Nggawe alignments ing CivilCAD

Mi Artikel sadurungé Iku diterangake babagan CivilCAD, aplikasi praktis sing dituju ing AutoCAD lan Bricscad. Saiki aku pengin nerusake latihan sing adhedhasar ing sadurungé Topografi Kanthi Total Station, nangani alignment ing model digital.

Ing kasus CivilCAD iki disebut sumbu proyek, sanajan saka SoftDesk utawa Land kita wis dikenal minangka keselarasan kanthi jeneng ing Inggris. Sacara dasar iku dumadi saka nggawe sumbu tengah, sing uga dadi garis pipa, sumbu desain dalan utawa mung garis saka salib menyang lemah.

Sawise artikel anyar, ing ngendi aku nuduhake cara nggawe model digital nganggo garis kontur, aku bakal ngringkes sakteruse carane nggawe lan nampilake keselarasan karo profil sampeyan.

1. Nggawe polyline 3D

Profil autocad civilcadIki, kaya perlu kanggo nggawe saka buku topografi, dianjurake kanggo nglakokna ing 2D, nuduhake titik-titik sing lumaku amarga biasane ditemokake karo polygon saka deflections. Sawise poligon tiba, vertices disentuh lan elevasi kanthi manual diganti ing tabel property. (Sampeyan kudu mlebu)

Banjur, garis sing disambung, kanthi printah Pedit, Ing pilihan Gabung.

Yen sampeyan duwe koordinat x, y, x, banjur luwih gampang. Poin sing digawe, kanthi printah titik, Banjur nulis x, y, z koordinat nggabungake saka Excel. Banjur tarik polyline kanthi sworo seru Diaktifake ing titik titik (titik).

2. Netepake stasiun ing rencana

Iki rampung saka menu CivilCAD> Altimetry> Axis Project> Mark stasiun

Kita bali menyang baris perintah sing mung kudu ngetutake:

Skala Print 1 kanggo <1000>:

Iki wis nggawe karo ukuran sing kita ngarepake kanggo nyithak gambar utawa ngasilake noto. We note kapentingan kita, ing kasus iki 1000, lan banjur ketik.

Pilih sumbu proyek:

Kene kita dijaluk milih polyline. Kita kudu ndemek cedhak pungkasan ngendi kita pengin stasiun diwiwiti.

Nomenclature stasiun awal <0 + 000>:

Sing, yen kita pengin modality liyane kanggo account saka saben stasiun, yen kita ora ngganti kita mung nggawe ketik.

Panjang tengen <10.000>:

Panjang lengen <10.000>:

Ing kene, dheweke nerangake apa jarak kita pengin sistem ditimbang, kanggo nggawe bagean salib. Umumé padha ing saben sisih, nanging ora kudu mangkono, kaya ing kasus sing kita nggarap jalur jalur 2, 2 teka; Iku cetha yen kita butuh siji sisih kanggo njupuk jarak sing luwih gedhe kanggo tumpang tindih lane liyane lan nyakup kemiringan.

Interval/ Jarak / Stasiun / Titik / Akhir <I>:

Kene dheweke wis takon marang kita carane nyangka stasiun ditandhani sadawane sumbu; Ing kasus kita, kita pengin saben meter 20, kita milih huruf I.

Pamisahan ing antarane stasiun <20.000>:

Awit kita wis milih opsi interval, saiki kita nyetel jarak. Banjur kita milih stasiun wiwitan lan final.

Mulai stasiun <0 + 000>:

Stasiun pungkasan <X + XXX>:

Profil autocad civilcad

Saka wektune, polyline iki dianggep minangka Alignment, ing kasus CivilCAD, Axis, kanthi data sing gegandhengan. A CivilCAD miskin rada ana ing bagean iki, nanging gampang amarga proses linear ditetepake; jelas sing CivilCAD ora luwih, Nanging kebingungan antarane Panel Pengaturan lan Survey kepengin sabar; Banjur jumlah tab sing nduweni panel templat lan pungkasane dadi angel nyobian cithakan menyang proyek liyane.

3. Nggawe profil

Saiki, kepinteran kita bakal nggambar profil elevasi terrain ing sadawane polyline.

Iki rampung karo menu, CivilCAD> Altimetry> Profil> Terrain> Draw

Banjur kita tindakake urutan baris perintah:

Sumbu/ Poin / Manual / Gambar / 3d polyline <E>:

Ing kasus iki, kita bakal nggunakake opsi Axis, nanging bisa kasebut polyline 3D yen kita durung ngowahi dadi garis, titik utawa malah baris sing digambar kanthi manual.

Pilih sumbu proyek:

Skala Horisontal 1 kanggo <1000.000>:

Ukuran vertikal 1 kanggo <1000.000>:

Gampang kanggo ngganti ukuran vertikal, yen kita pengin owah-owahan elevasi dadi katon. Contone, yen 1,000 dipilih saka skala vertikal, skala horisontal 200 bisa digunakake. Iki bakal nggawe hubungan 1: 5 sing bisa nggawe gambaran visualisasi.

Posisi:

Takon marang ngendi kita bakal nggawe profil, milih titik ing sisih tengen gambar, banjur ketik.

Profil autocad civilcad

4. Generate kothak kanggo profil

Profil autocad civilcad

Pilih saka menu CivilCAD> Altimetry> Profil> Reticle Lan banjur kita tindakake urutan baris printah:

Pilih profil terrain:

Kita nuduhake ing panel sing mbukak, yen kita mung pengin medan alam, utawa uga keselarasan. Kita uga nemtokake manawa labels Padha bakal otomatis utawa kita bakal nemtokake kanthi manual.

Iki diarani jeneng lan nemtokake data stasiun minangka jarak sing dimensi, ing ngendi diwiwiti, jumlah decimals lan yen kita pengin kothak mubeng.

Iki mesthine wis dadi proyek kita siap. Temtuné prasaja dibandhingaké karo 3D sipil, senadyan rada winates ing definisi saka templat sing dienggo ing wangun xml. Ana uga sawetara kasulitan kanggo nganyari kanthi otomatis antara tanduran lan profil.

Profil autocad civilcad

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.