Sapa sing pindah keju?

geoformformatics postgis Aku seneng karo Geoinformatics, kejaba dadi majalah kanthi tata letak sing apik, isi apik banget ing geospasial. Dina iki versi April wis diumumake, saka ngendi aku njupuk sawetara teks disorot warna abang kanggo menehi motivasi kanggo maca sing succulent.

En versi sadurungé Aku gawe review, dina iki aku wis njupuk minangka subyek saka post minangka artikel ringkes nanging banget babagan resistance kanggo ngganti sing ana ing nggawe kabisat menyang teknologi open source. Punika adhedhasar crita sing lawas saka mouse sing arep mati amarga keju dheweke liwat lan looking for sumber liyane ana marang prinsip; Aku mung mikir sing "Padha pindah keju."

Keju pq Lan akeh wong sing wani nyritakake tembung "gpl", "sumber bebas", "gratis", "gnu" utawa sing padha cenderung katon minangka alien saka kapsul ruang kanthi mripat ing dahi. Kita wis mesthi nonton logo Windows yen kabeh sing ora lumaku ing dinosaurus iki katon rumit, statistik nuduhake, wong seneng Internet Explorer kanggo Mozilla, kanggo menehi conto. Ing edition of Geoinformatics iki kita terus ngomong babagan teknologi sing mbukak, ing kasus iki PostGIS lan kemampuan kanggo nggarap database, kang kita pikir minangka kampanye apik amarga wis ditampilake sadurunge gvSIG y GIS Quantum.

Ing taun-taun pungkasan, aku wis nguji tes nggunakake program "ora konvensional" kayata pipaMicrostation gvSIG e IntelliCAD; Hasilé wis padha lan luwih apik, nanging iki wis nyebabake aku katon "rumit". Aku ngakeni, aku cenderung, nanging perlu kanggo mikir yen ing urip iki sampeyan kudu nggoleki inovasi, anggere ora ekstrim dijupuk saka rambut; Aku seneng karo editor saka Eric Van Rees nalika dheweke ngepruk "apa sing bisa dipikirake Google Earth, mungkin ana ing permukaan".

Aku ngerti, donya PC kanggo Linux ora bakal berubah ing pirang-pirang taun lan mungkin ora tau, nanging teknologi open source minangka tema sing diputer ing akeh negara kanthi gaya gedhe lan kajaba model bisnis anyar sing ngatasi krisis utama cyclical, wektu bakal mbuktekaken kita tengen. Yen ora, minangka pelatih bal-balan ngandika, kita gain pengalaman.

Keju pqSalah sijine dina iki wong kudu mangerteni yen sampeyan ora bisa urip kanthi nyithak AutoCAD, sing ana IntelliCAD kanthi rega sing luwih murah malah QCad menyang nilai simbolis; Mesthi, yen sampeyan duwe dhuwit lan pakurmatan sampeyan kudu tuku saka AutoDesk. Sampeyan uga perlu mangerteni manawa kotamadya 300 ora bisa mbayar lisensi ArcGIS Server kanggo $ 35,000, ora saben wong perlu (utawa ekstensi liya), nanging sampeyan bisa nindakake padha (utawa luwih) karo alternatif saka ekonomi nggunakake kayata Manifold, Global Mapper, gvSIG, QGis utawa Grass. Aku seneng bayangan dening James Fee sing ironis "Akses liwat ftp paling apik sampeyan bisa nindakake? "

Ing pungkasan, mesthine kita nglampahi wektu lan lati ngomong babagan, mesthine, nanging sing nyoba cara anyar kanggo nglakoni sing padha ing rega sing murah gain kauntungan saka sinau liyane ing dhewe. Aku seneng desistensi Geoinformatika ing edisi iki, kanggo nggawe kultus intuisi sing diajukake dhewe minangka kebutuhan manungsa.

Sing teknologi iki popularize, ana ing ragu.

... kanggo saiki.

------------------

Oh, goleki majalah, sing ngomong babagan:

  • geoformformatics postgis Trimble Juno SC
  • Carane pendidikan GIS ing sekolah?
  • CityGML, standar ing laku
  • Praktik apik ing implementasine GIS, publikasi anyar ESRI
  • Integrasi GIS lan GRID ing manajemen bencana

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.