Open CAD Tools, alat editing gvSIG

Wis diluncurake karo seri fitur menarik, sing teka saka sumbangan CartoLab lan Universitas La Coruña. gvSIG EIEL kalebu ekstensi beda, banget migunani tenan, kanggo manajemen pangguna saka antarmuka gvSIG, formulir khusus lan validasi otomatis.

gvsig eiel

Nanging apa sing paling kejiret manungsa waé iku Open CAD Tools, kang ing versi 0.2 sawijining misale jek kanggo njupuk akeh panjalukan saka masyarakat kanggo musataken lan nambah rutin bangunan lan editing data.

gvsig open cad tools Yen soko gvSIG wis, kita kaya kedhaftar GIS sing nggawe pribadi gaya biasane kita aja karo program CAD, wis sakbenere kabeh pitakonan lunak GIS specialized. Kanthi nginstal extension iki, extCAD diganti kanthi standar. User manual nerangake carane nginstal mung extension, mula uga minangka eksekusi nanging karo versi saka gvSIG.

Digolongake menyang pilihan 11 masang printah ing ngisor iki: Point, Multipoint, Arch, polyline, Multipolilínea, mbukak akeh tugas, Multipolygon, Reguler Polygon, Rectangle, Lingkaran, Ellipse lan Autopolígono.

Nalika pilihan Owah swara ing ngisor iki 16: Copy, pangilon, Puter, Ukuran, Njeblug, Shift, Edit pucuk Tambah Vertex, Copot pucuk, Join, Redigitize line Cut line Cut polygon, Redigitize polygon, polygon Internal lan Stretch .

Ing total 27, kang aku eling sadurunge wis nyumbang kanggo 21 nalika nggawe perbandingan perintah AutoCAD marang sing saka gvSIG 1.9.

gvsig open cad toolsApa sing paling berharga babagan Open CAD Tools 0.2

Kanggo miwiti, aku nemokake fungsi sing tombol tengen mouseSawise printah diwiwiti bisa digunakake minangka "mbatalake". Prasaja banget, amarga nalika sampeyan nggambarake sawijining geometri, kayata poli utawa poligon, umum kanggo nggawe kesalahan nalika nempatake sawijining titik; tinimbang mbatalake karya sing wis rampung, utawa terus diowahi mengko ...

tombol tengen, lan titik sing wis ditemtokake pungkasan dibusak

Uga, ana sawetara kunci sing mbantu karo karya, kaya tombol "tab", sing ngidini sampeyan navigasi menyang unsur sabanjure. Ana, umpamane nalika kita ngowahi geometri kompleks, kaya kasus poligon sing nduweni kesenjangan, utawa akeh polyline.

tombol tab, lan njupuk kita ing geometri sabanjure

Banjur ana ruang angkasa kanggo ngrampungake proyek lan huruf c kanggo mbatalake. Nalika ana wong-wong sing pitakonan ing pangguna nggunakake keyboard ing titik iki, minangka dalan pintas ing tengah komando isih praktis.

gvsig open cad toolsRutin kanggo redigitize baris lan poligon ngatasi watesan sing gedhe nalika nglakoni pangopènan kanggo geometri sing wis digawe. Nalika akeh iki nerangake karo gvSIG, ngembangaken sing wis digawe rutin apik banget, contone, nalika baris utawa polygon wis Cut, pesen takon sampeyan pengin makaryakke babagan isih.

Dadi, ngganti piranti default karo Open CAD Tools iku pilihan sing bisa dienggo. Alat mung sing ora ditemokake minangka perintah Line, amarga digawe nganggo perintah Polyline, mangertos yen mung ana siji.

Dandan liyane ana ing konfigurasi snaps properti, supaya ora nyebabake kacepetan mesin. Kanggo sampeyan, sampeyan bisa ngowahi nomer geometri kanggo analisis, lapisan lan yen pelacakan rampung mung kanggo vertices utawa ujung.

Banjur, opsi kanggo ngaktifake NavTable kanthi otomatis nalika ngrampungake géomètri. Kanthi iki, data alfanumerik bisa rampung ing baris sing padha saka proses produksi. Sanajan pinunjul paling gedhe iki, yaiku yen completion of geometry saiki dadi acara, karo sing programer bisa nindakake jinis liyane tugas terkait:

  • Minangka revisi topologi ing basis spasial,
  • Ngangkat triger sing ngumumake owah-owahan menyang basis data sanajan lapisan vektor ora ana ing basis spasial,
  • Utawa mung kanthi menehi informasi basis data yen geometri spesifik wis ana lan nerusake laporan integritas bab data tabular. Minangka bisa dadi kasus nalika kertu wis didigitalisasi nanging pemetaan dadi luwih alon.

Ora bakal aneh kanggo ndeleng ekstensi iki ing versi gvSIG sabanjure, kaya kita weruh karo NavTable. Kita mikir minangka conto sing apik, sing bebarengan Fonsagua padha nuduhake asil saka karya sing Foundation wis diwasa ing salebeting kain industri sing, minangka salah sijine pilar kuat kanggo kelanjutan platform Open Source.

Kanggo ngetutake topik iki aku suggest pranala ing ngisor iki:

http://cartolab.udc.es:30003/menu/la-aplicacion/funcionalidades/

http://forge.osor.eu/frs/download.php/1447/manual_opencadtools.pdf

https://lists.forge.osor.eu/mailman/listinfo/opencadtools-devel

Banjur iki video kanggo ndeleng nggunakake EIEL ing tata letak dalan.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.