Testing Bentley Map: ESRI Interoperability

sadurunge kita weruh piye carane karo Microstation Geographics V8, lan alternatif kanggo ngimpor file .shp.

Ayo ndeleng carane donya diganti ing kasus versi 8.9 dikenal minangka Bentley Peta XM. Cara kanggo nangani iku teges banget, ing pangertene saiki Microstation bisa maca, nyunting, ngrujuk referensi ... ora mung wujud nanging uga mxd lan liya-liyane.

1. Bukak file .shp

gambar Iki rampung kanthi "file / open" lan milih format shp. Iki mbukak mung diwaca, nanging kaya dwg utawa dgn.

Bentley iya banget uga alternatif iki kanggo mbukak file langsung, amarga saliyane .dgn ing, .dxf lan .dwg wis digawe, sel mbukak (.cel), kirjakauppa (.dgnlib), redline (.rdl), 3D Studio file (.3ds), SketchUP (.skp), Mapinfo (.mif lan .tab format asli) antara liya.

Sawise wangun mbukak, sampeyan bisa ndemek obyek kaya peta umum.

bentley map shp

Nalika ndeleng tabel properti, sampeyan bisa maca database dbf sing gegandhengan ... wow!

gambarUga nalika nggunakake perintah "review atribut", xfm nyedhiyakake tabel sing dituduhake, setara karo data dbf.

bentley map shp

2. Referensi telpongambar

Mengkono "file referensi / peta manager" bisa kasebut kanthi cara sing beda-beda:

  • Minangka gambar:

Ing kene sampeyan bisa nelpon file ESRI, kayata .mxd, .lyr, lan .shp. Kauntungan saka nelpon saka kene yaiku ndhukung tema sing digandhengake karo mxd nalika shp prasaja nganggo warna warata. Uga disebut minangka gambar sampeyan bisa gampang nangani kontrol transparansi.

  • gambar Minangka kawicaksanan:

Iki panel khusus, ing ngendi sampeyan bisa milih kelas fitur kanthi kapisah kanggo nuduhake ing beda tampilan, utawa ing pager sing disimpen.

  • gambarMinangka peta referensi:

Disebut minangka referensi, sampeyan bisa ngontrol pilihan swap, senadyan rasio sing menarik iku minangka referensi uga ndhukung file Mapinfo (.tab lan .mif).

Dadi yen sampeyan nggawa, liwat panel pangaturan peta sampeyan bisa mateni utawa nguripake fitur, grup fitur, lapisan utawa kelas fitur.

3. Simpen file .shp

gambarFile bisa disimpen kanthi format sing beda-beda, dgn, dwg, dxf, dgnlib (dgn perpustakaan) utawa rdl (redline dgn).

Data disimpen ing format xml, nang dgn; sing, sing ngemot data ... wonder implementasine dikenal minangka fitur xfm.

4. Ngimpor liwat Interoperabilitas:

gambar Pilihan disebut ijolan punika alternatif sing bisa nyambung menyang data dadi liwat datasource: ODBC, OLEDB lan Oracle kang bakal layanan ArcSDE utawa ArcServer.

Salah siji saka kaluwihan nglakoni kanthi cara iki yaiku sampeyan bisa milih kelas fitur kanthi kapisah, nemtokake jinis atribut sing bakal diimpor dadi kaya garis, isi, transparan, lan liya-liyane. uga yen sampeyan duwe proyek, atribut panggonan sing dipilih.

Iki rampung liwat "file / imoprt / gis data"

Kanthi cara sing padha sampeyan bisa ngèkspor layanan ... sing dipahami kudu ndeleng pangguna ESRI ... sing aku ora nyoba nanging siji dina iki bakal duwe wektu.

Kesimpulan:

Ora becik, ngelingi sampeyan duwe kemampuan kanggo ngedit CAD lan interoperabilitas karo format ESRI.

4 Balesan kanggo "Pengujian Bentley Peta: Interoperabilitas karo ESRI"

  1. pilihan Tine Geographics kanggo ngèkspor berkas wangun, yèn mangkono, ing telung file bakal digawe dk ngemot géomètri, a shx ngemot indeks spasial lan .dbf ngemot data tabular kalebu mslink.

  2. Aku Geographic 2004 lan wis dikembangaké project karo peta Cadastral sing wis dadi disambung menyang database karo akses, pitakonan: ana cara kanggo ngirim item utawa item linestring gadhah loro mslink (siji linestring umum kanggo loro ngrugekake ) kanggo ArcGis utawa postGis ing ngendi sampeyan bisa nggambarake linestring kanthi rong mslink kanthi ngeklik unsur kasebut. Aku butuh jawaban cepet

  3. Ya, kayane ora akeh praktik sing apik sing didokumentasikan. Aku mikir yen sampeyan langsung tuku karo Bentley Systems, mesthine bakal menehi sampeyan link menyang proyek utawa institusi ing wilayah sampeyan sing bisa nulungi sampeyan.

  4. Aku arep tuku perangkat lunak Bentley Map, nanging aku ora duwe akeh literatur babagan cara kerja, kanggo miwiti proyek

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.