Nggawe kothak pituduh lan jarak saka koordinat UTM

Pos iki minangka respon kanggo Diego, saka Paraguay sing ndadekake kita Pitakonan sabanjuré:

penggalihipun dhumateng kanggo salam wong ... sawetara wektu kepungkur dening telusuran sing padha teka sengaja kepingin website lan aku ketemu iku arang banget menarik, loro kanggo nglipur ran minangka cara kanggo komunikasi ciencia.Yo Panjenengan seneng takon yen ngerti sawetara script, utawa sawetara pigura excel kanggo mbantu nindakake perkara ing ngisor iki: Aku wis didigitalisasi ing CAD poligon karo titik vertices sing diidentifikasi, lan karo koordinat UTM. Aku bisa sampurna kaca kanggo TXT maca ing pitakonan excel.Mi: ngerti UTM data 1 ... N TCTerms, iku bisa diwenehi data mangsa, pituduh lan jarak IE sing saka informasi aku nyedhiyani? titik 1 wis X ... Y ..., lan ngerti sing titik 2 wis X ... Y ...; Apa sampeyan bisa ngucapake ME DISTANCE sing misahake padha lan ANGLE padha? supaya sampeyan bisa nggawe formulir koresponden kanthi otomatis? thanks ... best regards from Paraguay!

Inggih, kepenginan kepenginan Diego coordinates UTM generate pituduh kothak lan jarak ... lan minangka rampung Paskah, nalika aku wis dipangan cake iwak, fritters ing madu lan wis dijupuk foto apik saka sawdust karpet ... kene jawaban. Utawa dhisik ngerteni yen cara paling apik kanggo nindakake iki yaiku kanthi alat sing bener (bisa uga karo makro Vba of Microstationkaro Softdesk utawa AutoCAD Civil 3D) nanging kanggo tujuan sinau, lan pemahaman sing ing urip sampeyan kudu nggunakake apa sing sampeyan duwe, ayo ndeleng carane nindakake karo Excel.

1 Generate points

Diego ngandhani yen dheweke nduweni cara ngirim poin menyang file txt, kanggo mbukak karo Excel, supaya ing kasus aku bakal nglakoni liwat Microstation. Amarga aku pengin ngirim data menyang Excel, aku bakal nyeleh poin ing saben pojok. Kanggo katon, aku wis ngowahi ketebalan baris, lan penting banget kanggo mangerteni yen Microstation bakal dikirim menyang file txt supaya bisa digawé, supaya bisa digawé kanthi terus-terusan.

microstation points kanggo excel

Kanggo ngirim menyang Excel, gunakake alat "koordinat ekspor", nggawe "pager" sing isine kabeh titik lan atur data:

  • Aku menehi jeneng file txt minangka test444.txt
  • Aku nyatakake yen urutan sing kapentingan aku yaiku XYZ
  • Format unit saka "unit master" sing ana ing meter
  • Aku nedahake yen aku mung pengin loro desimal
  • Banjur pemisah koma lan penomoran saka 1

Kanthi ngeklik tombol "pager" lan ngeklik layar, sistem nggawe file txt lan nggawe nomer kanggo saben poin, saka 1 menyang 36.

microstation points txt

2. Bukak meja saka Excelmicrosoft txt excel

Kanggo mbukak berkas iki saka Excel, dadi "file / buka" lan milih tipe file "file teks, .prn .csv .txt" Banjur ing panel sing katon, dipilih teks sing dipisahake ku koma. Akhire file wis dibukak kanthi telung kolom, ing wiwitan ana nomer titik, ing koordinat kaping X lan ing koordinat kaping tiga y.

3. Ngetung Jarakexcel trigonometri

Ayo bali menyang aturan dasar trigonometri dhisik. Elinga yen kita nggoleki jarak lan sudut.

koordinat diferensial a = Y (wis dibusak dening subtracting x2 - x1) ing Mb koordinat = kolom diferensial X (wis dibusak dening subtracting y2 - y1) ing Lc = kolom hypotenuse punika ROOT kothak kothak b liyane kanggo kothak, ing kolom P lan iki bakal dadi nilai jarak kasebut.

hypotenuse trigonometry

4. Cara pitungan

Saiki, kanggo Course kita kudu nindakake sawetara petungan; nanging kabeh ninggalake saka sudut antarane stasiun lan siji sing padha.sine cosine excel Perhitungan sudut. Elinga yen kosine saka sudut sing padha karo pamisah b antarane c, utawa delta x antarane jarak sing diwilangake minangka hypotenuse.

