Nyambungake tabel ing Manifold

Tabel pengaitan minangka pilihan saka GIS kanggo bisa nggandhengake data saka sumber sing beda-beda nanging nuduhake kolom umum. Iki apa sing kita tindakake ing ArcView minangka "gabung", Manifold ngidini kita nindakake kanthi cara dinamis, yaiku, data mung digandhengake; uga cara sing dicenthang, sing ndadekake data kasebut minangka salinan menyang tabel sing digunakake.

Tabel apa

Manifold ngidini sampeyan ngatasi maneka warna tabel, kayata:

  • Tabel biasa. Iki minangka sing digawe saka Manifold, kanthi opsi "file / create / table"
  • Tabel diimpor. Iki minangka sing wis diisi lengkap, kayata tabel sing didhukung dening komponen Akses (CSV, DBF, MDB, XLS, etc) utawa kanthi ADO. Konektor NET, ODBC utawa sumber data OLE DB.
  • Sambungan tabel. Iki padha karo sing diimpor, nanging ora mlebu menyang file .map, nanging bisa kasebut file excel sing eksternal lan mung "disambung", bisa diakses komponen (CSV, DBF, MDB, XLS, lan liya-liyane) ) utawa liwat konektor sumber data ADO .NET, ODBC utawa OLE DB.
  • Tabel disambung menyang gambar. Iku sing kalebu ing peta, kayata dbf saka shapefile, utawa tabel atribut file vektor (dgn, dwg, dxf ...)
  • Pitakon Iki minangka tabel sing digawe saka pitakon internal antarane tabel.

Carane nggawe iku

  • Tabel sing bakal nuduhake kolom tambahan mbukak lan ngakses pilihan "Tabel / Hubungan".
  • We milih opsi "Relasi Baru".
  • Ing dialog Add Relation, liyane tabel dipilih saka dhaptar sing dituduhake. Kene sampeyan milih yen sampeyan pengin ngimpor utawa ngubungake data.
  • Banjur pilih kolom ing saben tabel sing bakal digunakake kanggo nyinkronake data banjur pencet OK.

Balik menyang dialog "Add Relation", mriksa kolom sing dikepengini ing kolom liyane kanthi mriksa. Banjur pencet OK.

Asile

Kolom "sing dijaluk" saka tabel liyane bakal katon karo werna latar mburi sing béda kanggo nunjukake menawa "disambung". Sampeyan bisa nindakake operasi kaya kabeh kolom liyane, contone ngurut, filter, rumus, utawa ing aplikasi kasebut. Tabel bisa duwe luwih saka siji hubungan karo luwih saka siji tabel.

pranala tabel

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.