Pasang peta ing Excel - koordinat geografis - koordinat UTM

Map.XL minangka aplikasi sing ngidini sampeyan masang peta ing Excel lan njaluk koordinat langsung saka peta. Sampeyan uga bisa nampilake daftar latitudes lan bujur ing peta.

Carane masang peta ing Excel

Sawise Program diinstal, ditambahake minangka tab tambahan disebut "Peta", kanthi fitur Map.XL.

Sadurunge masang peta sampeyan kudu ngatur peta latar mburi, iki rampung ing lambang "panyedhiya Peta". Sampeyan bisa ngatur latar mburi nggunakake peta, gambar utawa hibrida saka layanan:

  • Google Earth / Maps
  • Bing Maps
  • Bukak Street Peta
  • ArcGIS
  • Yahoo
  • Ovi
  • Yandex

Peta katon minangka jangkar ing sisih tengen, nanging bisa diseret supaya ngambang, utawa ing ngisor / ndhuwur tabel Excel.

Video iki ngringkes babagan kabeh proses sing diterangake ing artikel iki rampung, makarya ing vertex saka plot nggunakake Bing Maps minangka latar mburi.

Cara kanggo njupuk koordinat saka Excel

Iki rampung karo lambang "Get coord". Prosedur kasebut yaiku:

  • Pencet «Get Coord,
  • Klik ing peta,
  • Klik ing sel Excel
  • Tempel, nggunakake tombol «Ctrl + V», utawa tombol mouse tengen lan milih Tempel.

Cara nggawe dhaptar Koordinat

Cithakan ditampilake ing tuladha video, wis dibangun dening egeomates, lan ngijini kowe tancep koordinat miturut pengenal, sing banjur bakal salaras kanggo tabèl latitude and longitude.

MapXL gratis, lan sampeyan bisa ngundhuh saka link iki. Sampeyan uga bakal ngundhuh tabel Excel sing digunakake ing conto.

Ngirim koordinat ing peta.

Iki rampung karo lambang «Panambang iklan», wis milih area tabel kapentingan. Banjur formulir katon kanggo nunjukake kolom kasebut minangka latitude, yaiku Length, koordinat detail lan simbologi peta. Kanggo mbusak mau sampeyan mung kudu "Remove Markers".

Ngundhuh ing kene Map.XL, kalebu cithakan Excel.

Video iki nuduhake proses sing diterangake ing artikel iki, migunakake minangka conto tandha-tandha demo ing gunung berapi, nggunakake Open Street Maps minangka latar mburi.

Waca koordinat UTM ing peta saka Excel:

Fungsionalitas sing diperlukake ing ndhuwur nuduhake koordinat geografis supaya bisa ditampilake ing peta ing Excel. Yen sampeyan pengin nuduhake peta koordinat sing ana ing Universal Traverso Mercator (UTM), sampeyan kudu nganggo cithakan sing kaya iki. Conto ditampilake ing gambar lan video:

sampeyan bisa njaluk cithakan ing kene.

9 Balesan kanggo "Masang peta ing Excel - koordinat geografis - koordinat UTM"

  1. Apa ana cara Nelusuri miturut Jeneng utawa Alamat ??

  2. Hello, apa pancen bener kanggo Excel Office 365? Aku ora bisa ndeleng tab Map sawise nginstal.

    Gracias

  3. Hello, link kanggo ngundhuh map.xl isih ora aktif.

  4. Hello sir apik pagi.
    Aku ngundhuh template nanging ora ana link kanggo piranti lunak kasebut.
    Mangga sampeyan bisa mbantu.
    Regards

  5. Carane bisa ngundhuh program map.xl kanthi cithakan sampingan

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.