Dadi mung rampung ing Excel kanthi dibagi kolom L antarane kolom P. Kita uga ngétung pitungan saka sine, sing bakal mbagi Delta Y ing antarane hypotenuse (M antarane P). Saiki kanggo ngitung sudut, kita mung aplikasi kosine kabalikan menyang kolom sing ngemot lan Excel nggunakake radians, multiply nilai dening 180 lan dibagi antarane PI; rumus bakal katon kaya iki: = ACOS (kolom R) * 180 / PI ().

Saiki kanggo ngetung Orientasi Wétan / Kulon Kita nemtokake kondhisi: yen yen kosin positif, nulis E, yen kosin kasebut negatif, tulis W. Formula katon kaya iki: = YES (R2 <0, »W», »E») ... ana ing kolom T Kanggo ngetung Orientasi Lor / Kidul, kita nemtokake kahanan sing padha karo sing sadurunge, nanging kanthi dhadha; tegese, yen sinus iku positif, tulis N, yen wis negatif, tulis S lan rumus kaya kasebut: = YES (R2 <0, »W», »E») ... ana ing kolom U

Saiki elinga yen amba ndhuwur wis diwilang saka horisontal, ing sisih wétan lan apa kita kudu kira lor utawa kidul. Dadi ing kasus saka NW lan SW quadrants hasil njupuk 90 derajat, dadi apa kita do nggawe kondisi yen cosine punika negatif, sampeyan nyuda 90 lan NE ing quadrants lan kita melu nyuda 90 minus amba ... iku ing kolom V

pitungan dalan

Kolom V nuduhake sudhut, nanging ing format desimal. Kanggo ngonversi decimals menyang derajat, menit lan detik apa sing kita tindakake iku truncate karo nul decimals, kaya ing kolom W. ngitung menit, kita ngurangi derajat lengkap minus derajat truncated lan multiply dening 60. Banjur kita truncate karo nus decimals kaya katon ing kolom Y. Ing kasus detik, Minutes netes menit kurang truncated, kathah dening 60. Akhire detik sing truncated rong desimal ... mripat yen koordinat UTM sing digunakake wis ora luwih saka rong panggonan desimal, nilai desimal saka terakhir ora banget akurat, supaya bakal paling kiwa kanggo desimal a.

5. Nggawe tabel arah lan jarak

Musim iku.

pituduh lan jarakKanggo iki, aku nggunakake rumus sing disimpulake, saéngga aku nambah sel sing nduwe nomer 1, banjur ruang hipsi, lan banjur sel kanthi nomer 2; cara iki, aku wis nilar ing stasiun «1 - 2»

Jarak. Iki asal saka kolom hypotenuse.derajat menit lan detik

Mesthi wae. Iki mung mbutuhake nggawa nilai sing dihitung ing kolom sing diitung sadurunge, lan kanggo sel kanggo nambah simbol derajat, menit utawa detik digawe ing sifat sel kaya sing ditampilake ing gambar. Tambahan, aku nambah kolom observasi, amarga ing survey topografi biasane dibutuhake. Saka kene sampeyan bisa ngundhuh file kasebut kanthi format DWG, ing format DGN, file Excel lan berkas txt.

Dadi Punika file ing Excel karo sing bisa nggawe dalan bantalan lan jarak saka koordinat urut UTM. Kanggo nambah poin, sampeyan bisa nyalin kolom lan masang, luwih apik yen sampeyan njamin rumus kasebut, ngupaya ngormati baris pisanan lan pungkasan. Sampeyan uga kudu nyalin data titik pisanan ing mburi pisanan, supaya stasiun pungkasan diitung kanthi sae.

Ing kene sampeyan bisa ngundhuh cithakan kanggo nggawe kothak bantalan lan jarak saka koordinat UTM.

ngundhuh DownloadsSampeyan mbutuhake sumbangan simbolis kanggo download, sing bisa dilakoni PayPal utawa kertu kredit.

