Nemtokake Konsep Geo-Engineering

Kita manggon ing wayahe khusus ing confluence disiplin sing wis dibagi kanggo pirang-pirang taun. Survei, desain arsitektur, gambar line, desain struktural, perencanaan, konstruksi, marketing. Kanggo menehi conto apa sing biasane ana arus; linear kanggo proyek sing gampang, iteratif lan angel kanggo ngontrol proyek miturut ukuran proyek kasebut.

Dina iki, kaget kita wis nggabungake aliran ing antarane disiplin kasebut, sing luwih saka teknologi kanggo manajemen data, nuduhake proses. Dadi angel kanggo ngerteni ngendi tugas rampung lan tugas liyane diwiwiti; ing ngendi pangiriman informasi rampung, nalika versi model mati, nalika proyek kasebut bakal dipungkasi.

Geo-engineering: kita butuh istilah anyar.

Yen mbaptis proses proses spektrum iki, yaiku njupuk informasi sing dibutuhake kanggo sawijining proyek ing lingkungan geospatial supaya bisa digunakake kanggo tujuan sing diduweni konsep, mula kita bakal wani nyebat. Geo-engineering. Sanajan istilah iki wis ana ing konteks liyane sing ana gandhengane karo ilmu bumi sing spesifik, kita mesthi ora ana wektu kanggo ngurmati konvensi; liyane yen nimbang sing lokasi geo dadi bahan intrinsik kabeh bisnis, lan visi kasebut Tingkat BIM meksa kita mikir manawa ruang lingkup Arsitektur, Teknik lan Konstruksi (AEC) bakal tansaya yen kita nimbang watesan langkah sabanjure yaiku Operasi. Mikir babagan orane katrangan sing luwih jembar mbutuhake pangertosan proses digitalisasi saiki, sing mbesut pambangunan infrastruktur lan ngembangake menyang bisnis sing ora mesthi nduweni perwakilan fisik, sing ora mung ana hubungane karo inter-inter. operasional urutan data nanging ing proses proses podo lan integrasi.

Kanthi edisi iki Ing majalah, kita nampi tembung Geo-Engineering.

Lingkup konsep Geo-engineering.

Kanggo wektu sing suwe, proyek wis katon beda ing tahap sing beda amarga ana ing tengah-tengah. Saiki, kita manggon ing sawetara wektu, ing tangan siji, informasi minangka mata uang ijol-ijolan saka panangkepan nganti tekan pambuwang; nanging uga operasi efisien nglengkapi konteks iki supaya ngowahi data kasebut dadi aset sing bisa ngasilake efisiensi lan portofolio sing luwih gedhe nalika kabutuhan pasar.

Dadi, kita ujar babagan rantaian utama sing kalebu tonggak utama sing nambahi tumindak manungsa ing makrofrocess sing, ora dadi masalah kanggo para insinyur, minangka prekara wong bisnis.

Pendekatan Proses - pola sing -long ago- Ngganti apa sing ditindakake.

Yen kita arep ngomong babagan proses, mula kita kudu ngomong babagan rantai nilai, kesederhanaan gumantung karo pangguna pungkasan, inovasi lan golek efisiensi supaya investasi bisa nggawe bathi.

Proses adhedhasar Manajemen Informasi. Akeh gaweyan awal taun 1980-an, kanthi tekane komputer, kudu ngontrol informasi kasebut. Ing tangan siji, dibutuhake kanggo nyuda panggunaan format fisik lan aplikasi bathi komputasi kanggo pangitung kompleks; mula, CAD ing wiwitan ora mesthi ngganti proses kasebut, nanging bakal nuntun menyang kontrol digital; Terusake meh padha, ngemot informasi sing padha, nggunakake media sing saiki bisa dienggo maneh. Prentah ngimbangi ngganti aturan paralel, ortho-snap alun-alun 90 derajat, bunder kompas, motong template erase sing tepat lan kanthi berturut-turut kita nggawe sing mlumpat kasebut kanthi tulus ora gampang utawa cilik, mung mikir babagan kauntungan saka lapisan sing sapisan bisa nglacak pesawat konstruksi kanggo nggarap pesawat struktural utawa hydrosanitary. Nanging wektu teka CAD ngrampungake tujuane ing kaloro dimensi kasebut; dadi kesel banget kanggo bagean salib, fasad lan pseudo-telung dimensi; Iki carane model 3D teka sadurunge diarani, BIM, nyederhanakake rutinitas kasebut lan ngowahi akeh sing ditindakake ing 2D CAD.

