GIS platform, sing njupuk kauntungan?

Iku angel kanggo ninggalake supaya akeh platform sing ana, Nanging kanggo review iki kita bakal nggunakake sing anyar sing bubar Microsoft nganggep sekutu sampeyan ing kompatibilitas karo SQL Server 2008. Iku penting kanggo sebutno bukaan iki Microsoft SQL Server kanggo partners anyar, banjur ngijini nangani data spasial kanthi cara native; iki sadurunge kita mung bisa nindakake karo Oracle Spatial... mesthi ana ing ragad lisensi taunan saka $ 30,000 kanggo aplikasi ukuran biasa. wektu iki consolidates SQL Server kanggo perusahaan kanggo berkembang isi iki tanpa aplikasi penengah utawa resiko rusak perspektif antarane algorithmically fungsi lan ndharat ing kasunyatan kita.

Ayo ditinjau sawetara iki partners SQL Server 2008:

ESRI
Iki company teknologi GIS donya paling dikenal, dodolan taunan liwat $ 660 mate yuta saka versi primitif 3x iki nggabungake menyang ombone sing isih digunakake ing tingkat desktop lan ESRI isih menehi support kanggo produk iki. Saliyane ESRI nyedhiyakake layanan kanggo perusahaan gedhe lan wakil lokal nyedhiyani support, latihan lan dodolan produk umum duwe negara utawa negara, sanajan sawijining produk saiki sing kasedhiya ora mung wakil resmi.

Solusi sing cukup kuat, sanajan rada rumit kanggo mangerteni biaya pungkasan kanggo tujuan pangembangan amarga macem-macem aplikasi metu-saka-kothak lan nang jero.

  • Versi primitif tansah kasedhiya ARCview 3.20 sing dadi kanggo $ 750 senajan saben dina ilang luwih akeh kanggo platform data winates. Sawetara wong duwe keberanian ngembangake aplikasi, umume padha nggunakake luwih kanggo desktop.
  • Sawise produk-produk sing paling akeh dipigunakake yaiku Desktop ARCgis, Biasane disebut ArcMap Tramping $ 1,500 3,000 kanggo $ pc lan lisensi ngambang, gumantung ing perlu ekstensi sing dituku.
  • Banjur ana ARCeditor sing mlaku watara $ 7,000
  • ARCinfo $ 9,000
  • Y ARCserverKang saiki kalebu apa padha ArcIMS ($ 12,000), ArcSDE ($ 9,000) lan MapObjects ($ 7,000), iki saiki ing biaya ArcServer babagan 35,000 ... mripat $, saben prosesor tegese yen server wis biaya loro pemroses $ 70,000

Loro-lorone ana akeh alat, ekstensi lan versi sing disesuaikan kanggo meh kabeh kebutuhan.

Salah sawijining kaluwihan paling gedhe yaiku gampang nemokake panganggo utawa operator khusus kanggo popularitas merek, paling ora kanggo aplikasi desktop; kanggo pangembangan, seluler utawa web sampeyan kudu nggedhekake panelusuran senadyan kompatibilitas karo basa pangembangan lan standar data DBMS ndadekake bab-bab luwih gampang. Layanan data uga ana ing saindenging donya, sanajan saben dina platform liyane bisa disambungake menyang layanan kasebut.

Computer Aided Development Corporation Limited (Cadcorp)
Prodhuk iki luwih akeh dipigunakaké ing Eropah, lair ing Inggris, nanging saiki wis mlebu pasar Amérika Lor, utamané ing Amerika Serikat lan Meksiko iki apik amarga nggambarake dhukungan ing caliche Hispanik Cadcorp ndhukung gerakan OGC kanthi akeh, sing ndadekake produk-produk kasebut cukup kompatibel karo standar kasebut.

Meh kabeh pembangunan iku ing C basa ++, katon sawijining punika mèh padha Windows ingkang damel kita produk loropaken lan keukur sing cetha, ing paling bisa serparar platform operasi dhasar:

  • Peta penampil, Peta Manager, Editor Map lan Map Modeller. Prices bisa saka $ 1,500 nganti $ 4,000 gumantung marang bakul lan panuku; ).

banjur ana platform pembangunan

  • CDM Modeller, CDM Manager lan CDM Viewer, prices bisa mlaku watara $ 7,000 kanggo saben lan dening programmer

Ing tingkat luwih maju yaiku kit Develloper ing versi klasik, Enterprise lan Web.

Manifold.net
Saiki wiwit anyar, nanging kanthi potensial aneh. Perusahaan iki wis lair saka klompok guru saka planet geospatial sing mikir «carane nggawe alat apa dasar kanggo «, Lan wis ngrampungake produk sing bisa digunakake.

Wiwitane, katon minangka penipuan, mikir yen alat kanggo $ 245 supaya padha ngasilake bali yen dina 30 ora ana kepuasan. Ing cara wis ngrambah biaya bajr utawa ing paling apa aku guess sampeyan ora ngedol produk kothak, nanging ngirim tombol aktifitas, ora print nanging buku digital, ora Pedagang, tuku langsung online mung. Iki minangka aspek sing nyuda tingkat dhukungan lokal, lan nambah potensial kanggo wong sing bisa nyedhiyani layanan kasebut (pembangunan, implementasine lan dhukungan). Paling nggumunake yaiku cara sing nduwe lisensi, wong-wong iki kudu ngrancang sistem perizinan lan model bisnise hehe. Ing latar mburi apa-apa luwih saka sade 5 activations ing kurang biaya, ngelingi sing rong taun platform komputer punika lungse, supaya ninggalake anyar nganyari maneh lisènsi vesion sell kanggo $ 50, nanging sing aktif maneh Lisensi 5 ... menarik, utamané yen kita mangerteni ESRI banget populer ing Amerika Latin nanging sing paling lisensi yaiku pirata.

