Bukak Alat CAD, alat editing gvSIG

Serangkaian fungsi sing cukup apik wis diluncurake, sing asalé saka sumbangan CartoLab lan Universitas La Coruña. gvSIG EIEL kalebu macem-macem ekstensi, pancen migunani, kanggo manajemen pangguna saka antarmuka gvSIG, formulir khusus lan validasi otomatis.

gvsig eiel

Nanging apa sing paling kejiret manungsa waé iku Open CAD Tools, kang ing versi 0.2 sawijining misale jek kanggo njupuk akeh panjalukan saka masyarakat kanggo musataken lan nambah rutin bangunan lan editing data.

gvsig open cad tools Yen gvSIG duwe alat sing disenengi para pangguna GIS minangka alat nggawe ing gaya sing biasane dilakoni karo program CAD, bisa uga ana kabeh sing takon babagan program GIS khusus. Nginstal ekstensi iki ngganti extCAD standar. Manual pangguna nerangake carane nginstal ekstensi, amarga uga bisa dieksekusi, sanajan nganggo versi lawas gvSIG.

11 prentah ing ngisor iki diklompokaké ing pilihan insert: Point, Multipoint, Arc, Polyline, Multipolyline ,, Multitask, Multipolygon, Reguler polygon, Rectangle, Circle, Ellipse lan Autopolygon.

Nalika pilihan Owah swara ing ngisor iki 16: Copy, pangilon, Puter, Ukuran, Njeblug, Shift, Edit pucuk Tambah Vertex, Copot pucuk, Join, Redigitize line Cut line Cut polygon, Redigitize polygon, polygon Internal lan Stretch .

Ing total 27, kang aku eling sadurunge wis nyumbang kanggo 21 nalika nggawe perbandingan perintah AutoCAD marang sing saka gvSIG 1.9.

gvsig open cad toolsApa sing paling berharga babagan Open CAD Tools 0.2

Kanggo miwiti, aku nemokake fungsi sing tombol tengen mouse, yen prentah diwiwiti, bisa dienggo "batal". Kayane praktis banget kanggo aku, amarga nalika sampeyan nggambar geometri, kayata polyline utawa polygon, umume nggawe kesalahan nalika menehi titik; tinimbang mbatalake gaweyan sing wis rampung, utawa terus diowahi mengko ...

tombol tengen, lan titik sing wis ditemtokake pungkasan dibusak

Uga, ana sawetara kunci sing mbantu karo karya, kaya tombol "tab", sing ngidini sampeyan navigasi menyang item sabanjure. Contone, kedadeyan nalika nyunting géomètri sing kompleks, kayata poligon sing ana bolongan, utawa pirang-pirang polilin. 

tombol tab, lan njupuk kita ing geometri sabanjure

Banjur ana ruang angkasa kanggo ngrampungake proyek lan huruf c kanggo mbatalake Nalika ana sing sacara arketis takon babagan nggunakake keyboard ing titik iki, amarga trabasan ing tengah perintah kasebut isih praktis.

 

gvsig open cad toolsRutinitas kanggo redigitalisasi garis lan poligon ngatasi watesan gedhe iki nalika njaga geometri sing wis digawe. Sanajan akeh sing diwenehake karo gvSIG, ekstensi sing ditindakake kanthi rutinitas apik banget, kayata, nalika ana garis utawa poligon dipotong, pesen kasebut takon apa kita pengin njaga segmen sing luwih gedhe.

Dadi ngganti alat gawan karo Open CAD Tools minangka pilihan sing bisa ditindakake. Siji-sijine alat sing ora ditemokake yaiku printah Line, amarga digawe nganggo printah Polyline, ngerti yen mung duwe siji segmen.

Dandan liyane yaiku konfigurasi properti sing cepet, supaya ora mengaruhi kacepetan mesin. Kanggo iki, sampeyan bisa ngowahi nomer géomètri kanggo analisis, lapisan lan yen pelacakan mung rampung ing pucuk utawa pinggiran.

Banjur pilihan kanggo ngaktifake NavTable kanthi otomatis nalika ngrampungake geometri. Kanthi iki, data alphanumeric bisa rampung ing baris proses produksi sing padha. Sanajan sorotan paling gedhe yaiku, rampunge geometri saiki dadi acara, mula programer bisa nindakake tugas liyane:

  • Minangka revisi topologi ing basis spasial,
  • Ngangkat triger sing ngumumake owah-owahan menyang basis data sanajan lapisan vektor ora ana ing basis spasial,
  • Utawa mung ngandhani basis data manawa ana geometri tartamtu lan bisa nglaporake integritas babagan data tabular. Kaya ngono nalika file wis didigitalisasi nanging pemetaan luwih alon.

Ora bakal aneh yen ndeleng ekstensi iki ing versi sabanjure gvSIG, kaya sing dideleng karo NavTable. Kayane conto sing apik, yaiku Fonsagua padha nuduhake asil saka karya sing Foundation wis diwasa ing salebeting kain industri sing, minangka salah sijine pilar kuat kanggo kelanjutan platform Open Source.

  Kanggo ngetutake topik iki aku suggest pranala ing ngisor iki:

http://cartolab.udc.es:30003/menu/la-aplicacion/funcionalidades/

http://forge.osor.eu/frs/download.php/1447/manual_opencadtools.pdf

https://lists.forge.osor.eu/mailman/listinfo/opencadtools-devel

Banjur iki video kanggo ndeleng nggunakake EIEL ing tata letak dalan.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.