Supermap - solusi komprehensif 2D lan 3D GIS

Supermap GIS minangka panyedhiya layanan GIS sing wis suwe banget lan duwe track record wiwit diwiwiti ing pirang-pirang solusi ing konteks geospasial. Didhisiki ing taun 1997, dening klompok ahli lan peneliti kanthi dhukungan saka Akademi Ilmu Pengetahuan Tiongkok, basis operasine ana ing Beijing-China, lan bisa diarani pertumbuhane maju ing Asia, nanging Wiwit taun 2015, dheweke duwe tahap ekspansi sing apik amarga inovasi ing teknologi GIS multiplatform, GIS ing cloud, 3D GIS generasi sabanjure, lan GIS klien.

Ing papan kasebut ing FIG minggu ing Hanoi, kita duwe wektu kanggo ngobrol babagan macem-macem perkara sing ditindakake piranti lunak iki, sing durung dingerteni babagan konteks kulon. Sawise pirang-pirang interaksi, aku mutusake nulis artikel babagan sing paling disenengi babagan Supermap GIS.

SuperMap GIS, dumadi saka seri teknologi utama -platform- sing kalebu alat pangolahan data lan manajemen geospasial. Wiwit 2017, para pangguna bisa seneng nganyari, Supermap GIS 8C, nanging SuperMap 2019D 9 iki diluncurake menyang publik, sing kasusun saka papat sistem teknologi: GIS ing cloud, integrasi multiplatform GIS, 3D GIS lan BigData CHALK.

Kanggo luwih ngerti carane dianggep minangka solusi integral, sampeyan kudu ngerti carane produk sampeyan disusun, yaiku, apa sing saben tawaran.

Multiplatform GIS

GIS multiplatform, kalebu: iDesktop, Komponen GIS, lan GIS Mobile. Pisanan iDesktop sing kasebut ing ndhuwur, dikembangake adhedhasar plug-in -complies- kompatibel karo macem-macem CPU, kayata ARM, IBM Power utawa x86, lan dianggo irit ing sembarang lingkungan operasi sing diinstal iku Windows, Linux, lan nyawiji fitur 2D lan 3D.

Jinis pangguna, individu, bisnis utawa pamrentah apa wae, bisa nggunakake aplikasi desktop iki, amarga gampang banget digunakake lan dirancang kanthi gaya aplikasi Microsoft Office. Ing aplikasi iki, ana kabeh alat sing umume bisa dideleng ing GIS desktop kanggo mbukak lan nampilake data, konstruksi entitas, utawa proses analisis, sing ditambahake akses menyang layanan peta web, promosi kolaborasi antarane pangguna. Ing antarane ciri operasional, kaya ing ngisor iki: manajemen lan visualisasi gambar fotogrametri, BIM, lan cloud point.

Ing GISMobile, bisa digunakake ing lingkungan iOS utawa Android, lan bisa digunakake offline kanggo data 2D lan 3D. Aplikasi sing ditawakake Supermap Mobile (SuperMap Flex Mobile lan Supermap iMobile), kalebu survey lapangan, pertanian sing tepat, transportasi cerdas utawa inspeksi fasilitas, sawetara kasebut bisa disesuaikan karo pangguna.

GIS ing méga

Salah sawijining tren manajemen data geospasi sing ora bisa diendhani lan ora bisa dibalekake maneh. Iki minangka platform sing nyambung menyang macem-macem terminal GIS supaya pangguna / pelanggan bisa nggawe produk kanthi cara sing efisien lan stabil. Iki arupi SuperMap iServer, SuperMap iManager lan SuperMap iPortal, sing rinci ing ngisor iki.

  • iServer SuperMap: sing dadi platform kinerja dhuwur, kanthi sampeyan bisa nindakake aktivitas kayata administrasi lan klompok layanan 2D lan 3D, uga menehi sumber daya kanggo ngembangake ekstensi. Kanthi SuperShop iServer, sampeyan bisa ngakses layanan katalog data, visualisasi data wektu nyata utawa pambangunan aplikasi Big Data.
  • SuperMap iPortal: Warta terpadu kanggo administrasi sumber daya GIS sing dituduhake - nelusur lan upload, pendaftaran layanan, kontrol akses multi sumber, tambahan teknologi kanggo nggawe peta web.
  • Supermap iExpress: Bab iki dibangun kanggo ngapikake pengalaman akses pangguna marang terminal, liwat layanan proxy lan teknologi akselerasi cache. Kanthi iExpress sampeyan bisa mbangun biaya aplikasi, WebGIS multi-platform sing murah. Kajaba iku, piranti kasebut bisa nyedhiyakake publikasi produk kanthi cepet, kayata mosaik 2D lan 3D.
  • SuperMap iManager: digunakake kanggo manajemen lan pangopènan layanan, aplikasi lan volume data gedhe. Ndukung solusi Docker - teknologi wadhah - kanggo entuk panyiapan GIS ing awan, lan nggawe Big Data, iki ngidini kinerja dhuwur lan konsumsi sumber daya sing kurang. Iku adapts kanggo macem-macem platform ing méga, lan njedulake pratondho ngawasi pratondho.
  • SuperMap iDataInsight: ngidini akses data geospasial, saka komputer - lokal - lan ing web, ngamanake pangguna bisa nduwe visualisasi dinamis data, kanggo ekstraksi engkas. Nduweni dhukungan kanggo ngunggah data ing spreadsheets, layanan web ing awan, grafis sugih.
  • SuperMap Online: Produk iki nindakake sesuatu sing trep kanggo akeh, nyewa lan hosting data GIS kanthi online. SuperMap Online nyedhiyakake pangguna GIS hosting ing cloud supaya bisa nggawe server GIS umum, supaya bisa dadi host, mbangun lan nuduhake data spasial. SuperMap Online, padha karo sing ditawakake ArcGIS Online, fungsi sing ana ing kono kayata: proses analisis (buffer, interpolasi, ekstraksi informasi, koordinasi pitungan utawa pandhu arah rute lan pandhu arah), pemuatan data 3D, publikasi lan cara nuduhake data online, macem-macem SDK kanggo klien, akses menyang data tematik.

