Nggawe polygon ing AutoCAD lan ngirim menyang Google Earth

Ing kirim kita bakal nggawe pangolahan ing ngisor iki: Nggawe file anyar, TCTerms ngimpor saka file ing Excel mangsa lengkap, nggawe polygon ing, nemtokake georeference, ngirim Google Earth lan nggawa gambar Google Earth kanggo AutoCAD

Sadurunge kita weruh sawetara iki lumaku Tindakan ing kasus iki kita bakal ndeleng wong karo AutoCAD Civil 3D 2008 ... tuladha langit carane wis ngalami évolusi apa ing wektu iki Sourvey Sipil (Softdesk / COGO) lan AutoCAD Map; Ing jalur iki versi Civil 2008D 3 kalebu loro, kang bisa nangani georeferences lan link kanggo Google Earth.

Kanggo miwiti, file anyar digawe, nggunakake template unit metrik.

nggawe gambar anyar

1 Impor Excel poin

Iki uga padha karo Softdesk, kanthi keuntungan sing luwih gampang lan kapasitas visualisasi luwih apik. Berkas kita wis diunggah karo stasiun total, lan saka kana kita wis diekspor menyang teks sing dipisahake ku koma (csv) sing formate Excel sing bisa mbukak.

Kanggo ngowahi poin rampung «nilai / impor / nilai impor»Banjur kita milih format, ing kasus iki PNEZD (koma delimited), sing tegese titik kasebut supaya: Point, sisih lor (Koordinat yo), Easting (Koordinat X), Elevation (Z koordinat) lan Gambaran.

ngimpor excel points autocad

Sawise mlebu, poin bisa ditampilake ing panel kiwa karo koordinat UTM.

2. Nggawe traverse

Kanggo nggawe polygon, kita nggunakake printah polyline (pline), lan nunjukake yen kita pengin nggambar saka koordinat saka titik sing diarani, kanggo iki kita nulis ing baris perintah pn, banjur ketik.

Banjur sistem njaluk kita sawetara poin, lan kita nulis 1-108, sing saka titik pisanan menyang 108 ... lan siap, sing ditambani.

kanggo nggawe poligono excel

3. Nggawe bingkisan kasebut

Supaya adoh ora ana basis data, nanging dwg sederhana.

Kanggo nggawe plot kita nggawe «parcels / nggawe bingkisan saka obyek«. Panel sing ditampilake ngidini kanggo milih meja sing bakal digandhengake, kita bakal milih «property«, Data centroid bakal disimpen ing lapisan«c-prop»Lan wates ing«c-prop-line»

Panel uga ngidini kita milih teks sing bakal dilebokake ing plot, minangka centroid sing gegandhengan; kita bakal milih jeneng plot, wilayah lan pinggiran. Banjur kita nindakake "ok"

nggawe plot planggaran 3d

4 Temokake proyeksi

Saiki koordinat sing kudu ditetepake ing Zona UTM (kayata kita iya karo Manifold), sing artine menehi sistem proyeksi lan referensi spheroid.

Iki rampung karo tombol mouse tengen ing drawing, banjur pilih «setelan gambar edig".

Ana kita milih ing tab «unit lan zona«, We milih satuan unit, lan derajat minangka unit sudut (derajat). Banjur kita nemtokake zona UTM, 3D sipil ngidini kita milih negara kasebut, ing kasus iki kita nemtokake «USA, Administration »amarga plot ing Puerto Rico banjur Datum. Ing kasus iki kita ngatur WGS84, sing bakal dadi NAD83 Puerto Rico.

georeferencing autocadl

5 Kirim menyang Google Earth

Kanggo ngirim menyang Google Earth, kita nggunakake tuntunan sing diaktifake ing «file / publikasi menyang Google Earth".

Ing panel iki deskripsi dipilih, sistem koordinat ing kasus kasebut durung ditetepake sadurunge, jeneng file kmz lan sawise iku wis siap tombol «nerbitaké".

saka dwg nganti kml km

Sawise file kmz wis digawe, sampeyan bisa ndeleng ing Google Earth karo «tampilan»

autocad ekspor google earth

6 Nggawa orthophoto Google Earth menyang AutoCAD

We diterangno ing kirim liyane, nanging ing dasar iku wis rampung liwat «file / impor / impor Google Earth image".

autocad google earth images

Kesimpulan:

Aja apa karo AutoCAD lan Excel apa AutoCAD Civil 3D ora ... Mesthi, kanggo sing kudu mbayar apa iku worth, sanajan ana prakara sing luwih praktis PlexEarth lan tansah babagan AutoCAD

Liwat: AUGI, Meksiko, Amerika Tengah lan Karibia, sampeyan bisa ndeleng video proses iki yen sampeyan ndhaftar.

