Convert UTM Coordinates geografis Excel

Ing kirim sadurunge kita wis nampilake lembar Excel kanggo ngowahi koordinat Geografis kanggo UTM saka sheet sing Gabriel Ortiz wis popularized.

Coba saiki alat sing ora proses padha ing mbalikke, IE gadhah koordinat UTM (Universal Traverso Mercator) format lan ngerti wilayah, lan lintang geografis ndandani tebih.

Ayo dadi miwiti familiarizing dhéwé karo iki: Google Earth, koordinat Palacio de los Olahraga ing Meksiko bakal X = 489513.59, Y = 2,145,667.38 ngelingi sing Google Earth migunakake datum WGS84. (kanggo apa sampeyan ora ngerti, kanggo ndeleng koordinat UTM sampeyan mung go to tools / options / vista3D / show lat / long)

gambar

Ing koordinat geografis, iki bakal Long = -8 ° -5 '-59 ", lat = 19 ° 24' 18", (kanggo nampilake kothak ing Google Earth, klik "tampilan / grid")

gambar

Aku nyaranake sampeyan bisa ngenalake diri karo wangun verifikasi lan pangerten iki carane koordinat karya UTM kanggo nggoleki alat sing paling apik ing Excel.

Aku wis rampung lembaran iki sing bakal banget migunani kanggo kanca sing sawetara wektu kepéngin ngirim menyang Google Earth sawetara data sing ana ing UTM.

lat google earth

1 Cara ngetik data

Kothak ing kuning njupuk koordinat XY, lan uga zona, kanthi siji iki kudu cukup ati-ati amarga Meksiko menehi tuladha, zona metu saka 16 menyang 21 supaya koordinat sing padha bisa ing zona sing beda.

lat google earth

Bab iki uga dumadi saka hemisphere, kaya kasus Kolombia, Ecuador, lan Brazil sing duwe wilayah ing hemisfer lor lan kidul.

Uga ing sisih ndhuwur iku spheroid referensi sing koordinat karo UTM, iki ora kanggo koordinat output nanging luwih koordinat input.

2. Asil output

gambar

Kolom hijau iku koordinat geografis, koordinat ing sisih wétan meridian Greenwich bakal positif, wétan ing kulon bakal negatif.

3 Cara ngirim menyang Google Earth

Malah sadurunge kita wis katon sawetara cara kanggo ngirim Excel ngajukake kanggo Google Earth geografis lan UTM, supaya njupuk dipikir, yen sampeyan pengin ngirim koordinat UTM ing AutoCAD, Cithakan Excel iki ngidini sampeyan nindakake.

geoutm Downloads

Ing kene sampeyan bisa ngunduh cithakan kanggo ngowahi koordinat UTM menyang koordinat Geographic.

Sampeyan bisa tuku karo kertu kredit.

Iku simbolis ngelingi Nilai menehi lan ease karo kang sampeyan bisa ndarbeni.


Sinau babagan cara nggawe iki lan template liyane ing Kursus ngapusi Excel-CAD-GIS.


109 Balesan kanggo "Ngonversi koordinat UTM menyang koordinat geografi kanthi Excel"

  1. Kabeh pendapat sadurunge karo tanggal kepungkur, kanggo dina September taun 2020, uga versi kaya ngono, teknologi wayahe beda karo tanggal saiki, apa bakal tetep berlaku, apa ana variasi?

  2. Good evening,

    Aku mung tuku model nanging ora ana sing teka. Apa sampeyan bisa mriksa pengiriman excel iki?

    Gracias
    Javier

  3. Miturut cara, aku mung nemokake situs web iki lan pancen apik banget. Aku isih kudu luput nalika isih tetep, nanging katon apik banget.

  4. Aku ora bisa nemokake download ... 🙁 Endi meja sing apik tenan ??

  5. Aku pengin ngerti amarga nalika aku ngetik kothak geografis sing padha aku milih asil sing beda-beda, umpamane

  6. q program kanggo windows vista utawa sheet sheet Aku bisa nggunakake lan ngundhuh gratis kanggo Ngonversi koordinat warata kanggo geografi utawa viseversa, Aku matur nuwun ing advance ing manungsa waé kanggo saiki.

    Sincerely,

    Efrain Peña Borda

  7. Good morning

    Aku pengin ngerti yen karo meja aku bisa ngowahi (saka UTM kanggo GEOGRAFIC) akeh koordinat ing wektu sing padha. Akeh sing kaya 1000.

