Lebokake peta ing Excel - entuk koordinat geografis - koordinat UTM

Map.XL minangka aplikasi sing ngidini sampeyan masang peta ing Excel lan njaluk koordinat langsung saka peta. Sampeyan uga bisa nampilake daftar latitudes lan bujur ing peta.

Carane masang peta ing Excel

Sawise Program diinstal, ditambahake minangka tab tambahan disebut "Peta", kanthi fitur Map.XL.

Sadurunge masang peta sampeyan kudu ngatur peta latar mburi, iki rampung ing lambang «Panyedhiya peta». Sampeyan bisa ngatur latar mburi nganggo peta, gambar utawa hibrida saka layanan:

  • Google Earth / Maps
  • Bing Maps
  • Bukak Street Peta
  • ArcGIS
  • Yahoo
  • Ovi
  • Yandex

Peta katon minangka jangkar ing sisih tengen, nanging bisa diseret supaya ngambang, utawa ing ngisor / ndhuwur tabel Excel.

Video iki ngringkes babagan kabeh proses sing diterangake ing artikel iki rampung, makarya ing vertex saka plot nggunakake Bing Maps minangka latar mburi.

Cara kanggo njupuk koordinat saka Excel

Iki rampung karo lambang "Get coord". Prosedur iki biasane:

  • Pencet «Get Coord,
  • Klik ing peta,
  • Klik ing sel Excel
  • Tempel, nggunakake tombol «Ctrl + V», utawa tombol mouse tengen lan milih Tempel.

Cara nggawe dhaptar Koordinat

Cithakan ditampilake ing tuladha video, wis dibangun dening egeomates, lan ngijini kowe tancep koordinat miturut pengenal, sing banjur bakal salaras kanggo tabèl latitude and longitude.

MapXL gratis, lan sampeyan bisa ndownload saka link iki. Sampeyan uga bakal ndownload tabel Excel sing digunakake ing conto.

Ngirim koordinat ing peta.

Iki rampung karo lambang «Penanda iklan», sawise milih area tabel sing sampeyan minat. Banjur ana wujud sing nuduhake lapangan sing lintang, yaiku Bujur, detail koordinat lan simbolologi peta. Kanggo mbusak, sampeyan mung kudu "Copot Marker".

Ngundhuh ing kene Map.XL, kalebu cithakan Excel.

Video iki nuduhake proses sing diterangake ing artikel iki, migunakake minangka conto tandha-tandha demo ing gunung berapi, nggunakake Open Street Maps minangka latar mburi.

Waca koordinat UTM ing peta saka Excel:

Fungsi sing ditampilake ing ndhuwur nuduhake koordinat geografis sing bisa dideleng saka peta ing Excel. Yen sampeyan pengin ditampilake ing peta iki sing ana ing Universal Traverso Mercator (UTM), sampeyan kudu nggunakake template kaya iki. Tuladha sing ditampilake ing gambar lan video yaiku:

sampeyan bisa njaluk cithakan ing kene.

9 Balasan "Lebokake peta ing Excel - entuk koordinat geografis - koordinat UTM"

  1. Apa ana cara Nelusuri miturut Jeneng utawa Alamat ??

  2. Hello, apa pancen bener kanggo Excel Office 365? Aku ora bisa ndeleng tab Map sawise nginstal.

    Gracias

  3. Hello, link kanggo ngundhuh map.xl isih ora aktif.

  4. Hello sir apik pagi.
    Aku ngundhuh template nanging ora ana link kanggo piranti lunak kasebut.
    Mangga sampeyan bisa mbantu.
    Regards

  5. Carane bisa ngundhuh program map.xl kanthi cithakan sampingan

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.