GIS 3D

Produk SuperMap nggabungake manajemen data 2D lan 3D, kanthi fungsionalitas lan alat sing bisa ditindakake: Pemodelan BIM, manajemen data fotogrametri miring, pemodelan data saka scanner laser (cloud point), panggunaan elemen vektor utawa 2D raster sing ditambahake data dhuwure lan tekstur kanggo nggawe obyek 3D.

SuperMap, ngupayakake standarisasi data 3D, kanthi iki bisa nggabungake lan nambah teknologi kayata: virtual reality (VR), WebGL, augmented reality (AR), lan 3D printing. Ndhukung data vektor (point, polygon, line) uga entitas teks (anotasi CAD), langsung maca data REVIT lan Bentley, model elevasi digital, lan data GRID; kanthi sampeyan bisa ngasilake data kanggo pambangunan mesure bertekstur, operasi kanthi raster voxel, ndhukung pitungan dimensi utawa nambah efek ing obyek.

Sawetara aplikasi ing lingkungan 3D SuperMap yaiku:

  • Aplikasi saka planning simulasi: mbangun rencana planning liwat jaminan panyaring dinamis lan pencahayaan alam unsur-unsur ruang nyata.
  • Rancangan tata ruang: miturut wilayah lan karakteristik model 3D, sistem kasebut mbentuk elemen kayata dalan.
  • Konsultasi 3D: ana kemungkinan ngawasi sumberdaya alam lan real estate, kanggo nemtokake lokasi lan nggawe rencana perlindungan.

GIG BIG DATA

Liwat teknologi SuperMap, visualisasi, panyimpenan, pamrosesan data, analisis spasial lan proses transmisi data bisa ditindakake kanthi nyata, iki minangka inovasi ing bidang GIS + Big Data. Iki nyedhiyakake iObjects SuperMap kanggo Spark, platform pangembangan komponen GIS, sing nyedhiyakake pangguna kanthi kapabilitas GIS sing dibutuhake kanggo ngatasi Big Data. Saliyane, bisa uga menehi teknologi representasi dinamis kinerja tinggi liwat dhukungan kanggo modifikasi gaya peta, nganyari lan perwakilan wektu nyata, perpustakaan sumber terbuka lan teknologi visualisasi data amba spasial uga ditawakake. (diagram buyar, thermogram, peta kothak, utawa peta lintasan.

Fungsionalitas sing kasebut ing ndhuwur digunakake kanggo nambah pangerten lingkungan, sing dadi pengembangan lan pengambilan keputusan babagan topik kayata: Smart City, Layanan Publik, Manajemen Urban lan Sumber Daya Alam. Studi kasus kasebut digambarake, ing endi nggunakake SuperMap lan teknologi, ing antarane bisa kasebut: Sistem manajemen kutha Distrik Chogwen - Beijing, Kerangka ruang geografis kutha digital adhedhasar awan , Geoportal Bencana Jepang, Sistem Informasi kanggo Fasilitas Kereta Api Skala Skala Besar Jepang adhedhasar SuperMap, lan Platform Ramalan Kekeringan.

Yen njupuk salah siji saka ndhuwur, kayata: Sistem informasi kanggo fasilitas sepur skala gedhe ing Jepang adhedhasar SuperMap, kudu ditemtokake manawa SuperMap Gis, ngatur kabeh fasilitas sepur ing Jepang, mula volume data kasebut ekstensif lan abot banget, saliyane mbutuhake platform sing cocog karo sarat kualitas lan panyambungan sing diarepake.

SuperMap ngetrapake layanan Internet lan Intranet, ditambah model manajemen data karo Objek SuperMap, kanthi pitakon informasi spasial, nganyari statistik, nganyari spasial (penempatan label lan fitur), nyalin peta, analisis buffer, desain lan nyithak; kabeh iki liwat pamirsa informasi tartamtu - dibangun ing SuperMap-, mung kanggo data sing digawe dening perusahaan iki, sing bisa diarepake klompok JR Timur Jepang sing ngatur sistem kereta api.

Sampeyan menarik bab solusi iki, ease saka nggunakake, produk baris lengkap lan mawarni-warni, nggabungaken produk sing, stabil kinerja saka sawijining fungsi lan uga digunakake bisa dadi alternatif apik kanggo perusahaan fokus ing asil. Produk ana sing ora dimaksudkna namung kanggo geografis utawa Geomatics, nanging uga wis nggawa kanggo pemerintah lan bisnis badan, sing, liwat nggunakake kuwi, bisa nggawe ngarang pancasan kasunyatan spasial.

https://www.supermap.com/

http://supermap.jp/

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.