    Aku nunggu pitakon cepet, matur nuwun.

  8. Aku dhewe kasengsem ing templat exel kanggo ngowahi koordinat GTM TO UTM lan FORMS
    Mangga dikirimake nomer akun kuota template

  9. Hello, Aku duwe sheet excel kanggo pindhah saka derajat duwur menyang derajat, menit, detik.
    Manggonke karo aku

  10. Thanks dear, aku bakal weruh apa sing paling bisa diakses wangun pembayaran ing aku bisa nindakake.

  11. Hello José Luis
    Ora ana masalah, cithakan kasebut ngandhut kolom sing ndhukung input ing format desimal.
    Sawise sampeyan tuku, hubungi kita lan kita bakal menehi sampeyan carane nindakake.

  12. Para sedulur, apa sing dakkarepake yaiku bisa nggambarake koordinat ing MicroStation V8i, nanging HandHeld ngrebut dheweke menyang aku ing gelar desimal LAT W89.14298 N13.71391, lan aku kudu ngonversi dadi XY, template unggul njaluk dheweke ing gelar, menit lan detik.
    bisa mbantu aku karo iki. Matur suwun

  13. Kaping pisanan, matur nuwun kanggo kapentingan sampeyan.
    Priksa apa sing dienggo, amarga template iki ngowahi saka UTM menyang geografis nanging ana template liyane sing mesthi nggawe apa sing dikarepake.

    Deleng pranala iki, cithakan liya sing wis ana.
    http://geofumadas.com/descargas-utiles/

  14. Pitakon bisa BE THE EXCEL LEMBAR TO ENTER derajat langsung desimal lan sing bakal biaya.

  15. Sampeyan bisa nggunakake spreadsheet kanggo ngowahi koordinat geografis menyang
    Koordinat UTM lan

  16. Kepiye cara ngonversi koordinat UTM menyang koordinat geografis?

  17. Minangka template tetep tanpa kasengsem

    Yen sampeyan ninggalake kita conto, kita bisa maneh.
    Apa koordinat sing sampeyan lebokake, wilayah apa, asil apa sing sampeyan hasilake, negara apa sampeyan banjur priksa kanggo ndeleng apa sing kedadeyan. Aja dadi prekara babagan jeneng pamisahan ewu utawa decimals.

  18. Hai, aku tuku formulir, aku sijine koordinat kanggo ngowahi wong-wong mau nanging aku dikirim wong-wong mau saka bawana. Mbok menawa ing wilayah kasebut, ing lembaran iki nandhesake zona 15, kanggo Chile apa zona aku kudu dilebokake?

  19. Hello, Aku kudu ngonversi koordinat ing derajat desimal kanggo koordinat ing derajat, menit lan detik.

  20. Pasti koordinat Sampeyan lan ala, amarga latitud diwiwiti ing Ekuador lan yen tekan El Salvador, iku umure luwih saka siji yuta. Priksa amarga ana masalah.

  21. Iki ing negara iki macem-macem variasi garis bujur ing antarane 87 ° lan 89 ° lan garis lintang ing antarane 13 ° lan 14 ° minangka negara Amerika Tengah

  22. Ya, kita ora ngerti apa sing bakal dakkandhakake. Kepiye sampeyan ngerti yen kudu menehi?
    Datum sing sampeyan gunakake?

    Rekam koordinat kene ing meter, lan kita bakal nyoba konverter kita kanggo ndeleng yen sampeyan ora peduli.

  23. deleng, gunakake konverter koordinat saka meter nganti derajat lan asil sing kudu dakwenehake yaiku garis lintang 89 ° lan garis lintang 13, nanging menehi 89 ° lan 2 ° lintang nggunakake zona 16 lan hemisfera sisih lor sisih kulon aku kudu ngerti apa sing ditindakake

  24. ana versi jantung google sing nampa kanggo ngetik poin karo koordinat UTM yaiku 6.2.1.6014 (beta)

  25. Sampeyan klik ing link sing ngandika:

    Sampeyan bisa ngundhuh

    Utawa ing tombol sing ujar "tuku saiki"

  26. Aku ora bisa nemokake cara ngirim dhuwit 2 lan aku kudu ngunduh lembar kerja konverter koordinat iki.

  27. Ok lan apa ana kemungkinan entuk peta ing Venezuela sing ujar saka titik endi sing kasedhiya ing wilayah spindles utawa zona?