... Mesthi, manajemen 3D ing wektu rampung ing static renders sing ditambani kanthi sabar sawetara sumber daya peralatan sing winates lan dudu warna sing nggumunake.

Panyedhiya perangkat lunak utama kanggo industri AEC yaiku mutasi fungsionalitas kasebut sesuai karo tunjangan utama kasebut, sing ana gandhengane karo kapabilitas hardware lan panggunaan pangguna. Nganti manawa ana informasi manajemen informasi iki ora cukup, ngluwihi format ekspor, saling data master data lan integrasi referensial sing kena pengaruh saka tren karya sejarah adhedhasar departemen.

Sajarah cilik. Sanajan ing bidang teknik industri, telusuran babagan efisiensi akeh sejarah, penerapan teknologi Manajemen Operasi ing konteks AEC pungkasan lan adhedhasar persimpangan; aspek sing saiki angel banget yen ora dadi peserta ing wektu kasebut. Akeh inisiatif sing teka saka taun pitung puluh, njupuk tenaga ing wolung puluh karo kedatangan komputer pribadi sing ana ing saben meja, nambah desain sing dibantu komputer potensial database, gambar raster, jaringan LAN internal lan kemungkinan kasebut Gabung disiplin sing gegandhengan. Mangkene solusi vertikal kanggo potongan teka-teki kayata topografi, desain arsitektur, desain struktural, perkiraan anggaran, kontrol persediaan, perencanaan konstruksi; kabeh kanthi watesan teknologi sing ora cukup kanggo integrasi sing efisien. Kajaba iku, standar kasebut meh ora ana, panyedhiya solusi ngalami format panyimpenan cilik lan mesthine sawetara resistensi kanggo ngganti industri amarga kasunyatane yen biaya adopsi angel adol ing hubungan sing padha karo efisiensi lan bathi

Ngalih saka tahapan nuduhake primitif iki informasi sing dibutuhake unsur anyar. Mbok menawa penting banget yaiku kadewasan ing Internet, sing uga bisa menehi kemungkinan kanggo ngirim email lan browsing halaman web statis mbukak lawang kanggo kolaborasi. Komunitas berinteraksi ing jaman situs web 2.0 ditekan kanggo standarisasi, ironisine teka saka inisiatif kasebut mbukak sumber yen saiki dheweke ora muni maneh lan katon luwih anyar karo industri privat. Disiplin GIS minangka salah sawijining conto sing paling apik, amarga kabeh kemungkinan ngatasi piranti lunak proprietasi; utang sing saiki durung bisa ngancani ing industri CAD-BIM. Bab kasebut kudu bobote sadurunge bobot pikirane lan ora ana owah-owahan ing pasar bisnis B2B ing bahan bakar globalisasi adhedhasar panyambungan.

Wingi wingi mripat lan dina iki awake dhewe weruh yen tren intrinsik kayata lokasi geo wis dadi lan minangka akibat ora mung owah-owahan ing industri digitalisasi, nanging transformasi desain desain lan manufaktur.

Proses adhedhasar Manajemen Operasi. Pendekatan proses ndadékaké kita nyuda paradigma babagan segmen disiplin kanthi gaya departemen saka kantor kapisah. Tim peneliti duwe kapabilitas penyebaran lan pendigital, kartunisis kasebut dadi plotter baris sing gampang kanggo dadi model model; Arsitek lan insinyur teka ing dominasi industri geospatial sing nyedhiyakake data luwih akeh kanggo lokasi geo. Iki ngganti fokus ngirim file informasi cilik kanggo proses ing endi obyek pemodelan mung kelenjar file sing diwenehi panganan ing antarane disiplin topografi, teknik sipil, arsitektur, teknik industri, pemasaran lan geomatik.

