OpenGeo Suite: Conto apik GIS Software mikir babagan kekurangane model OSGeo

Dina iki, paling ora ana ing lingkungan geospasial, saben penerjemah nganggo pamikiran netral ngenali piranti lunak mbukak sumber kaya diwasa minangka piranti lunak komersial, lan ing sawetara cara luwih unggul.

Strategi standar kerja banget. Nalika iku nganyari imbangan jelas kanggo energi kang dibutuhake évolusi teknologi, mbok menawa ana apa pondhasiné kanggo sukses ing upoyo liyane minangka pendekatan filosofis masyarakat, ekonomi lan gagasan sing padha digunakake kanggo mbecikake model, sing cendhak uga perlu.

Nanging, larang solusi Open Source ora gampang ing bisnis utawa lingkungan pamarintah, amarga akeh alasan sing asalé saka kompetisi nanging uga minangka asil sing ora bisa dihindari saka kelemahan model, sing kudu berkembang lan wujud bebarengan karo perangkat lunak eksklusif. Pamrentah kaputusan nliti pitakonan kaya:

  • Yen ing wayah esuk, kita bakal nemokake masalah sing diakibatake dening pangguna platform liyane, ing aspek kaya keamanan Who responds nalika kita mbutuhake dhukungan, lan apa rega sing bakal ditanggepi?

  • Given sawetara alternatif ing basa, pustaka, solusi klien, solusi web, apa kombinasi sing arep dipilih kanggo mesthine kompatibilitas meh total?

OpenGeo Suite minangka solusi sing ora mung mbutuhake kematangan lengkap saka alat sing kasedhiya, nanging uga nduweni tujuan kanggo nanggapi kelemahan model kasebut. Saliyane menehi masyarakat solusi sing bisa nambah gagasan pembangunan, nggawe thread kanggo komponen melu langsung évolusi lan, kanggo perusahaan OpenGeo Suite menehi Garwane iku mbutuhake panentu ing open source. Nalika ana perusahaan liyane, sawise sawetara nyoba alternatif iki, aku ora duwe pilihan nanging kanggo ngenalake kapasitas lan kreativitas sing dhuwur ing sangisore Boundless, perusahaan sing nggawe solusi iki.

Ayo ndeleng sawetara pendekatan OpenGeo Suite sing ngandhut:

Apa alat apa OpenGeo Suite kalebu?

Duwe kathah pilihan solusi ora becik, iku normal, senadyan mergawe babagan cara kanggo njamin pilihan alat ing pangolahan produktif integral. Seleksi salah bisa dadi larang nalika kita sedih nalika wis ngetrapake riset, pengembangan, latihan, lan kabeh sing ora bisa dipulihake.

Contone, mung ing babagan basa pembangunan duwe teka-teki sing diasilake saka kabutuhan masyarakat, akeh wong sing nggawe persis sing padha, sing liyane emulate ing rasa liyane, sawetara karo fitur sing unik ing rutinitas sederhana sing arep dikarepake. Ayo ndeleng pemisahan iki kanthi fungsi lan basa; Sanajan aku kudu jujur, kategorisasi ora eksklusif lan ing sawetara kasus angel mbedakake wates:

  • Ing tingkat klien, konteks paling populer yaiku: QGis, Grass, ILWIS, SAGA, Kapaware, adhedhasar C ++. gvSIG, Langsung, uDIG, Kosmo, LocalGIS, GeoPista, SEXTANTE, adhedhasar Jawa. MapWindow dening sisih ing ActiveX adhedhasar .NET.
  • Ing pustaka kita duwe: GDAL, OGR, PROJ4, FDO, GEOS ing C ++. GeoTools, WKB4J, JTS, Baltik adhedhasar Jawa. NTS, GeoTools.NET, SharpMap ing .NET.
  • Ing babagan solusi web, sing saiki booming: MapServer, MapGuide OS ing C ++; GeoServer, Degree, Geonetwork ing Jawa. OpenLayers, Leaflet lan Ka-Peta ing Javascript, mapFish ing Python, MapBender ing PHP / Javascript.
  • Babagan data basis, Postgres minangka dominasi sing ora ditemtokake, senadyan ana uga solusi liya.

Ing ndhuwur nuduhake yen sampeyan bisa masang sistem meh ing lingkungan wae. Menapa malih, kathah tiyang, sanadyan lair wonten ing basa, saiki ndhukung liyane. Akeh sing padha lair minangka klien nanging padha bisa ngatur data web lan ing kasus kayata Open Layers malah bisa berkembang ing lingkungan web meh kabeh sing wis rampung ing alat klien.

