Sambungake AutoCAD nganggo Google Earth

A kepinginan AutoCAD Panganggo umum karo Google Earth, bisa ing gambar sing dolanan iki wis, sanadyan akurasi sawijining jelas, saben dina kita golek materi luwih apik lan migunani tinimbang gadhah boten. Dina iki kita bakal weruh ing rong cara kanggo nindakake iki:

A. Kanthi printah ImportGEImage

Iki minangka implementasine laboratorium dolanan, sing saka AutoCAD 2008 nggabungake. Kanggo iki, mung telung langkah sing dibutuhake:

1. Ngatur unit. connectautocadygoogleearth Padha kudu ing meter, mung ngetik perintah UNITS, lan nggawe pangaturan.

2. Temokake proyeksi. Iki kudu ing lat / lon lan karo Datum WGS84. Kanggo nindakake iki wis rampung:

Map> Peralatan> Temtokake Global Koordinasi System

Banjur kita milih Lat Longs, LL84, karo negatives negatif.

2. Ngimpor gambar. Tulis perintah ImportGEImage lan sampeyan wis rampung. Saliyane, mung ana kanggo AutoCAD Civil 3D / Map lan wiwit mung njaluk titik pusat dadi panggonan, bisa dipirsani, dipindhah, diputer. Masalah liyane iku mung ana ing werna abu-abu minangka persetujuan antarane loro perusahaan. Kanggo ngirim gambar menyang latar mburi, tutul tapel wates, pencet tombol mouse banjur pilih "tampilan supaya> ngirim bali"

nyambungake autocad lan google earth

B. Nggunakake pribadi Plex.earth.

Alat iki Plexscape, kang bebarengan karo Xanadu saiki solusi menarik kanggo nggabungake Google Earth lan versi 2007, 2008, 2009 lan 2010 AutoCAD kanggo loro Civil3D, Map, kosong AutoCAD (iki gedhe) lan Arsitektur. Wis podho tartamtu kanggo fitur ndadekake Integrasi Microstation.

1. Plex.Earth nginstal pribadi. Ana ngunduh saka kaca saka Plexscape, nalika nginstall versi AutoCAD milih. Nalika mbukak pisanan panel kanggo ngrekam mundhak versi, sampeyan kudu nyedhiyani alamat email lan pindhah menyang akun lan ngirim link langsung. Ora ketompo yen diinstal kanggo versi beda saka AutoCAD, iku mung aktif yen lan printah menu PLEXEARTH mundhak, yen ora nglakoni nalika mbukak AutoCAD.

Perlu dingerteni yen dwg kudu nduwe projection lan unit metrik karya.

2. Apa Plex.Earth ora. Bab paling apik sing bisa digunakake ing UTM, tanpa kudu koordinat geografis. Wilayah kasebut dipilih lan banjur wilayah kasebut ing kothak ing sisih kiwa. Sawetara smokes nelpon sandi manungsa waé ing kawitan ngarsane, sawise komentar sing ing salah sijine poskuAku wis mutusake nyoba lan wis kaget karo praktis. Saiki aku pitutur marang kowe apa ora:

nyambungake autocad lan google earth

  • Nyinkronake tampilan AutoCAD nganggo Google Earth. nyambungake autocad lan google earthIki rampung karo lambang kapindho, nalika milih, njaluk kothak lan langsung mindhah tampilan Google Earth nganti sampeyan nyelarasake.
  • Tandha panggonan ing Google Earth. Iki rampung karo lambang katelu, ngaktifake ngidini sampeyan kanggo nyeleh poin sing bakal digawe ing Google Earth. Sampeyan bisa nggawe MULTIPLE points lan nemtokake deskriptif karo pilihan NAME. Contone, aku nggunakake peta urbanisasi anyar, sing ing gambar Google Earth isih minangka perkebunan sawit Afrika.
  • Njupuk titik tengah Google Earth. Tansah ing tombol kaping tiga, lan simpen titik ing AutoCAD, kanthi tengah jendhela sing wis ditampilake Google Earth.
  • Impor tampilan Google Earth saiki. Iki nganggo lambang pisanan, ing Impor tampilan saiki, lan apa sing dilakoni Google Earth, nyalin a cetak, njaluk ombone lan nggawa iku minangka gambar. Menarik, luwih apik tinimbang alat sing ndadekke AutoCAD amarga teka ing werna, kanthi resolusi sing luwih apik lan cara nggunakake telung titik kontrol (ora kaya salah sijine AutoCAD) sing bakal teka kaya sing dijaluk.

