Ora ana wilayah buta kanthi fungsi Mosaik

Mesthine, kasus paling apik nalika nggarap gambar satelit yaiku golek gambar sing paling cocog kanggo kasus panggunaan, ujar, Sentinel-2 utawa Landsat-8, sing bisa dipercaya kalebu area minat sampeyan (AOI); mulane, ngidini cepet entuk data sing akurat lan larang regane amarga pangolahan.

Kadhangkala, sawetara bagean ing AOI sampeyan, utamane ing AII sing gedhe sing nduwe pirang-pirang adegan, uga AIIs sing cedhak utawa ing pinggir pemandangan, bisa uga ngluwihi wates ing wilayah saiki. Masalah nggabungake gambar kompilasi bisa nyebabake analisis sebagian lan kelangan informasi sing larang.

Mosaic lair kanggo ngrampungake masalah kesatuan gambar

Mosaic dirancang saka awal minangka fungsi sing gampang digunakake kanggo nggabung, nggabung lan nggambarake pemandangan sing diklumpukake saka sensor, dadi gambar, kanggo AOI tartamtu lan pigura wektu data sing dibutuhake.

Kabeh adegan sing kasedhiya kanggo tanggal sing dibutuhake digabungake lan AOI ditutupi ing 100%.

Solusi kasebut pancen prasaja lan efektif saéngga wis gumun amarga durung rampung.

Dasar Mosaic kasedhiya ing alat GIS

Ana macem-macem pendekatan Kanggo nggawe Mosaic dhewe, sampeyan bisa milih sing paling cocog kanggo kabutuhan sampeyan.

  • Jangkoan global ing Mosaic

  • Mosaic digabungake saka kabeh satelit satelit saben dina.

  • Mosok digawe kanthi ketat ing wilayah sing ditrapake (AOI).

Kepiye carane kerja ing Mosaic ing LandViewer?

LandViewer (LV), banjur, nawakake kombinasi, yaiku pangguna nggunakake AOI. Banjur, sistem kasebut nyetel AOI ing kothak bunder geometri spesifik sing digarisake ing AOI, miturut gambar kasebut bakal diwenehake. Contone, yen ana AOI bunder, mozek bakal dituduhake ing alun-alun sing alus.

Gumantung saka cara AOI diadegake, pangguna bakal entuk salah sawijining asil ing ngisor iki:

  • Yen sampeyan nyelehake tandha ing peta, piranti lunak bakal ngasilake dhaptar adegan individu, kaya sadurunge.
  • Yen sampeyan nggambar AOI gedhe utawa AOI sing ana ing pinggir adegan loro utawa luwih, Mosaic bakal rampung ing asil telusuran

Siji-sijine syarat kanggo ngluncurake Mosaic yaiku AOI

Sawise sampeyan nggambar AOI sing nduwe pirang-pirang adegan, nyaring awan lan nyetel sudhut srengenge sing dikarepake, sistem kasebut nampilake asil telusuran Mosaik kanthi pratinjau sing digawe miturut parameter kanthi otomatis otomatis. Jumlah pemandangan ing Mosaic ditemtokake ing kertu pratinjau.

Kapabilitas kunci Mosaic

Kita wis tekan titik sing paling penting. Apa maneh sing bisa ditindakake karo Mosaic? Sawise ndeleng Mosaic ing peta, kita bisa terus nganggo pilihan ing ngisor iki:

Pangolahan Browser:

  • Ndhaptar indeks lan kombinasi pita, minangka standar lan adat.
  • Setel babagan padhang lan kontras.

Analisis Browser (bakal teka)

  • Ngawasi lan ngukur kepriye kawicaksanan area tartamtu ing antarane rong utawa luwih wektu kanthi fungsi Ganti Deteksi.
  • Nindakake manajemen zona sing efektif miturut kisaran nilai indeks, nggunakake fungsi Kluster.

  • Verifikasi dinamika pertumbuhan vegetasi kanggo wilayah sing disenengi (AOI) sajrone wektu sing suwe kanthi pilihan Time Series

  • Gawe crita GIF utawa video sing menarik lan nuduhake data karo pangguna liyane kanthi online kanthi animasi Wektu-wektu.

Opsi download sing kasedhiya ing LandViewer

Telung jinis undhuhan bisa ditrapake kanggo Mosaic, yaiku Visual, Analytics utawa Index, gumantung karo pangguna pangguna.

Cathetan: pangguna milih jinis download «Mosaic» utawa «Fragmen kanthi akeh». Bentenane antarane rong opsi kasebut ana ing data pungkasan sing bakal ditampilake kanggo pangguna: sistem ngunduh adegan gabungan kanthi pilihan download "Mosaic"; Sistem download fragmen pemandangan minangka dhaptar yen parameter «Pecah massa» dipilih.

Visual: yen ngono sampeyan milih jinis visual, data sing diasilake bakal dikirim ing format file JPEG, KMZ lan GeoTIFF sing ngemot adegan gabungan (umpamane, kabeh adegan sing mlebu AOI lan ora nyebrang).

Analytics: asil download karo Analytics dipilih bakal dadi file band sing digabung, tanpa metadata (umpamane [GeoTiff1: B02, GeoTiff2: B03, GeoTiff3: B04, GeoTiff4: B05.]).