Apa kombinasi perangkat lunak gratis sing digunakake?

Suite OpenGeo diputus dening QGis minangka klien desktop, sing ing wektu iki wis pantes kategori artikel ing Geofumadas. Kanggo web milih GeoServer minangka server data sing makaryakke ing Tomcat, Jetty lan lingkungan durasi Jawa, GeoWebCache kanggo tessellation lan OpenLayers minangka perpustakaan senadyan pilihan terakhir wis Pendhaftaran wajib ngelingi solusi kayata Leaflet sing akeh sukses utamané kanggo model adhedhasar Plugins lan potensial karo aplikasi seluler. Delengen manawa dheweke bisa lunga kanthi siji baris basa nanging aku seneng ndeleng matriks analisis sing ndadekake definisi iki.

Ayo dadi jelas, sapa bisa ngleksanakake solusi kasebut kanthi individu. Apa sing diandharake OpenGeo yaiku installer karo versi komponen kasebut kanthi perbaikan kanggo nambah rutinitas tedious; contone:

opongo suite

  • server map opongioInstaller nggawe perakitan kanthi cara sing jelas. Kang bisa milih komponen manawa kanggo nginstal, nyopot utawa instal. Kanggo sing ngurusi mesin runtime Jawa nganggo kesalahan 503, padha ngerti utility.
  • Ana installer beda: kanggo Windows, Mac OS X, CentOS / RHEL, Fedora, Ubuntu lan Aplikasi Server.
  • Versi anyar 4.02 ndadekke PostgreSQL 9.3.1, PostGIS 2.1.1, GeoTools 10, GeoServer 2.4.3 lan GeoWebCache 1.5; lan ndhukung OpenLayers 3.
  • Ing menu wiwitan pranala langsung digawé kanggo mungkasi utawa miwiti GeoServer lan Postgres; uga ngunggahake antarmuka panganggo data shapefiles kanggo Postgres (shp2psql) lan uga kanggo ngakses database PostGis (PgAdmin).
  • Uga ing menu wiwitan ana akses menyang localhost, kang ing versi mbusak antarmuka klien versi 3 karo panel Control resik menyang GeoServer, GeoExplorer GeoWebCache lan layanan.
  • Produk iki, GeoExplorer iku pembangunan nggumunke saka Boundles adhedhasar GeExt sing serves data panampil kanggo GeoServer, mbisakake upload data saka file lokal utawa saka toko data lan bisa ngeset werna, kekandelan line, transparan, label, kalebu aturan lan nyimpen langsung ing file gaya geoServer (sld). Ora ana wong sing duwe pikiran sing bener nyinaoni kodhe murni lan GeoExplorer minangka solusi apik -sanajan wis luwih akeh-.
  • GeoServer diinstal versi klebu link kanggo ngimpor data, lan bisa digawe saka lapisan sumber wangun lokal, kalebu PostGis kang data bisa waé isih pindhah saka siji basa kanggo localhost liyane kalebu layanan tuan rumah; Iku menarik yen pangunggahan data iki bisa ngrampungake masalah OGR2OGR sing, kajaba wis rampung karo baris konsol, mungkasi kesulitan nalika lapisan multipolygon diunggah, amarga standar kasebut minangka poligon prasaja.
  • Ing kasus iki, layanan WPS katon amarga ing pilihan kanggo nginstal aku mutusake kanggo nggabungake wong-wong mau.
  • Ing wektu instalasi sampeyan bisa nambah GeoServer Add-ons kayata CSS Styling, CSW, Cloustering lan dukungan kanggo Pustaka gambar GDAL. Ana uga Add-on kanggo PostGIS sing ndhukung mega titik ing database lan minangka klien sampeyan uga bisa nginstal GDAL / OGR. Kanggo pangembang ana pilihan kanggo nginstal Webapp SDK lan GeoScript.
  • Boten kados kawula tuan rumah ing versi server, aku ndeleng sing ana liyane sumber bisa data insurance sing bisa ditambahake nanging ing kasus kang nerangake karo versi OpenGeo Suite ndadekke teks delimited Koma H2, H2 JNDI, SQL Server, OGR, Oracle lan tinulis saka kemungkinan ing asal raster.

