Ndhuwurake rute ing Google Earth

Nalika nggambar rute ing Google Earth, bisa nggambarake elevasi ing aplikasi kasebut. Nanging nalika kita ngundhuh file kasebut, mung ndadekake koordinat garis lintang lan garis bujur. Inggil kasebut asring nol.

Ing artikel iki kita bakal weruh carane nambah file iki elevasi sing ditemokake saka model digital (srtm) sing nggunakake Google Earth.

Gambar rute ing Google Earth.

Ing kasus iki, aku nggambar rute titik antarane rong ekstrim sing aku tertarik karo profil.

Ndeleng profil elevasi ing Google Earth.


Kanggo nggambar profil, rute wis kena karo tombol mouse tengen lan pilihan "Tampilake profil elevasi" dipilih. Iki nuduhake panel ngisor ngendi, minangka dilintasi, posisi lan elevasi ditampilake ing obyek kasebut.

Ngundhuh berkas kml.

Kanggo ndownload file kasebut, tutul ing panel sisih banjur tombol mouse sing tepat pilih "save place as ...". Ing kasus iki, kita bakal nyebat «Rute leza.kml», banjur pencet tombol «Simpen».

Masalahe yaiku yen ningali berkas iki, kita sumurup yen dheweke mudhun karo koordinat nanging tanpa ketinggian. Iki file yen kita nggambarake karo Excel, ndeleng cara kolom ns1: koordinat nduwe dhaptar kabeh titik rute, lan elevasi kabeh nol.

Njupuk elevasi.

Kanggo njupuk elevasi, kita bakal nggunakake program kasebut TCX Converter. Ing efek, nalika mbukak kml asli kita bisa ndeleng yen elevasi punika nol ing kolom ALT.


Kanggo njupuk altitudes, kita milih pilihan "Modifikasi Track", ing "Update Altitude" tombol. Pesen bakal katon sing nyatakake yen sambungan menyang Internet perlu lan elevasi sing bakal dianyari. Gumantung ing jumlah poin sampeyan bisa mbebasake aplikasi kasebut nanging sawise sawetara detik, kita bisa ndeleng yen papan kasebut wis dianyari.

Simpen kml kanthi elevasi.

Kanggo nyimpen kml kanthi elevasi, mung pilih "Ekspor" tab, lan pilih nyimpen file kml.

Minangka sampeyan bisa ndeleng, saiki file kml duwe dhuwur.

TCX Konverter program gratis sing aside saka kang bisa kanggo gabungke rute, sampeyan bisa ngekspor ora mung kanggo KML, nanging uga rute .tcx (Training Center), -gpx (Umum file GPX), .plt (Oziexplorer trek Plt berkas), .trk (CompeGPS berkas), .csv (sampeyan bisa ndeleng ing Excel), .Cocok (file Garmin) lan ploar .hrm.

Ngundhuh TCX Converter

Salah Reply kanggo "Ndhuwurake rute ing Google Earth"

  1. baixei utawa tcx mais nao nganyari minangka altitudes katon m>
    utawa aku kudu dadi feito

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.