Kanthi jinis Indeks, data sing diasilake kanggo mozaik bakal ditampilake minangka file TIFF

Indeks: Elingi pilihan "Download by crop". Pemangkasan mozek ditindakake miturut parameter pangguna, yaiku geometri bbox sing ditemtokake pangguna. Ing kahanan sing ora bisa ditutup clamping, kabeh pemandangan rampung didownload.

Mosaic ing laku

Gunakake 1 kasus: Pemantauan pembangunan konstruksi, Dubai.

Tujuan: ndeteksi kemajuan ing pambangunan konstruksi wilayah sing akeh kepentingan (AOI)

Pamirsa target: kabeh perusahaan ing industri konstruksi

Masalah: Pangguna nyiyapake utawa ngisi wilayah sing disenengi lan milih gambar sing dijupuk ing Juli 19 saka 2019. Potret layar kanthi jelas nuduhake manawa gambar individu ora nutupi kabeh wilayah sing cocog.

Solusi: Ing kasus iki, pangguna kudu milih kertu pratinjau kanthi pemandangan sing cocog kanggo nutupi AOI, saka asil telusuran sing diasil, lan klik unsur "Mosaic".

Kesimpulan: Mosok ngidini ngawasi wilayah sing akeh.

Sadurunge, ngawasi wilayah gedhe mbutuhake pangguna supaya pindhah menyang pemandangan lan gabung kanthi manual. Proses iki cukup ora kepenak lan butuh wektu sing suwe. Wiwit saiki, kabeh cepet lan gampang: aturake AOI lan LandViewer sampeyan bakal ngatur sisa liyane kanthi otomatis.

2 kasus panggunaan: Pemantau geni California

Tujuan: Tentukan wilayah sing rusak, yaiku, indeks NBR banjur download pemandangan Mosaic.

Katrangan: Ing wulan November taun 2018, ana geni sing gedhe banget ing California, sing mateni wong 85 paling ora. Meh patbelas ewu (14,000) omah dirusak, lan udakara udakara satus limalas ewu (115,000) hektar ilang. Panguwasa lokal diarani minangka geni paling gedhe ing sejarah negara kasebut. Komentar iki ora kaget, sanajan ana luwih saka satus ewu (100,000) hektar uga ilang ing taun sadurunge.

Panguwasa lokal ing California nyebarake udakara limang ewu petugas pemadam kebakaran kanggo mateni geni, sing meh ora bisa njaga, lan ing sawetara wilayah nyebar kanthi cepet 130 kilometer saben jam.

Solusi: Kanggo nemtokake karusakan ing wilayah sing kena pengaruh, perlu kanggo mbandhingake mozaik pre-post lan kirim karo indeks NBR sing ditrapake.

Langkah 1: tarik utawa mbukak AOI saka wilayah sampeyan sing minat lan nyetel tanggal sadurunge bencana.

Gambar sadurunge bencana 1: Asil makili mozaik kanggo jangkoan total kapentingan (AOI).

Langkah 2: Pilih kertu pratinjau nganggo Mosaic, pindhah menyang "Band kombinasi", banjur pilih indeks NDR. Ing langkah iki, sistem nampilake nilai indeks sing diitung, disorot kanthi warna oranye-ijo. Sabanjure, terusake tab «Download» banjur pilih wilayah sing dibutuhake data sing dijaluk sing relevan.

Gambar 2: adegan karo indeks NBR nuduhake kahanan sajrone kobongan.

Langkah 3: Pilih gambar kirim bencana kanggo wilayah sing padha (AOI).

Gambar sadurunge bencana 3: asil sing makili Mosaic kanggo kabeh kepentingan wilayah (AOI).

Langkah 4: Ndhaptar asil undhuhan Mosaik kanthi nggunakake indeks NBR, melu algoritma sing padha sing ditemokake ing langkah 3.

Gambar asil 4: adegan pasca bencana nuduhake area sing kena pengaruh lan nggambarake karusakan.

Asil: Wilayah sing kena pengaruh ditampilake kanthi warna abang. Kanthi mbandhingake gambar sadurunge lan sawise bencana kanthi nilai indeks NBR, kita bisa ngevaluasi karusakan kasebut.

Ayo Mosaic nindakake pakaryan kanggo sampeyan

Kesimpulane, Mosaic nawakake solusi sing unik kanggo nduwe gambar sing sakabehe nutupi wilayah sampeyan, ora ana ukuran, kanthi asil sing paling apik. Mosok ngidini kombinasi gambar satelit saben dina sing dijupuk saka sensor kanggo lokasi sing wis ditemtokake, indeks sing wis ditemtokake utawa disesuaikan ing penerbangan, lan kemungkinan ndownload pemandangan kanggo analisis mengko. Ngucapake pamit kanggo preselection manual, pangowahan gambar, ruang kosong lan gambar manual gabung, ing salawas-lawase.

Kanggo informasi rinci babagan Mosaic, deleng pandhuan pangguna LandViewer utawa email ing support@eos.com

Siji Wangsulan "Ora ana wilayah buta kanthi fungsi Mosaik"

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.