Pengalaman saya nggunakake Google Earth kanggo Kadaster

Aku kerep ndeleng pitakonan sing padha ing tembung kunci sing kedhaftar tiba ing Geofumadas saka mesin telusur Google.

Bisa nganggo Google Earth?
Carane akurat gambar ing Google Earth?
Apa survey saya digalihake babagan Google Earth?

Sadurunge ngukum kula kanggo apa bakal maca ing artikel iki, supaya aku sijine wong ing babak saka pengalaman aku kanggo njupuk survey Cadastral ing project ngendi iku paling terkenal shift paradigma ing asil panelusuran sing methodologi lampiran lan protokol saka tradisionalis.

Nalika aku ngukur dimensi kanggo nggawe orthofoto kanggo 25 kotamadya sing mbutuhake survey, aku ngerti yen ana perkara sing ora bisa nggabung:

- Wektu kanggo nggawe penerbangan wis liwati, amarga negara tropis lan ana wektu sing paling luweh sadurunge kang mendhung, asap lan kondisi cuaca,

-Aku kepengin taun-taun ing ngendi gambar satelit sing dibeli dening sisa-sisa iki ora dadi pilihan karo apa sing saiki ana,

-Institusi umum sing menehi ijin mabur sepuh, dheweke pengin jutawan dhuwit (ing meja, mesthine) amarga nyebarake saben kotamadya. Kajaba iku, pesawat kasebut menehi tambahan biaya kanggo ngunggahake bocah lanang sing lemu sing ujar institusi kasebut minangka siji-sijine sing bisa ngawasi penerbangan kasebut.

- Dhuwit sing kasedhiya durung nyedhaki nggawe orthophoto sing apik, nanging sethithik uprising.

-Nalika aku duwe dhuwit, mengkono ortophoto ditindakake kaping sing dicegah kanggo njaluk asil sadurunge tanggal persetujuan saka nilai-nilai kadaster kanggo owahan quinquennium.

Nalika nyinaoni asil sing digoleki, aku ngerti yen metodhe ngganggu liwat model cadastre gabungan luwih penting tinimbang presisi. Luwih penting kanggo nduduhake model serbaguna tinimbang kualitas optimal saka pendekatan legal sing sederhana. Dadi, aku luwih seneng ngirim ejekan lan cepet-cepet kanggo asil jangka pendek.

Artikel kasebut adhedhasar pengalaman kasebut, luwih minangka pendekatan aplikasi teknis lan akal sehat tinimbang resep sihir; sanajan arbitrarily Aku digunakake conto saka kotamadya, ngendi aku kudu ngakeni yen «choros sup»Ndadekake kenangan bali sing ngluwihi konteks geomatik.

 Gambar Google Earth nduweni presisi apik (Relatif).

Ayo ndeleng conto gambar. Ing level jangkoan terus-terusan, bisa dingerteni yen survey sing kita lakoni kanthi total stasiun lan georeferensia karo GPS geodetic, cocog banget karo gambar sing ana sadurunge taun 2013. Mesthi wae, iki kudu ndownload gambar supaya bisa diburu kanthi poin kontrol sing kita wis wungu. Ing kasus iki, pamindahan (gambar, dudu survey) kudu digawe udakara 11 meter ing sisih lor-kulon.

Gambar Google Earth kudu diganti relatif karo survey presisi. Sawise rampung, gambar nuduhake konsistensi.

Gambar Google Earth ora konsistensi ing presisi absolut.

Terus nganggo conto sing padha, ndeleng gambar sing dianyari Google Earth ing 2013 nduweni pamindahan sing beda-beda tinimbang sing sadurunge. Sing tumpang tindih antarane gambar nduweni kecerobongan supaya uga rampung sing sethitik katon discontinuity; ing dalan, sumurup manawa ing arah pot kasebut ora katon kaya garis lurus, nanging ing sisih tengen panliten, sampeyan bisa ndeleng cara arus ora manut karo survey; Sanajan wis bisa diganti wae, sing ngerti dheweke ngerti yen ana tembok penahan saka jembatan sing durung owah ing taun.