Iku simbolis ngelingi Nilai menehi lan ease karo kang sampeyan bisa ndarbeni.


Sinau babagan cara nggawe iki lan template liyane ing Kursus ngapusi Excel-CAD-GIS.


41 Balesan kanggo "Nggawe dalan bantalan lan jarak saka koordinat UTM"

  1. Ana alat disebut Calculo_Topográfico.exe, sampeyan automates proses kang nindakake kanggo UTM koordinat spreadsheet, kalebu ngarepke, arah lan jarak, uga migunani pribadi kaya nemokake kemungkinan kesalahan saka survey, salah siji wétan utawa amba dening kadohan, nyuda a polygon wilayah sought dening ngowahi siji sisih utawa amba, becik kanggo dismemberment, lan utamané nggawe drawing ing AutoCAD, ngijini sampeyan kanggo nyalin lan nempel (utawa) Pilot (s) of poligon karo sing digunakake; uga ekspor data kanggo format total stasiun, upload (utawa download) informasi.

  2. Pitakonan: Amarga deltas ngitung saka ngisor ngisor lan ora cara liya ing ngendi?

  3. Cithika banget, aku nggawe macro langsung ing Microstation sing ora persis kaya kanggo kula lan ekspor menyang file txt.

  4. Aku pancen banget wareg lan ing wektu sing padha banget ngapusi amarga ora bisa ngundhuh aplikasi, awit aku ora bisa nggawe sumbangan simbolis, amarga aku ora ngasilake saiki? ing profesi saya minangka surveyor lan kanthi tulus aku interested ing informasi kasebut kanggo nggedhekake lan ngiyatake profesi, yen sampeyan bisa nindakake kula sih kanggo ngirim menyang kula Aku bakal matur nuwun banget
    Samana Republik Dominika

  5. Mriksa email sampeyan, ing spam.
    Link trip bisa pindhah menyang kono.

    regards

  6. Banget, iku migunani banget !! nanging aku mung nggawe sumbangan lan ora ngunduh cithakan ..
    regards

  7. Halo sore apik sampeyan bakal duwe artikel utawa conto babagan petungan faktor skala? iku aplikasi lan pentinge, salam saka Mexico

  8. Apike, kanthi pandhuan iki aku bisa nggawe sheet excel sing ngétung arah, thanks kanggo nuduhake informasi iki sing penting.

    Salam saka Nikaragua

  9. Hai, piye kabare? Muga-muga sing becik, aku arep weruh yen sampeyan bisa mbantu aku nalika sampeyan ngitung oh kanggo njupuk jarak antarane rong titik lan koordinat karo koordinat Oh rada karo garis lintang lan bujur amarga aku bisa nindakake karo koordinat x utm lan karo aku ora masalah nanging aku ora bisa nindakake karo Iki jenis koordinat liyane sing dituduhake ing peta Google Earth.
    Greetings .. Mugi jawabanmu yen bisa ..

  10. Kanca-kanca, maca pitakon babagan petungan topografi, generasi "tabel" koordinat lan label saka bantalan lan jarak ing Autocad, aku menehi saran nggunakake alat CIVILCAD, sing dikembangake ing Meksiko, modul iki ndadekake autocad minangka alat perhitungan topografi, profil , bagean, kontur, lsp.
    Babagan pitakonan koordinasi UTM sing rata, kabeh program proses GPS (solusi GNSS kanggo janji, solusi Ashtech kanggo Promark 2, Kantor Ukurane Spectra kanggo GPS Epoch 10 lan 50, dll.) Duwe rutinitas transformasi ing antarane sistem koordinat, kabeh sing dibutuhake yaiku paling ora siji utawa luwih koordinat ing UTM lan ing koordinat "datar" (yaiku koordinat sing pengin digunakake kanthi total stasiun) lan program bakal ngitung faktor skala lan informasi sing dibutuhake sing dibutuhake, mung maca manual sing cocog karo peralatan lan rencana kanthi becik ngumpulake data. Salam saka Mexico City. Emailku gilberto1@sitg.com.mx.

