SEXTANTE, + 220 rutin kanggo gvSIG

sextant gvsig Minangka GRASS nglengkapi Quantum GIS, SEXTANTE ndadekake gvSIG, njaga spesialisasi. Iki minangka upaya kolaborasi paling apik ing antarane alternatif-alternatif sumberdaya ing lingkungan geospasial, supaya ora bisa didandani.

Upaya dening gvSIG tetep ana ing manajemen vektor karo akeh Kapabilitas CAD wis ditambah karo kabeh sing wis dibangun ing SEXTANTE sawise nilarake pendekatan raster murni karo SAGA lan dadi perpustakaan kanggo akeh program GIS liyane kanggo ngleksanakake lan nggedhekake menyang pendekatan vektor. Kene aku nuduhake dhaptar babagan algoritma 240 sing ana kanggo gvSIG 1.9:

  • Analisis pola
    -Diversitas
    -Dominance
    -Fragmentation
    - Jumlah kelas
    -different
  • Analisis hidrologi dhasar
    - Akumulasi aliran
    -Cuts
    -Semut ukuran
    -Kampung banyu menyang wilayah
    - Cuci banyu menyang titik sing diwenehake
    - Ngilangi depresi
    -Banjir panci
    Wektu metu
  • Biaya, jarak lan rute
    -Cost akumulasi (anisotropik)
    -Koleksi akumulasi (anisotropik) (B)
    -Cost akumulasi (gabungan)
    -Koleksi akumulasi (isotropik)
    -Pasang rute sing wis ditemtokake
    -Pasang rute sing wis ditemtokake (anisotropik)
    -Pasang rute sing wis ditemtokake (anisotropik) (B)
    -Generate rute alternatif
    -Polar kanggo persegi panjang
    - Biaya biaya minimal
    -Minimum biaya ing kabeh titik
  • Statistik seluler kanggo macem-macem lapisan raster
    -Asymmetry
    - Bukaan nilai maksimal
    - Minimal nilai tutup
    -Contact equal to
    -Word luwih saka
    -Kurtosis
    -Aku maksimal
    -Mas
    -Media
    -Mediana
    -Minimum
    -Minority
    -Rango
    -Varianza
  • Geostatistics
    -Radio of variance
    -Semivariances (raster)
  • Geomorfometer lan analisis relief
    -Percaya wilayah
    - Klasifikasi landforms
    -Kapeimbangan variasi anisotropik
    -Curvatures
    -Hipsometry
    - Indeks Indeks - relief
    -Proteksi indeks
    -Orientation
    -Pendiente
  • Alat analisis kanggo lapisan raster
    -Tindakake analisis vektor
    - Klasifikasi sing ora dikontrol (clustering)
    - Klasifikasi kadhaptar
    - Klasifikasi kadhaptar (B)
    -Curva ROC
    - Hierarki analitik (AHP)
    -Pictive models
    -Orderd Weighted Avaraging (OWA)
  • Piranti dasar kanggo lapisan raster
    -Nambah
    -Pindhah menyang ekstensi kanthi data sing sah
    -Kalkulasi volume
    -Pilih jinis data
    -Koleksi lengkap
    -Corelasi antarane lapisan
    -Cort lapisan raster karo lapisan polygon
    -Standard statistika
    -3 x Filter 3 sing ditemtokake dening pangguna
    -Histogram
    -Kihan topeng
    -Terus baris
    -Pilih angka maksimum
    -Normalize
    -Order
    -Refleksi / investasi
    -Kapisan sel tanpa data
    -Kapisan sel tanpa data (dening lingkungan)
    -Luwih lapisan
    -Bola antarane rong lapisan
  • Alat perhitungan kanggo lapisan raster
    -Kalkulator peta
  • Piranti kanggo lapisan baris
    -Konfigurasi garis-garis bertingkat equispaced
    -Convert garis ing segmen prasaja
    -Mulutake polylines menyang poligon
    -Garis garis dengan lapisan titik
    - Ngganti garis
    -Media arah
    -Teks baris rampung
    -Geometric properties line
    -Separake polylines ing simpul
    -Minimalake garis
  • Piranti kanggo lapisan polygon
    -Pindhah N poin ing poligon
    -Centroides
    -Montak-baris ing poligon
    -Kubah polygons dadi polylines
    - Bentenipun simetris
    - Ngilangi kesenjangan
    -Grid statistik ing poligon
    -Intersection
    -Sifat geometris poligon
    -Union
  • Piranti kanggo lapisan titik
    -Pindhah titik titik menyang lapisan liyane
    -Ana analisis pepadhamu
    -Analisis dening quadrants
    -Nambah koordinat kanggo nilai
    - Autokorelasi sepatum
    -Cap poin saka meja
    -Middle center