18 Balesan kanggo "Nggawe polygon ing AutoCAD lan ngirim menyang Google Earth"

  1. martin velazque ... mung mriksa bar menu sampeyan ana pilihan ing output utawa output ... ing civil2012

  2. Iku banget menarik wongku wis nggarap luwih saka sepuluh taun ing wilayah iki aku seneng sinau luwih akeh

  3. Kanggo nindakake iku, sampeyan manggoni program Plex.Earth, kanthi sampeyan bisa ngundhuh bolong titik elevasi Google Earth, lan nggawe garis kontur.

  4. Tulung aku kudu ngerti carane golek kontur saka Google Earth lan yen bisa diekspor menyang autocad utawa 3d sipil, kepiye carane mriksa koordinat sing dipikolehi saka lapangan karo gambar sing dijelasake ing bumi Google nuwun emailku juveri1717@hotmail.com thanks aku saka Peru a ngrangkul

  5. ITALIS MUNGKIN MENINGKATKAN KEPENTINGAN INI INI MUNGKIN KEPENTINGAN BAGIAN.

  6. Hai, iki apik banget, nanging ujar babagan carane nindakake ing AutoCAD Civil 3D 2112, wiwit ing file file pungkasan / nerbitake ora menehi pilihan ing Google Earth, aku bakal matur nuwun, matur nuwun lan salam saka Mexico.

  7. holos
    Aku seneng banget, sumbanganmu. Aku dadi wong anyar ing sipil autocad, aku kepengin ngerti carane ndeleng ing wilayah topografi 3d
    Gracias

  8. http://cahuin.design.officelive.com Iki situs webku, matur nuwun, ngarep-arep manawa kunjungan siji saka sampeyan, aku uga duwe perusahaan cilik saka bapakku sing menehi layanan Geomatics, GPS, lan kabeh sing ana hubungane karo profesi, kita nyedhiyakake layanan ing saindenging Amerika Latin, Matur nuwun. lan elinga yen bakal dadi kepenak kanggo rawuh pitakon lan situs web sithik, aku promosi, sampeyan bisa ngunjungi lan nulis pitakon sampeyan .. Hevert Cahuin H.

  9. Halo jenengku Hevert I lair ing Peru, nanging aku kerja ing Dom. Dom. Aku minangka Kalkulator, Cadista, pungkasane aku kerja Geomatik sithik lan ing antarane prekara-prekara liyane sing ana gandhengane lan aku bisa ngandhani manawa ana akeh cara kanggo ngliwati poligon Autocad normal lan sipil. Nggatekake gambar kasebut diwenehi georeferensi, sampeyan bisa entuk dhaptar poin lan ngetik ing peta peta, sampeyan uga bisa nindakake ing Sumber Sumber, lan sampeyan ngekspor menyang Google Earth, lan uga kanggo ngekspor saka Google Earth, sampeyan bakal nyimpen gambar ing format JPG lan sampeyan ngimpor ing Autocad, kudu dingerteni manawa sampeyan kudu duwe legenda skala bumi Google lan nyetel skala kasebut ing Autocad, pancen gampang, yen pengin pitakonan utawa pitakonan sampeyan bisa nulis aku ing situs web k aku isih ngrancang. emailku Hebert_311@hotmail.com, sampeyan bisa mriksa online. matur nuwun lan bakal dadi kepenak kanggo mbantu sampeyan

  10. Alejandro, sampeyan nggarap peta AutoCAD utawa Civil 3D?
    Iki ora bisa rampung mung karo AutoCAD normal

  11. Tutorial iki menarik, aku pengin sampeyan nuntun aku carane ngowahi poin UTM menyang koordinat geografis, nalika aku ngimpor polygon menyang Google, pindhah menyang situs liyane lan ora ing papan sing cocog.
    Mangga aku kudu cepet-cepet. ing sembarang kasus bisa ngirim kula menyang email langkah-langkah sing kudu dilakoni.
    Matur nuwun

  12. Sing sejatine aku ora ngerti banget.Guru, Kiere, kita nambahake angka geometri nanging kanthi akeh sisih lan kanthi sudut lan aku ora ngerti dheweke yen bisa nulungi aku ……… ..

  13. yen sampeyan pengin langganan ngerti kabar, sampeyan bisa nindakake iku liwat maca lan Google Reader, supaya sampeyan ngerti saben post anyar ing kaca iki

    kanggo langganan sampeyan ing pranala iki

    Yen ora, sampeyan bisa nambah kaca menyang favorit browser sampeyan

  14. Aku dadi Topographer ing Bolivia, aku nemokake manawa sinau babagan langkah-langkah nggawe polygon ing AutoCAD lan njupuk menyang Google Earth, aku kepengin njaluk kiriman ing ngisor iki karo subyekku «Nggawe orthophoto saka Google Earth menyang AutoCAD»

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.