Apa babagan Qgis?

  • Saka sing paling apik, kanggo Qgis, sampeyan nggawe plugin gedhe sing disebut OpenGeo explorer karo sampeyan bisa berinteraksi karo basa Postgres lan uga karo GeoServer. Saka kene sampeyan bisa ngowahi sld, ngalih lapisan, kelompok lapisan, ngedit jeneng, mbusak, ndeleng dhata kerja, lapisan cache, dll.
  • Yen lapisan dibusak, sld dibusak; kabeh iki bisa dikonfigurasi lan ing pungkasan iku bisa ngrampungake proyek saka klien sing ngontrol apa wae, sinkronisasi kasebut bisa nggunakake API REST.
  • Kanggo saiki iku ora duwe iku shp2psql nanging ora wonder banjur dhateng panel padha, mbok menawa minangka transparent minangka plugin Spit sing kados toko UI sambungan, sampeyan bisa ngunggah sawetara lapisan mblokir, pananda garis luwih nyata lan pesen kesalahan sing paling dingerteni.

open geo suite postgres plugin

Kanthi OpenGeo Suite iki ora ngandika yen iki resep sih. Nanging mesthi bakal mindhah sebagian besar masyarakat menyang pilihan iki, utamane amarga perusahaan sing ngedol kursus bakal seneng ngajari rute iki sing njamin kurva belajar sing luwih cendhek.

Kombo kompatibel karo piranti liyane sing bisa dipasang ing server.

Bebaya apa sing disedhiyakake karo OpenGeo Suite

Kita bakal weruh apa impact iki ing masyarakat, amarga ing mburi ora ana wong sing akeh pengalaman ing lapangan, sing wis melu perkembangan alat lan toko buku sing saiki nggawe sektor tetep. Nanging luwih saka iku, ana ing entrepreneurship lan marketing layanan, sing asring dipisahake saka level teknis. Kanggo sebutno paling ora enem:

  • Eddie Pickle lan Ken Bossung, pangadeg IONIC, perusahaan sing tuku ERDAS saka 2007 lan saiki duweni Leica.

  • Andreas Hocevar lan Bart van den Eijnden, sing tenggelam ing pengembangan OpenLayers 2 lan GeoExt.

  • Victor Olaya, sing ninggalake kita yen warisan SEXTANTE,

  • Paul Ramsey, pemrakarsa pisanan saka PostGIS.

Dampak positif liyane ing formalitas perusahaan gedhe, sing njaba dadi monster ing pasar-sing tansah resiko, nyedhiyakake formality kanggo kompetisi marang perusahaan sektor swasta ing aspek kayata dhukungan, kredibilitas, keamanan lan kualitas kontrol liwat pembangunan.

Layanan layanan tanpa wates, sing beda saka migrasi platform menyang layanan dhukungan taunan, misale jek konsisten karo pasar bisnis lan lembaga sing mboko sithik mangertosi benten gadhah dukungan lokal lan dukungan bisnis. Pasar iki ora bisa gampang, nanging kita bisa ndeleng kanthi becik yen institusi diwasa ing pikirane, ngurmati pangembangan perangkat lunak lan informasi minangka aset, saéngga padha bisa pindhah saka menehi mekanika otomotif kanggo para pengendara motor, kanggo nyewa insurance lan layanan khusus saka perusahaan distribusi.

ora anaIng model kode gratis, ana kesempatan kanggo kabeh wong. Dadi apa tawaran sing Boundless, ana ing kono, kanthi kesempatan dadi partner; ana kemampuan sing kepengin ningkatake kemampuan kanggo ngedol layanan ing syarat-syarat implementasine, pelatihan, dukungan utawa pembangunan. Conto, kita nemokake pelajaran sing apik lan apik kanggo sinau lan nglengkapi usaha sing diwenehake dening Yayasan GvSIG, sing bakal kita waca ing kesempatan liyane.

Unduh OpenGeo Suite.

2 Balesan kanggo "OpenGeo Suite: Conto apik GIS Software dirancang kanggo kelemahan model OSGeo"

  1. Tertarik karo Developers Software ing Opengeo Suite kanggo ngetrapake kontrol geospatial kanggo megaprojek dalan

  2. Matur nuwun sanget kanggo editorial panjenengan. Secara pribadi, aku nemokake dheweke pengayaan.
    Bantuan sampeyan penting kanggo analisis lan pengambilan keputusan.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.