggo rega, mudhun US $ 1,500 ora katon ala. Senajan mratelakake panemume mung Pocket karo kemampuan GPS lan GIS.

Iku katon becik kanggo cadastre desa, kehutanan, lingkungan proyek utawa sing ngendi 50 sentimeter kanthi presisi cukup. Temenan, kita kudu ngupayakake GIS, amarga ngidini sampeyan ngangkat garis, poligon utawa poin kanthi jumlah atribut sing kita ngidini, kalebu foto lan audio.

Kita bakal weruh apa sing kedadeyan yen kita nggunakake gvSIG Mobile kanggo nemokake soko luwih saka Mobile Mapper Field prasaja.

Apa sing disetel saka Mobile Mapper 100

mobilemapper100start1_1279292619623

Mesthi, Mobile Mapper 10 minangka dolanan nalika geger karo Mobile Mapper 100. Iku tingkat instrumen liya karo akurat pasca proses nganti 1 cm, sanajan isih frekuensi.

Mbok manawa kelangan paling gedhe saka MM10 yaiku ora bisa diukur, wis tekan kanggo tujuan sing wis dirancang kanggo.

Ing sisih liya, Mobile Mapper 100 bisa dipirsani. Kanthi antena eksternal lan sawetara konfigurasi kasebut bisa dadi Promo 100, kanthi soko liyane ing Promo 200 sing wis ndhukung frekuensi ganda.

Senajan ing njaba omah padha.

Kita bakal ndeleng perbandingan kasebut ing post liyane.

Kene sampeyan bisa nemokake wakil produk kasebut.

Kene sampeyan bisa ngerteni luwih akeh produk Ashtech.

18 Balesan menyang "Mobile Mapper 10, kesan pisanan"

  1. Aku pengin bantuan aku duwe GPS MOBILLE MAPPER 10, lan aku pengin tuku antena eksternal, pitakonanku apa jenis antena tuku lan apa aksesoris liyane kanggo nggawe bisa apik

  2. sanalika iki minangka rega resmi pemetaan seluler 100

  3. Aku duwe 10 pemetaan Mobile karo proses kirim, peralatan apa aku bisa ndarbeni minangka stasiun base lan apa katrampilan sing bisa dakarepake?
    Salam

  4. Perangkat lunak MM 10 Bisa dipasang ing luwih saka siji komputer?

  5. Sing gumantung karo negara sampeyan. Sing paling apik yaiku distributor Topcon / Magellan lokal

  6. Kanggo tiyang MAY badhan: ngendi aku bisa njaluk ACCESSORIES MM6, plus MANUAL lengkap FOR AT 100%.
    Aku ora nyedhak saka sampeyan yen sampeyan ora nganti, ngenteni kanggo laporan babagan sing nyatakake.

  7. Hello, apik banget
    Aku wis nggoleki ing situs web Geofumadas, nanging aku ora nemu apa-apa sing dikarepake, dadi aku wis mutusake takon sampeyan kanthi langsung: apa sampeyan duwe pandhuan / manual utawa ngerti papan ing ngendi aku bisa ndownload babagan kerja ing lapangan karo tim « mobilemapper ashtech 10 ». Aku ngerti manawa pitakonan kasebut akeh banget, nanging apa wae sing sampeyan bisa menehi komentar, matur nuwun. Apa manual pangguna versi 100 bener kanggo 10? Yaiku siji-sijine sing dakdeleng ing situs web sampeyan. Aku ngunjungi situs web Ashtch lan ora akeh ndeleng. Aku mung nduwe manual paket Kantor.
    Thanks lan salam apik

  8. Aku duwe maper 10, nanging ora bisa nemokake cara ngatur sistem 27 nat karo tali 27 mung garis lintang lan umur dawa lan aku butuh "x" & "Y" & "Z"

  9. Aku wis nyewa Mobile Mapper 6. Ora ana sing ngerti carane file mmw (waypoints) diowahi menyang format GIS liyane? Ora menehi aku pilihan karo Kantor Mobile Mapper

    Iker Iturbe

  10. Aku duwe 35 Mexican peso lan yen aku mbutuhake presisi, aku nglakoni kerja urban planning ... sing ngusulake tuku karo jumlah iki ... monggo kirimi kutipan

  11. Wigati

    Saiki sing siji nuduhake Trimble, yen aku duwe anggaran 1500 dolar, apa aku arep menehi rekomendasi Mobile Mapper utawa Trimble Juno? Kanggo akurasi, kehandalan, pandhu arah, panganggone, kenyamanan, etc.

  12. Juno pancen apikan banget. Kanthi postprocessing akurat ana ing jero ruangan sepur, tanpa ditrapake, iki minangka navigator kanthi presisi ing ndhuwur 2.50

  13. Kepiye babagan Trimble Juno SB kanggo lapangan? Aku ora butuh presisi centimeter

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.