  28. Hi, aku duwe sawetara mamang. koordinat UTM padha REGION? yen aku kudu ngerti wilayah sing dipisahake Venezuela, bisa mbantu aku karo kuwi?

  29. Ing sawetara kasus, kedadeyan download bakal mandheg, utawa Proxi sing nyambungake mblokir download. Nanging, yen iki kedadeyan, sampeyan bisa menehi notifikasi kanthi mail.

    Kita dikirim template kanggo email sampeyan.

    Salam

  30. Ora bisa, Google Earth ora nampa koordinasi input ing format UTM. Sing paling penting yaiku sampeyan nindakake program GIS kaya Microstation, gvSIG utawa QGis, lan banjur ngekspor menyang kml kanggo ndeleng ing Google Earth.

  31. Hi, katon, aku kepéngin dadi koordinat. Aku kepéngin ngerti kepriyé input koordinat kanggo Google Earth luwih dhisik, Gracesco, bantuan.

  32. Halo Miguel. Babagan pitakon sampeyan:
    - Koordinasi sing dituduhake Google Earth lan sing sampeyan ngerteni yaiku sing diarani UTM. Sistem iki mbagi benua menyang zona 60 sing lunga saka kutub menyang kutub, derajat 6 dawa saben. Ing arah Timur, saben zona duwe 500,000 minangka pusat tengah lan kanthi mangkono mundhak utawa mudhun nganti tekan watesan zona, mula koordinat Timur diulang ing saben zona, nanging ora nate negatif. Ing pangerten Lor, mula nol saka khatulistiwa, menyang tiang sisih lor lan ing wilahan kidul diwiwiti ing kutub nganti tekan khatulistiwa.

    Sistem iki nyebabake kesulitan ing negara sing melu luwih saka siji zona, yen ing Kolombia ana ing antarane zona 17, 18 lan 19. Kajaba iku, nduweni keanehan nduwe segmen ing wilahan lor lan liyane ing wilahan kidul.
    Dadi negara-negara sing milih milih asal-usul palsu, kanggo ngurangi kerumitan kasebut, lan mulane ora bisa koordinat kanggo pas karo sing dituduhake Google Earth.
    Kanggo nggawe konversi, Institut Geografi nyedhiyakake informasi kayata:

    http://www.unalmed.edu.co/~janaya/clase3/cambio_coord_datum.htm

    Sampeyan uga bisa ndeleng pranala ing ngisor iki:

    http://www.unalmed.edu.co/~janaya/clase3/clase3.htm
    http://geofumadas.com/entendiendo-la-proyeccin-utm/

  33. Good morning

    Nalika ngetik situs web, amarga aku nggoleki informasi koordinat sing rinci ing ngisor iki:

    Ing peta Kolombia disiapake dening IGAC (Institut Geografis Agustin Codazzi), koordinat peta kasebut ora pas karo koordinat peta Google Earth:

    Contone, koordinat ing peta Kolombia, kanggo nemokake situs pas kidul Puerto Wilches 1021223E, 1302614N, koordinat iki ora bisa nemokake karo peta Google Earth, bisa njelasake prabédan kasebut?
    Kajaba iku, minangka kasus penasaran, njupuk saka peta Google Earth, sing luwih khusus ing departemen Nariño diamati manawa koordinat sing lunga saka Kulon menyang Timur, kita njupuk kasus Tumaco, dumunung ing 748650 E, yen kita terus karo koordinat sing padha menyang sisih Wétan, pancen nggegirisi nalika tekan 833969E lan ganti sethithik banget menyang 166030E. Uga ana ing Google Earth saka khatulistiwa menyang Lor wiwit ing 0.0, nanging ing IGAC duwe koordinat dhewe ing khatulistiwa.
    Kesimpulan, kepiye cara konversi saka koordinat IGAC menyang Google Earth?
    Matur suwun kanggo pitulung sing penting kanggo njelasake kahanan iki mbingungake.

  34. adaptasi apik banget saka karya Gabriel Ortis, Aku digunakake ing Win XP nanging ngalih kanggo W7 lan aku bisa terus nggunakake, iku banget migunani kanggo nglampahi TCTerms menyang berkas KML sing maos Google bumi, yen menehi kula email aku ngirim adaptasi.

    Gracias

  35. yen aku ora duwe detik aku bisa uga ngonversi kanggo utm ???