Dadi, nggunakake gambar sing luwih anyar tegese karya sing padha karo sing sadurunge; nemtokake poin sing bisa dingerteni lan digandhengake karo titik kontrol ing lapangan, banjur pindhah gambar kasebut vektor, sing kita jelas beda karo gambar liyane. Praktek kasebut nyebabake solusi sing menarik, ing endi gambar Google Earth minangka referensi nalika ana kesalahan karo total stasiun, kayata ngilangi punggung, deteksi sing perlu dikalibrasi dening tim, validasi kuadran cadastral sing nuruti pemisahan adhedhasar derajat, menit lan detik sing pas, lan apa sing ora bakal dakkandhakake minangka bukti peta telung dimensi sing nuduhake beda nilai kadaster sing dibayar kanggo lahan lan bangunan. Prekara kasebut, tanpa gambar referensi utawa panggunaan program CAD / GIS sing gampang, meh ora bisa ditindakake.

Dasar gambar Google Earth iku sawijining potongan potongan saka taun-taun sing béda, kanthi sumber sing beda-beda lan ora konsisten ing posisi absolut ing antarane potongan-potongan kasebut.

Ketepatan posisi Google Earth akurat.

Ninggalake masalah gambar, karakteristik spheroid sing digunakake Google Earth akurat babagan survey sing diprakirakake. Ing gambar ing ndhuwur, nalika nuduhake koordinat UTM ing Google Earth, ing file survey sing wis dakunggah minangka kml, presisi koordinat kasebut ora ana diskusi babagan Datum WGS84, amarga iku data matematika.

Ing tengah-tengah Proyek, guru institusi negara lulus kanthi sawetara peralatan presisi super. Kita ngandhani yen dheweke bisa nggunakake survey minangka dhukungan, amarga properti kasebut kalebu georeferencing kanggo proyek judhul sing dikarepake. Susah banget kanggo ngilangi benjolan saka tenggorokan nalika dheweke ngrusak salah sawijining bocah lanang cadastre, ujar manawa angkatane ora ana gunane.

Utawa Google Earth kanggo kadaster yaiku entuk manfaat kanggo dhukungan

Kasunyatane yaiku yen njupuk keputusan sadurunge, diijini nggunakake Google Earth lan entuk manfaat sing pantes. Kaya kabeh alat liyane sing digunakake ing proyek kasebut, Google Earth isih ana siji liyane.

Google Earth ora digunakke kanggo nggunakake gambar sing ora kasedhiya, ora mung kanggo taun saiki nanging uga kanggo tanggal sajarah liyane. Aku kelingan rapat sing dadi walikota melu nuduhake asil: «Google Earth has been usolusi sing bisa diakses duwe citra kotamadya kabeh, sing durung tau ditawakake kita marang perusahaan utawa institusi negara«. Nalika ditakoni guru saka Cadastre taun XNUMXan manawa presisi kasebut ala, tembunge direkam ing video-videoku: «Wong lanang iki wis ditanggulangi, yen sampeyan duwe proposal sing luwih apik, nulis lan mudhun".

Sing ora kudu dilalekake yaiku sing ana ing manajemen mbutuhake alat sing gampang kanggo nduduhake asil ing level pusat. Ana wong sing ora bakal bisa mbukak lapangan, lan dheweke butuh demonstrasi grafis sing saiki ora bisa diganti Google Earth. Mbukak kml utawa layanan WMS lan nuduhake manawa properti kutha lan pedesaan kotamadya ana, kanthi model terrain digital lan bangunan kanthi dhuwure gumantung saka sadurunge lan sawise entri proyek ... minangka pengalaman sing ora bisa ditrapake. Dheweke ora ngerti akurasi, ora ngerti kepiye cara nggawe metode kasebut, nanging seneng ndeleng asil grafis lan nyetujoni ngilangi kemacetan administrasi utawa syarat pelaporan multi-kaca sing ora masuk akal.