    - Pusat tengah lan jarak khas
    -Classify (cluster) spasially
    -Minimum amplop
    -K dening Ripley
    -Clean titik lapisan
    -Matrik saka jarak
    - Lapisan raster sampling
    -Sunting titik titik
    -Triangulation of Delaunay
  • Piranti kanggo lapisan raster categorical
    -Kaca mlebu (Indeks Kappa)
    -Combine grids
    - Ngilangi agregat kanthi ukuran
    -Standard statistika
    -Fragstats (metrik
    area / density / edge)
    -Fragstats (metrik keragaman)
    -Grids saka meja lan klasifikasi grid
    - Indeks pangumpulan
    -Lagunarity
  • Piranti kanggo tabel
    -Correlation between fields
    -Standard statistika
  • Optimal lokasi unsur
    -Optimal lokasi
  • Logat dipérang
    -Prepare kanggo logika cetho
  • Piranti kanggo lapisan vektor generik
    -Bunding Box
    -Kalkulator lapangan
    -Pelindung vektor karo geometri acak
    -Klasifikasi (klaster)
    -Gonvert geometries ing poin
    -Correlation between fields
    -Cort
    -Nortel dening persegi dowo
    -Cipta reticle
    -Difference
    -Dissolve
    -Standard statistika
    -Pindhah lapisan vektor
    -Histogram
    -Juru
    -Separate entitas
    -Separate entitas karo macem-macem bagean
    -Test normalitas
    -Transform
  • Piranti kanggo nggawe lapisan rasater anyar
    -Generate Bernoulli kothak kanthi acak
    -Generargrid acak normal
    -Generate kothak acak seragam
    -Generate MDT gawean
    -Grid saka fungsi matématika
    -Grid saka Nilai pancet
  • Lampu lan visibilitas
    -Pamungkas visual
    -Horizontal katon
    -Sampeyan
    -Sing wahyu (radiofrequency)
    -Solar radiasi
    - Mangsa salju
    -Kaya
  • Vegetasi indeks
    -CTVI
    -NDVI
    -NRVI
    -PVI (Perry lan Lautenschlager)
    -PVI (Qi et al)
    -PVI (Walther lan Shabaani)
    -TTVI
    -TVI
  • Profil
    - Profil longitudinal
    -Profile miturut baris aliran
    -Setengah bagean
  • Indeks lan parameter hidrologi liyane
    -Balance net by cells
    -Kahanan pinggiran
    -Cipta histogram sintetik
    -Distance kanggo jaringan saluran
    -Elevation ing jaringan got
    -Factor C saka NDVI
    Hemogram geomorfologis cepet sakakerta
    -Topografi indeks
    -Length of slope
    -Strahler
    -A model hidrologi
    USP
    -Pilihan maksimal wiwitan
    - Nilai dhuwur ing wiwitan
  • Cara statistik
    -Analisis komponen utama
    - Distribusi probabilitas binomial
    - Distribusi probabilitas Chi square
    - Distribusi probabilitas eksponensial
    - Distribusi probabilitas normal
    Distribusi probabilitas siswa
    -Kaca-beda covariances
    -Regression
    -Region multiple
  • Rasterisasi lan interpolasi
    -Decrete line
    -Densitas
    -Densitas (kernel)
    -Jemplung sudhut
    -Kriging
    -Kriging universal
    -Rasterize lapisan vektor
  • Reklasifikasi lapisan raster
    -Ketik menyang n kelas amplitudo sing padha
    -Ketik menyang kelas ing wilayah sing padha
    -Reclassify
    -Reclassify ing kelas consecutive
    -Reclassify ing kelas disjunct
  • Pengobatan lan analisis gambar
    - Thinning
    -Calibrate gambar
    -Calibrate gambar (dening regression)
    -Detik lan vectorize wit individu
    -Kualitas
    -Erasan / Pelepasan
    -Kesambahan ekspansi
    -HIS -> RGB
    -RGB -> HIS
  • Vektorisasi
    - Raster lapisan kanggo titik lapisan
    -Tingkat tingkat
    -Vectorize lapisan raster (garis)
    -Vectorize lapisan raster (poligon)
  • Wilayah pangaruh (buffer)
    -Zone pengaruh (raster)
    -Zone pengaruh jarak cepet
    -Zone variabel pengaruh jarak
    -Zone pengaruh liwat ambang

Saka kene sampeyan bisa ngundhuh SEXTANTE, versi kompatibel karo gvSIG 1.9 (stabil). Nginstal mung mbutuhake yen sampeyan nyuwun tandha yen gvSIG wis diinstal.

One Reply to "SEXTANTE, + 220 rutin kanggo gvSIG"

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.