Pilihan dening atribut, AutoCAD - Microstation

Pemilihan kanthi atribut minangka cara kanggo nyaring obyek miturut kriteria khusus, loro Microstation lan AutoCAD nglakoni kanthi cara sing padha sanajan salah siji saka rong program kasebut nduweni fitur ekstra, ing kasus iki. Aku nggunakake conto iki AutoCAD 2009 y Microstation V8i.

Kanthi AutoCAD

autocad 2010 qselectIki diaktifake nganggo printah qselect, utawa nganggo lambang ing sisih tengen panel properti.

Ing AutoCAD 2009 sampeyan kudu nggoleki, mung ana ing keperluan, gadhah tab ngarep sing dipilih.

autocad 2010 qselectSawise milih panel disebar sing ngidini:

-Menehi pilihan kanggo kabeh drawing utawa mung kanggo pilihan sebagean

-tilih jinis obyek (baris, bunder, teks lan liya-liyane)

-Desertifikasi kondisi sing cocog nggunakake operator

-File warna, sing dituduhake minangka Nilai

Banjur sampeyan bisa nambah pilihan menyang pesawat anyar utawa koleksi sing wis ana.

Kajaba iku, uga muni cukup praktis kanggo milih obyek saka tabel properti sing nalika ora nduweni fungsionalitas akeh kanggo tujuan iki biasane praktis kanggo pilihan obyek saka jinis sing padha sing dipilih sadurunge.

Ana uga wangun pilihan liyane, sing kedadeyan saiki karo Pita Aku ora nemokake kanthi gampang. Nanging sampeyan bisa saka baris perintah, ketik perintah "pilih", banjur ketik, banjur simbol, banjur ketik. Iki bakal menehi kita wangun pilihan liyane sing AutoCAD wis, sanajan padha ora saringan, padha migunani. Senajan kanggo mbandhingake, iku uga perlu kanggo nimbang apa Microstation karo pilihan elemen.

Kanthi Microstation

autocad 2010 qselect Printah iki diaktifake kanthi "sunting / pilih dening atribut".

Senajan panel cukup mirip karo AutoCAD ana liyane pilihan kanggo pilihan kayata:

- Nyaring lapisan, iki dianggo kanthi seret sing gampang utawa nggunakake ctrl o shift.

-Tipe meh padha karo AutoCAD, senajan ngidini jinis 22 nglawan 12 sing ngidini. Mangkono, pilihan bisa kanthi seret prasaja, lan bisa uga ana pirang-pirang jinis sekaligus nalika AutoCAD mung siji sekaligus. Mula, AutoCAD migunakake fungsi nambah obyek menyang koleksi kasebut.

- Sampeyan bisa nyaring data Symbology, ing kasus AutoCAD mung ngidini werna, Microstation ngidini gaya lan kekandelan baris.

- Ing situs kaya utawa ora kalebu padha karo program loro

autocad 2010 qselect -It is interesting a choice where you can select objects, or locate, with this zoom goes to where objects or show.

-Lan ana pilihan kanggo milih apa sing dipateni utawa on (mati)

autocad 2010 qselect- Tombol "eksekusi" tumindak, nalika ana rong tombol liyane sing ngidini sampeyan ndeleng properti panyaring liyane

- Kriteria operasi kaya ing AutoCAD (padha, luwih dhuwur, luwih murah etc) lan mbukak ing tombol ngisor "tags"Nanging kanthi panampa sing kritéria sawetara bisa ditambahake bebarengan nggunakake"lan utawa"

autocad 2010 qselect

Lan siji klik, sing apik banget, ing "alat / pilih saka unsur"Sampeyan bisa milih properti sing tengen obyek ing gambar. Iki banget praktis amarga digunakake ing kasus arep milih kabeh objek sing duwe properti saka siji; gampang amarga ora ngira-ngira sifat sing dipilih lan banjur bisa ditambah menyang jinis obyek liyane utawa nambah syarat liyane.

autocad 2010 qselect Sampeyan uga bisa nyimpen kritéria minangka file .rsc lan nyebataken ing wekdal salajengipun.

Banjur ing Setelan sampeyan bisa nemtokake kriteria luwih apik, kayata property font utawa jeneng sel,

kesimpulan

Padha ing program loro iki, sing dipigunakaké kanggo njupuk kauntungan utawa nandhang sangsara. Iku bakal becik yen AutoCAD ningkatake fungsi iki rada.

3 Balesan kanggo "Pilihan dening atribut, AutoCAD - Microstation"

  1. Aku nyoba kanggo nyaring ing microstation j, nanging aku ora bisa nemokake cara kanggo nindakake, apa aku kudu punika Nyaring teks utawa pamblokiran

  2. Artikel banget, dianjurake kanggo pangguna sing wis mlebu saka Autocad menyang Microstation.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.