  36. alat sing apik kanggo ngonversi koordinat UTM menyang geografi

  37. Aku wis nyoba kanthi koordinasi poin National Cartography of Venezuela lan menehi asil sing padha. matur nuwun

  38. hello,

    Matur nuwun banget kanggo sumbangan sampeyan.

  39. Minangka, kanggo nindakake konversi ing mbalikke, utawa saka Geografis kanggo UTM sampeyan bisa mriksa pranala Geofumadas iki

  40. Aku kudu ngowahi data iki W 14 ° 51 ′ 16.59 »YS 90 ° 51 ′ 50.1» menyang UTM

  41. Kontribusi sing gedhe, bisa uga sampurna ing meh kabeh kasus, nanging kanthi watesan metode kasebut. Maturnuwun diwenehake ing web.
    Salam gedhe!

  42. thanks kanggo nuduhake tabel iki karo wong.
    padha nggunakake gedhe

  43. 1 Giga Matur nuwun kanggo kontribusi ing blog iki, luwih saka banget, clickcidades (Invent Sugeng informatic !!) bisa ngundhuh spreadsheet Excel geografis menyang UTM, nanging link tartamtu bisa ora, IE UTM geografis, sawetara arahan khusus?. Matur nuwun.

  44. Iku alat banget ...
    ana wong sing lucu banget lan ora seneng nuduhake kawruh nanging aku weruh sampeyan sing murah .. thanks kanggo alat sampeyan ...
    go ahead

  45. Aku kudu georeference gambar saka Bs. Minangka., Argentina karo nilai dijupuk saka Google bumi, wong mangerténi apa spheroid lan datum nggunakake Google Earth lan Argentina wilayah? Kanggo nindakake georeferencing, Erdas nyuwun dhumateng data kasebut.
    Matur nuwun banget

  46. Wigati Sumbangan apik banget. Nanging, bisa menehi rumus kui mung karo kalkulator?
    Gracias

  47. Aku guess sampeyan UTM, nyalin koordinat ing meja Excel, nuduhake kang wilayah lan dadi geografis minangka well'll duwe wong ing wilayah liyane, yen banjur kelakon UTM ing wilayah liyane, njupuk koordinat geografis lan raisings kanggo utm, milih zona liyane.

  48. Hi, Aku duwe set data sing dijupuk ing utm ing zona 16 nanging aku kudu ngganti menyang zona 15 carane aku

    Gracias

  49. apik banget teknik, nanging aku kudu ngerti carane nggawe owahan, nanging ora digital Aku mahasiswa engineering produksi kewan stoy sinau konservasi saka lemah lan Waters, ing prakara iki aku dijaluk kanggo nuduhake kalkulasi lan nemtokake kesalahan antarane loro koordinat, aku ora ngerti carane nggawe wong Apa sampeyan mbantu aku? paling penting yaiku ngetungake kesalahan antarane loro koordinat !!
    thanks in advance !!

  50. Sampeyan kudu ndeleng area sing cocog ing Google Earth, amarga ing Kolombia 17,18 lan 19 zona terus-terusan

  51. Wigati Ketik database koordinat geografis kanggo mlebu menyang flat nanging asil aku entuk apa aku ngarepake. Aku mbutuhake transformasi kanggo koordinat ing Kolombia. Apa owahan kudu digawe?

  52. Wigati Wong ngerti carane aku bisa pindhah saka UTM menyang Geografis (derajat) nanging ing decimals, ora ing menit utawa detik.

    Apa ana alat excel sing ngidini kula nglakoni?

    thanks kanggo wektu sampeyan, lan maneh geofumadas gedhe ..!

  53. gedhe Geofumadas lan Gabriel Ortiz, thanks kanggo kapentingan sampeyan ing mbantu wong liya! from Peru I greet you ..!
    kelangan

  54. KARYA apik lan nggawe sawetara taun WITH INFORMASI YOUR lan IT IS VERY GOOD temen-temen cantik apik, aku duwe MASALAH WITH pepindahan Coordinates UTM utawa geografis bidang, THAT IS perlu kanggo plot IN FIELD WITH AKSI utawa bidang LIVE BASED ON BASE Nilai dATA IN FIELD lan fisik UTM koordinat utawa KURSUS geografis lan CLOSE kanggo verifikasi mentas ERROR koordinat UTM, OJALA bisa bantuan kula

  55. Sampeyan bisa nindakake kabecikan supaya entuk aku ing antivirus ESET NOD 32, aku matur nuwun.

  56. Ana program UTM Flyer, kanggo nggawe sing konversi ing google padha menehi marang aku, nanging wis kadaluwarsa, sampeyan bisa mbantu lan menehi kanggo kula, supaya ora kadaluarso.

