Pengguna ArcView 3x tresna GvSIG

Dina iki aku wis ana ing institusi produksi kartografis, sing sinau banget kanggo program karo Avenue, tujuan awal yaiku menehi alternatif kanggo ngilangi resmi ArcView 3x lan watesan kanggo pindhah menyang ArcGIS 9.

gambar Iku bakal luwih rumit yen dheweke wis dadi pangguna Geomedia perbandingan mesthine luwih jembar, utawa yen kasedhiya perak lan bisa tuku aplikasi ArcGIS utawa Manifold sing luwih murah. Ing sawetara menit pajanan, dheweke wis wareg karo mupangat GvSIG; Saiki aku ngringkes apa sing dakkira wis ngyakinake sampeyan:

1. Iku katon kaya ArcView lan AutoCAD

Kasunyatan manawa GvSIG mirip karo ArcView 3x ing antarmuka adhedhasar tampilan, tabel lan tata letak sing ditemtokake. Banjur delengen cara nggawe data kanthi mirip karo AutoCAD, kanthi printah suntingan sing cukup wis kena pengaruh; Mesthi wae, kita ngerti manawa pangguna ArcView 3x kritis banget babagan kesulitan nyunting data kanthi akurat lan ora ana topologi.

2. Gratis, utawa meh

Tembung sing bener bebas digunakake, nanging cara sing dibayangke yaiku nyebarke ora prelu tuku lisensi. Institusi iki nggawe sawetara fitur ing Avenue, lan dheweke mikirake kemungkinan pindhah menyang ArcGIS 9, sing kedadeyan yaiku yen pangguna aplikasi angel entuk lisensi jinis iki ... luwih-luwih amarga kutha kasebut ora duwe penghasilan murah.

Mesthi wae, iki aku wis janji bakal menehi kursus GvSIG sing diarani "GvSIG kanggo pangguna ArcView" ... aku rumangsa bakal menarik.

entuk ArcGIS, ArcGIS Engine, ArcObjects, Gis Server, lan ArcSDE regane udakara $ 57,000. Saiki dheweke mung bakal nandur modal $ 2,000 kanggo kursus Java, $ 1,000 kanggo kursus GvSIG lan $ 2,000 kanggo pangembangan manual sing apik ... Mesthi ora gratis, nanging mung regane $ 5,000 amarga duwe programer sing ngatasi Java lan ngerti yen matane nutup panggunaan ArcView.

3. Kompatibilitas Multi-sistem

Nalika dikembangake ing Java, mlaku ing Mac lan Linux, tegese bakal mandheg nandhang gerah saka layanan layanan sing ndhukung sistem sing dikira ngetrapake.

Saiki, keputusan digawe, dheweke mung bakal nggawe rencana kerja sing nuduhake tahapan pelatihan, pengembangan lan implementasi versi anyar sisteme. Paling apik, dheweke ngarep-arep bisa sistematis pengalaman dadi postingan.

 

Ya, pangguna ArcView kaya GvSIG. Rong wulan wiwit dadi testing, wis ngasilake asil.

Ana ing kono aku ngomong piye carane.

4 Balesan kanggo "pangguna ArcView 3x seneng karo GvSIG"

  1. gvSIG ora gratis, nanging dibayar karo pajak dening sawetara administrasi umum.

    Sing ora ditrima yaiku piranti lunak sing dhuwit lan wektu sing wis diteliti wis telat babagan piranti lunak saingan (waca qGIS utawa padha). Lan kabeh amarga "adat" Spanyol nindakake kabeh wiwit awal, tanpa nggunakake akeh sing wis ditindakake ing komunitas (kayata GRAS kayata).

    Gampang, nganggo dhuwit umum. Carane akeh perusahaan sing kerjo bareng ing gvSIG (lease, prodevelop, lan liya-liyane), apa dadi investasi lan ora ngisi apa-apa?

  2. Kanggo mikir yen piranti lunak gratis gratis iku salah sawijining kasalahan sing paling klasik sing bisa dumadi ing SL. Yen pancen mangkono, aku wis ngenteni rong taun manggon oksigen sing aku urung, amarga sebagian besar dedikasi aku iki kanggo proyek gvSIG lan ateges bosku ora dadi filantropi. Dadi, gvSIG lan akeh proyek SL liyane manggon saka institusi lan perusahaan sing numpuk ing proyek kasebut kanthi pikiran sing beda banget, sawetara ora disengaja lan liya-liyane ora, nanging tansah LÍCITOS.

    Ing proyek kasebut mesthi ana tujuan kanggo kolaborasi, ora mung ing pangembangan, nanging uga ing dokumentasi, dadi yen ing institusi produksi kartografis sing janjian pengin melu proyek kasebut karo "manual apik", aku yakin manawa Mitra proyek bakal welcome sampeyan kanthi lengen sing mbukak!

    Aku mikir, yen saben agensi sing nggunakake gvSIG menehi sumbangan akeh kanggo proyek kasebut kanthi manual, tutorial, ekstensi utawa apa wae, entuk manfaat bakal dibalik kanthi cepet menyang komunitas lan kita bakal entuk apa "yen kabeh wong muter, kabeh wong menang." Minangka prabédan jelas babagan panggunaan teknologi proprietari lan sing ndadekake SL dadi "hotbed" inovasi lan pangembangan.

    Lan nalika aku duwe komentar becik aku arep nulis ing blogku 😀

  3. Saka tim gvSIG, kita mung bisa matur nuwun kanggo menehi informasi marang kita sing apik lan ala sing kedhaftar nemokake ing aplikasi kasebut, sing bakal tansah nulung supaya kita bisa nambah. Matur suwun!
    Minangka kanggo edisi, sethithik bakal tambah apik kanthi tujuan nduwe paling apik. Lan topologi wis ana ing tahap pungkasan pembangunan, supaya ing versi mangsa bakal kanggo kabeh sing butuh.
    Kanggo kursus sing bakal sampeyan lakoni, yen perlu, ing "klasik" web gvSIG (www.gvsig.gva.es) sampeyan cukup materi ing bagean dokumentasi; Ing situs web komunitas gvSIG (www.gvsig.org), ing wilayah "download ora resmi" sampeyan bisa nemokake kursus sing wis diwenehake dening masarakat.

    Matur suwun!
    Alvaro

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.