Geofumadas: Prediksi 2010: Internet

Mesthi aku kepengin duwe bola tenung lan bisa dadi santero, nanging aku ora ngerti, aku mung nyoba iwak sup nglampahi sapisan ing bogel iki minangka kesenengan lan cangkir kopi iki minangka mung mituraku squeak lan kelet, sawise kaya seafood sup.

Nerangake, kanggo sing mung maca berita utama: Aku bakal edan yen aku mutusake kanggo nutup blog, saiki aku seneng banget; mung sing ala Lelucon Hari April Fools. Lan yen prakara dijlentrehake, ayo njero kumelun apa sing bisa ditindakake ing taun iki.

Gelembung ora bisa dipungkasi

2010 kudu dadi taun kritis kanggo akeh tren sing ora maneh nemokake cara kanggo nemokake maneh. Maksudku akeh sing teka ing sangisoré aura Web 2.0 nanging sing ora inovatif nanging tiruan saka apa sing diwiwiti wong liya.

Krisis ekonomi paling awon wis liwati, nanging isih ana rong taun kanggo mikir yen ekonomi donya sepisan maneh ing ayunan. Saliyane, perusahaan kreatif (lan pisto) wis ngrancang redesign, nunggu percikan; ora ana sing cilik, sing wis ngalami kesepakatan sing apik tapi ngerteni yèn iki ora owah, dheweke bakal nemoni para pemegang saham non-pendhudhuk (yen durung padha).

Dadi, tanpa gadhah akeh kabisan gaib, iku cetha sing 2010 punika kaloro saka ing paling telung taun Kurangé populasi, tataran iki ing siklus produk ora nyana gelombang anyar kanggo urip, nanging kanggo reinvent dhewe; lan yen iku mung produk ing portofolio, pati ora bisa ditindakake. Mulane, altruisme akeh inisiatif bisa nyerang krisis sing serius, mung nyawang sandhangan proyèk kaya Wikipedia kanggo ngramal apa sing bisa kelakon karo wong liya sing durung nemokake strategi survival sing luwih lestari.

web20

Banjur: Proyek gedhe bakal tahan, lan sing cilik sing kreatif bisa digabung dadi proyek medium. Ora mung cilik mundur inovatif bakal eseman lan ngomong "tabel maneh," Kene kita. Iki ora becik, iki minangka aturan urip, sing tansah kedadeyan, mung ing umur boom dipercepat iki kemungkinan sing kurang saka setahun kita bakal weruh proyek gedhe kanggo nampa kanthi tulus strategi pensiun lan konversi menyang madegé, mungkasi wilayah riset lan mung menehi kontinu apa sing ana. Inisiatif komersial sejatine mung nutup lan ngedol dhasar pelanggan lan API sing ora ditepungi kanggo pesaing.

Ora ana maneh sing padha.

Pakaryan wektu iki ora bakal dadi posisi pasar, amarga ora bakal ganti tendangan manawa sampeyan tetep nindakake luwih akeh sing padha. Iku tegese sawetara jaringan sosial, perusahaan iklan online, panyedhiya hosting lan layanan saka awan karo dikarepake bakal ilang kanthi cara sing kaya mengkono.

Taun kapindho

Blogs lan forum kudu terus dieksploitasi, nanging gaya marang lemes ora bisa dihindari. Mesin telusur (sing mung 3) bakal luwih selektif kanggo ora diindeks saka subdomains, farm blog utawa situs sing ditinggalake; Kanthi iki, urip komunitas kasebut kudu dadi wong sing nganggo, sing ngandhani, sing nyambung tanpa praktik virus mbebayani (yaiku, komunitas nyata).

Taun inovasi

model-multilayer-4 Senajan ora boom ing, 2010 bisa ditandhani awal generasi katelu, sing donya naively disebut semantik Web, kang uga tau kelakon nanging kudu pendekatan malah dipeksa. Tandha loro sing mbukak lawang kanggo landmark iki katon:

  • Sing kapisan yaiku katergantungan saben dina luwih saka konektivitas global, dolanan anyar sing disambungake karo broadband (saya tambah akeh) amarga harga murah.
  • Kapindho yaiku nonconformity kanggo terus ngombe anggur buncis kanthi anggur sing anyar.

Ing campuran saka rong kecenderungan kasebut, mesthine sawijining panggung anyar bakal dipigura ing ngendi wong-wong sing gumantung marang iku mung kudu nyatakake maneh. Yen ana bisnis, banjur bakal dadi tren ... lan ing jaringan karo akeh yuta, mesthine ana bisnis, mung soal wektu sing nggawe tetep.

Nanging kita ora bakal weruh yen ing 2010, kita bakal ora ngerti ngendi kapal gedhe arep. Google, Microsoft, HP, Oracle, Apple (lan padha ora gelem, Yahoo banjur). Sing liyane, mung nyiyapake supaya ora kepencut ing rute lan duwe wektu cukup kanggo posisi piyambak tanpa ilang kedhaftar.

  • Blog sing dipasang ing WordPress mung kudu ngganti versi anyar, sing dipasang ing Blogger, sing ngreksa Google. Lan kita, seneng, ngrokok lan nulis tanpa ngelu; ya, lali adaptasi kayata WordPress MU (ups!).
  • Jaringan sosial, sing adaptasi kanggo nggarap API Facebook utawa pesaing sing anyar; lan nganti ora tau Hi5.
  • Forum, sing diciptakake, amarga akeh sing anyar ora ana ing rute kasebut. Siji dina wong bisa bosen ing planks saka tulung aku tanpa strategi anyar masyarakat sustainable.
  • Ing wiki, mung kudu dilakoni, amarga desainé wis banget santun wiwit wiwitan.
  • Twitter lan kulawarga, kanggo nyelehake sikilmu ing lemah.
  • Technorati, situs bobbing, peternakan blog lan jamu liyane ... mung nyathet format RSS anyar ... lan mungkin rong taun, Atom Atom.

Lan kita?

Akeh saka owah-owahan iki mung bakal miwiti ing 2010, lan wong-wong sing sok dong mirsani sing generasi mudhun taun 25, padha sing squander (ing mratelakake panemume kita) wektu ngunggah sing foto, nuduhake status sing, chatting, mudhun pirates iku lan nonton video ing Youtube. Bakal dadi guinea babi, wong sing nggunakake teknologi paling anyar, tuku apa wae nanging nemtokake tren global.

kopi luwakKangge, ing 2010 kita mung bakal terus nggunakake Internet kanggo padha. Kanggo maca warta, tuku dolanan, gawe inspirasi ing Google Earth lan samubarang sing kaya mangkono, ora ana sing anyar sing bisa kita ngarep-arep, senadyan kita bisa nemokake luwih akeh. Dadi, kanca sing pungkasane mandheg nggunakake email Hotmail kang ngganggu, sing liyane nyadari yen ora ana titik ing terus tweet lan yen Chat ilang rasanya.

Lan aku, aku bakal bisa ngirim entri anyar 360, apik banget (paling ora kanggo aku); ing 180 aku aran isin kirim, luwih saka tau reacomodaré aku ngandika kanggo mbecikake depresi adrenaline prodhuksi kopi kelet ibu.

Setengah pait, medium squeak, medium chingastoso... Nanging apik!

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.