Pemodelan Mikir modhél ora gampang, nanging kedadeyan kasebut. Dina iki ora angel ngerteni manawa ana plot ing tanah, jembatan, bangunan, tanduran industri utawa rute sing padha. Objek, sing lair, tuwuh, ngasilake asil lan bakal mati.

BIM minangka konsep jangka panjang sing paling apik ing industri Geo-engineering. Mbok menawa kontribusi paling gedhe kanggo rute standarisasi minangka imbangan ing antarane inventiveness sektor swasta ing lapangan teknologi lan panjaluk solusi sing dibutuhake pangguna perusahaan swasta lan pemerintah kanggo menehi layanan sing luwih apik utawa ngasilake asil sing luwih apik karo sumber daya sing ditawakake. industri Konsepsiisasi BIM, sanajan wis diteliti kanthi akeh ing aplikasi kanggo infrastruktur fisik, mesthi nduwe ruang lingkup sing luwih gedhe nalika mbayangake hub BIM dikandung ing tingkat sing luwih dhuwur, ing ngendi integrasi proses urip nyata kalebu disiplin kayata pendidikan, keuangan, keamanan, antara liya.

Rantaian Nilai - saka informasi menyang operasi.

Saiki, solusi ora fokus kanggo nanggapi disiplin khusus. Piranti khusus kanggo tugas kayata modhaptar lumahing topografis utawa budgeting wis suda banding manawa ora bisa diintegrasi menyang aliran sadurunge, sakteruse utawa paralel. Iki minangka alasan sing mindhah perusahaan utama ing industri kanggo menehi solusi sing ngrampungake kebutuhan kanthi spektrum sing lengkap, ing rantai nilai angel dibagi.

Rantai iki kasusun saka fase sing mboko sithik nglengkapi tujuan pelengkap, ngrusak urutan linier lan promosi paralel kanggo efisiensi wektu, biaya lan traceability; unsur sing ora bisa dielingi model kualitas saiki.

Konsep Geo-engineering ngusulake urutan fase, saka konsep model bisnis nganti mlebu menyang produksi asil samesthine. Ing fase sing beda-beda, prioritas kanggo ngatur informasi mboko sithik nganti manajemen operasi; lan sejatine inovasi ngetrapake alat anyar bisa ditindakake kanthi gampang langkah-langkah sing ora nambah nilai maneh. Minangka conto:

  • Cetakan rencana ora pati penting amarga wayahe bisa digambarake ing alat praktis, kayata tablet utawa Hololens.
  • Identifikasi plot tanah sing ana gandhengane karo logika peta kuadran ora nambah nilai maneh kanggo model sing ora bakal dicithak kanthi ukuran, sing mesthi saya ganti lan mbutuhake jeneng liya sing ora ana gandhengane karo sifat non-fisik kayata kahanan kutha / deso utawa gadhahane spasial. menyang wilayah administratif.

Ing aliran terintegrasi iki, nalika pangguna ngerteni regane bisa nggunakake peralatan survey dheweke ora mung kanggo njupuk data ing lapangan, nanging modhèl sadurunge tekan kabinèt, ngerti manawa iku input sing gampang dina mengko dheweke bakal nampa gegayutan karo desain sing kudu sampeyan pikirake maneh babagan konstruksi. Mungkasi nambahake nilai menyang situs ing ngendi asil lapangan disimpen, nalika kasedhiya yen dibutuhake lan kontrol versi; koordinat xyz sing dijupuk ing lapangan mung minangka unsur awan sing mandheg dadi produk lan dadi input, input liyane, produk final sing katon ing rantai kasebut. Pramila rencana kasebut ora dicithak maneh karo konturane, amarga ora nambah nilai nalika produk diturunake kanggo input model volume konsep bangunan, yaiku input liyane model arsitektur, sing bakal duwe model struktural, model elektromekanika, model perencanaan konstruksi. Kabeh, minangka jinis kembar digital sing bakal mungkasi model operasi bangunan sing wis dibangun; apa sing dikarepake klien lan para investor saka konseptualisasi.