  11. Sampeyan kudu nggawe pangaturan ing tabel, nanging kanthi becik. Yen sampeyan ngirim conto kita bisa nyoba.

  12. Kontribusi sing apik banget. Aku wis siyap meja. Aku kepengin weruh manawa bisa mbantu aku entuk sudut deflection kanthi data sing wis kasedhiya saka tabel sing padha. Thanks !!

  13. Guru, lan kanggo proses bali?
    Saka arah menyang koordinat geografis?
    muchas gracias

  14. Sampeyan bener, kedadeyan bandwidth saka geofumadas.com, ing ngendi file lan gambar saka blog iki di-host, wis ngluwihi. Aku kudu ngunggahake jembar, coba maneh mengko.

  15. carane babagan, nyoba kanggo ngundhuh file excel nanging tandha kula sing ora kasedhiya, Aku bisa bantuan karo iki.

    Salam

  16. Sampeyan kudu luwih khusus tinimbang sampeyan kanthi koordinat topografi.

    Apa sampeyan mung nyathet geografis uga derajat, menit, lan detik? Kanggo sampeyan bisa nggunakake alat iki.

    Yen sampeyan ora ngrujuk, sumurup yen sampeyan menehi kita conto kanggo mbantu sampeyan.

  17. Aku duwe koordinat UTM kaya aku kanggo ngurangi kerja sama topografi.

  18. Ingkang paling praktis yaiku kanggo ngetung area ing AutoCAD, apa sing sampeyan nggoleki ora mung kanggo ngetung wilayah kasebut nanging kanggo verifikasi penutupan, mungkin ana template ana sing ora apa sampeyan pengin nanging aku ora ngerti.

  19. Kaca iki apik banget. Aku kepengin ngerti carane ngetung (ing Excel) area sing diakibatake saka poligon kui saka ngemot sisi lan bantalan sing ditampa ing lapangan. Aku juru gambar lan aku nggunakake program Autocad, nggabungake karo tabel Excel.
    Aku banget appreciate minat sampeyan kanggo nanggepi pitakonan sandi.
    Best regards saka Asuncion of Paraguay
    Mabel

  20. Aku rumangsa bingung, yen sampeyan ora duwe koordinat utm, sampeyan ora kudu nggoleki. Sampeyan kudu nerjemahake apa sing dicritakake karo sketsa survey, ana titik awal, yen ora ujar koordinat nyelehake ing ngendi wae, banjur deleng apa ana dalan lan jarak sing arep dituju.

  21. Berkas kasebut ora kanggo kuwi, kanggo ngetung kothak bantalan adhedhasar poin sing koordinat

  22. Maestro Alvarez, file iki ngitung koordinat UTM saka bagean salib sing diunggahake karo lalu lintas lan tingkat apik nanging aku isih ora bisa ngerti

  23. Deleng kanca saka Peru dikirimi template karo pitakonan nanging aku ora bisa ngerti yen UTM diselehake ing awal antarane saben PI, minangka file lampiran

  24. Hai Jcp, aku ngerti yen sampeyan duwe garis tengah, kanthi stasiun lan saben stasiun ana tegak ing sisih tengen lan kiwa. Aku mikir, sing paling cocog yaiku sampeyan ora nyoba koordinasi utm, nanging nggawe bunderan saka tengah, nempatake titik ing persimpangan bunder lan garis kasebut.

    iki bakal nggawe sampeyan duwe sing padha karo latihan iki

    http://geofumadas.com/construir-curvas-de-nivel-usando-autocad/

    Banjur nambah elevasi kasebut minangka wujud titik titik kanggo nglebokake sampeyan bisa menehi elevasi.

  25. Dear Mr. Alvarez aku nggunakake sipil 3d 2009, entri UTM TCTerms ing format .csv nanging saiki aku kudu ngowahi bagean salib dibangun karo transit lan tingkat UTM ing Excel, aku duwe sumbu ditetepake lan titik wiwitan sandi 0 000 + wong munggah GPS geotagging ... supaya bisa ngetung TCTerms minangka Pi batang lan bagean kanggo UTM

    Aku saka Honduras

    jcpescotosb@hotmail.com

  26. Ing kasunyatan, koordinat aku wis duwe, nanging aku pengin ngurangi wong-wong mau menyang bidang topografi kanggo nggarap mau ing lapangan

  27. Deleng, aku ora nggunakna Promark nanging aku weruh katon kaya Mobile Mapper tau saka Thales.

    Ing iki aku dadi:

    1 Pencet tombol «MENU»
    2 Pilih «Unit Peta»
    3 Pilih «Sistem koordinasi» banjur pilih UTM
    4 Sampeyan milih «Datum» lan ing kene sampeyan nuduhake WGS84

  28. padha cilik, padha merek promo 2, ing kutha zona mexico 14, Aku bakal appreciate sembarang informasi sing bisa nyedhiyani.

