Gambar koordinat ing AutoCAD saka file CSV Excel

Aku wis lunga menyang lapangan, lan aku wis ngundhuh total titik 11 saka properti, kaya sing dituduhake ing gambar.

7 saka poin-poin kasebut, yaiku wates-wates saka loteng kosong, lan papat ing pojok omah sing didegaké.

Nalika ngundhuh data, aku wis ngowahi file kasebut dadi koma, sing diarani csv. Minangka sampeyan bisa ndeleng, iku koordinat UTM.

Saiki aku pengin ngimpor poin-poin iki menyang AutoCAD, supaya aku nggawe lingkaran ing koordinat lan indikator sing nandhani kula apa pucuke iku, kaya ing ngisor iki:

Batesan 375107.4 1583680.71
Batesan 375126.31 1583600.06
Batesan 375088.11 1583590.62
Batesan 375052.78 1583624.39
Casa 375093.62 1583589.32
Casa 375108.74 1583592.95
Casa 375101.82 1583583.65
Casa 375100.95 1583599.01
Batesan 375057.36 1583616.43
Batesan 375108.43 1583578
Batesan 375153.07 1583630.59

Yen total vertex minangka polygonal vertikal 130, kanthi obyek sing beda-beda, kayata wit-witan, wates, monumen utawa referensi, kita mesthi bakal kasengsem tumindak kanthi aplikasi.

File CSV bisa digawe karo Excel, nuduhake "nyimpen minangka" lan milih opsi teks sing dipisahake ku koma. Berkas iki ora kudu duwe judul.

Ing kasus iki, aku bakal nglakokake kanthi nggunakake aplikasi kasebut csvToNodes, saka Toko App saka AutoDesk. Aplikasi iki worth siji dollar, sing bisa dituku karo PayPal. Sawise diundhuh lan diinstal, ditampilake ing tab Add-in, utawa diolah nganggo printah CSVTONODES. Ing kasus iki, aku nggunakake AutoCAD 2018, senadyan aplikasi lumaku saka versi AutoCAD 2015.

Sampeyan kudu milih path file csv, nuduhake yen wis dipisahake ku koma lan milih ukuran blok, ing kasus kasebut metu ukuran ora cocog kanggo gambar.

Lan kabeh, ana koordinat UTM, kaya blok, kanthi katrangan sing dituduhake. Saka kene sampeyan bisa ngundhuh file csv umpamane kanggo sampeyan nyoba.

Yen sampeyan duwe masalah njaga, aja lali ninggalake komentar sampeyan.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.