nyambungake autocad lan google earth

  • Extract image mozaik. Saka paling apik aku wis ndeleng, iku rampung saka lambang pisanan, kanthi pilihan "Gawe gambar mosaic", Nyuwun takon kanggo nemtokake wilayah kasebut, banjur nyatakake pirang-pirang kothak mosaik sing bakal ditemokake lan panel diwiwiti sing bisa dipilih yen gambar wis ditranscharkan kanthi warna utawa skala grayscale, sampeyan bisa milih kanggo ndownload kanthi otomatis lan uga kanthi individu, sing bisa mbusak sing ora kapentingan karo pilihan "skip".

nyambungake autocad lan google earth

Tombol pungkasan yaiku kanggo ngatur aspèk kayata:

  • Unit kerja.
  • Margin tambahan gambar: iki apik kanggo kompas lan watermark Google Earth supaya metu saka kothak.
  • Wektu nunggu: suwene kanggo nunggu panangkepan, sampeyan kudu nambah kanggo sing teka predetermined miturut jinis sambungan sing kita duwe.
  • Format gambar: bisa jpg, png, bmp, gif lan tif
  • Images path: ngendi padha bakal nyimpen gambar sing diundhuh, ana pilihan kanggo ing rute DWG padha.

Versi percobaan kebak fungsi, kanggo dina 7 utawa watesan gambar 40. Wangun lisensi kalebu saka $ 23.80, gumantung saka wektu lan nomer gambar, kanggo lisensi 6 sasi utawa setahun; Uga ing postingan iki sampeyan bisa ndeleng Apa Anyar ing 2.

Artikel iki ngobrol babagan kabar saka PlexEarth 2.5

Kene sampeyan bisa ngundhuh Plex.Earth

10 Balesan kanggo "Sambungake AutoCAD nganggo Google Earth"

  1. Kita nggunakake Spatial Manager kanggo AutoCAD, nyatakake becik karo KML

  2. Wingi sore, bisa mbantu aku ngerti carane nambah bumi Plex nambah-ing kanggo autocad Peta 3D 2014? Maturnuwun, matur nuwun

  3. Carane ngimpor gambar saka google bumi menyang sipil 3D 2014 ???

  4. Iki amarga versi AutoCAD sampeyan ora ilang pitunjuk mouse. Rampung, yen sampeyan ngerteni apa sing diarani, pitunjuk, banjur pindhah menyang Windows lan goleki simbol kursor, lan ing kana sampeyan ngganti jeneng petunjuk sing wis ana karo sing njaluk sampeyan.

  5. Aku duwe sipil autocad 3d 2008 lan ora pengin ngimpor gambar google earth, aku pengin nggunakake lan ora pengin ngomong sing pointer ora bener amarga iki amarga, uga aku google pro bumi retak.
    sing bisa kanggo ngimpor gambar.

  6. Dhukungan kasebut apik banget karo gambar kasebut, nanging siji drawback aku nemokake transfer gambar (Google Earth) ana ing UTM PSAD56.
    Utawa apa sing bakal mbantu transfer kanggo WGS84 UTM ... kanggo sandi cilik

  7. Mesthi yen sampeyan nggunakake mung AutoCAD ...
    Yen sampeyan nggunakake AutoCAD Peta 3d 2010 sampeyan duwe kabeh daya Arc GIS kanthi presisi sing nawakake AutoCAD ...

  8. Boten wonten peta autocad kangge georeferen, langkung milih GIS ARC utawi ENVI GIS, pungkasanipun Mapinfo. Peta Autocad isih berorientasi kanggo desain lan ora kanggo pemetaan nanging isih kudu nambah, ora ana sing bakal kedadeyan.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.