Ngundhuh gambar saka Google Earth minangka prekara pertukangan. Nilai proyek kasebut ana ing manajemen bersama; Sampeyan ora prelu tuku total stasiun utawa GPS millimeter per kotamadya. Siji komunitas wis cukup, lan dheweke terus nindakake amarga mung ganti taun sajrone tindak lanjut babagan survey utawa nganyari sumber-sumber sing ditindakake saben taun minangka investasi maneh saka hasil lan survey topografi ing proyek dalan gedhe utawa sistem. hydrosanitary.

Nolak opsi nggunakake Google Earth minangka referensi yaiku nglawan tembok. Wong-wong sing wis nawakake layanan cadastral menyang kotamadya ing konteks iki bakal ngandhani manawa saiki aula kutha ora pengin mbayar proyek sing pas banget, nanging kanggo layanan kanggo nglatih kapasitas lokal, nggunakake sumber daya lan saran murah supaya bisa njupuk keputusan sing bener.

Lan banjur ...

Sawise pirang-pirang taun, aku kudu ngakoni yen ana kesalahan sing aku lakoni, lan aku bakal nulis artikel sing luwih gedhe tinimbang iki. Aku luwih seneng piranti lunak gratis dadi luwih diwasa, saengga bisa nglumpukake dhuwit liyane; utawa sing akeh pemetaan lan kadaster pas kanggo tujuan duwe difusi luwih akeh, amarga ora butuh biaya kanggo nerangake praktik-praktik sing wis ditindakake wiwit jaman semana. Nanging kanggo asil saiki, aku deleng:

  • Model kadaster adhedhasar manajemen gabungan kotamadya ana, sing diadopsi dening usaha liya, ora amarga inovasi nanging amarga pelajaran sing dipelajari.
  • Ora nggawe cadastre ing 25 kotamadya, pengalaman nyebabake taun 89. Mung kanggo njupuk kauntungan saka skala ekonomi manajemen gabungan, lan mesthine nggunakake gambar Google Earth minangka dhukungan.
  • Inovasi ing sumber daya manusia lan ekonomi lokal saka ngendi ora bakal katon, mimpin kanggo nduduhake yen saben dollar sing ditabuh dening kotamadya, bisa ditambani kurang saka rong taun lan ngasilake kaping telune kanthi revenue ing periode 10.
  • Kutha-kutha sing ngrampungake jangkoan lengkap wilayah-wilayah, saiki nganyari nggunakake sumber pendapatan sing ditampa saka kabeh wilayah, lan ngganti metadata saka akurasi lan kualitas lan geometri.

Meh ing pungkasan proyek, aku ketemu maneh karo guru lembaga negara, sing ngesahake sawetara masalah sing ana pambrontakan, sing wis ngetokake judhul lan mlebu sistem nasional. Kaping pisanan, kanthi nada otoriter, dheweke ngandhani manawa kita kudu masrahake peta sing diangkat. Nalika kita menehi alamat kanggo didownload liwat WFS, mula kita katon kaya wong asing, mula ana salah sawijine wong lanang sing ngremehake nuduhake nggunakake gvSIG; Dheweke ngandhani yen dheweke bisa ndownload saka kana kapan wae sing dikarepake. Sombongane ngowahi pasuryane, lan sawetara ironi bisa nuwun sewu, ing komentar kasebut:

Muga-muga, Don Golgi, apa sing kita pancene pengin menehi sampeyan gambar sing diundhuh saka Google Earth.

Alternatif kanggo ngundhuh gambar saka Google Earth: Cad-Earth y Plex-Earth. Aku nyaranake kalorone.

Siji Balesan "Pengalaman nalika nggunakake Google Earth kanggo Cadastre"

  1. Metodologi menarik kanggo cadastre fiskal, utawa peta tenencial. Aku ora mikir babagan katerangan multi-tujuan utawa multipurpose.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.