Sapa sing pindah keju?

 geoformformatics postgis Aku seneng banget karo Geoinformatika, kajaba dadi majalah kanthi tata letak sing apik, isine apik banget kanggo prekara geospasial. Dina iki versi April wis diumumake, mula aku njupuk sawetara teks disorot warna abang kanggo menehi motivasi kanggo maca sing succulent.

En versi sadurungé Aku menehi review, dina iki aku dadi subyek postingan minangka artikel ringkes nanging jero babagan resistensi tumrap pangowahan sing ana nalika nggawe teknologi teknologi open source. Iki adhedhasar crita lawas saka mouse sing arep mati amarga keju entek lan golek sumber liyane ora cocog karo prinsip; Aku mung mikir kaya ngono "Padha pindah keju."

Keju pq Lan asring banget, wong-wong sing wani nyebut tembung "gpl", "open source", "gratis", "gnu" utawa sing padha cenderung katon minangka alien metu saka kapsul angkasa kanthi mripat ing bathuke. Kita wis biasa ndeleng logo Windows yen kabeh sing ora mlaku ing dinosaurus iki kayane rumit, statistik nuduhake, masarakat seneng Internet Explorer tinimbang Mozilla, kanggo menehi conto. Ing edisi Geoinformatics iki, kita terus ngomong babagan teknologi terbuka, ing kasus iki PostGIS lan kemampuan kanggo nggarap database, kang kita pikir minangka kampanye apik amarga wis ditampilake sadurunge gvSIG y GIS Quantum.

Ing taun-taun pungkasan, aku wis nguji tes nggunakake program "ora konvensional" kayata pipaMicrostation gvSIG e IntelliCAD; asile wis padha lan malah luwih apik nanging iki nyebabake dheweke ngerteni aku "rumit". Aku ngakoni, biasane aku, nanging kudu dipikirake manawa ing urip iki kudu golek inovasi, sajrone ora ekstrim dijupuk saka rambut; Aku seneng karo editor saka Eric Van Rees nalika dheweke ngepruk "apa sing bisa dipikirake Google Earth, mungkin ana ing permukaan".

Aku ngerti manawa jagad iki ora bakal ganti saka PC menyang Linux lan bisa uga ora ana, nanging teknologi open source minangka topik sing lagi rame ing pirang-pirang negara kanthi kekuwatan lan kajaba model bisnis anyar sing bisa ngatasi krisis gedhe siklus, wektu bakal mbuktekake manawa kita bener. Yen ora, ujare pelatih sepak bola, kita bakal entuk pengalaman.

Keju pqSalah sawijining dina, masarakat kudu ngerti yen sampeyan ora bisa urip kanthi ngrampok AutoCAD, yen ana IntelliCAD kanthi rega sing luwih murah lan uga QCad kanthi nilai simbolis; mesthine, yen sampeyan duwe dhuwit lan pakurmatan, sampeyan kudu tuku saka AutoDesk. Sampeyan uga kudu ngerti manawa 300 kotamadya ora bisa menehi lisensi ArcGIS Server kanthi rega $ 35,000, malah ora kabeh butuh (utawa ekstensi liyane), nanging bisa uga ditindakake (utawa luwih) karo alternatif kanggo panggunaan ekonomi kayata Manifold, Global Mapper, gvSIG, QGis utawa Grass. Aku seneng bayangan James Fee sing ironis ujar "Akses liwat ftp paling apik sampeyan bisa nindakake? "

Pungkasane, kita bisa uga mbutuhake wektu lan ngidoni babagan iki, nanging bisa uga, wong-wong sing nyoba cara anyar nindakake perkara sing padha kanthi rega murah, bisa sinau kanthi mandhiri. Aku seneng meksa Geoinformatics ing edhisi iki, amarga nggawe kultur intuisi mandhiri minangka kabutuhan manungsa.

Sing teknologi iki popularize, ana ing ragu.

... kanggo saiki.

———————————————-

Oh, goleki majalah, sing ngomong babagan:

  • geoformformatics postgis Trimble Juno SC
  • Carane pendidikan GIS ing sekolah?
  • CityGML, standar ing laku
  • Praktik apik ing implementasine GIS, publikasi anyar ESRI
  • Integrasi GIS lan GRID ing manajemen bencana

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.