Nggawe model digital TIN karo Bentley Site

Bentley Site minangka salah sawijining alat ing paket sing dikenal minangka Bentley Civil (Geopak). Ayo ndeleng ing kasus iki carane nggawe model terrain adhedhasar peta ing 3D sing ana.

1 Data kasebut

Aku nggunakake file telung dimensi, sing ngemot model triangulasi sing saben objek minangka 3Dface, kang kasebut Microstation manéka.

timah model ing situs microstation

2 Manajemen Proyek .gsf

Nggawe proyek

File .gsf (file situs Geopak) nyimpen informasi aplikasi Geopak sing beda lan minangka basis data biner. Kanggo nggawe siji, iki rampung:

Site moedeler> Proyek Wizzard> Nggawe proyek anyar> Sabanjure> jenenge "land san ignacio.gsf"> Next.

Banjur project bar katon, kita milih:

Project> Save

Mbukak proyek

Pemodel situs> Wizzard Project> Bukak proyek sing ana> Jlajah.

Lan kita goleki proyèk sing mentas digawe lan pilih Open.

3 Simpen obyek ing .gsf

Saiki kita mbutuhake yen .gsf isi informasi peta, amarga kita kudu ngandhani apa jenis obyek kasebut.

Nggawe model anyar

New model situs > kita diwenehi jeneng kanggo model "dtm san ignacio"> ok.

timah model ing situs microstation

Simpen grafis

Situs modeller> wizzard proyek> Ngimpor grafis 3D

Ing panel sing katon, kita nemtokake jeneng obyek kasebut, ing kasus iki "dtm", Kita nemtokake karakteristik toleransi lan jinis obyek, ing kasus iki minangka ora sah. Bisa dipilih contours ing kasus duwe garis kontur, break garis, wates, Etc.

timah model ing situs microstation

timah model ing situs microstation Banjur karo tombol pilih unsur, kita pilih kabeh obyek ing tampilan. Kanggo ora ngrumusake pilihan, kita nggunakake pilihan blok lan kita nggawe kothak ing kabeh obyek.

Kita pencet tombol aplikasi, lan ing panel ngisor counter object katon ing urutan mudhun, nalika lumebu ing project.

Nganti saiki, Geopak ngerteni yen kabeh obyek kasebut minangka bolong obyek sing saling gegandhéngan.

4 Ekspor menyang TIN

Saiki apa sing kita butuhake yaiku obyek sing digawe bisa diekspor minangka model digital (TIN), amarga iki:

Model Ekspor / Obyek

Lan ing panel kita milih apa sing bakal kita ngekspor bakal mung obyek, lan jinis; bisa dadi file binar utawa Land XML. Kita milih jinis TIN File.

timah model ing situs microstation

Kita uga nemtokake jeneng file lan bisa nyetel offset vertikal. Nalika kita bakal ngirim kabeh obyek sing ora dipilih wates.

Lan ana sing duwe, iku perkara milih cara sampeyan pengin ndeleng TIN; karo kurva tingkat, saben kuantum, tampilan utawa vektor, sing bakal kita deleng ing pos liyane.

timah model ing situs microstation

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.