QCad, alternatif AutoCAD kanggo Linux lan Mac

Minangka kita ngerti, AutoCAD bisa mbukak ing Linux liwat Wine utawa Citrix, nanging wektu iki aku bakal nuduhake alat sing bisa dadi solusi biaya murah kanggo Linux, Windows, lan Mac.

Yaiku QCad, solusi sing dikembangake dening RibbonSoft wiwit taun 1999 lan saiki wis cukup diwasa kanggo diadopsi dening perusahaan sing pengin nyuda biaya utawa proyek kerja sama sing ora bisa nyedhiyakake alat sing larang regane utawa promosi pembajakan. Ayo ndeleng apa sing ana:

Sistem operasi

  • Windows: XP, 2000, VistaMac OS X: Leopard (10.5), Mac OS X Tiger (10.4), Panther (10.3)Linux: distribusi paling akeh, kalebu Ubuntu 5.1, 7.04, 7.10, 8.04; openSUSE 10.0, 10.1, 10.2, 10.3; Fedora 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Debian GNU Linux 3.1, 4.0; Mandrivia 2006, 2007; Mepis 6.0; Knoppix 3.3, 3.4, 3.8, 3.9, 4.0; SUSE 9.0, 9.1, 10.0; Redhat 9.0; Mandrake 9.2, 10.0, 10.1; CentOS 4.3; Linspire 4.5, 5.0; Puppy 1.0.5; UHU-Linux 1.2; Xandros 2, 3;

Apa iku minangka AutoCAD

alternatif qcad kanggo autocad QCad nindakake akeh perkara ing dinamika meh padha karo AutoCAD, sing mbantu nyuda kurva sinau, sanajan ora bisa nindakake kabeh. Umumé, ngidini nglakoni sing paling digunakake dening pangguna AutoCAD kayata:

  • Manajemen saka lapisan, antarmuka luwih prasaja lan diadaptasi menyang panel sisih kaya Corel Draw utawa Microstation
  • Manajemen saka pamblokiran, njaga perpustakaan kaya Pusat Desain lan Part Librery ndadekke obyek 4800
  • 24 thicknesses garis
  • Jinis 35 huruf optimized kanggo CAD
  • alternatif qcad kanggo autocad Optimasi memori RAM apik, kayata sampeyan bisa duwe langkah 200 mbatalake lan redo
  • Sampeyan bisa ngekspor pdf ing dhuwur definisi
  • Sampeyan bisa nindakake rutinitas sing paling akeh dhasar AutoCAD, kayata construction obyek, modifikasi, sizing, dimensi, etc, njaga dinamika sing padha kaya AutoCAD ing loro perintah kasebut (minangka baris) lan trabasan (li).
  • Tambahan, ana extension sing disebut CAD Expert, sing ndadekake panyiptaan format output khusus kayata G-Code lan HP / GL

Rega

Cukup $ 60 saben lisensi, kanggo perusahaan sing kepengin lisensi 20 bisa biaya $ 308, sing bakal dadi $ 15 lan saben institusi pendidikan sing padha $ 308 bisa duwe lisensi tanpa wates.

Sampeyan bisa ngundhuh versi sing fungsional sing ngijini sampeyan bisa nggarap sesi 10 nganti jam 100.

Keuntungan menarik

  • alternatif qcad kanggo autocad Alat iki kasedhiya kanggo 22 basa, ing antarané Spanyol lan Portugis; nalika nginstal, sampeyan mung kudu milih basa antarmuka.
  • Sampeyan bisa dituku liwat Paypal lan temtunipun, rega arang banget
  • Nduwe buku sing apik sing bisa diduweni liwat Lulu

cacat

  • Salah sijine cacat paling gedhe yaiku sampeyan mung bisa ngowahi file dxf, sing tegese sampeyan kudu nggabung karo TrueConvert supaya bisa ngoperasikake file sing digawe dening AutoCAD, kalebu format dxf luwih anyar.
  • Mung dikembangake kanggo 2D, ing kasus 3D sing ana yaiku proyeksi isometrik sing dikenal minangka 3D semu. Kanggo gambar sing ditampilake minangka conto, ora apik banget.

kesimpulan

Ing pendapatku, sing paling apik aku wis katon ing alternatif kanggo AutoCAD, kurang saka $ 100 senadyan investasi kanggo produk saka IntelliCAD Bisa dadi langkah sing luwih apik.

Sampeyan bisa dadi solusi kanggo mbukak karo netbook utawa kanggo institusi pendidikan.

Inisiatif iki ditinggal dening RibonSoft cedhak 2005, wis direkam dening LibreCAD, sing kita ngarep-arep bakal nggunakake gaweyan lan saka toko-toko buku sing njupuk versi sing luwih anyar.

Web: RibonSoft

8 Mbales "QCad, Alternatif AutoCAD kanggo Linux lan Mac"

  1. Maksudku, yen versi pribadi ora bisa mbukak file dwg utawa dxf, mung ngimpor kanggo nyunting utawa nggawe file anyar ing format .she. Nanging kanggo ngekspor menyang dxf sampeyan kudu mbayar 5 euro saben file, apa sing diarani ngonversi file kasebut dadi file komersial.

    Cetha, versi komersial mbukak, nyimpen, lan ngupai file dwg lan dxf.

  2. OK.
    Bali menyang Medusa4, matur sing ndhukung .DXF lan sing cocog karo meh kabeh. Salam

  3. Hello RGB, thanks for the link.
    Apresiasi saka QCAD adhedhasar apa sing dikarepake kanggo rega kasebut. (60 dolar utawa 15 ing tingkat perusahaan)

    Yen aku ngomong kurang saka 500 kanggo Windows, aku bakal ngomong yen IntelliCAD
    Yen kurang saka 500 dolar, kanggo Mac lan Linux bakal ngomong yen Ares

    BLender apik banget kanggo desain mekanik, luwih apik tinimbang piranti lunak sing dibayar, senajan ora berorientasi banget marang area sipil.

    Medusa4 katon apik banget, kanthi watesan nggunakake format dhewe. Sampeyan kudu ndeleng sepira murah yen ngekspor saben gambar menyang dxf utawa pdf sampeyan kudu mbayar saka 3 menyang 5 Euros. Aku arep ndelok,

  4. Ngomong-ngomong ...
    Aku kelalen kanggo para penyayang 3D lan kreasi 3D kanggo animasi, video, etc. sampeyan bisa ngundhuh BLENDER langsung saka panyuntingan ubuntu (Aplikasi / Ubuntu Software Center)

    Lan manual (.PDF) ing Spanyol dening Antonio Becerro ing kene
    http://www.abcdatos.com/tutoriales/tutorial/z573.html

    Mulane aku terus ngomong yen QCAD banget kurang !!!
    regards

  5. bisa diinstal ing linux xandro digabungake ing laptod asus eeepc 900

  6. Sing menarik, thanks kanggo tip. Ya, sing ana ing V6 sanajan kompatibel karo Linux iku rada ringkes karo watesan marang V9

  7. Kaya sing dakkerteni, Bricsys menehi reaksi kode BricsCAD lan dheweke bakal nerbitake versi asli kanggo Linux ing tengah taun sing padha karo Windows. Yen mangkono, iku bakal dadi alternatif sing menarik ...

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.