Deleng ing gvSIG 1.10

Sawise sawetara dina wis traversing gvSIG 1.9, Pendhaftaran ora sabar kanggo kewan omo versi kasebut lan risiko liyane, saiki aku bali menyang tema gvSIG. Ora nggunakaké piranti lunak iki kanggo wektu suwé saya produktif, wiwit mbukak versi anyar iki lan mbandhingaké karo foto sing dakkarepaké kanggo acara kasebut.

Logo-gvSIG-945 Urip pujangga teknologi ora prasaja, nyinau perangkat lunak kanthi kewajiban, kabutuhan utawa semangat mbutuhake sabar; nggunakake ironi karo software tertutup sing sponsor header wis ditrima nanging pangerten ing promotor saka inisiatif mbukak sumber biaya kula liyane. Uga dadi konco keyboard bisa kamardikan ngrusak kita ing seni pitakonan karo gaya ing wayahe, saka sarcasm resemblance seni kanggo telung panemu kang biasane duwe loro Yahudi nalika ngrembakaken normal.

Aku kudu ngakoni kanthi ikhlas, yen maju karo versi iki wis ngenteni aku. Run ing versi 1.6 saka mesin Java, sing kompatibel karo Vista / Windows 7 lan kanthi proyèk sing padha suwene wektu ... advance iki mesthi kondhang. Saka wiwitan, katon luwih cepet, interaksi resik; karya gedhe ing usability senadyan kasunyatan sing iku Jawa lan aku ora arep pindah menyang Linux durung. Mesthine sawise iki menit 15 saka kekagumanku ana ewu jam diowahi dadi kode, ora mung programer ing posisi janin, nanging sawijining komunitas lengkap sing kudu nyoba, kanggo njawab dhaptar, kanggo ningkataké konferensi lan pungkasane njupuk alat iki ing salah sawijining jalur sing paling lestari lan sistematis sing aku weruh.

Ing mburi bab iki, karo gvSIG apa kabeh pangarep-arep kita alat sing bisa dadi sustainable liwat wektu minangka asil saka kita layang inisiatif n, kita bisa kurban samubarang kotamadya karo njamin sing bakal ora mati nalika dhuwit nganggo metu sing saiki dheweke wis ngladeni. Utamané kanggo perjuangan strategis sing bisa dilakoni ESRI, AutoDesk, Intergraph lan Bentley yen katon kompetisi (sing akeh wis) utawa uga dening generalisasi sing kita weruh ing awal (lan apa sing kudu dibaleni) kanggo ngelingi piranti lunak gratis sing kurang kompetitif lan ora mesthi ing papane.

Nanging, kanthi setengah sikil ing Holland, aku ora duwe wektu akeh kanggo romancing lan nostalgia sandi ora bakal tansah produktif. Ayo ndeleng apa sing narik kawigaten ing baris pisanan.

Instalasi resik

Beda karo jaman sadurunge, ing proses aku mung kudu milih mesin virtual Jawa lan basa, sing kudu dadi. Liyane, langkah sing terus-terusan.

Sampeyan wis diinstal ing:

«C: Program FilesgvSIG_1.10_RC1bingvSIG.exe»

gvsig 1.1Aku ora weruh incompatibility karo versi sadurungé. Nanging sawise ningali iki, sanajan ngerti yen iku RC, aku ora nemokake alasan kanggo tetep versi lawas.

Uga ana lambang liyane ing desktop kanthi figurine gvSIG mung bakal mbingungake kita.

Kanggo sing, sampeyan kudu pindhah menyang folder file program lan instal saka kono. Ana tansah folder sing disebut Mbusak instal sing ngandhut rutin kanggo ngilangi instalasi. Aku nyaranake nglakoni saka kene, amarga panel kontrol bisa uga ora cara paling cepet utawa kabeh versi sing diinstal bisa uga ora katon yen kita wis nakal karo registri.

Fitur menarik

Aku ora duwe wektu akeh kanggo saiki, kanggo nindakake review pepek. Nanging sampeyan bisa ndeleng kabar saka versi ing unloading area; kanggo saiki aku bakal fokus ing telung novelties sing aku golek menarik.

Peta lokasi. Iki wis ngalami gedhe, dadi interaktif karo rutin visualisasi lan kurang kewan omo. Aku malah weruh luwih kuat tinimbang uDig lan QGis sing wis dina utawa wis.

Sampeyan bisa sesambungan karo ku cara nggawe jendhela nganggo tombol mouse kiwa. Apa sing dipilih ing kothak bakal ditampilake ing layar. Banjur karo tombol tengen, sampeyan bisa nyeret kothak, tetep ukuran, lan uga yen sampeyan klik bakal nempatake jendela ukuran sing padha tengen.

gvsig 1.1

Kanthi roda tombol kasebut ndhukung zoom, sanajan aku durung nemu cara kanggo bali menyang ombone asli Manawa ana kudu ana ing manual, yaiku titik ngendi kudu miwiti.

Konfigurasi lapisan ing peta lokasi iki wis rampung ing "View> configure locator".

Informasi cepet Iki minangka tumindake jinis tooltip, sing nuduhake lapangan sing dipilih, nalika nempatake pointer ing lapisan. Iki ngidini milih lapisan, lan lapangan, kalebu data sing diitung (ora disimpen) minangka area, ambane lan dawa.

gvsig 1.1

Aku ora weruh carane ngganti sing kabèh pink nanging manawa bisa, lan sepira alon banget ing wiwitan yen sawetara kolom dipilih. Aku ora duwe kompleks karo werna kuwi, nanging aku ora seneng karo nuju masalah Chiapanecos? lan, iku uga ana sing AcerAspireOne Iku ora dadi mesin sing paling cepet kanggo nggawe GIS.