Kontribusi rantai kasebut ana ing nilai ditambahake ing model konsep awal, ing macem-macem fase saka jupuk, model, desain, konstruksi lan pungkasane ngatur manajemen akhir. Fase sing ora mesthi linear, lan ing endi industri AEC (Arsitektur, Teknik, Konstruksi) mbutuhake tautan ing antarane modeling obyek fisik kayata tanah utawa infrastruktur kanthi unsur non-fisik; wong, perusahaan lan hubungan saben dinten registrasi, pamrentah, publisitas lan transfer barang nyata.

Manajemen Informasi + Manajemen Operasi. Proses reinventing ora bisa dielingi.

Tahap kematangan lan konvergensi antarane model informasi informasi konstruksi (BIM) karo Siklus Manajemen Produksi (PLM), nggambarake skenario anyar, sing wis dikelompokake Revolusi Nomer Papat (4IR).

IoT - 4iR - 5G - Bandar Smart - Kembar Digital - iA - VR - Blockchain.

Asil istilah anyar konversi konversi BIM + PLM.

Dina iki, ana akeh inisiatif kanggo ngirim istilah sing kudu sinau saben dina, minangka asil saka acara BIM + PLM sing tambah cedhak. Istilah kasebut kalebu Internet of Things (IoT), Smart Cities (Smart Cities), Digital kembar (Digital kembins), 5G, Artificial Intelligence (AI), Augmented Reality (AR), kanggo menehi sawetara. Bisa dipertanyakan babagan pirang-pirang unsur kasebut bakal ilang kaya klise sing ora cekap, mikir babagan optik nyata apa sing bisa kita ngarepake lan ora nggatekake gelombang wektu ing film pasca apokaliptik sing uga menehi sketsa babagan kepiye ... lan miturut Hollywood, meh tansah bencana.

Geo-engineering Konsep adhedhasar proses manajemen konteks teritorial terintegrasi.

Infographic kasebut nduwe wawasan global spektrum sing saiki durung duwe istilah sing spesifik, sing saka sudut pandang kita nelpon Geo-Engineering. Iki antara liya wis digunakake minangka hashtag jangka pendek ing perusahaan perusahaan utama ing industri kasebut, nanging miturut pangenalan kita, mula ora dianggep denominasi.

Infographic iki nyoba nuduhake sesuatu sing sajujure ora gampang dijupuk, luwih akeh interpretasi. Yen kita nganggep prioritas ing industri sing beda-beda yaiku transversal sajrone siklus, sanajan ana kritéria regane. Kanthi cara iki, kita bisa ngerteni manawa, sanajan modhél minangka konsep umum, kita bisa nganggep manawa penerapan wis ngliwati urutan konsep ngisor iki:

Adopsi Geospatial - Massifikasi CAD - Pemodelan 3D - Konsep BIM - Digital Daur ulang Kembar - Integrasi Kota Smart.

Saka optik skop pemodelan, kita weruh panggunaan mboko sithik nyedhaki kasunyatan, paling ora kaya janji kaya ing ngisor iki:

1D - Manajemen file ing format digital,

2D - Penerapan desain digital ngganti rencana sing dicithak,

3D - Model telung dimensi lan lokasi geo global,

4D - Versi sejarah kanthi kontrol wektu,

5D - Penyusutan aspek ekonomi ing biaya asil unsur unit,

6D - Manajemen siklus urip obyek modhèrn, terintegrasi menyang operasional konteks kasebut kanthi nyata.

Temtu konseptualisasi sadurunge ana visi sing beda-beda, utamane amarga aplikasi modeling yaiku kumulatif lan ora eksklusif. Visi sing ditimbulake mung cara diinterpretasi saka perspektif keuntungan sing wis dideleng para pangguna amarga kita wis nate nggunakake teknologi ing industri; dadi Teknik Sipil, Arsitektur, Teknik Industri, Cadastre, Cartografi ... utawa akumulasi kabeh mau ing proses terintegrasi.