Manifold nduweni cara praktis kanggo ukuran produk senajan sing paling apik yaiku produk sing padha duwe API bisa berkembang. Iki minangka:

  • Personal ($ 245)
  • Profesional kang kalebu IMS ($ 350)
  • Enterprise ($ 475) kanthi iki sampeyan bisa maca lan nulis geometri native ing Oracle, SQL Server 2008.
  • Universal ($ 650) Iki minangka Enterprise kanthi geocoding ekstensi, bisnis lan alat lumahing
  • Ultimate ($ 950) kanthi iki sampeyan bisa nggawe smokes luwih gila kayata nggawe indeks spasial utawa ngatur komponen amarga nduweni Database Administrator.

Daya tarik gedhe kanggo pangembang yaiku lisensi runtime padha bisa pindhah saka $ 120, iki ndadekake aplikasi luwih ampuh dituku.

Sing kasebut ing ngisor iki ora nyedhiyani layanan multifungsi kaya sing sadurunge, nanging kasebut dening Microsoft sing kompatibel karo SQL Server 2008.

AWhere, Inc

AWhere, Inc, minangka perusahaan konsultan ing wilayah GIS, kanthi orientasi menyang Business Intelligence, padha ngedol produke Piranti lunak pemetaan AWare. Maskapai iki ngoperasikaké ing logika padha Manifold, endi peta ora ana ing lenga, nanging ing database lan apa kang ora iku perwakilan dinamis sing nyebabake wangun map. Wis kompatibel karo format sing beda lan karo Virtual Earth.

IDV Solutions

IDV Solutions nyedhiyakake produk sing disebut Visual Fusion Server, sing berorientasi kanggo layanan web kanthi pendekatan GIS kang panyedhiya layanan kasebut bisa nggawe produk extensible ing tingkat konsultasi, visualisasi lan jaringan kolaboratif.

Barrodale Computing Services Ltd. (BCS)

BCS, arupa perusahaan layanan teknologi sing ana ing 1978 lan produk GISTXten sing akeh berorientasi marang fungsi optimasi data, saéngga proses, fungsi utawa prosedur panelusuran sing komplek bisa disederhanakan kanggo efisiensi sing luwih apik.

IntraGIS Systems Pty Ltd

IntraGIS Sistem dipun promosiaken ing IntraGIS produk, kang orientasi menyang konsep disebut Server Lapisan sing looking for Manajemen data liyane efisiensin ing standar OCG ngenali format file beda lan sumber data, kalebu sampeyan shapefiles, DWG, format tabular lan gambar loro ing intranet minangka web. Miturut prasetya, iku alat kanggo pangguna non-GIS sing pengin ndeleng asil data kanggo nggawe keputusan.

IS Consulting

IS Consulting (ISC) nyedhiyakake produk sing disebut MapDotNet Server, sing ngidini kanggo mbangun cara aplikasi web praktis kanggo visualisasi, analisis lan nggawe data spasial. Nduweni SDK karo sing gawe bisa nggawe aplikasi sing bisa diukur, kompatibel karo Virtual Erth lan Silver Light.

Aman Software

Iku kreator FME sing dadi layanan sing ngidini sampeyan kanthi gampang maca lan nulis data spasial, uga migrasi, ndandani lan nggabungake antarane luwih saka 190 CAD, GIS lan format raster. Padha njamin yen paling bisa rampung tanpa program.

Advisor SpatialDB

SpatialDB Advisor nawakake latihan lan support kanggo pelanggan SQL Server Spatial, utamané ing:

  • Database kanggo implementasine ROI ing Benchmarketing
  • Konstruksi lan konfigurasi kumpulan data, ing sistematisasi lan dokumentasi pangembangan, kayata konversi, migrasi, huruf, desain, kode T-SQL, optimalisasi lan implementasi Data Warehouses.
  • Latihan lan tutoring ing konstruksi dataset
  • Pelaksanaan infrastruktur ROI liwat adaptasi produk teknologi sing ana kanggo kebutuhan bisnis.

SpatialPoint, LLC

SpatialPoint mbantu organisasi nggunakake informasi spasial kanggo ngurangi biaya kanthi nyederhanakake proses. Spesialisasi dheweke yaiku baris Microsoft kalebu Virtual Earht, MapPoint lan mesthi SQL Server 2008. Teknologi Atlas SpatialPoint ngidini tampilan grafis saka data sing paling rumit saka platform kasebut. Padha uga nyedhiyakake layanan implementasine kanggo kabutuhan tartamtu.

Kita bakal ngiwa kanggo pengarepan apa sing kedadeyan karo merek liyane sing SQL Server isih ora sebutno ing antarane mitra sing kompatibel karo versi 2008, kayata AutoCAD map3D, Bentley Geografi, GeoMedia lan liyane, manawa fokus utamane geoengineering uga padha earwigs ing sisih GIS.Updates:
TatukGIS Dheweke uga nindakake bab iku karo Oracle Spatial

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.