Tabel Pandhu Arah. Perkara paling apik sing aku weruh. Aku wis setengah weruh saka kewan omo sing padha sebutno ing dhaptar distribusi, nanging yen wis ngilangi aku wareg. Iku kasusun saka fungsionalitas sing padha karo Geografis Goleki, iku bakal ningkatake tabel atribut obyek, kanthi tombol kanggo pindhah menyang sabanjure lan pilihan supaya zoom utawa pilihan obyek dinamis. Dene peta lokasi dadi atraktif.

gvsig 1.1

Ati-ati banget karo tombol ngisor, amarga sampeyan bisa mbusak rekaman, nyalin data saka siji unsur menyang liyane lan disimpen. Iku uga perlu kanggo ndeleng yen jendhela iki ora bisa ditemtokake kanthi dhuwur, amarga iku sampah papan nalika ana data cilik; Aku ora nyoba nanging yen sampeyan duwe luwih saka sampeyan bisa mbayangno bar gulung. Aku milih kotamadya kanggo nyoba lan aku ngemot, banjur jendhela digantung setengah karo null.point.error.

Banjur kita bakal nyoba liyane pints sing versi iki ndadekke.

Kesimpulan

Ing cendhela, iki minangka versi sing banget tegese, kanthi akeh owah-owahan sing wis dituntut masyarakat. Aku uga weruh yen ana tes gedhe, pirang-pirang kewan sing aku weruh lan aku wis krungu wong-wong mau ing dhaptar distribusi lan aku yakin dheweke amarga kesabaranku kanggo proses sing mlaku ing latar mburi.

Ana uga tantangan sing kuat
rsion, paling apik. Wis dina ing Bawana Amérika Padha koyone kuwat banget, nanging kita kudu luwih akeh, utamane karo proyek kerja eksternal. Sastranegara liya nyedhaki Eropah, nanging kanggo blumbang iki bisa dadi wiji sing terkenal sing bisa ngetokake sumebar. Ing sapérangan negara Latin Amérika ana proyèk kerjasama sing kerja karo dana Uni Eropa utawa dana bilateral saka Jerman, Holland, Finlandia, Spanyol, kanggo nyebut sing paling kuat. Luwih saka kuwi, ana proyek kerjasama sing dikelola langsung dening dewan, komunitas otonomi utawa dewan kota dening perusahaan-perusahaan Eropah, NGO utawa munisipalitas sing apik. Ing sapérangan proyek kasebut ana komponen transversal kayata lingkungan, warisan, kerentanan, owah-owahan iklim, portal transparansi, lan liya-liyane. kang kalebu produk desktop lan web cartographic.

Iku ora bakal ala sing bisa sosialisasi luwih marang niche sing, amarga ahli waris bakal nampa lunak sing kasedhiya kanggo wong-wong mau lan bakal tetep mau minangka buku lan ninggalake latihan. Uga sumber bisa babagan luwih yen biaya ing lisènsi lan wekasanipun sokongan saka pengaruh ibukutha manungsa dilatih panyebaran gvSIG, tumindak supaya migunakaken akademik lan sektor pribadi sing nyedhiyani layanan ing lapangan nggunakake tanah nyilikake. Yen sampeyan bisa ngetokaké kawicaksanan migrasi kanggo mbebasake piranti lunak ... dadi luwih apik.

Ana inisiatif menarik disebut gvSIG lan kerjasamaMungkin sampeyan bisa nuntut nalikane. Invest ing sistematisasi saka pengalaman lan panyebaran sing paling apik sing asosiasi katon bener. Sing bener, lan kudu nganjurake keslametan sing diwiwiti saka tuntutan kolektif amarga replikasi pihak katelu bakal nguatake kemajuan sing wis ana.

Iku pancen takon supaya dhukungan bisa disedhiyakake kanggo format CAD anyar, sing bakal dadi senjata sing lunak eksklusif bakal njaga. Nanging bakal bermanfaat kanggo ndhukung bocah-bocah GIS portabel kanggo nyakup versi iki kanthi cepet amarga wis ilang karo 1.1. Kita bakal kepenak nganti tekan dina iki, manawa ana kita bakal ngerti warta liyane.

Saka kene sampeyan bisa ngundhuh gvSIG 1.10

3 Balesan kanggo "dipikir ing gvSIG 1.10"

  1. Thanks g!

    Pancen, saka CartoLab kita kerja sama ing proyek banyu sing ditindakake dening LSM Ingeniería Sin Fronteras ing Honduras. Kita duwe situs web ing ngendi aplikasi gvSIG Fonsagua diterangno luwih apik kanggo ngarep-arep supaya bisa digunakake ing ngarep.

  2. Matur nuwun kanggo kontribusi Francisco, sing menarik yen sampeyan wis kerja ing kidul Honduras. Ayo goleki manawa ing sawijining dina, kita setuju karo klompok kasebut lan kita duwe cappuccino ing Tegucigalpa.

    Lan, senadyan ana kesalahan nalika aku mbusak rekor sing dipilih.

    Aku menehi respon marang jarak.

  3. Aku setuju karo analisis sampeyan, gvSIG minangka program sing maju kanthi cepet lan ing ngendi masyarakat dianggep minangka salah sijine sikil ing kelanjutan proyek kasebut.

    Ing kasunyatan, Tabel Pandhu Arah minangka tambahan saka komunitas, dikembangake dening kanca-kancaku saka CartoLab.

    Kesalahan sing nyedhiyakake sampeyan bakal ngira yen sampeyan wis nggawe pilihan utawa duwe pilihan. Kita pitados bilih ing versi pembangunan ekstensi dipungkasi yen sampeyan wani sampeyan bisa ngirim kita gambaran saka bug lan file log gvSIG, liwat osor bugtracker, milis, utawa emailku dhewe.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.