  57. Ing Nikaragua sampeyan kerja ing Zone 16 lan 17, piyantun bisa mbantu aku.

  58. Aku kudu njaluk program UTM Flyer kanggo pindhah saka koordinat UTM NAD 27 Central kanggo Geografica ing Google Maps

  59. Aku nganggep tegese: Zona 18, x = 338552 y = 9065052 ing wilahan kidul. Coba cithakan kasebut. Sampeyan bakal manggoni datum

  60. ING NGANGGO WULANG AKU NGAPENKE KONTEN UTM KANGGO UNTUK KOMUNITIS DATA GEOGRAPHIK
    WEST LENGTH 18L0338552
    UTM 9065052 SELATAN LATITUDE

  61. Thank you for helping me do my job.
    dawa dawa 18L0338552
    Lintang kidul UTM 9065052

  62. Aku wis nandang gerah email saka Mario Sanchez nyariosaken dhateng kita bilih kanggo nyepetake karya (sinau ing prilaku saka wedhus angonan dening GPS-GPRS kalung) ditambahaké seri tabel kanggo pindhah saka derajat desimal kanggo sexagesimal otomatis lan iki asil dipasang langsung menyang egeomates cithakan ditampilake ing kirim.

    Kajaba iku, wis ditambahake sawetara formula kanggo ngetung jarak antara loro koordinat lan yen kasedhiya wektu njupuk koordinat uga kacepetan pamindahan sing diduweni.

    Panjenenganipun panginten manawa bisa dadi migunani kanggo wong supaya dikirim lan kene padha duwe file karo setelan.

  63. Priksa jeneng nomenclature sing dijaluk dening kalkulator Gabriel Ortiz

    Wangun sing bener:
    434156.35 4804758.33 102.44 (saben posisi ing baris, pisanan X banjur Y. Z opsional.)
    433785.44 4803721.57
    Gunakake spasi utawa tab kanggo misahake koordinat X lan Y, lan ing kasus sampeyan Z.

    Yen sampeyan ngecek koma, sing ngganggu sampeyan.

  64. Aku kudu ngonversi koordinat X, Y kanggo koordinat UTM

    Aku wis nulis data ing KONVERSOR KANGGURU CARORDOGRAPHIC saka «Gabriel Ortiz». nanging ora mbuwang data sing dak bandingake.

    Apa wong bisa mbantu aku?

    Data kasebut minangka kaya mangkene: X = 622,552.17 / Y = 2,062,181.26

    Data sing sampeyan kudu diluncurake yaiku: N 64 ° 24 '46.02' E

    nanging ora metu nalika sampeyan mlebu.

    HUSO sing dakkandhani yaiku: 15 sing cocog karo Campeche, Mex.

    Apa aku salah?

    Thanks for the help in advance.

  65. banget converter lan cara ngajar sing paling apik ana liyane kanggo thank iki karya gedhe. matur nuwun banget

  66. iki cara ngajar. monggo dikirim menyang email iki. matur nuwun banget

  67. Sing apik kanggo magang kaya aku. sampeyan Apa sampeyan ngirim pesen menyang email iki? akeh pangucap lan panjaluk sing apik karo ajaran sing wicaksana.

  68. Anahí,
    Yen sampeyan sijine ing Menu / Tampilan / Grid zona katon, anggere sampeyan wis ngaktifake UTM ing Tools / Options / 3d View.

  69. Apa proyek apik, mbantu akeh, pitakonan kanggo Bolivia minangka nuduhake variasi koordinat UTM ing wilayah 19, 20, lan 21.
    Aku pengin sampeyan nemokake grafik kanggo nuduhake siswa koordinat ing saben wilayah.

  70. Sugeng, punika saestu minangka alat ingkang sae lan karya ingkang sae.

  71. dhisik kanggo ngucapke matur nuwun kanggo proyek sing beda sing sampeyan nindakake posisi liya kanggo amplitudo nyediakake kawruh sampeyan 'kanggo wong liya sing kaya kula kita kurang alasan informasi luwih saka cukup supaya sampeyan bisa terus luck

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.