QGIS, PostGIS, LADM - ing Course Tanah Manajemen dikembangaké dening IGAC

Manunggal gagasan beda, usulan lan tantangan ing Kolombia kanggo njaga Kepemimpinan ing Cone Kidul prakara geospatial, antarane 27 Juli lan 4 Agustus, Pusat Penelitian lan Pengembangan Informasi Geografis - CIAF Geographic Institute Agustin Codazzi berkembang Course ing: Aplikasi saka standar ISO 19152 (Land Administrasi Domain Model) lan nggunakake basa INTERLIS ing framework saka prasarana data keruangan.

Sabanjure luwih ditepungi, amarga Administrasi Tanah minangka masalah sing wis dijupuk kanthi prioritas utama ing akeh negara, sing disebabake dening panyebab sosial, ekonomi lan lingkungan. Teknologi boom saka taun 90 ngembang sawetara kemungkinan kanggo kurban layanan anyar lan luwih apik kanggo data spasial lan hak properti, njupuk kauntungan saka potensial saka mekanisme panyambungan, data spasial, lunak lan peralatan. Tekanan iki kanggo penawaran teknologi lan tuntutan saka institusi umum lan swasta, diimbangi kanthi nggunakake standar; Ing konteks iki inisiatif Cadastral 2014 1995 ing, lan bagéan saka materialization ing Standard ISO 19152 2012 mengkene ing taun.

Sawetara negara ing saindenging negara saiki lagi ngupaya kanggo ngleksanakake LADM ing sistem Cadastre, Land Registry lan sistem Infrastruktur Data Spasial. INTERLIS minangka basa sing bisa diasilake efisien ing panyedhiya alat lan metodologi kanggo nggampangake interoperabilitas lan transfer informasi geospasial.

Kolombia minangka salah sawijining negri-negari sing ngarujuk marang reformasi sosial, hukum, lan institusional supaya bisa ngupayakake potensi LADM minangka sumbu transversal kanggo modernisasi manajemen teritorial. Saiki, profil nasional, usulan kanggo profil khusus lan piranti nggunakake basa INTERLIS wis dikembangake.
babak mbenerake wong perlu kanggo Agustin Codazzi Institute nyawiji ing nawarake akademisi sawijining mesthi sing bisa uga wis kasedhiya kanggo èlmu profesional bumi, melu ing beda orane tumrap sekolah ing siklus Manajemen wilayah ing pendekatan terpadu.

Ing pungkasan iku wis samesthine sing peserta kudu kabisan technical lan kognitif ing peserta, Data Keruangan prasarana lan keprigelan saka standar LADM administrasi tanah karo nggunakake basa INTERLIS kanggo nggawe pribadi lan methodologi kanggo nggampangake Adoption lan implementasine.

Temtunipun mesthi wae ora mung penting, nanging uga menarik amarga kombinasi antarane pendekatan teoretis lan latihan praktis. Wektu iku jam 32, ing papat dina disebarake rong minggu (Kamis lan Jumat) lan wis kabentuk ing telung blok:

  • Umum, sing kalebu konsep dhasar babagan administrasi kanthi fokus ing tren internasional lan tantangan saka Cadastre 2034, infrastruktur data spasial, standar informasi geografis internasional lan basis data.
  • Blok kaping loro kalebu dhasar teoretis saka LADM, profil Kolom adopsi standar ISO 19152 lan kasus-kasus sing digunakake kanggo Cadastre, Land Registry and Land Management. Uga ing blok iki padha nepungake prinsip-prinsip basa pemodelan UML.
  • Ing pemblokiran katelu digunakake prakteke bangunan model LADM simplified ngisor ngajokaken nggunakake INTERLIS saka semantik saka kode, nggunakake pribadi kayata UML Editor lan ili2pg, karo kang struktur data wis dibangun etos geografis PostgreSQL / PostGIS, nggawé data ing model nggunakake plugin QGIS, kaca, Validation loading data kanggo nampilake saka panampil papan.

Singkat maneh, iki minangka usaha sing nyenengake, ing kesempatan iki dhukungan saka Kerjasama Ekonomi lan Pembangunan (SECO) saka Kedutaan Besar Swiss.

6 Balesan kanggo "QGIS, PostGIS, LADM - ing Course on Land Management dikembangake dening IGAC"

  1. Anton Kantero

    Aku tetep geofumadas lan aku nunggu informasi babagan kursus administrasi tanah iki.

  2. Good morning.
    Plugin iki dikembangake dening Proyek Modernisasi Administrasi Tanah ing Kolombia, Sekretaris Negara Bagean Ekonomi (SECO) Pamaréntah Swiss, bebarengan karo Kanton Konfederasi, wiwit ing Swiss nggunakake INTERLIS minangka standar ijolan lan modeling. Plug-in bakal mbukak sumber, gratis lan gratis lan bisa didownload kanthi bebas kanggo QGIS.
    Punika dirancang kanggo nyunting data ing Administrasi Land in lingkungan banget tartamtu: di bangun ing model data (kelas melu, sing sesambetan lan alangan dileksanakake) ing cilik saka Kolombia, LADM-COL, karo sing nggawe lingkungan editing, banjur menehi antarmuka sing ndadekake gampang editing miturut kabutuhan model. Uga dienggo ing lingkungan ijol sah lan data.

  3. Halo, aku kepengin ngerti katrangan babagan plugin, iki bisa diakses kanthi bebas, amarga sampeyan bisa ndownload lan nyoba plugin

  4. Apik, nggawe sawetara publikasi babagan kursus, aku saka Argentina aku tertarik karo subyek

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.