Pungkasan, infographic nuduhake kontribusi sing wis nggawa disiplin menyang standarisasi lan penerapan digital ing rutinitas saben dinane manungsa.

GIS - CAD - BIM - Kembar Digital - Kutha Smart

Kanthi cara, istilah kasebut menehi prioritas kanggo usaha inovasi sing dipimpin dening wong, perusahaan, pamrentah lan ndhuwur kabeh akademisi sing nyebabake apa sing saiki kita weruh kanthi disiplin sing diwasa kayata Geographic Information Systems (GIS), kontribusi sing makili Desain Aided Computer (CAD), saiki berkembang nganti BIM, kanthi rong tantangan kanggo ngetrapake standar nanging kanthi rute sing cetha digambar ing tingkat kadewasaan 5 (Tingkat BIM).

Sawetara tren spektrum geo-engineer saiki ana ing tekanan kanggo posisi konsep Kembar Digital lan Bandar Smart; pisanan minangka dinamis nyepetake digitalisasi miturut logika nyandhet standar operasi; nomer loro minangka skenario aplikasi sing cocog. Kutha Smart nglampahi wawasan kanggo pirang-pirang disiplin sing bisa digabung menyang sesanti babagan kegiatan manungsa kudu ing konteks ekologi, aspek manajemen kayata banyu, energi, sanitasi, panganan, mobilitas, budaya, koeksistensi, infrastruktur lan ekonomi.

Dampak kanggo panyedhiya solusi iku penting, yen industri industri, piranti lunak, piranti lunak, piranti lunak, piranti lunak, piranti lunak, lan piranti lunak kudu ditindakake sawise pangguna pangguna sing luwih dikarepake tinimbang peta sing dicet lan render warna. Peperangan kasebut ana ing sekitar raksasa kaya Hexagon, Trimble karo model pasar sing padha sing dipikolehi ing taun-taun kepungkur; AutoDesk + Esri kanggo nggoleki kunci gaib sing nggabungake segmen pangguna sing gedhe, Bentley kanthi skema sing ngganggu sing kalebu aliansi pelengkap karo Siemens, Microsoft lan Topcon.

Wektu iki aturan game beda; Sampeyan ora ngluncurake solusi kanggo surveyor, insinyur sipil utawa arsitek. Pangguna wektu iki ngarepake solusi integral, sing fokus ing proses lan ora ing file informasi; kanthi kabebasan adaptasi khusus, kanthi aplikasi bisa dienggo ing sadawane arus, bisa dioperasikake lan utamane ing model sing padha sing ndhukung integrasi proyek sing beda.

Mesthi kita urip kanthi cepet. Generasi anyar ora duwe hak istimewa kanggo ndeleng siklus sing lair ing spektrum Geo-engineering iki. Dheweke ora ngerti sejatine nggegirisi AutoCAD ing 80-286 sing tugas-tugas, sabar sabar ngenteni lapisan arsitektur, kanthi desperation ora bisa mlayu nganti suwe yaiku Lotus 123 ing ngendi kita nggawa lembaran biaya unit ing A layar ireng lan huruf oranye squeaky. Dheweke ora bakal ngerti adrenalin ndeleng kaping pisanan ing peta cadastral sing mburu raster binar ing Microstation, mlaku ing VAX Intergraph. Mesthine, ora, dheweke ora bisa.

Tanpa akeh kaget, sampeyan bakal bisa ndeleng akeh perkara. Nyoba salah sawijining prototipe pisanan saka Hololens ing Amsterdam sawetara taun kepungkur, nggawa aku bagean saka kedadeyan sing ana ing platform CAD. Mesthine kita ora nglirwakake skop revolusi industri kaping papat iki, wiwit saiki nganti saiki bisa ndeleng ide, inovatif kanggo kita nanging primitif apa sing bakal diarani adaptasi karo lingkungan anyar ing endi kemampuan kanggo ngijolake bakal luwih migunani tinimbang gelar lan taun akademik. saka pengalaman

Sing kepiye yaiku bakal teka luwih awal tinimbang sing diarepake.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.