Mempromosikan inisiatif: DielmoOpenLiDAR

Saiki sawetara dina aku ngomong saka upaya sing dilakokaké ing babagan nangani data LIDAR, supaya dina iki aku ngirimake pernyataan resmi sing wis diterbitake DIELMO 3D SL

DielmoOpenLiDAR: Perangkat lunak gratis anyar kanggo nangani data LIDAR

Kanggo luwih saka 5 taun DIELMO 3D SL wis nggarap pengembangan perangkat lunak kanggo pangolahan data LiDAR, kanthi nggunakake internal kanggo produksi Digital Terrain Models (MDT) ing pirang-pirang proyèk, kanthi kualitas lan presisi sing luwih dhuwur ing produk akhir saka sing ditawakake dening piranti lunak komersial saiki sing kasedhiya ing pasar.

Nganti saiki, niat kita arep ngrancang ulang piranti lunak kita kanggo pangolahan data LiDAR saka awal kanggo ngowahi dadi piranti lunak komersial sing orientasi marang panyedhiya data, nanging kanthi bantuan CIT, kita mutusake kanggo njupuk inisiatif kanggo ngembangake perangkat lunak gratis anyar kanggo ngolah data LiDAR sing ana ing pangguna pungkasan, ing ngarep baris paling tradisional fokus ing piranti lunak komersial.

Pungkasan, kanthi bantuan Departemen Infrastruktur lan Transportasi saka Generalitat Valenciana (CIT) kita wis mutusake kanggo njupuk inisiatif kanggo nggawe DielmoOpenLiDAR

DielmoOpenLiDAR minangka piranti lunak gratis karo lisensi GNU GPL adhedhasar gvSIG kanggo nangani data LiDAR. Ing wayahe kita wis ngembangake Driver kanggo ngakses data LiDAR ing gvSIG. Driver iki minangka basis kanggo nangani data ing format standar sing beda, supaya gvSIG diwenehi alat dhasar sing ngidini pangembang bisa nggarap data LIDAR ing cara sing paling transparan lan prasaja. Saliyane, panganggo gvSIG uga bakal diijini mbukak data LiDAR asli (LAS lan BIN), nggambarake wong-wong mau ditindih ing sembarang informasi geografis liyane, takon karo nilai-nilai asli saben poin lan ngowahi.

Sawise dhasar kanggo perkembangan sing terkait karo data LiDAR ing gvSIG sing ditetepake, fase sabanjure bakal kalebu ngembangake kabeh alat sing dibutuhake supaya bisa nindakake pangolahan data LiDAR lengkap karo gvSIG. Ing satunggaling tangan, kita bakal nyedhiyakake gvSIG kanthi algoritma kalkulator otomatis lan ing tangan liyane kita bakal ngleksanakake alat editing manual sing ngijini kontrol kualitas asil. Saka produk dhasar sing bakal kita gawa ing tahap kapindho proyek kasebut, tahap kaping telu yaiku ngembangake alat cerdas kanggo nggawe produk nilai tambah anyar.

Kanthi pangembangan piranti lunak gratis kanggo manajemen data LiDAR, DIELMO 3D nduweni tujuan kanggo nggunakke teknologi LDAR sing luwih cedhak karo pangguna GIS standar lan komunitas ilmiah, kanthi tujuan nggedhekake panggunaan. Saliyane, saiki ana kemungkinan kanggo data LDAR luwih akeh sing kasedhiya sing nutupi wilayah gedhe wilayah, lan sawetara taun saiki kabeh informasi iki bakal bebas supaya sapa bisa ngakses. Contone, ing wektu iki, data LiDAR kasedhiya ing saindhenging Negara Basque lan bisa ditampa liwat Dewan Provinsi Guipúzcoa lan Layanan Kartografi saka Departemen Lingkungan lan Perencanaan Wilayah ing Pemerintah Basque.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.