  29. ... eg, contone ...

    Lan apa jenis gps, make lan model apa gunane?
    Negara lan wilayah apa sampeyan?

  30. Dear Alvarez, ndhuwur kabeh Salam, Aku ngeweruhi sing kawruh ing topografi lan software sing majeng, aku uga bisa kanggo bantuan, perusahaan aku bisa kanggo, ngatur GPS, lan aku pengin ngerti carane aku nyetel koordinat UTM saka koordinat topographical O Planas, kanggo manajemen lapangan, wis kapandeng akeh informasi babagan lan bakal appreciate nanggepi.

  31. Paulus, hak apresiasi sampeyan, aku wis rampung koreksi tulisan, yaiku kolom L antarane kolom P

    masalah liyane sing sampeyan ngunggahake, Aku ora bisa ngrampungake komentar kanggo bisa nganalisa

  32. Aku melu instruksi langkah demi langkah. Secara teoritis aku ngerti, nanging ing laku aku durung bisa entuk asil sing apik.
    Mae kaya ngene aku salah. uga ing konfigurasi unit Autocad len bagean saka sudut lan arah aku ora cetha banget.
    Aku pengin menehi saran supaya sampeyan nliti bagean saka sudut ngarepku yen ana kesalahan, ing ngendi ujar "mbagi kolom N kanthi kolom P" Aku ngira yen kolom L dening kolom P.
    Liyane kesalahan nulis uga katon ing pitungan orientasi Lor / Kidul, rumus ngandika: bakal: = SI (R2

  33. yen sampeyan tegese plot diukur ing area sing owah-owahan wilayah ... ora cocog karo sampeyan.

    Yen sampeyan tegese duwe koordinat ing zona utm liyane, mesthine ora ana owah-owahan amarga sampeyan kudu ngomong babagan garis sing padha, mula koordinat padha karo

  34. hello,

    Aku seneng kustomisasi iki ing excell, aku duwe pitakonan

    Carane aplikasi kasebut nalika ana owah-owahan spindle?

    Gracias

    Juan

  35. mmm, ngirimna naskah sing sampeyan sebutake ing layang sing sampeyan duwe, kanggo maneh.

    Aku bakal weruh apa sing ana ing kana

  36. impeccable !!! saiki pindhah menyang 100%, aku wis digunakake lan iku bener! matur nuwun banget, aku wis migunani.

    Pitakonan babagan iki, amarga kita ana ing proses otomatisasi. Nganggo AutoCAD, kanthi dilacak poligon sing ana georeferensi, kanthi vertikal UTM sing dingerteni, apa sing dak butuhake minangka panandha segmen, supaya yen aku ngeklik aku bakal menehi "label" sing cocog, umpamane: 176.35

  37. siap, aku wis ngunggah versi 2 file unggul. Alesané yaiku ing kuadran NE lan SE sudut menyang 90 kudu ditarik.

    Coba cobanen, supaya aku ngerti.

    Sampeyan kudu jelas, sing luwih cilik digunakake ing koordinat UTM, bakal ngganti decimals detik.

  38. mmm, bener, aku ngerti carane ngatasi

    Aku bakal mriksa nalika aku bali menyang omahku.

  39. guru esteemed, pisanan kabeh matur nuwun kanggo respon cepet, Aku emg teka ing wektu!
    Aku menehi komentar yen mbantu akeh, aku nyoba, sanajan aku pengin nyatakake rasa ragu / saran / prihatin: aku ngetung jarak kasebut kanthi becik, saiki sudut kasebut menehi pujian, umpamane ora dadi 88d13'13 », menehi kula 1d21'47 »!!! Iki kudu dadi penyesuaian cilik lan wis rampung! Matur nuwun maneh kanggo bantuan sampeyan!

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.