Pengguna ArcView 3x tresna GvSIG

Dina iki aku wis ing produksi cartographic institusi, sing sinau banget uga diprogram karo Avenue, niat dhisikan ana kanggo nuduhake alternatif kanggo ngilang formal saka 3x ArcView lan ArcGIS matesi ngalih kanggo 9.

gambar Iku bakal luwih rumit yen wis dadi panganggo Geomedia kanggo sapa wae perbandingan bakal luwih luwes, utawa duwe dhuwit sing kasedhiya lan kemungkinan bisa entuk ArcGIS utawa biaya sing luwih murah tinimbang aplikasi tipe Manifold. Ing sawetara menit pajanan padha puas karo keuntungan saka GvSIG; saiki aku ngringkes apa sing wis aku yakinake:

1. Iku katon kaya ArcView lan AutoCAD

Kasunyatané, GvSIG wis mirip karo ArcView 3x ing antarmuka sing adhedhasar views, tables and layouts wis nemtokake. Banjur ndeleng cara kanggo mbangun data kanthi mirip karo AutoCAD, kanthi printah sing cukup suwe dipengaruhi; Mesthi wae, kita ngerti yen para pengguna ArcView 3x ngritik kesulitan ngowahi data sacara akurat lan kurang topologi.

2. Gratis, utawa meh

Tembung sing bener bebas digunaake, nanging cara sampeyan wis nggambarake yaiku kanggo mbagekake iku ora perlu tuku lisensi. institusi iki dikembangaké sawetara fitur ing Avenue lan padha ngelingi obah ArcGIS 9, apa mengkono iku panganggo saka aplikasi angel tuku lisensi iki ... utamané amarga lagi munisipalitas sedheng income.

Mesthi, iki aku wis setya kanggo menehi wong sing GvSIG wae disebut "GvSIG kanggo pangguna ArcView" ... Aku bakal menarik.

ArcGIS tuku, ArcGIS Engine, ArcObjects, Gis Server lan ArcSDE temenan bab $ 57,000. Saiki mung nandur modal $ 2,000 ing dalan Jawa, $ 1,000 ing kursus GvSIG lan $ 2,000 ing ngembangaken tangan apik ... ora free mesthi, nanging mung biaya sing $ 5,000 amarga padha duwe programer sing ngatur Jawa lan ngerti karo mata ditutup nganggo ArcView.

3. Kompatibilitas Multi-sistem

Dadi dikembangake ing Jawa, dioperasèkaké ing Mac lan Linux, tegese bakal ngilangi kasangsaran amarga paket layanan sing ndhukung sistem sing dipikiraké.

Saiki, keputusan wis rampung, mung bakal nggawe rencana kerja sing nuduhake tataran pelatihan, pengembangan lan implementasi versi anyar sistem kasebut. Paling apik, padha ngarep-arep kanggo sistematisasi pengalaman kasebut dadi publikasi.

Dadi ya, pangguna ArcView kaya GvSIG. Rong wulan dadi testing, wis ngasilake asil.

Ana aku ngomong piye carane dadi.

4 Balesan kanggo "pengguna ArcView 3x tresna GvSIG"

  1. gvSIG ora gratis, nanging dibayar karo pajak dening sawetara administrasi umum.

    Sing ora ditrima yaiku piranti lunak sing dhuwit lan wektu sing wis diteliti wis telat babagan piranti lunak saingan (waca qGIS utawa padha). Lan kabeh amarga "adat" Spanyol nindakake kabeh wiwit awal, tanpa nggunakake akeh sing wis ditindakake ing komunitas (kayata GRAS kayata).

    Gampang, nganggo dhuwit umum. Carane akeh perusahaan sing kerjo bareng ing gvSIG (lease, prodevelop, lan liya-liyane), apa dadi investasi lan ora ngisi apa-apa?

  2. Kanggo mikir yen piranti lunak gratis gratis iku salah sawijining kasalahan sing paling klasik sing bisa dumadi ing SL. Yen pancen mangkono, aku wis ngenteni rong taun manggon oksigen sing aku urung, amarga sebagian besar dedikasi aku iki kanggo proyek gvSIG lan ateges bosku ora dadi filantropi. Dadi, gvSIG lan akeh proyek SL liyane manggon saka institusi lan perusahaan sing numpuk ing proyek kasebut kanthi pikiran sing beda banget, sawetara ora disengaja lan liya-liyane ora, nanging tansah LÍCITOS.

    Ing proyek kasebut mesthi ana tujuan kanggo kolaborasi, ora mung ing pangembangan, nanging uga ing dokumentasi, dadi yen ing institusi produksi kartografis sing janjian pengin melu proyek kasebut karo "manual apik", aku yakin manawa Mitra proyek bakal welcome sampeyan kanthi lengen sing mbukak!

    Aku mikir, yen saben agensi sing nggunakake gvSIG menehi sumbangan akeh kanggo proyek kasebut kanthi manual, tutorial, ekstensi utawa apa wae, entuk manfaat bakal dibalik kanthi cepet menyang komunitas lan kita bakal entuk apa "yen kabeh wong muter, kabeh wong menang." Minangka prabédan jelas babagan panggunaan teknologi proprietari lan sing ndadekake SL dadi "hotbed" inovasi lan pangembangan.

    Lan nalika aku duwe komentar becik aku arep nulis ing blogku 😀

  3. Saka tim gvSIG, kita mung bisa matur nuwun kanggo menehi informasi marang kita sing apik lan ala sing kedhaftar nemokake ing aplikasi kasebut, sing bakal tansah nulung supaya kita bisa nambah. Matur suwun!
    Minangka kanggo edisi, sethithik bakal tambah apik kanthi tujuan nduwe paling apik. Lan topologi wis ana ing tahap pungkasan pembangunan, supaya ing versi mangsa bakal kanggo kabeh sing butuh.
    Kanggo kursus sing bakal sampeyan lakoni, yen perlu, ing "klasik" web gvSIG (www.gvsig.gva.es) sampeyan cukup materi ing bagean dokumentasi; Ing situs web komunitas gvSIG (www.gvsig.org), ing wilayah "download ora resmi" sampeyan bisa nemokake kursus sing wis diwenehake dening masarakat.

    Matur suwun!
    Alvaro

Deja un comentario

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.